Kızlar biraz fırsat bulabildim doğum hikayemi anlatayım. Biliyorsunuz perşembe yatışım yapıldı. Sabah hemen nst çekildi muayene yapıldı. Sancı çıktı nst de 4-5 cm de açıklık vardı ama bende tık yok. Hiç ağrı sızı hissetmiyorum. Doktorum doğum masasına aldı beni öncelikle suyumu açtı ve bebeğin kafasını oturttu. Böyle sıcak sıcak bir su aktı içimden o kısımda da hiç acı hissetmedim. O suda sadece bebeğin kafasının önündeki suymuş. Hareket ettikçe suyum gelmeye devam etti doğum ve sancı boyunca. Sonra suni sancı verildi. Öğlen biraz biraz sancılar başladı. Sonra damar yolundan hızlı bir şekilde tekrar sancı verildi saat 1 gibi. O zaman işte gerçekten doğum sancısı neymiş anlamaya başladım. Hemen beni ayağa kaldırdılar yürütmeye başladılar. Sancılar arttıkça ben doğumhaneye gitmek istedim. Orası daha geniş bir alandı yürümek kolay olur dedim. Sonra sancılar o kadar arttı ki benim o sancıyla ayakta duracak dermanım kalmadı malum 20 kilo almıştım. Hemen yattım yatağa ama doğumumun en zor kısmını yaşadım. Ebem sancın geldikçe bağır dedi o bile bir ıkınmadır dedi. Ama bence siz bağırmayın çünkü çok güç kaybettiriyor sonrasında ki ıkınmaya güç kalmıyor. O yatakta yatarken bir yandan ıkındırdı ebem beni bir yandan bağırttı. O sırada açıklığım 9-10 cm e ulaştı ve bebeğin kafası görünmeye başlamış. Beni hemen doğum masasına aldılar. İşte ondan sonra saat kaçtı ben ne kadar kaldım masada hatırlamıyorum ama yaklaşık bir buçuk saat kaldım. Aktif bir ıkınma süreci başladı. Son yarım saatte bir kişi yukarıdan bastı aşağıdan doktorum ıkınmama yardım etti iki elimi de birileri tuttu ıkınmam için. Eğer bu dört kişi olmasaydı ıkınmam mümkün değildi. Ikınma kısmı sanki kakanı yapar gibi oluyormuş o şekilde ıkınmak gerekiyormuş. Ama onun içinde konsantre olcan güç toplıcan diyene kadar bir sancı daha geliyor. Sancıyla beraber ıkınıyorsun sancı gidince ıkınmaman gerekiyor boş yere güç harcama diye. Velhasıl benim hastanenin bağlı olduğu yerden deneyimli bir ebe getirtmiş doktorum. O ebe yukarıdan bastı ikinci basışında doktorum epizyomu attı ve bebeğim tamamen doğdu. Doğumun sonlarına doğru hep çıkımda hissettim bebeği vıngır vıngır. Ama bir türlü doğmadı. Yukarıdan basma tekniğini herkes beceremiyor. Daha önce basanlar güzel basamadıkları için doğum gecikti tabi bende de ıkınmak için güç kalmadığından doğum uzadı. Ama ilk doğumlar uzun sürüyor maalesef. Saat 4 buçukta öğleden sonra bebeğim doğmuş oldu. Ondan sonra dikişlerim atıldı ve bana tatlı bir uyku geldi. 3-4 saat deliksiz uyudum ve hemen ayaklandım. Biraz dolaştım. Doktorum çok iyi ıkındın dedi ikinci doğumun çok daha kolay olucak 4 kilo bebek bile doğurursun dedi. Doğumdan sonra aşırı yorgunluk oluyor. Sanki hiç spor yapmayan birinin ağır bir spor sonrası hamlaması gibi ağrı oluyor. O yorgunlukta 3 güne geçiyor.
Bu arada hep merak ederdim dış gebelikteki ağrıyla doğum sancısını karşılaştırmayı. Doğum sancısı artıp azalan bir sancı. Ama dış gebelikte sürekli bir ağrı çekiyorsun ağrı kesiciyle kesiyorsun. İkiside aynı şiddette sancılardı. Ama tek fark doğum için o sancıya ihtiyacınız var kesemiyorsunuz dış gebelikte kesebiliyorsunuz. Dış gebelik acısını çekmiş bir kişi normal doğumda yapabilir. Doğum için sancı sonuçta 3-4 saat sürüyor. Ama ben dış gebelik acısını birkaç gün çekmiştim. Ağrı olarak inanın bana hiç farklı değiller. Hatta belki dış gebelik biraz daha ağrılı olabilir.....
