- 11 Aralık 2018
- 42.607
- 264.810
- 598
- Konu Sahibi honeysuckle
-
umarim son sansta olur, heyecani en az seviyeye indirmeye calisin,
denetmenle gerekmedikce konusmayin, sinyalleri kesinlikle atlamayin.
ben de birincide kalip, ikinci seferde almistim . fakat bize yaptiklari kural takintisini, gercekte onlarca yillik soforlere yapsalar, eminim yuzde doksaninin ehliyetini ellerinden almak zorunda kalirlar.
beni, yayalara kirmizi isik yanarken ; aheste aheste gecen yayalara yavaslayip yol verdim diye birakmisti, yayalari ezecek miymisim ? halbuki gercek yasamda cogu sofor yayalara, yaya gecidinde bile yol vermiyor..
hakkinizda hayirlisi olsun.
tesekkur ediyorum yanitiniz icin, ben ikinci sinavimda hatalarimi duzeltip aldim ehliyetimi cok sukurSizin özelinizde genele yazıyorum, hepsini üstünüze alınmayın ☺
Bu ülkede kötü sürücü sorunu had safhada. Birkaç yıl öncesine kadar pazardan alınır gibi ehliyet alınıyordu diye düşünmeyin, doğru olan sizin aldığınız yöntem. Yokuşta kalkamayan, doğru düzgün park edemeyen, sinyal vermeyi alışkanlık haline getirmeyen bir zahmet almasın ehliyet, araç kullanmasın. Araç kullanmak düz yolda sıfır stresle gitmek değil ki. Arkada üç insan oturuyor diye panik yapan trafikte sıkıştırılınca da panik yapar, kazaya sebebiyet verir. Evet trafikte sıkıştırılıyoruz, park ederken kısıtlı zamanımız oluyor özellikle trafik yoğun bölgelerde. Beş hamleyle girme lüksümüz olmuyor çoğu zaman. Boş bulduğunuz yere çat diye girecek yeterlilikte olmalısınız aksi halde taciz edilir, daha çok panikler hiç giremezsiniz.
Yolda yaya varsa, yayaya kırmızı dahi yansa durulur. Yaya yola ayağını attığı anda araç trafiği durur, durmalıdır. Şu an aktif araç kullananların bu kurala uymuyor olması sizin hata yaptığınız gerçeğini değiştirmez. Böyle böyle değişecek bu düzen, böyle oturacak. Haklı bir sebeple kalmışsınız. Eminim bu size ders olmuştur, aktif araç kullandığınızda yayanın öncelik hakkını korursunuz.
Teorik sinava girmeden ikibci 4 hak aciliyor ucret ve ders icin kursunuzla konusun
Öncelikle salak degilsin bir tanidigim erkekte 3. De aldi . Araba sürmek cok zor en basta ben ehliyeti alalib1 ay oldu hala 3 bucuk atiyorum trafikte .Bu sefer gayet guveniyordum sakindim orada çıkan ufak karışıklık şaşırttı beni
Hakkim yanacak
tesekkur ediyorum yanitiniz icin, ben ikinci sinavimda hatalarimi duzeltip aldim ehliyetimi cok sukur
tabii ki cok hakli bir sebep. konu sahibi arkadasimiz kendinden umudu kesmesin diye o misali verdim .
gonul ister ki herkes sinavda istenen mukemmellikle arac sursun trafikte...zaten benim takildigim nokta tam da bu, misal benim tek hatam o degildi, baslangicta sol sinyal vermeden kalkmam da ikinci bir ana etkenmis.
ama trafikte aktif suruculere bakiyorum, kalkis sinyalini gectim , serit degistirirken yahut dar bir ara sokakta sola ya da saga donecekken dahi sinyal vermiyor cogu sofor . ehliyet sinavinin, ayni bu zorlukta belirli araliklarla yapilmasi gerektigini dusunuyorum. boylece vaktinde sadece bir u donusu yaptiralarak, ehliyet verilen kisiler de kurallari hatirlar yahut ogrenirler belki .
bir de su kisim sadece gelismis ulkelerde oluyor sanirim. ben de y.disina ilk geldigimde soka girmistim bunu gordugumde. bu kuralin bizim ulkemizde isledigini gormeye bizim omrumuz vefa eder mi bilmem, zira istanbul sur icinde yaya gecidinde duran soforleri bir dovmedikleri kaliyor trafik canavarlarininSizin özelinizde genele yazıyorum, hepsini üstünüze alınmayın ☺
Bu ülkede kötü sürücü sorunu had safhada. Birkaç yıl öncesine kadar pazardan alınır gibi ehliyet alınıyordu diye düşünmeyin, doğru olan sizin aldığınız yöntem. Yokuşta kalkamayan, doğru düzgün park edemeyen, sinyal vermeyi alışkanlık haline getirmeyen bir zahmet almasın ehliyet, araç kullanmasın. Araç kullanmak düz yolda sıfır stresle gitmek değil ki. Arkada üç insan oturuyor diye panik yapan trafikte sıkıştırılınca da panik yapar, kazaya sebebiyet verir. Evet trafikte sıkıştırılıyoruz, park ederken kısıtlı zamanımız oluyor özellikle trafik yoğun bölgelerde. Beş hamleyle girme lüksümüz olmuyor çoğu zaman. Boş bulduğunuz yere çat diye girecek yeterlilikte olmalısınız aksi halde taciz edilir, daha çok panikler hiç giremezsiniz.
