dipköşe temizlik...

watershine

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
102
0
26
Ankara
Günaydın kızlar. Ya ben şu dipköşe temizlik olayını bir çözemedim. Temizlik konusunda takıntılıyım sanırım biraz. Çalışan bir bayanım buarada. Siz dipköşe temizliği nekadar sıklıkta yapıyorsunuz? Dolap içleri ve arkaları,vitrin içleri,koltuk arkaları vs.

Son düzenleme:
Canım istediğinde ya da sıkkın olup kafa dağıtmak istediğimde kalkar temizlik yaparım... Seviyorum temizliği düzeni... Her haftada dip köşe temizlik yapmaya çalışırım... Ama çekmece içleri,dolap düzeni vs gibi işler için genel temizliği beklemem gözüme battıkça toparlarım :16::16::16:

Son düzenleme:
Canım istediğinde ya da sıkkın olup kafa dağıtmak istediğimde kalkar temizlik yaparım... Seviyorum temizliği düzeni... Her haftada dip köşe temizlik yapmaya çalışırım... Ama çekmece içleri,dolap düzeni vs gibi işler için genel temizliğ beklemem gözüme battıkça toparlarım :16::16::16:

ya bana kalsa ben de yapıcam canım ama çalısıyorum aksam eve gıttığmde çok halım olmuyor düzenlı sıl süpür yapıyorum. ama bana kalsa her hafta kaldırıcam herseyı. esım annem felan çok abartıyosun calısıyon kım pısletıyo bukadar dıye kızıyolar artk bana. ayda bır dıpkose yeterlı mı?

ya bana kalsa ben de yapıcam canım ama çalısıyorum aksam eve gıttığmde çok halım olmuyor düzenlı sıl süpür yapıyorum. ama bana kalsa her hafta kaldırıcam herseyı. esım annem felan çok abartıyosun calısıyon kım pısletıyo bukadar dıye kızıyolar artk bana. ayda bır dıpkose yeterlı mı?

Benim eşimde bana çok kızıyor :1::1::1: Garibim beraber vakit geçirebilelim diye akşamları bile yardım ediyor ama benim işim bitmek bilmiyor hep bir şeyler buluyorum yapacak :1::1::1: Artık isyan etti o yüzden o yokken(ben işten ondan önce geliyorum) yapıyorum temizliği :31::31::31: Ayda bir az olmazmı 2 kişi olsa bile her yere toz giriyor...

Son düzenleme:
canım ben de çalışıyorum üstelik çocuğum da var. yanımda yakınımda yardımcı olabilecek kimse de yok. detaylı temizlik ayı da geçiyor. ilk başlarda sıkıntı yapıyordum ve kendimi çok yoruyordum ama baktım olmayacak biraz daha gevşedim. ne yapayım. zaten iş yükü çocuk yükü gerilip kalıyorum bir de çok sık temizlikle iyice harap olamam.

canım ben de çalışıyorum üstelik çocuğum da var. yanımda yakınımda yardımcı olabilecek kimse de yok. detaylı temizlik ayı da geçiyor. ilk başlarda sıkıntı yapıyordum ve kendimi çok yoruyordum ama baktım olmayacak biraz daha gevşedim. ne yapayım. zaten iş yükü çocuk yükü gerilip kalıyorum bir de çok sık temizlikle iyice harap olamam.

Allah yardımcın olsun valla canım benım bı de çocuğum olsa napcam bımıyorum hıç. Aşırı takıntılıym. Mutfak dolaplarının, giysi dolaplarının, bazanın altındaki hurçları bıle kaldırıyom nerdeyse ıkı haftada bır. ama sıkıldım artık çok.

Geçen hafta yaptım dolapların arkası, içi koltuk arkaları camlar mutfak dolapları vs. Şimdi bıraksanız yıne yapcam ama yapmak ıstedığımden değıl rahat edemedığımden. Yoksa hıç halım yok yapmaya ama huzursuz oluom.