Geçmişi tam okuyamadım ama sana cevap yazmadan kapatmayım dedim. Gerideyse sıkıntı yok canım o durur miadına kadar. Düzenli kasılmalar önemli ama bebeğin kafası oturmuşsa doğum yakın demektir. Oturmamışsa 8-9 cm açılmayla bile ağrı hissetmezsin. Ama bebeğin kafası kannala girmişse 2 cm açılmaya bile dayanamazsın. Doğum sancısı çok başka birşey. İnsanın canından can gidiyor. Hatta doğum, sancıdan daha kolay; bir rahatlama gibi oluyor. Bebek hareketlerinin azalması çok normal. Benim suyum bol olduğu için azalmamıştı hareketleri. Sen milleti kafana takma bana da daha 6-7 aylıkkken doğum yakın galiba yok bu ikiz mi diyen çok oldu. Ama bak çatır çatır normal doğurdum yani. İnşallah senin doğumunda çok güzel olacak canım...
Ah kızlar ah, çıktık hastaneden pazartesi öğleden sonra. Şuan ilk defa netin başına oturabiliyorum saat sabahın 4 ü artık siz düşünün. Bebişimiz iyi ama geceleri uyutmuyor gündüzleri de onla beraber bende uyuyorum. Doğum hikayemi daha bile anlatamadım size, güzel bir doğumumuz oldu, ilk fırsatta anlatabilirim umarım. Bugün sarılığına baktırmak için hastaneye götürücez. Pazartesi sınırda çıkmıştı ama şimdi 3 gündür emmeye başladığı için yüksek bir değer çıkmamasını umuyorum. Şimdi göğsümde emiyor bir yandan. Hepinizi çok özledim valla. Sonra daha uzun yazarım kızlar inşallah. Öpüyorum hepinizi....
Ohh bir paşa daha..:) Bu sene zaten erkek senesi diyorum ya, Allahtan bir iki kızımız var..:) Canım Allah bağışlasın inşallah sağlıkla kucağına al oğluşunu..
Canım geçmiş olsun. İnşallah korkutmaz seni bir daha. Ama gerideyse genelde zamanını bekliyormuş. Bana da doktor rahim kanalın çok uzun demişti, iyi bişi mi dedim.. Erken doğum riskin olmaz genelde böyle olunca dedi. İnşallah öyle olur.. Hepimiz sağlıkla, vaktinde doğruruz inşallah sıpaları:)
Ayyyy yerim onu ben ya.. Emmeye başlamış çok şükür güzel.. Allahım sağlık versin, sarılığıda inşallah iyi çıkmıştır.. Doğum hikayeni merakla bekliyorum. Bir sıkıntı çıkmazsa bende normal yapayım istiyorum ama doğum yaklaştıkça düşüncelerim ne olur bilmiyorum.. Rabbim hepimize kolay doğumlar versin inşallah. Sağlıkla alalım kucağımıza..
ohhhh paşalar boy boy resmen erkek kaynıyor ortalık kız bulamıycaz valla :)
oyyyy kıyamam bu erken doğum telaşı saracak bizi de kesin bugün banada 8 aylık gibisin dediler hiçççç kızmadım isterse 30 kilo alayım umrumda değil yeterki o iyi olsun dedim. ablamın arkadaşı sadece 5 kilo alabilmiş doğuma kadar ama bebeğin böbrekleri gelişmediği için hastaneden çıkamıyorlar ve bebek ameliyat olabilir dualarımızı onada yollayalım kızlar. hiç takma sen güzelim kilo falam efemiz gelecek koşuşturmaktan gidecek kilolar zaten.
kızlar selam hepinize babam ameliyat oldu çok şükür ameliyatıda güzel geçti bugün sabahta yoğum bakımdan çıkardılar suan normal serviste yatıyor dualarında bizi eksik etmeyen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum umarım sizlerde bebişlerde iyisinizdir okuyamadım geçmişi hepinizi öpüyorum.
