Direksiyon sinavi

Sizin özelinizde genele yazıyorum, hepsini üstünüze alınmayın

Bu ülkede kötü sürücü sorunu had safhada. Birkaç yıl öncesine kadar pazardan alınır gibi ehliyet alınıyordu diye düşünmeyin, doğru olan sizin aldığınız yöntem. Yokuşta kalkamayan, doğru düzgün park edemeyen, sinyal vermeyi alışkanlık haline getirmeyen bir zahmet almasın ehliyet, araç kullanmasın. Araç kullanmak düz yolda sıfır stresle gitmek değil ki. Arkada üç insan oturuyor diye panik yapan trafikte sıkıştırılınca da panik yapar, kazaya sebebiyet verir. Evet trafikte sıkıştırılıyoruz, park ederken kısıtlı zamanımız oluyor özellikle trafik yoğun bölgelerde. Beş hamleyle girme lüksümüz olmuyor çoğu zaman. Boş bulduğunuz yere çat diye girecek yeterlilikte olmalısınız aksi halde taciz edilir, daha çok panikler hiç giremezsiniz.

Yolda yaya varsa, yayaya kırmızı dahi yansa durulur. Yaya yola ayağını attığı anda araç trafiği durur, durmalıdır. Şu an aktif araç kullananların bu kurala uymuyor olması sizin hata yaptığınız gerçeğini değiştirmez. Böyle böyle değişecek bu düzen, böyle oturacak. Haklı bir sebeple kalmışsınız. Eminim bu size ders olmuştur, aktif araç kullandığınızda yayanın öncelik hakkını korursunuz.

tesekkur ediyorum yanitiniz icin, ben ikinci sinavimda hatalarimi duzeltip aldim ehliyetimi cok sukur

tabii ki o hatayla beni birakmalari cok hakli bir sebepti zaten. konu sahibi arkadasimiz kendinden umudu kesmesin diye o misali verdim .

gonul ister ki ; tum suruculer trafikte, su an sinavda bizden istenilen mukemmellikle arac sursun ...zaten benim takildigim nokta tam da bu, misal benim tek hatam o degildi, baslangicta sol sinyal vermemis olmam da ikinci bir asli kusur olarak sayildi ki cok dogru yine.

fakat trafikte aktif suruculere bakiyorum, kalkis sinyalini gectim , serit degistirirken yahut dar bir ara sokakta sola ya da saga donecekken dahi sinyal vermiyor cogu .

ehliyet sinavinin, ayni bu zorlukta belirli araliklarla aktif soforlere yapilmasi gerektigini dusunuyorum.
boylece vaktinde sadece birer u donusu yaptiralarak ehliyet verilen kisiler de elzem kurallari hatirlar yahut en bastan ogrenmek zorunda kalirlar belki .

Bu sefer gayet guveniyordum sakindim orada çıkan ufak karışıklık şaşırttı beni
Hakkim yanacak
Öncelikle salak degilsin bir tanidigim erkekte 3. De aldi . Araba sürmek cok zor en basta ben ehliyeti alalib1 ay oldu hala 3 bucuk atiyorum trafikte .

Normal derse gider gibi hazirlan dus al abdest al dua et ve YouTube da bir Video var araba korkusunu yenmek icin sakinlestirici bir video .

Sinavda asla acele hareketler yapma ne kadar güvenli sürdugün önemli hizli ve diş geçirmen değil.

Benim sinav mühendisi cok yumusakti bu da rol oynuyor cunku sert ve her harekete takan bir mühendis acimiyor ne emegine ne parana ben birde Manuel yaptim 3 defa stop ettirdim sorun yok dedi önemli olan sollama yaparken ic dis omuz bakisi tabelalari kacirma 50 lik 30 luk yaya gecidi .

Alirsin er yada gec ..

Keşke... İnanın ben de isterim bir ehliyet yenileme sisteminin getirilmesini. Kurallara uymayanın ehliyeti alınsın tekrar sınava girip geçene kadar. Şahane olur bence.

Daha birkaç gün önce en sağ şeritten sola sinyalsiz dönen bir şehir ayısına ortadan çarpıyordum. Acemi sürücü olsam ya da daha hızlı olsam adamın ölümüne bile sebebiyet verecek bir kazaya karışabilirdim. Ne kadar iyi ve dikkatli sürücü olursak olalım şans eseri sağ salim gidip geliyoruz trafikte. O yüzden sistem eskisine göre gayet iyi bence. Daha da iyileştirilebilir tabi ki.

bir de su kisim sadece gelismis ulkelerde oluyor sanirim. ben de y.disina ilk geldigimde soka girmistim bunu gordugumde. bu kuralin bizim ulkemizde isledigini gormeye bizim omrumuz vefa eder mi bilmem, zira istanbul sur icinde yaya gecidinde duran soforleri bir dovmedikleri kaliyor trafik canavarlarinin

Üç seferde parki gecemedimki diğer hatalarımı bileyim
Derslerde sorunsuz yaparken sınavda kaliyorum

Tabiki değil ama sanki herkes tek seferde almış mukkemmelmis super arac kullanıyormuş moduna giriyor ben kaybedince..

Evet haklısınız
Yalnız şu sikinti var çalışmak için ekstra para ödüyorsun kurslar maalesef hic yeterli değil sadece kursun dersi olsa ben hic öğrenemezdim
Ayrica her kaldığında harç ödüyorsun
Yani stresi bi tarafa bide maddi yönü var
Bu kadar harc almasalar yada kursların ücretlerini düşürseler zira buda büyük bir yük

Sanıyorum yeni sistem alsalar çoğunun ehliyeti yanar

Evet komisyon gergindi bende gerildim dun cok kaybedip ağlayanlar vardi
Sinavda iki stop hakkin var diye biliyorum

Siz de haklısınız ama kurslar da haklı. Benzinin mazotun litresi olmuş 6-7 lira, nasıl başa çıksınlar ücret almadan ya da az alarak? Devlet işletmesi değil ki bunlar, özel kuruluşlar.

Siz de haklısınız ama kurslar da haklı. Benzinin mazotun litresi olmuş 6-7 lira, nasıl başa çıksınlar ücret almadan ya da az alarak? Devlet işletmesi değil ki bunlar, özel kuruluşlar.

Bende devlete diyorum zaten madem özel kuruluslara veriyorlar amac iyi eğitimle ehliyet almak o zaman katkı sağlayabilir özel dersi harcı derken bi ehliyet dünya kadar paraya patlıyor
Ha bide ekstra abartılı arac fiyatları var

Bence bi direksiyon hocasi tutun ve calisin takildiginiz yerlere. Ben ehliyet alali 13 sene oluyor eskiye gore suan daha zormus diye duydum. Ben o zaman sadece yokusta biraz zor kaldirdim arabayi korkmustum ama gectim iste. Kazanamasan da dunyanin sonu degil sagligin yerinde olsun :)

Evet çalıştım ve hic hatam yoktu sinavda unuttum hamleyi nasil oldu anlamadım isin kötüsü tek hakkim kaldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…