Yolda yaya varsa, yayaya kırmızı dahi yansa durulur. Yaya yola ayağını attığı anda araç trafiği durur, durmalıdır. Şu an aktif araç kullananların bu kurala uymuyor olması sizin hata yaptığınız gerçeğini değiştirmez. Böyle böyle değişecek bu düzen, böyle oturacak. Haklı bir sebeple kalmışsınız. Eminim bu size ders olmuştur, aktif araç kullandığınızda yayanın öncelik hakkını korursunuz.
Bende bugün girdim. Arkadaşlarımı ben ikna ettim. Ehliyet almaya teşvik ettim.
Ne oldu sonra onlar geçti ben kaldım.
Bir sonraki gün ise gitmek istemedim.
Sürücü kursunun sahibi içlerinden en iyi benim surdugumu dusunuyordu.
Park kısmında takildim
Lütfen zekanızı sorgulamayın. Direksiyon sunanı hayatınıza yön verecek bir sınav değil. Bende tek seferde alamadım. 5-10 sene öncesi gibi değil artık. Çok dikkat ediyorlar. İnşAllah bir dahakine alırsınız. İnsanların tepkilerini de asla düşünmeyin. 2 ay sonra yanlarından arabayla geçer gidersiniz.
Sizin özelinizde genele yazıyorum, hepsini üstünüze alınmayın ☺
Sanıyorum yeni sistem alsalar çoğunun ehliyeti yanarKeşke... İnanın ben de isterim bir ehliyet yenileme sisteminin getirilmesini. Kurallara uymayanın ehliyeti alınsın tekrar sınava girip geçene kadar. Şahane olur bence.
Daha birkaç gün önce en sağ şeritten sola sinyalsiz dönen bir şehir ayısına ortadan çarpıyordum. Acemi sürücü olsam ya da daha hızlı olsam adamın ölümüne bile sebebiyet verecek bir kazaya karışabilirdim. Ne kadar iyi ve dikkatli sürücü olursak olalım şans eseri sağ salim gidip geliyoruz trafikte. O yüzden sistem eskisine göre gayet iyi bence. Daha da iyileştirilebilir tabi ki.
Öncelikle salak degilsin bir tanidigim erkekte 3. De aldi . Araba sürmek cok zor en basta ben ehliyeti alalib1 ay oldu hala 3 bucuk atiyorum trafikte .
Normal derse gider gibi hazirlan dus al abdest al dua et ve YouTube da bir Video var araba korkusunu yenmek icin sakinlestirici bir video .
Sinavda asla acele hareketler yapma ne kadar güvenli sürdugün önemli hizli ve diş geçirmen değil.
Benim sinav mühendisi cok yumusakti bu da rol oynuyor cunku sert ve her harekete takan bir mühendis acimiyor ne emegine ne parana ben birde Manuel yaptim 3 defa stop ettirdim sorun yok dedi önemli olan sollama yaparken ic dis omuz bakisi tabelalari kacirma 50 lik 30 luk yaya gecidi .
Alirsin er yada gec ..
Evet haklısınız
Yalnız şu sikinti var çalışmak için ekstra para ödüyorsun kurslar maalesef hic yeterli değil sadece kursun dersi olsa ben hic öğrenemezdim
Ayrica her kaldığında harç ödüyorsun
Yani stresi bi tarafa bide maddi yönü var
Bu kadar harc almasalar yada kursların ücretlerini düşürseler zira buda büyük bir yük
Siz de haklısınız ama kurslar da haklı. Benzinin mazotun litresi olmuş 6-7 lira, nasıl başa çıksınlar ücret almadan ya da az alarak? Devlet işletmesi değil ki bunlar, özel kuruluşlar.
Almanyada pek takmiyorlar türkiyede kuralar farklı tabiEvet komisyon gergindi bende gerildim dun cok kaybedip ağlayanlar vardi
Sinavda iki stop hakkin var diye biliyorum
birde su bir gercek bir acemiler trafikte daha pür dikkat suruyoruz 10 20 yillik suruculer gordum ne sinyal
Almanyada pek takmiyorlar türkiyede kuralar farklı tabi
Evet çalıştım ve hic hatam yoktu sinavda unuttum hamleyi nasil oldu anlamadım isin kötüsü tek hakkim kaldiBence bi direksiyon hocasi tutun ve calisin takildiginiz yerlere. Ben ehliyet alali 13 sene oluyor eskiye gore suan daha zormus diye duydum. Ben o zaman sadece yokusta biraz zor kaldirdim arabayi korkmustum ama gectim iste. Kazanamasan da dunyanin sonu degil sagligin yerinde olsun :)
4 te alırsam sukredecegimAh ah ben de 4.de alabildim.ne çektiğini anlayabiliyorum.ben de her sınavda bambaşka bir yerde kalıyordum.deli oluyordum.sen de hep aynı parkta kalıyormuşsun madem oraya gidip çalışma imkanın varsa defalarca orda çalış.artık uzmanlaş o park yerinde
İnşallah sakin olun ,heyecan da mahvediyor4 te alırsam sukredecegim
İnşallah sakin olun ,heyecan da mahvediyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?