Direksiyon sinavi

Kız ben 4 kere kaldım ne olmuş sonra aldım

Ben de 3. de geçtim gıcıklar ya

Hep ayni parkta kalıyorum
Başka bir hocadan özel ders almayı deneyin belki sizin hocanız sizin yapabileceğiniz tarzda göstermiyordur. Bizim bir hoca vardı adam milimetrik hesaplarla anlattı parkta hiç sıkıntı olmadan geçtim. Ama evet gerçekten zor park etmek. Dubalara çarpmayacaksın, iki tekerde çizgide olacak falan filan. O yüzden bir hoca ile görüşün özel ders alın bir saat sınav olduğunuz yerde size parketmeyi öğretsin. Geçersiniz. Stres yapmayın. Birde ayna ayarı çok önemli. Aynayı hep aynı şekilde ayarlamanız gerekiyor.

Evet kursun hocasıyla kalsam hic öğrenemezdim dışarıdan ders aldım parklarda hatasiz yapıyordum dun cok emindim ama bi anlık gerginlik unutturdu herseyi aynayida yandaki komisyon yapması gerek o yüzden orayida goremedim

heyecan yapmamaya çalış cnm bende 3. de aldım

Sabah sabah güldüm Allah ta seni güldürsün

Benide o korku sardı Peki sonrası nasil oluyor prosedür ne
Böyle düşünme bence sonuncuda alırsın. Bana iyi komisyon geldi öyle yırttım. Sonrasında dosyan yanıyor tekrar sınava giriyorsun ders alıp ama bilgisayar üzerinden değil. Oda 1200 TL falan oluyor

Bence çok mantıklı bir karara beni gibi ehliyeti olup şuan süremeeyenler için harika bir sistem ozmn geçmiştim ama sadece ehliyet alıp kenarda durdu şuan suremem sinavin öğretici olması guzel

Bence bu kadar stres yapmayın büyütmeyin gözünüzde.

Çünkü ileride ehliyet alsanız da gerginlikten kullanamazsınız. Dünyanın en sıradan olayıymış gibi davranın .

Ilkinde dubaya çarptım ikincide tekerlek değdi

Parki nasil ogrettiler bilmiyorum ama hoca bize soyle ogretmisti; Ondeki dubaya yanasiyoruz dubayi sag arka kelebek caminda gorunce direksiyonu tam sag yapiyoruz. Sonra geri geri giderken arkadaki 2. Dubayi sol aynadan tam olarak gordugunuz anda duruyoruz. Bu kez tam sol yapip geri gitmeye devam ediyoruz. Sag yan aynada araba ile kaldirim paralel olunca duruyoruz. Boyle park edince arabanin tekerlekleri cizginin uzerine cuk diye oturuyor. Sonra direksiyonu hic oynatmiyoruz. Duzlemiyoruz yani. Sinyal verip Yavas yavas toparlayarak cikiyoruz. Direksiyonu duzleyince ayar kaciyor.

Youtube da paralel parkla ilgili cok pratik videolar var. Izlemeni oneririm. Zaten biliyorum diye dusunebilirsin. Ama izledikce insanin gozunde kuculuyor. Rahatliyor insan bence.

Ben direksiyon dersini 6-7 ders olarak aldim. Normalde kurslarin 14 saat egitim vermesi gerekiyor. Surem cok kisitliydi yurt disina donecegim icin derslerden sonraki ilk yazili sinav ve ilk direksiyon sinavina katildim. Gecemeseydim ehliyeti almadan donecektim mecburen. Parkurda hic sikintim yoktu sadece paralel parktan korkuyordum. Giristen degil de cikarken carparim diye tereddutlerim vardi.

Sinav gunu arabayi sikintisiz park ettim. Cikarken hocam toplamaaadan çııık, toplamadan çııık diye bagirmasa kalirdim belki O oyle seslenince yanimdaki komisyon baskani da toplama kizim toplama dedi. Hemen direksiyonu duzelttim ve carpmadan cikabildim.. Sansima komisyon uyeleri cok ilimliydi.
Ama cok sorun cikartanlar da varmis. Yani tamam sinyal vermeyeni, stop ettireni, seridinden cikani, kirmizi isikta geceni, yayaya yol vermeyeni biraksinlar da. Parkta azicik tekerin ucu sari cizgiye degmedi. Ya da dubaya cok hafif dokundu diye birakmak sacmalik otesi. Mesela ehliyeti aldim ama o sekilde hic park etmedim suana kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…