bir baba neden kizınin mutluluguna engel olur kiSon çare olarak onu dusunduk artik, ama bu sefer de yasatmam seni diyor.. Hicbir sebebi yokken bana boyle kinlenmesi ve inatlasmasi cok agirima gidiyor. Dusunuyorum severek cok mu kotu bir sey yapiyorum diye ama ben onunla cok mutluyum.. O da bana ben beklerim seni dedi ama bekle bekle nereye kadar...
Bence başka sebep var yoksa neden inat uğruna böyle tepki versin. Anlatmadığınız, atladığınız bir şey olabilir mi?
bir baba neden kizınin mutluluguna engel olur ki
benim aklima gelen su senin büyüdügünü kabullenemiyor mu acaba evlenme olayi bir nevi onda kaybetme korkusu veya psikolojik sikintimi yarattiVe onun mutsuz oldugunu bile bile nasil mutlu olur... Babam'i cok seviyorum, kim sevmez ki zaten? Eskiden aramiz da cok iyiydi, ama tabi o olay olduktan sonra benimle konusmuyor..
Aileniz tesettürlü olmanıza karşı mı . Ailede tesettürlü kimse yok mu.Dusunuyorum ama yok.. Sevdigimle tanismadan 3 ay once ben tesettur'e girdim. 3 ay sonra da o bana evlenmek istedigini soyledi. Orda bi keresinde babam "O cocuk icin kapandin" demisti. Ben de, belki beni etkiledigini dusundugu için tepki gosteriyor diye dusundum. Ama elhamdulillah bilinçli bir musluman oldugum için bunu tabiiki sadece Allah'in emri diye yaptim. Kimse beni zorlamadi veya bunu benden istemedi. Zorlayamazda. Hos, oyle olmus bile olsa, buna vesile oldugu icin sevinmesi gerekmez mi? Bilmiyorum inanin.. Dusunup duruyorum ama bir nedeni yok..
Aileniz tesettürlü olmanıza karşı mı . Ailede tesettürlü kimse yok mu.
benim aklima gelen su senin büyüdügünü kabullenemiyor mu acaba evlenme olayi bir nevi onda kaybetme korkusu veya psikolojik sikintimi yaratti
O zaman tek şey kalıyor . Hala büyüdüğünüzü kabullenememiş babanız.Kesinlikle degil. Ailemiz gayet inançli ve annem, halam, babannem vs hepsi tesetturlu. Babam da zaten ilk duydugunda cok sevinimisti, ama bir kac ay sonra bu durum ortaya cikinca "Onun icin yaptin" diye suçladi..
Dur canım daha yasin genç, sevdigin kişiden bu denli eminsen sabırla beklemeni tavsiye ederim. Aileni ezip geçerek asla mutlu olamayacağına emin olabilirsin o yüzden o kabul edene kadar sabırla beklemekten başka çaren yok. Benim abim le yengem tam 8 sene yengemin babasını ikna etmek için beklediler ve en sonunda o da kabullendi ( ki babası abimi bir defa yumruklamıştı bile o derece istemiyordu)
Kaçma gibi bir ihtimali düşünme bile çünkü emin ol suanki halinden daha mutlu olmayacaksın.
En kısa zamanda rabbimden babacığınin kalbinin yumuşamasını dilerim, sen de bol bol "Ya Vedûd" esmasini zikret. Sevdigin kişiyle baban arasında ülfet oluşsun inşallah...
Yorumunuz beni bir nebze olsun rahatlatti.. Etrafimda bir çok abla var ayni durumda olan, onlar da uzun bir sure beklemisler.. Ama babam ölsem vermem, dünya yikilsa da vermem diyince bir an umitsizlige kapildim.. Ne yaptiysam olmadi, kabul etmedi.. Insan bir sure sonra da yoruluyor tabi.. Sabir guzel sey ama dusunuyorum nereye kadar diye.. Babama bir sey olsa uzulmicem mi? Ya da bana bir sey olsa o pisman olur mu? Ölumlu dunya sonucta.. Galiba biraz daha sabretmeye karar verdim.. En guzeli bu olur herhalde..
Güzel dualariniz için Allah razi olsun, en azindan tekrar bir umit kapisi açildi benim için..
Cocukla birlikte ol. Babana soyle. Mecbur verir
Abimin kayınpederi de ölürüm de vermem diyordu yengem hep diyordu ki olsun hic evlenmem omur boyu bekar yasarim yine de sevdiğimden vazgeçmem. Dile kolay 8 sene canım ama iste eninde sonunda babası da anlayış gosterdi.
Bu süreçte Geri dönülmez bir hata yapmadan babana karşı da kararlı ve saygılı bir şekilde ondan başkası olmayacağını, babası kabul etmezse de ölene dek bekar kalmaya razi olduğunu söylersin.
Bu arada senin baban sana şiddet uyguladı mi bu meseleden bilmiyorum ama babası yengemi kaç kere evire çevire dövdü başını duvarlara vura vura dövdü ama o asla saygısızlık yapmadı ve abimden de vazgeçmedi. Simdi çok mutlulular bir kızları var ve bunca yıl bütün bu işkenceleri yapan o adam değilmiş gibi davranıyor simdi babası :)
Aynen yani, beyin bedava resmen...... and the Oscar goes to Maykay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?