- 29 Ekim 2014
- 947
- 733
- 78
- 38
Öncelikle yorumlariniz için tesekkur ederim.. Cok klasik olmicaksa nedenini soyleyim; neden yok. Inanin sadece inatlasiyor. Ilk basta, kendi memleketimizden olsun dedi, yani kendisi baska bir sehirden oldugu icin kabul etmedi, ama bahaneydi o. Sonradan herkes ustune gidince cok fena inatlasti ve buyuk yeminler etti, verirsem soyle olsun boyle olsun diye. Dedem kac defa erkek tarafiyla konustu, adamlar 10 numara, tam bizim aileye gore diyor, ama babam bi turlu ikna olmuyor. Ben de konusmayi denedim, mektup bile yazdim sindire sindire okusun diye, ama ise yaramadi... Vermiyorum diyor baska da bir sey demiyor. Baska bir damat adayi mi var diyoruz, yok diyor. Cunku asla zorla evlendirmez, ama onun da onayladigi damat adayi olcakmis. Yani bizim yöreden. Ben de kalbime soz geciremiyorum tabi. Cok seviyorum ve sabrediyorum, ama o da bosa gidecek diye korkuyorum.. Onu ikna etmeye mi calissam acaba? 3 senedir basaramadik ama ve bu cok agirima gidiyor...
Ben babanın sözüne inan güven derim. Seviyor olabilirsin ama el oğlu sonuçta, diğeri senin baban; kılına zarar gelsin istemez
Abimin kayınpederi de ölürüm de vermem diyordu yengem hep diyordu ki olsun hic evlenmem omur boyu bekar yasarim yine de sevdiğimden vazgeçmem. Dile kolay 8 sene canım ama iste eninde sonunda babası da anlayış gosterdi.
Bu süreçte Geri dönülmez bir hata yapmadan babana karşı da kararlı ve saygılı bir şekilde ondan başkası olmayacağını, babası kabul etmezse de ölene dek bekar kalmaya razi olduğunu söylersin.
Bu arada senin baban sana şiddet uyguladı mi bu meseleden bilmiyorum ama babası yengemi kaç kere evire çevire dövdü başını duvarlara vura vura dövdü ama o asla saygısızlık yapmadı ve abimden de vazgeçmedi. Simdi çok mutlulular bir kızları var ve bunca yıl bütün bu işkenceleri yapan o adam değilmiş gibi davranıyor simdi babası :)
Aynı şey kuzenimin başına geldi. Onlar belki 5 yıl ya da daha fazla beklediler. Ama birbirlerinden vazgeçmediler. Ve yarın hayırlısıyla nişanları var. Aynı onlarında babası inadına vermiyordu. Neymiş kız nasıl bilgisayar kursuna gittiğinde biriyle tanışır edermiş. Benden izinsiz iş çecirdin diye inada bindirmişti. Gelelim en sonunda nasıl kavuştuklarına. Bildiğim kadarıyla kızın abileri be yaptı etti babayı yarı buçuk ikna etti. Bide bu vakitte kızın anneside öldü. Heralde adamcağızda üzülmüştür. Çünkü kızını baştan verseydi annesi kızının evliliğini görebilirdi ama demekki kaderde yokmuş. Sende bol bol dua et. Hayırlısını et ama Allah yardımcın olsun
İnatla kızını sevdiği kişiyle evlenmesine mani oluyor. Ama zorla evlendirmez kesinlikle diyorsun. Bence sen babanı tanimiyorsun pek. Babani seviyorsun, sayıyorsun, değer veriyorsun ama o sebepsiz sırf inadına kendi hazır olmadığı için veya artık her neyse izin vermiyor. Gönül koyuyor. Bence gözünü aç baban ile duygularınız karşılıklı değil. Kabul et canım, ona göre davranmaya başlarsan belki o zaman aklı başına gelip ben napiyorum diyebilir.