Evliyim,çalıştığım için temizliği pazar gününe bırakıyorum.Cumartesi akşamdan başlarsam daha iyi oluyor.Koltukları,her süpürge yaptığımda süpürürüm.Vitrinim olmadığı için bu konuda çok rahatım.Camlarıda gerekiyorsa eğer silerim,her hafta silemiyorum iki hafta da bir silince tertemiz duruyor.Dolap içlerini,bazayı da dağıldığında toplarım.Diğer kalan işleri her hafta yapınca temizliğin yeterli olduğunu düşünüyorum.:34:

Evliyim,çalıştığım için temizliği pazar gününe bırakıyorum.Cumartesi akşamdan başlarsam daha iyi oluyor.Koltukları,her süpürge yaptığımda süpürürüm.Vitrinim olmadığı için bu konuda çok rahatım.Camlarıda gerekiyorsa eğer silerim,her hafta silemiyorum iki hafta da bir silince tertemiz duruyor.Dolap içlerini,bazayı da dağıldığında toplarım.Diğer kalan işleri her hafta yapınca temizliğin yeterli olduğunu düşünüyorum.:34:

Canım ben de calısıyorum ve evliyim. Ben haftasonu yapmaktan yana değılım hıç temızlığı aslında,çünkü hatasonu kocişimle mutlaka bıseyler yaparız ondan ıstemıyorum temızlık yapmak kendımıze ayıralım ıstıyom.haftaıçı aksamları yapıyorum yanı bı aksam. ondada her hafta koltuk cekıyorum ben de senın gıbı. camlar kırlıyse bı alırım. kaptırdığım oluo bazen cok. ama etrafımdakıler delımısın dolapların ıcı alınmaz oyle mevsımden mevsıme dıorlar. bılmıyorum canım ya .

abartıyorsun bence. kendini evin, eşyanın kölesi yapma lütfen.

hazır çocuk yokken eşinle, arkadaşlarınla ve hobilerinle zaman geçir.

havalar güzel, yürüyüş yapın, dondurma yemeye gidin.

arkadaşlarla kahve için. çocuk olmadığı için evin kirlenmiyordur.

en zor şey temiz evi temizlemektir.

canına yazık, yorma kendini. gençlik bir daha gelmiyor. temizlikle gençliğini gücünü harcama.

abartıyorsun bence. kendini evin, eşyanın kölesi yapma lütfen.

hazır çocuk yokken eşinle, arkadaşlarınla ve hobilerinle zaman geçir.

havalar güzel, yürüyüş yapın, dondurma yemeye gidin.

arkadaşlarla kahve için. çocuk olmadığı için evin kirlenmiyordur.

en zor şey temiz evi temizlemektir.

canına yazık, yorma kendini. gençlik bir daha gelmiyor. temizlikle gençliğini gücünü harcama.

çok doğru diyorsunuz işte çevremdekilr ozellekle annem cok kızıyor bana bu konuda. kızım dıo calısıyon ayda bır yaparsın abartıyosun kım gorcek ah bı basarabılsem.

evden eve değişir bence..içinde yaşayanlara göre de değişir tabi..benim eski evimde her hafta dip köşe yapılıyordu ve de gerekiyordu ama o evde günde 2 sil süpür de gerekiyordu

ben derin temizliğimi 3 ayda bir yaparım.hangi aylar olacağı bile bellidir.camlar perdeler temizlenir.koltuklar halılar sandalyeler yıkanır.avizeler kapılar tablolar silinir.konsol vitrin portmanto içi dışı silinir.yatak odasının baza altı boşaltılıp temizlenir içindekileri de havalandırırım.tabi yatak ve çocuk odası mobilyalarının içini dışını silerim.mutfak dolapları ve banyo da temizlendikten sonra dip köşe yerleri silerim biter.bunun dışında haftalık temizliğimde süpürge açarım koltuklarda süpürülür.koltukları da çekip dip köşe yer silerim ve toz alırım cam önlerini dışardanda silerim mermerini.mutfak dolaplarının dışını ve beyaz eşyaları silerim banyoyu yıkarım o kadar.

Back
X