Direniyorum...

Hanimlar.. Uzun suredir giremiyorum siteye.. Ama benim durumum gittikce kotulesiyor.. Aglamaktan ne hale geldim.. Sevdigim de artik "Bu durumun uzamasi beni uzuyor, cok yiprandim, biraz yalniz kalmaya ihtiyacim var" diyor.. Babamin bu sekilde inatlasmasi onu cok yipratmis.. Ben de yiprandim, ama elimden bir sey gelmiyor.. Babam bana yine mesafeli davraniyor.. Daha acik acik konusamadim, bunu cok istiyorum ama korkyorum da.. Ne olur bana yardim edin.. Ona nasil yaklasmam gerekiyor? Nasil ikna etmem gerekiyor? Canim cok sIkkin, hicbir sey yiyemiyorum...

Bu arada benim de icimde umitler tukeniyor.. Sevdigim mesaj atmiyor nezamandir, acaba iyice umudunu mu kaybetti? Ben de ustune gitmek istemiyorum ama onunla babam arasinda kaldim...

Ustelik ailem seneye haziranda baska bir ulkeye tasiniyor.. Ben gitmek istemiyorum, onunla evlenip burda mutlu mesut yasamak istiyorum.. O zaman ne olcak? Babam beni zorla mi goturcek? Anlamiyorum, belirsizlik beni delirtiyor..

Ana babanın rızasını almadan evlenen ne kadar bildiğim tanıdığım varsa ( kendim de dahil) iflah olmuyorlar canım mümkün değil mutlu olmuyorlar iyi düşün askla meskle yürümüyor evlilik simdi toz pembe gelir herşey ama sonra pişman olma aman yasin küçük sanırım acele etme zamana bırak vardır bi hayır bunda da

sizi alıntıladım ama bu şekilde yorum yapan bir çok arkadaş da var.

benim örneğim de tersi yönünde olsun o zaman.

tanıdığım bir çift var, uzun yıllar süren ilişki ve kızın ailesini ikna edememe.
çocuk da kızı terk ediyor, aileni bunca yıldır ikna etmeliydin diyerek, ikisi de başka kişilerle evleniyorlar.

ama sanki böyle yüzlerine bakınca ikisinde de bir eksiklik, ya ikisinin de çocuğu var ama, ne bileyim, hala bana eskiyi unutamamışlar gibi geliyor. çevremde bunu dillendirmese de benim gibi düşünen kişiler olduğuna eminim. hani birilerinin evliliğine burnumuzu sokmaya bayılırız ya milletçek, bu çift için öyle değil işte, çünkü olmamışlık fark ediliyor, kimse de bulaşmıyor kısaca, sorun çıkacak da benden çıkmasın der gibi.

ben belirli yaştan sonra birinin inadı uğruna sevdiğin adamdan vazgeçmeyi, bir başkası ile evlenmeyi doğru bulmuyorum.
gençsen de ikna edene kadar bekle yani.

23 yaş genç bir yaş bence, aama aynı zamanda kişinin karar verebileceği kadar olgun bir yaş.
kişi sevdiği kişi için kesin ve kararlı olması gerekir, olamıyorsa yaşanacaklar biraz da o kişinin suçudur.

Ama artik dayanamiyorum.. Yani zaten babamin rizasini almadan evlenmek de istemiyo kendisi.. O ikna olsun oyle evleniriz diyo, ama babam isi iyice inada bindirdi.. Dedemi arayip gelmesini soyledim, geldi, babamla tekrar konustu ama ikna edemedi.. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim...

Ne guzel anlatmissiniz.. Ben ondan ayri kalmayi cok denedim.. Kac kere artik bitsin dedik ama olmadi, yapamadik.. Acikcasi istemiyorum da ondan ayri kalmayi.. Rabbim onu bana nasip etmicekse zaten mutlaka bir engel cikar ama deliriyorum.. Yani baskasiyla evlenmeyi dusunemiyorum bile. Onu da dusunemiyorum.. Evlenemem ki, ask bu kadar basitlesti mi? Kafam cok karisik.. Zaten zor durumdayim bide o baski yapinca iyice dibe battim...

3 yılın sonrasında baskı yapması çok normal.
babanla yeniden ve yeniden konuşman gerekir.
çocuk buraya kadar yapacağını yapmış, daha yapabileceği tek şey kız kaçırmak.
onu da kimse istemez.
bundan sonra top sende, önce kendini sakinleştirmekle işe başla.
sonra babanın karşısına çık ve ilerisi için hedeflerinden bahset.
sağlam ayağı yere basan hesefler, erkek arkadaşından ve sana nasıl iyi eş olabileceğinden, nasıl geçinip nerede yaşayacağınızdan.
ve sonra babana sor, burada senin hoşuna gitmeyen nedir,
memeleketlisini mi istiyor, neden diye sor, daha sık mı görüşürüz demek istiyor, o zaman o sözü ver, sizinle sık sık görüşeceğim. adet töre vs yerine daha iyi getirilir mi diyor, o zaman babanızın istediği tüm adetleri yerine getireceğinizi söyleyin.
sizin sağlam ayağı yere basan hedefleriniz karşısında o da sağlam bahanelerini söylesin ve siz hepsini çürütün.
izin vermek dışında bir seçeneği kalmayacak.

yurtdışı meselesi var bir de, elinizi çabuk tutmalısınız.

