Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

ohhhhhh sefan olsun baba biraz özlesin artık değeriniz artar daha iyi olur :) sen de keyfine bak nehir hanım da sevmiş kalabalığı oh ne güzel bol bol dinlen canım. öptük seni.

inşallah canım hep beraber hayırlarla kavuşalım evlatlarımıza.

Canim bizde de var yarı kırkı hatta çıktık ama kv ye gittik:) soyle gezme gıbi olmadı:)) yumurta koydu o da:)) daha toplayacağız bakalım:)))

çok tşk ederim canım...allah razı olsun olsun içimi çok rahatlattın...

Pink, canım sağol Allahım başka sıkıntı vermesinde inşallah, bakalım kontroldede normal çıkarsa sorun yok inşallah. Sen daha dur hemen eski kıyafetlere girmeye çalışma, napalım alcaz vercez kiloları. Hayatımda hiç kilolu olmamıştım. Gerçi şu anda görenlerde aaaa sen hiç 6,5 aylık gibi durmuyorsun diyorlar ama ben ilk kez kendimi böyle gördüğüm için bana bayaa bir farklı geliyor. Rabbim sağlık versinde evlatlarımıza veririz inşallah. Sen artık gezmelere ufak ufak çık havalar daha da soğumadan. Yumurta olayını da hiç anlamamışımdır ama al sen:) fazladan yumurta iyidir..:)))

Uconn canım ankaraya gelmişsin. Hoşgeldin sefa geldin.. Nerdesin Ankara'da. Gel misafirimiz ol Nehir hanımla:) Canım eve dönünce işin zor olacak desene, şimdi orda dede,teyze, anneanne iyice kucak alıştıracak gittiğinde aynısını isteyecek senden.. Bebekler bu rahatlıklara ve lükse çok çabuk alışıyorlar.. Ama sen tadını çıkar dinlen en azından.

Gur-bet.. ilk aylarda dikkat et benim lekelenmem olmamıştı şükür ama bir düşüğüm olduğu için ve kasık ağrılarım olduğu için doktorum 3 ay banada progestan verdi. Ve bende fitil olarak kullanmamı istedi. Aynı ilaç fitil olarak kullanılabiliyor yumuşak kapsül olduğu için. Yan etkilerinide böylece yaşamıyorsun. Ve daha etkili dedi, doktoruna söyleyebilirsin eğer fazlasıyla yan etkisi görürsen fitil şeklinde kullanımı hakkında sorabilirsin. Geçmiş olsun. Rabbim sağlıkla aldırsın kucağına inşallah.

Marla çıktınız mı hastaneden, merak ediyoruz seni..

Kızlar bebek arabası konusunda uzman olanlara sormak istiyorum. İnceleme yaptım biraz geçen hafta.

Ben puset hafif istiyorum ve katlanınca arabada çok yer kaplamasın, birde rahatça çıkarayım yukarıya eve felan diyorum çünkü ev 4.katta. Eşim olmadığında zorlanmayım diye. O yüzdende aslında travel sistem baston pusetlere bakıyorum. Sizce hangisi iyidir. Ben iki tanesini beğendim gibi aslında birisi pierre cardin ps 102 travel sistem baston puset.. Çok hafifti, manevrası felan iyiydi. Birde chicconun var. Aralarında ki fark chicco biraz daha pahalı 100 tl kadar. Tek sevmediğim yan yön değiştiremiyorsun bastonlarda. Ama ağır bir arabada istemiyorum. Sizce baston puset nasıl olur.?

canım çok sağol.gelmiş kadar oldum:)dikmende oturuyor annemler.
nehir zaten kucakçı bir çocuk.ellerim kollarım kopuyordu onu taşımaktan.en azından 15 gün dinleniyorum.gidince benim mesai başlıycak yine.

