- 5 Eylül 2018
- 6.514
- 7.435
- 83
- Konu Sahibi honeysuckle
-
EvetSadece direksiyon sinavi sanirim
Parki nasil ogrettiler bilmiyorum ama hoca bize soyle ogretmisti; Ondeki dubaya yanasiyoruz dubayi sag arka kelebek caminda gorunce direksiyonu tam sag yapiyoruz. Sonra geri geri giderken arkadaki 2. Dubayi sol aynadan tam olarak gordugunuz anda duruyoruz. Bu kez tam sol yapip geri gitmeye devam ediyoruz. Sag yan aynada araba ile kaldirim paralel olunca duruyoruz. Boyle park edince arabanin tekerlekleri cizginin uzerine cuk diye oturuyor. Sonra direksiyonu hic oynatmiyoruz. Duzlemiyoruz yani. Sinyal verip Yavas yavas toparlayarak cikiyoruz. Direksiyonu duzleyince ayar kaciyor.
Youtube da paralel parkla ilgili cok pratik videolar var. Izlemeni oneririm. Zaten biliyorum diye dusunebilirsin. Ama izledikce insanin gozunde kuculuyor. Rahatliyor insan bence.
Ben direksiyon dersini 6-7 ders olarak aldim. Normalde kurslarin 14 saat egitim vermesi gerekiyor. Surem cok kisitliydi yurt disina donecegim icin derslerden sonraki ilk yazili sinav ve ilk direksiyon sinavina katildim. Gecemeseydim ehliyeti almadan donecektim mecburen. Parkurda hic sikintim yoktu sadece paralel parktan korkuyordum. Giristen degil de cikarken carparim diye tereddutlerim vardi.
Sinav gunu arabayi sikintisiz park ettim. Cikarken hocam toplamaaadan çııık, toplamadan çııık diye bagirmasa kalirdim belkiO oyle seslenince yanimdaki komisyon baskani da toplama kizim toplama dedi. Hemen direksiyonu duzelttim ve carpmadan cikabildim.. Sansima komisyon uyeleri cok ilimliydi.
Ama cok sorun cikartanlar da varmis. Yani tamam sinyal vermeyeni, stop ettireni, seridinden cikani, kirmizi isikta geceni, yayaya yol vermeyeni biraksinlar da. Parkta azicik tekerin ucu sari cizgiye degmedi. Ya da dubaya cok hafif dokundu diye birakmak sacmalik otesi. Mesela ehliyeti aldim ama o sekilde hic park etmedim suana kadar.
Yakmadan geçsek ya..kis geliyor daha zor olacakBenimde son hakkım kaldı canım. Ne yakıcam ya alıcam hayırlısı olsun hakkımızda inşallah
Ekim ayında olucak son sınav hayırlısı valla :/ verdiğim parada ayrı koyuyor bana.Yakmadan geçsek ya..kis geliyor daha zor olacak
Öncelikle başkalarının nw diyeceğini bi kenara bırak. Yapabileceğine inan. Sinav aninda bir sonraki hamleyi icinden tekrar et. Kendine sürekli cok iyi gidiyorum diye gaz ver :) sinavdan once melisa cayi icebilirsin rahatlatirMerhaba cok sinirim bozuk 3.kez girdiğim direksiyon sınavında maalesef gene kazanamadım
Cokmu salağım bilmiyorum gayet guzelde sürüyordum cok umitliydim giden zamana emeğe paraya aciyorum millet kesin salak diyecek
Son hakkim kaldi ya dosyam yanarsa
Maalesef hem harc hem ayri hoca parasiEkim ayında olucak son sınav hayırlısı valla :/ verdiğim parada ayrı koyuyor bana.
Sormayın bide ek ders alıyorum 600 600 vallaha yazıldığım fiyatın 2 katını ödedim resmen.Maalesef hem harc hem ayri hoca parasi
Az buz değil
Ö
Öncelikle başkalarının nw diyeceğini bi kenara bırak. Yapabileceğine inan. Sinav aninda bir sonraki hamleyi icinden tekrar et. Kendine sürekli cok iyi gidiyorum diye gaz ver :) sinavdan once melisa cayi icebilirsin rahatlatir
Sormayın bide ek ders alıyorum 600 600 vallaha yazıldığım fiyatın 2 katını ödedim resmen.