Kızlar biraz fırsat bulabildim doğum hikayemi anlatayım. Biliyorsunuz perşembe yatışım yapıldı. Sabah hemen nst çekildi muayene yapıldı. Sancı çıktı nst de 4-5 cm de açıklık vardı ama bende tık yok. Hiç ağrı sızı hissetmiyorum. Doktorum doğum masasına aldı beni öncelikle suyumu açtı ve bebeğin kafasını oturttu. Böyle sıcak sıcak bir su aktı içimden o kısımda da hiç acı hissetmedim. O suda sadece bebeğin kafasının önündeki suymuş. Hareket ettikçe suyum gelmeye devam etti doğum ve sancı boyunca. Sonra suni sancı verildi. Öğlen biraz biraz sancılar başladı. Sonra damar yolundan hızlı bir şekilde tekrar sancı verildi saat 1 gibi. O zaman işte gerçekten doğum sancısı neymiş anlamaya başladım. Hemen beni ayağa kaldırdılar yürütmeye başladılar. Sancılar arttıkça ben doğumhaneye gitmek istedim. Orası daha geniş bir alandı yürümek kolay olur dedim. Sonra sancılar o kadar arttı ki benim o sancıyla ayakta duracak dermanım kalmadı malum 20 kilo almıştım. Hemen yattım yatağa ama doğumumun en zor kısmını yaşadım. Ebem sancın geldikçe bağır dedi o bile bir ıkınmadır dedi. Ama bence siz bağırmayın çünkü çok güç kaybettiriyor sonrasında ki ıkınmaya güç kalmıyor. O yatakta yatarken bir yandan ıkındırdı ebem beni bir yandan bağırttı. O sırada açıklığım 9-10 cm e ulaştı ve bebeğin kafası görünmeye başlamış. Beni hemen doğum masasına aldılar. İşte ondan sonra saat kaçtı ben ne kadar kaldım masada hatırlamıyorum ama yaklaşık bir buçuk saat kaldım. Aktif bir ıkınma süreci başladı. Son yarım saatte bir kişi yukarıdan bastı aşağıdan doktorum ıkınmama yardım etti iki elimi de birileri tuttu ıkınmam için. Eğer bu dört kişi olmasaydı ıkınmam mümkün değildi. Ikınma kısmı sanki kakanı yapar gibi oluyormuş o şekilde ıkınmak gerekiyormuş. Ama onun içinde konsantre olcan güç toplıcan diyene kadar bir sancı daha geliyor. Sancıyla beraber ıkınıyorsun sancı gidince ıkınmaman gerekiyor boş yere güç harcama diye. Velhasıl benim hastanenin bağlı olduğu yerden deneyimli bir ebe getirtmiş doktorum. O ebe yukarıdan bastı ikinci basışında doktorum epizyomu attı ve bebeğim tamamen doğdu. Doğumun sonlarına doğru hep çıkımda hissettim bebeği vıngır vıngır. Ama bir türlü doğmadı. Yukarıdan basma tekniğini herkes beceremiyor. Daha önce basanlar güzel basamadıkları için doğum gecikti tabi bende de ıkınmak için güç kalmadığından doğum uzadı. Ama ilk doğumlar uzun sürüyor maalesef. Saat 4 buçukta öğleden sonra bebeğim doğmuş oldu. Ondan sonra dikişlerim atıldı ve bana tatlı bir uyku geldi. 3-4 saat deliksiz uyudum ve hemen ayaklandım. Biraz dolaştım. Doktorum çok iyi ıkındın dedi ikinci doğumun çok daha kolay olucak 4 kilo bebek bile doğurursun dedi. Doğumdan sonra aşırı yorgunluk oluyor. Sanki hiç spor yapmayan birinin ağır bir spor sonrası hamlaması gibi ağrı oluyor. O yorgunlukta 3 güne geçiyor.
Bu arada hep merak ederdim dış gebelikteki ağrıyla doğum sancısını karşılaştırmayı. Doğum sancısı artıp azalan bir sancı. Ama dış gebelikte sürekli bir ağrı çekiyorsun ağrı kesiciyle kesiyorsun. İkiside aynı şiddette sancılardı. Ama tek fark doğum için o sancıya ihtiyacınız var kesemiyorsunuz dış gebelikte kesebiliyorsunuz. Dış gebelik acısını çekmiş bir kişi normal doğumda yapabilir. Doğum için sancı sonuçta 3-4 saat sürüyor. Ama ben dış gebelik acısını birkaç gün çekmiştim. Ağrı olarak inanın bana hiç farklı değiller. Hatta belki dış gebelik biraz daha ağrılı olabilir.....