Su anda çok seviyorsun. Ama onunla evlenince mutlu olacağının garantisi var mi? Vazgeç demem ama baban neden istemiyor iyice anlamaya çalıs. Diyelim ki sadece inat ediyor o zaman da ikna etmeye çalış ama anne baba rizasi olmadan evlenme benceAma nasil olur da mutluluguma engel olur ki.. Yani sebebi de yok, sastim kaldim..
Bu kadar diretmeye aklıma gelen en mantıklı cevap bu.Kardes olmayın sakin. :))
babanda abartiyo yani boyle yapiyolar yapiyolar sonra kiz 30 35 gecince ah vah evde kaldi diye dovunuyorlar. kesinlikle kotu bir yaptigini düsunme.Asiri etkilendim bu hikayeden.. Benim de en buyuk korkum birinden birine bir sey olmasi.. Bi turlu aklim almiyo yani.. Ve ayni anlattiginiz gibi babam da dedi bana, is cevirdin falan. Halbuki hemen bildirmistim anneme.. Acaba kendim birini buldugum icin mi boyle yapiyor ki? Peki simdi kuzeninizin babasiyla arasi nasil? InsAllah Rabbim onlari bir omur mutlu etsin, bir daha hic ayirmasin... Cok tesekkur ederim yorumunuz icin..
Siddet uygulamadi, ama bir keresinde denemisti. Annemle halam zor tuttular.. Peki yengeniz nasil ikna etmis? Yani neler yapmis? 3 sene bile bana omur gibi gelirken nasil bekleyecegim...
Baba benim mutlu olmamı istemiyormusun beni bu çocuktan başkasına verirsen ben asla mutlu olmuycam de babamsın sana karşı gelmek istemiyorum senin sözün başımın tacı ama kalp ferman dinlemiyor şunuda bil sevdiğim olmazsa ben ömür boyu mutlu olamam ve başka biriyle evlenip mutlu olamadığımda hep sana kin duyarım sana olan sevgim nefrete dönüşür de
Su anda çok seviyorsun. Ama onunla evlenince mutlu olacağının garantisi var mi? Vazgeç demem ama baban neden istemiyor iyice anlamaya çalıs. Diyelim ki sadece inat ediyor o zaman da ikna etmeye çalış ama anne baba rizasi olmadan evlenme bence
Bizde de annem ilk ogrendiginde vermem diye tutturmustu. Babam once olur demisti ama sonra annem babami da ikna etmisti. Ben sabirla bekledim. Asla kacmayi dusunmedim. Cunku o yasa kadar beni buyuten bana bakan insanlara sevdigim insan icin sirtimi donemezdim. Bir de anne ve babanin onaylamadigi evlilikler yurumuyor, bundan eminim. Yuruyeni hic gormedim. Annem bir omur bekar kalirsin yine de vermem diyordu. Ben sabrettim. Sonun da istemese de bir gun dedi ki ben istemiyorum, hala da istemiyorumcunku anne ve babalar hissederler dedi ama seni sen istedigin icin buyukluk yapip verecegim dedi. Ve evlendik. Ama bitti. 12 yil sonra bosandik.
babanda abartiyo yani boyle yapiyolar yapiyolar sonra kiz 30 35 gecince ah vah evde kaldi diye dovunuyorlar. kesinlikle kotu bir yaptigini düsunme.
sanki kiz o.... yapti ya. hangi cagda yasiyoruz biz
Çok çok dua ettik canım. İnanır misin bilmem ama 4444 tefriciye çektik hemen o ay babası babama bu çocukların isini halledelim demiş (bu arada babamla çok samimi dostturlar)
Etmeye çalış canim. Rizasini alInsAllah onu ikna edebilirim.. Cok sinirli, cok kinlenmis, bu durum beni cok uzuyor..
Bazen buyukler hissederler. Belki hissettiklerini aciklayamiyordur. Sabret, dua et ama hayirlisiysa olsun de.Cok uzuldum.. Keske benim babamin da nedeni olsa, ozaman ne kadar zor olsa da vazgecerdim belki.. InsAllah onu ikna edebilirim, cok zor bir durummus..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?