Direksiyon Sınavı

merhaba, ben de geçtiğimiz pazar günü girdim direksiyon sınavına çok şükür geçtim ☺ Ben de senin gibi çok panik ve heyecanlıydım bunu bildiğim için bütün derslere eksiksiz gittim zaten akan trafikte eğitim veriyorlar . Dersin sonlarına doğru rahatladım ve heyecanımın azaldığını farkettim. Ve sana bir şey diyeyim mi en güzel sürüşümü Sınavda yaptım inşallah senin de öyle olacaktır 🥰 ilk arabaya binince kemerini takmayı unutma ,koltuğunu ayarla aynalara bak . Ben arabayı çalıştırmadan bana arabanın içindekileri sordular arabaya binmeden de kaputu ve bagajı açtırdılar . Sinyalleri unutma hatta içinden sinyal sinyal diye sürekli tekrarla Çünkü en hassas oldukları nokta sinyal ☺ Ben parkları yapınca rahatlamıştım sonrasını yaparım dedim ve öyle de oldu . Panik yapma , sakin ol zaten arkanda sana ders veren hocan oturacak ondan güç alırsın . Başarılar diliyorum , dilerim çok çok kolay ve keyifli geçer senin için 🥰
Insallah sakin kalabilirim . Parkı yaptıktan sonrası kolay zaten evet 😊teşekkür ederim çok😍

Bende geçen hafta girdim. Manuel aldım panik yapma başarabilirsin o bilgi ve yeteneğe sahipsin öyle olmasa bu noktaya gelemezdin

Ben hep sınav anında sanki ehliyetim varmışta Komisyonu gezmeye götürüyormus gibi düşündüm :)
Reflekslerimi açık tutmak için çalıştım muhabbet ettim bir yandan gerisi geldi çalışmayla ve azimle inşallah sizde rahat olmaya çalışın :)
Guzel düşünceymis😊 teşekkürler 😍

Ben sözel sınav da tek de direksiyonda ise 3. De geçtim malesef çunku yapı olarak heyecanlı bırıyim
hocalar senden guzel suren yok ama kötuler gecıyo sen kalıyorsun ona sasıyorum dıyolardı haha hep bir talihsizlik oldu bıde sınav stresini atamıyordum ustumden. Neden anlatıyorum yasayan olursa diye sakin olmak cok cok onemlı. Olsun cok daha iyi bi sürücü olmamı sagladı bu durum. Kalanlar uzulmesın. 👏
Ben de heyecanlıyım ama sakin kalmak icin ugrasacagim😊

Öncelik sakin ve motivasyonlu olmaktır,klkış yapmadan emniyet kemeri,aynalar ve koltuk ayarlarına dikkat edin.
Sonraki öncelik,arkada oturanlar şoför adayla konuşma olayına geçiyorlardı.
Sakın olaki arkanızı dönüp asla ve asla cevap vermeyin,sadece yolunuza bakıp cevap verin.
Benim zamanımda böyleydi,kaç kişi kalmıştı sınavda.
Teşekkürler 😍

Bende çok heyecanlanmistim yaaa:) ama gelen gorevliler o kadar iyilerdi ki sakinlestirdiler. Inşallah öylesine denk gelirsin. Sınav aracının ışığı nerden yanar silecekler nereden çalışır hepsini öğrenmelisin ve kaputu açıp içindekilere bak bana sormuşlardı. Akü nerede motor nerede cam suyu nereden konulur yağ nereden kontrol edilir. Biner binmezse koltuk ve ayna ayarlamayı unutma. Kemer çok önemli. Sınav sırasında da aynaları muhakkak kontrol et. Simdiden başarılar.
Teşekkürler 😍

Yanında oturan kişilere kulak asma onlar arkada dikkat dağıtmak için muhabbet etmeye çalışırlar. Sen yapman gerekenlere odaklan ama kafandan şunu yapıcam bunu yapıcam deyip tekrarlama. Yürürken nasıl şimdi sağ şimdi sol ayak demiyorsak araç kullanırken de düşünerek değil reflekslerimizle kullanmalıyız. Arabayla bütünleş motorun sesini dinle ne istediğini anla. En önemlisi ve unutulan ani fren yapınca vitesi tekrar 1 e alıp kaldırmak. Genelde vites 2 veya3 deyken ani fren yaptırıyorlar kalkış yaparken viteste unutma başarılar

GÜNCELLEME :
Geçtimmm 😄 İhtiyacı olan arkadaşlara tavsiyem kesinlikle kendinize güvenin yol boyunca yaptığınız ve yapacağınız adımları içinizden tekrar edin ve sakin olun ( bunun için melisa çayı içebilirsiniz, dua edebilirsiniz) .

Back
X