2010 yılında 8 haftalık hamileyken dış gebelik olduğu anlaşıldı ve açık ameliyatla bebek ve sağ tüpüm de alındı.ve sonrasın ne kadar tedavi süreci varda hepsini yaşadım laparoskopi histerskopi oldum 3 olumsuz aşılama deneyimi yaşadım ve sonra ilk tüp bebek denemem de rabbim bana 4,5 yıl sonra bebeğimi nasip etti çok şükür rabbime bu günleri gösterdiği için
dış gebelikten sonra resmen dünyan yıkılmıştı bidaha hiç anne alamayacak gibiydim ama rabbim çok büyük vakti zamanı geldiğin de benim de yüzümü güldürdü sonun da rabbim herkeze nasip etsin inşş
canım çok sağol gene engin tecrübelrinle aydınlattın beni canım arkdaşım benım.
desene sende uykusuz günlere başladın benımde az kaldı 3 hafta snra bende aranızda uykusuz olarak dolanıcam:))
aaa iyi ya rahatladım sende marlada rahatlattınız herzamanki gibi.
canım erken doğum korkusu bende 28den snra başladı ne zaman düşük tehlikesi geçip erken doğum tehlikesi başlama haftalarında oda başlıyor:)) ama herksde bu korku var merak etme.
ohh çok geçmiş olsun .allah bidaha yaşatmasın .sağlıklı uzun ömür versin inşallah torunuyla parklarda bahçelerde gzinsin.
marla sen anlatırken bende ayy nasıl yaptı bu kız nasıl dayandı diye içimden söyleniyorum tekrardan helal olsun canım benım.
darısı bizlerin başına .hangi hastanede doğurdun onu merak ettim eşininin mi devkette mi özeldde mi.
hassteneye kaçta gittin kaç saatte doğurdun peki.
hayırlı olsun .allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
kızlar buarada pazartesiden beri efe beyin eşyalarını yıkıyorum havalar güzel olmasına rağmen zor kurudu utuledım annem geldi yerleştirdik ama hala 1 makına kurumadı daha 1 makınada yıkanıcak yanı demem o ki çok gece bırakmayın mumkun olan en kısa zamanda yapın.yarında hastane çantamı hazırlıcam.1 haftadır ayaklarım ve ellerim çok şiş kızlar çok fazla ödem var tuz hiççç kullanmasamda şişlikler çok zor .2 dk ayakta kalıyım hemen şişiyor.ayaklarımı dıkıyorum ama genede zor geçiyor.son zamanlar zor kızlar
Arkadaşlar muhtemelen bende dış gebelik geçirdim. Bu konuda kesin tanı konulmadı. Şöyle ki ilk test yaptırdımda b-hcg değerim 244 çıkmıştı, iki gün sonra 479 çıktı, üzerinden 5 gün geçtikten sonra da 2013 çıktı ama kese görünmedi ultrasonda, iki gün sonra tekarr gittim doktor bu defa kan testi istemedi ultrasonla baktı yine görünmedi, iki gün sonra yine gel görünmezse kan testi yapalım tekrar dedi, gittim yine görünmedi kan testi yaptık pazartesi 2013 olan değerim cuma günü 1494'e düşmüştü.. Doktor dış gebelik olduğunu söyleyemem kesin ama dış gebelikte olabilir dedi. değer düşüyo sonlanıyo gebeliğin, kanaman olabilir dedi korkma 5 gün sonra tekrar gel ilaç falan kullanma dedi. çarşamba gidicem. Yalnız şöyle bişey oldu en son doktora gittiğimde sol kasığıma doğru karnımın yan tarafında bi ağrı oluştu, sancı gibi bişey tarif edemiyorum o iki gün devam etti ve pazar günü şiddetli bi adet sancısı çektim adet oldum, sancıyı 3-4 saat çektikten sonra iki tane küçük parça geldi vajinadan böyle baya bi pıhtılaşmış koyu kırmızı hatta bordo gibi iki küçük parça geldi. ondan sonra da bütün sancılar falan geçti. o sol tarafımdaki ağrı da geçti. galiba bebekti o kırmızı parça
Hiç bir tedavi, ilaç, ameliyat olmadan dış gebelik sonlandı böyle. Çok şaşkınım üzgünüm
canım çok sağol gene engin tecrübelrinle aydınlattın beni canım arkdaşım benım.