oohhh be rahatla soyle uzat ayaklarini keyfine bak.nehir hanimda kucaktan kucaga simariklik yapsin.ana kiz gezin bakalim babada ozlesin biraz ii olur.
buarada su yumueta olayibi anlatin bakim ben bilmiyorum 20.gun bivyere gidip ordan yunurtami alicaz.napcaz snra onu.

kizlar buarada dun efenin hareketlerini cok az hsissettim aksam 11de esimi ikna edip hastaneye gittik sansima kendi doktorum nobetciydi.
once ultrasonda bakti sorun yok nst ve ataklarim cok sis diye idrar testi istedi.dogumhanede nst girdim artik ebeler taniyor beni hosgeldin ceren diyorlar cok komik :))) tanidiniz mi diyorum tabiki diyorlar :)(
snra bi ebe senin ikiz mi yoksa suyun mu cok dedi yok deil neden dedim karnin cok buyuk dedi odemim var dedim ama moralim bozuldu herkes ikiz diyo :))
snra nstde sancilar 90larda 20lerden asagi inmedi.esim kapida msjlasiyoruz telas yapmis ikimizinde sarji az nasil haber vericem ya dogum olursa falan diye kasmia kendini boynu kasilmis :))) korkudan.alistirma yaptik.sonra ebe bu sancilarla agrin olmasinlazim dayanaman lazim dedi bende tik yok.gaz sancisi gibi hafif oldu arada.snra acilman var mi bakalim dedi icimiz rahat etsin bakti ve kizlar hic korkmayin ya benim ebe cok nazik davrandi ama hic acimadi sadece aa cok gerideymis dedi o ne demekbistedi anlamadim sormayida unuttum o telasla neyseki doktor bakti sikinti yok duzenli deil sancilar ewe gidebilirsin dedi.
ama artik bebek hareketleri cok az gecen haftaki gibi deil.son haftalar boylemi olyor kizlar.yarin 35.haftadayiz.

marla nerdesin cnm bebis nasil cikriniz mi sen nsilsin.
hangi hastanedr hangi doktorunda yaptin anlat ya bekliyorum heyecanla.

Ah kızlar ah, çıktık hastaneden pazartesi öğleden sonra. Şuan ilk defa netin başına oturabiliyorum saat sabahın 4 ü artık siz düşünün. Bebişimiz iyi ama geceleri uyutmuyor gündüzleri de onla beraber bende uyuyorum. Doğum hikayemi daha bile anlatamadım size, güzel bir doğumumuz oldu, ilk fırsatta anlatabilirim umarım. Bugün sarılığına baktırmak için hastaneye götürücez. Pazartesi sınırda çıkmıştı ama şimdi 3 gündür emmeye başladığı için yüksek bir değer çıkmamasını umuyorum. Şimdi göğsümde emiyor bir yandan. Hepinizi çok özledim valla. Sonra daha uzun yazarım kızlar inşallah. Öpüyorum hepinizi....

Geçmişi tam okuyamadım ama sana cevap yazmadan kapatmayım dedim. Gerideyse sıkıntı yok canım o durur miadına kadar. Düzenli kasılmalar önemli ama bebeğin kafası oturmuşsa doğum yakın demektir. Oturmamışsa 8-9 cm açılmayla bile ağrı hissetmezsin. Ama bebeğin kafası kannala girmişse 2 cm açılmaya bile dayanamazsın. Doğum sancısı çok başka birşey. İnsanın canından can gidiyor. Hatta doğum, sancıdan daha kolay; bir rahatlama gibi oluyor. Bebek hareketlerinin azalması çok normal. Benim suyum bol olduğu için azalmamıştı hareketleri. Sen milleti kafana takma bana da daha 6-7 aylıkkken doğum yakın galiba yok bu ikiz mi diyen çok oldu. Ama bak çatır çatır normal doğurdum yani. İnşallah senin doğumunda çok güzel olacak canım...

kızlarrr topiğe bir erkek üye daha katılıyor oğlum olacakmış :))

Ohh bir paşa daha..:) Bu sene zaten erkek senesi diyorum ya, Allahtan bir iki kızımız var..:) Canım Allah bağışlasın inşallah sağlıkla kucağına al oğluşunu..