Ben bir daha büyük konuşmak istemiyorum ama yazılamam yani yazılırsam israf etmiş olurum resmen. Direk işe gireceğim. Olmuyorsa bazı şeyler olmuyordur napalım ama heves etmiştimBlok ders alıyorum 240 TL
3 kere harc
Toplamda on bini geçecek galiba
Bende tam aynisini dedim ama hoca kendine haksızlık etme dedi yüzdün kuyruğuna geldin bunca emek bosami gitsinBen bir daha büyük konuşmak istemiyorum ama yazılamam yani yazılırsam israf etmiş olurum resmen. Direk işe gireceğim. Olmuyorsa bazı şeyler olmuyordur napalım ama heves etmiştimKullanan kadınları görünce içim gidiyor.
Valla bu son sınav işte onada girip çıkayım olmazsa içimde yansa bitti. Bide her kaldığımda yine girerim rahatlığı vardı şimdi o da yok. Siz neden kaldınız 3 kez ?Bende tam aynisini dedim ama hoca kendine haksızlık etme dedi yüzdün kuyruğuna geldin bunca emek bosami gitsin
Ise girsen bide izin durumu var ondanda cok çektim
Valla bu son sınav işte onada girip çıkayım olmazsa içimde yansa bitti. Bide her kaldığımda yine girerim rahatlığı vardı şimdi o da yok. Siz neden kaldınız 3 kez ?
Bende 3 de aldim ehliyeti pekde oyle senin dedigin gibi salak deildim ama isde olmadi ozamn nasipmis ancaMerhaba cok sinirim bozuk 3.kez girdiğim direksiyon sınavında maalesef gene kazanamadım
Cokmu salağım bilmiyorum gayet guzelde sürüyordum cok umitliydim giden zamana emeğe paraya aciyorum millet kesin salak diyecek
Son hakkim kaldi ya dosyam yanarsa
Siz yine yolun sonuna gitmişsiniz trafiği bitirmişsiniz. Ben ilk sınavda heyecandan çıkamadm yola indim arabadan 2. sınavda yolu şaşırdım erken sinyal verdim 3. sınavda trafik bitti park alanına gitceğim zaman malesef tekerlek boşluğa değdi bitmesine dakikalar kala kaldım malesef tabi ufak tefek şeyler vardı ama sağolsunlar göz ardı ettiler. Bu son sınav bilmem ne olucakDeneyin derim
Sormayın 3de parkta kaldim
İlkinde hic ders almadan girdim apar topar kalacağımı biliyodum zaten
2de kursun öğrettiğiyle özel hocanın hamlesi farklıydı karıştı gitti dubaya çarptım
3de yerime başkası girmişti biraz kalabalıktı gittim kaldırıma dedim
Hep ilk park maalesef
Insan öyle hissediyor ama bide millet aaa genemi falan deyince.Bende 3 de aldim ehliyeti pekde oyle senin dedigin gibi salak deildim ama isde olmadi ozamn nasipmis anca
Gene sansliymisdiniz komisyon iyimisSiz yine yolun sonuna gitmişsiniz trafiği bitirmişsiniz. Ben ilk sınavda heyecandan çıkamadm yola indim arabadan 2. sınavda yolu şaşırdım erken sinyal verdim 3. sınavda trafik bitti park alanına gitceğim zaman malesef tekerlek boşluğa değdi bitmesine dakikalar kala kaldım malesef tabi ufak tefek şeyler vardı ama sağolsunlar göz ardı ettiler. Bu son sınav bilmem ne olucak
Sormayın ben şurup falan içiyodum ilkinden sonraGene sansliymisdiniz komisyon iyimis
Benimkiler hep gergindi
O heyecan yokmu mahvediyor insani
P...ile baslayanmiSormayın ben şurup falan içiyodum ilkinden sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?