desene sende uykusuz günlere başladın benımde az kaldı 3 hafta snra bende aranızda uykusuz olarak dolanıcam:))
canım erken doğum korkusu bende 28den snra başladı ne zaman düşük tehlikesi geçip erken doğum tehlikesi başlama haftalarında oda başlıyor:)) ama herksde bu korku var merak etme.
ohh çok geçmiş olsun .allah bidaha yaşatmasın .sağlıklı uzun ömür versin inşallah torunuyla parklarda bahçelerde gzinsin.
marla sen anlatırken bende ayy nasıl yaptı bu kız nasıl dayandı diye içimden söyleniyorum tekrardan helal olsun canım benım.
darısı bizlerin başına .hangi hastanede doğurdun onu merak ettim eşininin mi devkette mi özeldde mi.
hayırlı olsun .allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
kızlar buarada pazartesiden beri efe beyin eşyalarını yıkıyorum havalar güzel olmasına rağmen zor kurudu utuledım annem geldi yerleştirdik ama hala 1 makına kurumadı daha 1 makınada yıkanıcak yanı demem o ki çok gece bırakmayın mumkun olan en kısa zamanda yapın.yarında hastane çantamı hazırlıcam.1 haftadır ayaklarım ve ellerim çok şiş kızlar çok fazla ödem var tuz hiççç kullanmasamda şişlikler çok zor .2 dk ayakta kalıyım hemen şişiyor.ayaklarımı dıkıyorum ama genede zor geçiyor.son zamanlar zor kızlar
Kızlar ya benim vajinamda hafif hafif bi ağrı var özellikle bebeğim hareket ederken oluyor ama ne olur normal olduğunu söyleyin bana ve dua edin ben pipiriklendim yine.
Enfeksiyonumuz pazartesi günü bitmişti canım. Hatta pazartesi günkü dozunu da yapmadılar değerlerimiz normal gelince...canım benim en güzelini yaptın rabbim hayırlı doğumlar nasip etti çok şükür Allah bize de hayırlısını nasip etsin bebişin enfeksiyon sorunu bitti değil mi? sağlıkla sıhhatle büyüsün kuzumuz.
Rica ederim canım her zaman. Uykusuz geceler başladı gerçekten. Deliksiz bir uykunun özlemini duymaya başladım şimdidencanım çok sağol gene engin tecrübelrinle aydınlattın beni canım arkdaşım benım.
Bu işin kolayı yok maalesefCanım yaaa sen anlatırken sanki kendim doğuma girmiş gibi oldum.. Normal doğum diyorum bende ama bununda kolay olanı yok sanırım. Doğum sancısını çekerim biter diye düşünüyorum en azından sonunda ameliyatlı olarak zorlanmam diye ama bakalım Rabbim hangisini nasip edecek. Hangisini nasip edeceksede en kolayından versin Rabbim inşallah. Şükür sen başardın sağlıkla da geldi bebişin kucağına.. Tebrikde ediyorum yaniiii:) normal doğum yapmayı başardın aramızda. Dış gebelik ağrılarında bende çok çektim. o iğne yapıldıktan sonraki ağrılarım ise dayanılmazdı. K.valide 3 doğum yaptım senin gibi ağrı çektim yavrum dedi kadın halime o kadar acıdıki.. Allahım bir daha böyle acılar yaşatmasın.. Bunun sonu güzel en azından bebeğimiz kucağımızda olacak.. Sağlıkla ve hayırlısıyla aldırsın kucaklarımıza bizimde.. Sarılık çıktımı? enfeksiyonu ne durumda hamzamızın... öp, kokla onu bizim için..
Hayır canım tüpüm alınmadı.Dış gebelikten 6 ay sonra hamile kaldım. Klomen kullanıyordum pkostan dolayı. Ama son klomende doktorum yumurtalıklarımın ilaca cevap vermediğini o ay hamile kalamayacağımı söyledi. Ama o ay hamile kaldım şimdi bebeğim kucağımda:)) Allah büyüktür canım hepimiz dualarla bulduk bebeklerimizi. Tek tüple hamile kalan arkadaşlarımız var. İnşallah seninde hakkında hayırlısı olsun...merhaba sizin dış gebelilkte tüp alındı mı? dış gebelikten nekadar sonra hamile kaldınız? doğal yollamı oldu? benim geçen ay dış gebelik yüzünden sol tüpüm alındı
buarada uconn pınk marla catı muayenesi ne zaman yapılıyor kaçıncı haftada ben şimdi 36.da gidicem doktora yapar mı gerçi istemiyorum ama ısrar eder falan önlem alıcam ona göre kuaföre gidicem kaçıncı hafta yapılıyor.