Canım geçmiş olsun. İnşallah korkutmaz seni bir daha. Ama gerideyse genelde zamanını bekliyormuş. Bana da doktor rahim kanalın çok uzun demişti, iyi bişi mi dedim.. Erken doğum riskin olmaz genelde böyle olunca dedi. İnşallah öyle olur.. Hepimiz sağlıkla, vaktinde doğruruz inşallah sıpaları:)

Ayyyy yerim onu ben ya.. Emmeye başlamış çok şükür güzel.. Allahım sağlık versin, sarılığıda inşallah iyi çıkmıştır.. Doğum hikayeni merakla bekliyorum. Bir sıkıntı çıkmazsa bende normal yapayım istiyorum ama doğum yaklaştıkça düşüncelerim ne olur bilmiyorum.. Rabbim hepimize kolay doğumlar versin inşallah. Sağlıkla alalım kucağımıza..

kızlarrr topiğe bir erkek üye daha katılıyor oğlum olacakmış :))
ohhhh paşalar boy boy resmen erkek kaynıyor ortalık kız bulamıycaz valla :)
oyyyy kıyamam bu erken doğum telaşı saracak bizi de kesin bugün banada 8 aylık gibisin dediler hiçççç kızmadım isterse 30 kilo alayım umrumda değil yeterki o iyi olsun dedim. ablamın arkadaşı sadece 5 kilo alabilmiş doğuma kadar ama bebeğin böbrekleri gelişmediği için hastaneden çıkamıyorlar ve bebek ameliyat olabilir dualarımızı onada yollayalım kızlar. hiç takma sen güzelim kilo falam efemiz gelecek koşuşturmaktan gidecek kilolar zaten.

kızlar selam hepinize babam ameliyat oldu çok şükür ameliyatıda güzel geçti bugün sabahta yoğum bakımdan çıkardılar suan normal serviste yatıyor dualarında bizi eksik etmeyen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum umarım sizlerde bebişlerde iyisinizdir okuyamadım geçmişi hepinizi öpüyorum.

çok şükür canım gelmiş geçmiş olsun inşallah Allah acil şifa versin bizde seni öptük.

kızlar ben gerçekten ağırlaştım yaaaa şimdiye kadar 10 kilo aldım bu bayram beni mahfetti bir ayda 4 kilo aldım çok oldu ama ne yapacağım bilmiyorum zaten tatlıyı kestim hamile kalınca zevkli zevkli yiyeceğim diyordum ama her tatlı birşey yediğimde vicdan azabı çekiyorum resmen, sizce de çok değilmi bu kilo eğilip kalkmak zor geliyor artık.

Canım çok dikkat et kilo alma çok fazla. Mümkünse 15 kilodan fazla almamaya çalış. Sonra normal doğum zor olur eğer istiyorsan. Ben sancı çekerken ayakta duramamıştım kilom yüzünden yatmak zorunda kalmıştım. Ama yatmak daha çok acı veriyor, ayakta daha rahat atlatıyorsun sancıyı.Doğum öncesinde de rahatlık açısından az kilo almak her zaman daha avantajlıdır....

