Direniyorum...

Bence başka sebep var yoksa neden inat uğruna böyle tepki versin. Anlatmadığınız, atladığınız bir şey olabilir mi?

bir baba neden kizınin mutluluguna engel olur ki

Bence başka sebep var yoksa neden inat uğruna böyle tepki versin. Anlatmadığınız, atladığınız bir şey olabilir mi?

Dusunuyorum ama yok.. Sevdigimle tanismadan 3 ay once ben tesettur'e girdim. 3 ay sonra da o bana evlenmek istedigini soyledi. Orda bi keresinde babam "O cocuk icin kapandin" demisti. Ben de, belki beni etkiledigini dusundugu için tepki gosteriyor diye dusundum. Ama elhamdulillah bilinçli bir musluman oldugum için bunu tabiiki sadece Allah'in emri diye yaptim. Kimse beni zorlamadi veya bunu benden istemedi. Zorlayamazda. Hos, oyle olmus bile olsa, buna vesile oldugu icin sevinmesi gerekmez mi? Bilmiyorum inanin.. Dusunup duruyorum ama bir nedeni yok..

Ve onun mutsuz oldugunu bile bile nasil mutlu olur... Babam'i cok seviyorum, kim sevmez ki zaten? Eskiden aramiz da cok iyiydi, ama tabi o olay olduktan sonra benimle konusmuyor..
benim aklima gelen su senin büyüdügünü kabullenemiyor mu acaba evlenme olayi bir nevi onda kaybetme korkusu veya psikolojik sikintimi yaratti

Aileniz tesettürlü olmanıza karşı mı . Ailede tesettürlü kimse yok mu.

Aileniz tesettürlü olmanıza karşı mı . Ailede tesettürlü kimse yok mu.

Kesinlikle degil. Ailemiz gayet inançli ve annem, halam, babannem vs hepsi tesetturlu. Babam da zaten ilk duydugunda cok sevinimisti, ama bir kac ay sonra bu durum ortaya cikinca "Onun icin yaptin" diye suçladi..

benim aklima gelen su senin büyüdügünü kabullenemiyor mu acaba evlenme olayi bir nevi onda kaybetme korkusu veya psikolojik sikintimi yaratti

Sanmiyorum.. artik çocuk degilim ve eminim duygularimdan.. Onun da bunu kabullenmesi gerekir.. Sevdigim kisi dag gibi arkamdaydi hep ve gerçekten ona guveniyorum, dedem de gorustu onayladi, ama ne ise yarar iste.. Bol bol dua ediyorum Allah'a, ama korkuyorum da

Kesinlikle degil. Ailemiz gayet inançli ve annem, halam, babannem vs hepsi tesetturlu. Babam da zaten ilk duydugunda cok sevinimisti, ama bir kac ay sonra bu durum ortaya cikinca "Onun icin yaptin" diye suçladi..
O zaman tek şey kalıyor . Hala büyüdüğünüzü kabullenememiş babanız.

Dur canım daha yasin genç, sevdigin kişiden bu denli eminsen sabırla beklemeni tavsiye ederim. Aileni ezip geçerek asla mutlu olamayacağına emin olabilirsin o yüzden o kabul edene kadar sabırla beklemekten başka çaren yok. Benim abim le yengem tam 8 sene yengemin babasını ikna etmek için beklediler ve en sonunda o da kabullendi ( ki babası abimi bir defa yumruklamıştı bile o derece istemiyordu)

Kaçma gibi bir ihtimali düşünme bile çünkü emin ol suanki halinden daha mutlu olmayacaksın.

En kısa zamanda rabbimden babacığınin kalbinin yumuşamasını dilerim, sen de bol bol "Ya Vedûd" esmasini zikret. Sevdigin kişiyle baban arasında ülfet oluşsun inşallah...

Yorumunuz beni bir nebze olsun rahatlatti.. Etrafimda bir çok abla var ayni durumda olan, onlar da uzun bir sure beklemisler.. Ama babam ölsem vermem, dünya yikilsa da vermem diyince bir an umitsizlige kapildim.. Ne yaptiysam olmadi, kabul etmedi.. Insan bir sure sonra da yoruluyor tabi.. Sabir guzel sey ama dusunuyorum nereye kadar diye.. Babama bir sey olsa uzulmicem mi? Ya da bana bir sey olsa o pisman olur mu? Ölumlu dunya sonucta.. Galiba biraz daha sabretmeye karar verdim.. En guzeli bu olur herhalde..
Güzel dualariniz için Allah razi olsun, en azindan tekrar bir umit kapisi açildi benim için..

Ben babanın sözüne inan güven derim. Seviyor olabilirsin ama el oğlu sonuçta, diğeri senin baban; kılına zarar gelsin istemez

Abimin kayınpederi de ölürüm de vermem diyordu yengem hep diyordu ki olsun hic evlenmem omur boyu bekar yasarim yine de sevdiğimden vazgeçmem. Dile kolay 8 sene canım ama iste eninde sonunda babası da anlayış gosterdi.

Bu süreçte Geri dönülmez bir hata yapmadan babana karşı da kararlı ve saygılı bir şekilde ondan başkası olmayacağını, babası kabul etmezse de ölene dek bekar kalmaya razi olduğunu söylersin.

Bu arada senin baban sana şiddet uyguladı mi bu meseleden bilmiyorum ama babası yengemi kaç kere evire çevire dövdü başını duvarlara vura vura dövdü ama o asla saygısızlık yapmadı ve abimden de vazgeçmedi. Simdi çok mutlulular bir kızları var ve bunca yıl bütün bu işkenceleri yapan o adam değilmiş gibi davranıyor simdi babası :)

Babanin bedduasi cok kotu tutarmis. O yuzden gonlunu etmeye bak yinede..

Aynı şey kuzenimin başına geldi. Onlar belki 5 yıl ya da daha fazla beklediler. Ama birbirlerinden vazgeçmediler. Ve yarın hayırlısıyla nişanları var. Aynı onlarında babası inadına vermiyordu. Neymiş kız nasıl bilgisayar kursuna gittiğinde biriyle tanışır edermiş. Benden izinsiz iş çecirdin diye inada bindirmişti. Gelelim en sonunda nasıl kavuştuklarına. Bildiğim kadarıyla kızın abileri be yaptı etti babayı yarı buçuk ikna etti. Bide bu vakitte kızın anneside öldü. Heralde adamcağızda üzülmüştür. Çünkü kızını baştan verseydi annesi kızının evliliğini görebilirdi ama demekki kaderde yokmuş. Sende bol bol dua et. Hayırlısını et ama Allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…