Enfeksiyonumuz pazartesi günü bitmişti canım. Hatta pazartesi günkü dozunu da yapmadılar değerlerimiz normal gelince...
Rica ederim canım her zaman. Uykusuz geceler başladı gerçekten. Deliksiz bir uykunun özlemini duymaya başladım şimdiden(
Özelde doğum yaptım canım. Devlette yada üniversitede yaptığımı düşünemiyorum????? Hastaneye saat 9-10 arası gittik. Saat 4 buçukta öğleden sonra doğum oldu :)
Bebeğin giysilerini yüksek devirde yıkarsan daha çabuk kurur canım aklında olsun. Son haftalarda maalesef ne yapsanda ödem oluyor. Tek çaresi doğum :)) Aldığım 20 kilonun 8.5 kilosunu verdim bile. Ödemim bir hayli çözüldü.
Bu işin kolayı yok maalesef( Eğer normal doğum istiyorsan gerçekten kararlı bir şekilde git. Çünkü herkes sancı kısmında su koyuveriyor. Hatta ben bile:)) Sancı çekerken resmen ağladım beni sezeryana alın diye ağrıma bir son verin diye.Ama eşim sana inanıyorum sana güveniyorum diyerek beni motive etmeye çalıştı. Normal doğumun sonunda mutlu olacağımı biliyordum ama çekilen sancı gerçekten başka. Dış gebelikte eşim narkotik analjezik yapıyordu ağrım dinsin diye. O cinsten bir sancı oluyor. Ama o sancıyla bebek doğuyor işte. Son ıkınmalarımda hep bebeğimi düşündüm. Ondan aldığım güçle ıkınabiliyordum artık. İşte en kolayından güzel bir doğumun olur canım. Bebeğimizde sarılık hep sınırda seyretti. Yoğun bakımda önlem amaçlı bir miktar fototerapi aldı ama şimdilik sınırı geçmedik bakalım...
Hayır canım tüpüm alınmadı.Dış gebelikten 6 ay sonra hamile kaldım. Klomen kullanıyordum pkostan dolayı. Ama son klomende doktorum yumurtalıklarımın ilaca cevap vermediğini o ay hamile kalamayacağımı söyledi. Ama o ay hamile kaldım şimdi bebeğim kucağımda:)) Allah büyüktür canım hepimiz dualarla bulduk bebeklerimizi. Tek tüple hamile kalan arkadaşlarımız var. İnşallah seninde hakkında hayırlısı olsun...
marlacım öncelikle seni cesaretinden dolayı tebrik ediyorum.çok doğru bir karar vermişsin.normal doğum en güzeli.o an sıkıntısını yaşıyorsun ama doğumdan sonra hemen ayağa kalkıyorsun.bende oğlumu normal doğurmuştum.üstelik 4.5 kilo doğmuştu benim tosuncuk...umarım bebişinde iyidir.bizim yerimize de öp onu.mis gibi kokuyordur şimdi o.
kızlar bu arada pazartesi günü test tarihim.dua edinde hayırlı sonuç alayım inşllh...şimdiden heyecan bastı.kendimi zor tutyorum evde test yapmamak için...
Canim bende de oluyordu hatta yürürken falan hareket ettikçe ani sancılar bile giriyordu.bunlarin hepsi normal kafana takma canim:)cok tedirgin olursan doktora sor.dualarim seninle..
Kizlar gunaydin.bu ay gebe kaldim internetim yok yazamadim.kesinlesince soylucektik ailelere.nasip degilmis 8 kasimda pembe akintim basladi evde dinlendim rapor verdiler 3gun ama aksamina kuyruk sokumum kasiklarim sancidi.et parcasi geldi kucucuk pedime.kan pihtisi degildi biliyorum.simdi fakulteye gidiyorum annemle agrilarim biraz azaldi...rabbim tam bir yil sonra ayni gun gebe oldugumun haberini aldim 6 kasimda.ama 4+ hesaplayinca4 de gitti bebegim adete gore hesaplayinca..kan pihtilasmasi olan kizlar sizlerde boyle dusukler yasadiniz mi.