Kızlar biraz fırsat bulabildim doğum hikayemi anlatayım. Biliyorsunuz perşembe yatışım yapıldı. Sabah hemen nst çekildi muayene yapıldı. Sancı çıktı nst de 4-5 cm de açıklık vardı ama bende tık yok. Hiç ağrı sızı hissetmiyorum. Doktorum doğum masasına aldı beni öncelikle suyumu açtı ve bebeğin kafasını oturttu. Böyle sıcak sıcak bir su aktı içimden o kısımda da hiç acı hissetmedim. O suda sadece bebeğin kafasının önündeki suymuş. Hareket ettikçe suyum gelmeye devam etti doğum ve sancı boyunca. Sonra suni sancı verildi. Öğlen biraz biraz sancılar başladı. Sonra damar yolundan hızlı bir şekilde tekrar sancı verildi saat 1 gibi. O zaman işte gerçekten doğum sancısı neymiş anlamaya başladım. Hemen beni ayağa kaldırdılar yürütmeye başladılar. Sancılar arttıkça ben doğumhaneye gitmek istedim. Orası daha geniş bir alandı yürümek kolay olur dedim. Sonra sancılar o kadar arttı ki benim o sancıyla ayakta duracak dermanım kalmadı malum 20 kilo almıştım. Hemen yattım yatağa ama doğumumun en zor kısmını yaşadım. Ebem sancın geldikçe bağır dedi o bile bir ıkınmadır dedi. Ama bence siz bağırmayın çünkü çok güç kaybettiriyor sonrasında ki ıkınmaya güç kalmıyor. O yatakta yatarken bir yandan ıkındırdı ebem beni bir yandan bağırttı. O sırada açıklığım 9-10 cm e ulaştı ve bebeğin kafası görünmeye başlamış. Beni hemen doğum masasına aldılar. İşte ondan sonra saat kaçtı ben ne kadar kaldım masada hatırlamıyorum ama yaklaşık bir buçuk saat kaldım. Aktif bir ıkınma süreci başladı. Son yarım saatte bir kişi yukarıdan bastı aşağıdan doktorum ıkınmama yardım etti iki elimi de birileri tuttu ıkınmam için. Eğer bu dört kişi olmasaydı ıkınmam mümkün değildi. Ikınma kısmı sanki kakanı yapar gibi oluyormuş o şekilde ıkınmak gerekiyormuş. Ama onun içinde konsantre olcan güç toplıcan diyene kadar bir sancı daha geliyor. Sancıyla beraber ıkınıyorsun sancı gidince ıkınmaman gerekiyor boş yere güç harcama diye. Velhasıl benim hastanenin bağlı olduğu yerden deneyimli bir ebe getirtmiş doktorum. O ebe yukarıdan bastı ikinci basışında doktorum epizyomu attı ve bebeğim tamamen doğdu. Doğumun sonlarına doğru hep çıkımda hissettim bebeği vıngır vıngır. Ama bir türlü doğmadı. Yukarıdan basma tekniğini herkes beceremiyor. Daha önce basanlar güzel basamadıkları için doğum gecikti tabi bende de ıkınmak için güç kalmadığından doğum uzadı. Ama ilk doğumlar uzun sürüyor maalesef. Saat 4 buçukta öğleden sonra bebeğim doğmuş oldu. Ondan sonra dikişlerim atıldı ve bana tatlı bir uyku geldi. 3-4 saat deliksiz uyudum ve hemen ayaklandım. Biraz dolaştım. Doktorum çok iyi ıkındın dedi ikinci doğumun çok daha kolay olucak 4 kilo bebek bile doğurursun dedi. Doğumdan sonra aşırı yorgunluk oluyor. Sanki hiç spor yapmayan birinin ağır bir spor sonrası hamlaması gibi ağrı oluyor. O yorgunlukta 3 güne geçiyor.
Bu arada hep merak ederdim dış gebelikteki ağrıyla doğum sancısını karşılaştırmayı. Doğum sancısı artıp azalan bir sancı. Ama dış gebelikte sürekli bir ağrı çekiyorsun ağrı kesiciyle kesiyorsun. İkiside aynı şiddette sancılardı. Ama tek fark doğum için o sancıya ihtiyacınız var kesemiyorsunuz dış gebelikte kesebiliyorsunuz. Dış gebelik acısını çekmiş bir kişi normal doğumda yapabilir. Doğum için sancı sonuçta 3-4 saat sürüyor. Ama ben dış gebelik acısını birkaç gün çekmiştim. Ağrı olarak inanın bana hiç farklı değiller. Hatta belki dış gebelik biraz daha ağrılı olabilir.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…