Babana vermezsen kaçar im de blöf yap
niye vermiyorsun diye ciddi ciddi sor.
eğer onunla evlenmez isem kimseyle evlenmem kız kuruşu olurum de sana 1 hafta muhlet ya vereceksin ayda kaçacağı m de

Doğrudur canım ya bu ask evlilik isleri karisik zaten pek bisey diyemiyorum. Kavusamayinca ask oluyor kavuşunca b.k u çıkıyor yani kavussalardi da sonuç öyle exstrem bisey olmazdı bence kendi fikrim
Yasin kucukmus zaten bekleee gerçekten degmiyor öyle gözünü karartmalara falan. Biliyorum ne desem bos ikna olmayacaksin evlenmeden önce hep boyle olur zaten herkes illa kendi yaşayıp anlıyor Hakkında hayırlısı tabi ama çok takılma yıpratma kendini hayirlisinj iste Allah tan inşallah Rabbim pişman etmesin

ha ha bana yazdığına yüzde yüz katılıyorum.

konu sahibine yazdığına katılmıyorum.
sebebi de şu, anne ve diğer akrabalar da karşı çıkıyor olsa evet aileyi dinle derim ben de aşk olsa bile.
ya da babanın karşı çıkma sebebi "memleketlim olsun" dan biraz daha geçerli bir sebep olsa yine kabul.

ama adam inat uğruna kızını yakacak resmen, diğer kişiler de hiç gözlemlemeden onay vermemişlerdir herhalde.
ki 2 dede de uğraşmış adamı ikna etmek için.
konu sahibinin annesi de keza.
bu kişiler hiç bir şeyden anlamıyor, bir sorun var ve sadece baba farkında diyemiyorum ben. bence sorun direk babada.

Ama yaşı küçükmus yaaa beklesin diyorum ben hala israrla

Ama yaşı küçükmus yaaa beklesin diyorum ben hala israrla

ha ha bizim köyde olsa evde kalmış derlerdi yaaaa.

şaka bir yana 23 yaş bana da küçük geliyor.
ama bir yandan da 3 yıldır süren bir ilişkiye ad koymak istemesi arkadaşının normal.
hani artık sinyal de vermiş, daha beklemem diyecek yakında da, o da belli.
ben sevenler kavuşsun, gökten 3 elma düşsün diyorum.
biri konu sahibinin, biri benim diğeri senin başına

iki farklı görüş, konu sahibi değerlendirsin.
umarım kendi pişman olmayacağı doğru kararı kendi kendine verir.

İnşallah canım hakkında hayirlisi olsun tabi ama ben yine de göz kırpmadan edemiycem akilli ol evlenme dicem kızların hayatlari kararmasin

Dayanamiyorum ki artik.. Bu sefer de sevdigim "Baban asla ikna olmicak, biz napcaz" deyip duruyor. Pes etmek istiyor. Uuzuntuden kahroluyorum ama kimse farkinda dedil. Eriyorum resmen...

İnşallah canım hakkında hayirlisi olsun tabi ama ben yine de göz kırpmadan edemiycem akilli ol evlenme dicem kızların hayatlari kararmasin

Babam dese ki kizim yasin kucuk, bekle biraz, vallahi de beklerim... 30 yasima da gelsem fikri degismicek, bu yuzden de beklemek istemiyorum... Artik sadece mutlu olmak istiyorum, neden bunu bana cok goruyor ki?

Babanin one surdugu sebep cok sacma. Bu sebeple bu kadar inat ediyor olmasi da sacma. Acaba kimseye soyleyemedigi baska bir sebep mi var? Hani aileyi de taniyorlar ya. Acaba onceden aralarinda gecen babanin dillendiremedigi bir mevzu mu var acaba

Babam dese ki kizim yasin kucuk, bekle biraz, vallahi de beklerim... 30 yasima da gelsem fikri degismicek, bu yuzden de beklemek istemiyorum... Artik sadece mutlu olmak istiyorum, neden bunu bana cok goruyor ki?
Babanin bi bildiği vardır canım öyle düşün. Bi iki sene daha bekle sizi de kararlı görünce ikna olacaktır inşallah. Hem sizde is güç vs daha oturtmuş olursunuz hakkinizda hayirlisi olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…