Enfeksiyonumuz pazartesi günü bitmişti canım. Hatta pazartesi günkü dozunu da yapmadılar değerlerimiz normal gelince...
Rica ederim canım her zaman. Uykusuz geceler başladı gerçekten. Deliksiz bir uykunun özlemini duymaya başladım şimdiden(
Özelde doğum yaptım canım. Devlette yada üniversitede yaptığımı düşünemiyorum????? Hastaneye saat 9-10 arası gittik. Saat 4 buçukta öğleden sonra doğum oldu :)
Bebeğin giysilerini yüksek devirde yıkarsan daha çabuk kurur canım aklında olsun. Son haftalarda maalesef ne yapsanda ödem oluyor. Tek çaresi doğum :)) Aldığım 20 kilonun 8.5 kilosunu verdim bile. Ödemim bir hayli çözüldü.
Bu işin kolayı yok maalesef( Eğer normal doğum istiyorsan gerçekten kararlı bir şekilde git. Çünkü herkes sancı kısmında su koyuveriyor. Hatta ben bile:)) Sancı çekerken resmen ağladım beni sezeryana alın diye ağrıma bir son verin diye.Ama eşim sana inanıyorum sana güveniyorum diyerek beni motive etmeye çalıştı. Normal doğumun sonunda mutlu olacağımı biliyordum ama çekilen sancı gerçekten başka. Dış gebelikte eşim narkotik analjezik yapıyordu ağrım dinsin diye. O cinsten bir sancı oluyor. Ama o sancıyla bebek doğuyor işte. Son ıkınmalarımda hep bebeğimi düşündüm. Ondan aldığım güçle ıkınabiliyordum artık. İşte en kolayından güzel bir doğumun olur canım. Bebeğimizde sarılık hep sınırda seyretti. Yoğun bakımda önlem amaçlı bir miktar fototerapi aldı ama şimdilik sınırı geçmedik bakalım...
Hayır canım tüpüm alınmadı.Dış gebelikten 6 ay sonra hamile kaldım. Klomen kullanıyordum pkostan dolayı. Ama son klomende doktorum yumurtalıklarımın ilaca cevap vermediğini o ay hamile kalamayacağımı söyledi. Ama o ay hamile kaldım şimdi bebeğim kucağımda:)) Allah büyüktür canım hepimiz dualarla bulduk bebeklerimizi. Tek tüple hamile kalan arkadaşlarımız var. İnşallah seninde hakkında hayırlısı olsun...
Kızlar ya benim vajinamda hafif hafif bi ağrı var özellikle bebeğim hareket ederken oluyor ama ne olur normal olduğunu söyleyin bana ve dua edin ben pipiriklendim yine.
marlacım öncelikle seni cesaretinden dolayı tebrik ediyorum.çok doğru bir karar vermişsin.normal doğum en güzeli.o an sıkıntısını yaşıyorsun ama doğumdan sonra hemen ayağa kalkıyorsun.bende oğlumu normal doğurmuştum.üstelik 4.5 kilo doğmuştu benim tosuncuk...umarım bebişinde iyidir.bizim yerimize de öp onu.mis gibi kokuyordur şimdi o.
kızlar bu arada pazartesi günü test tarihim.dua edinde hayırlı sonuç alayım inşllh...şimdiden heyecan bastı.kendimi zor tutyorum evde test yapmamak için...
Kizlar gunaydin.bu ay gebe kaldim internetim yok yazamadim.kesinlesince soylucektik ailelere.nasip degilmis 8 kasimda pembe akintim basladi evde dinlendim rapor verdiler 3gun ama aksamina kuyruk sokumum kasiklarim sancidi.et parcasi geldi kucucuk pedime.kan pihtisi degildi biliyorum.simdi fakulteye gidiyorum annemle agrilarim biraz azaldi...rabbim tam bir yil sonra ayni gun gebe oldugumun haberini aldim 6 kasimda.ama 4+ hesaplayinca4 de gitti bebegim adete gore hesaplayinca..kan pihtilasmasi olan kizlar sizlerde boyle dusukler yasadiniz mi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?