Dış gebelik sonrası geleceğe umutla bakanlar !

2010 yılında 8 haftalık hamileyken dış gebelik olduğu anlaşıldı ve açık ameliyatla bebek ve sağ tüpüm de alındı.ve sonrasın ne kadar tedavi süreci varda hepsini yaşadım laparoskopi histerskopi oldum 3 olumsuz aşılama deneyimi yaşadım ve sonra ilk tüp bebek denemem de rabbim bana 4,5 yıl sonra bebeğimi nasip etti çok şükür rabbime bu günleri gösterdiği için

dış gebelikten sonra resmen dünyan yıkılmıştı bidaha hiç anne alamayacak gibiydim ama rabbim çok büyük vakti zamanı geldiğin de benim de yüzümü güldürdü sonun da rabbim herkeze nasip etsin inşş

canım benim en güzelini yaptın rabbim hayırlı doğumlar nasip etti çok şükür Allah bize de hayırlısını nasip etsin bebişin enfeksiyon sorunu bitti değil mi? sağlıkla sıhhatle büyüsün kuzumuz.

canım çok sağol gene engin tecrübelrinle aydınlattın beni canım arkdaşım benım.
desene sende uykusuz günlere başladın benımde az kaldı 3 hafta snra bende aranızda uykusuz olarak dolanıcam:))

aaa iyi ya rahatladım sende marlada rahatlattınız herzamanki gibi.

canım erken doğum korkusu bende 28den snra başladı ne zaman düşük tehlikesi geçip erken doğum tehlikesi başlama haftalarında oda başlıyor:)) ama herksde bu korku var merak etme.

ohh çok geçmiş olsun .allah bidaha yaşatmasın .sağlıklı uzun ömür versin inşallah torunuyla parklarda bahçelerde gzinsin.

marla sen anlatırken bende ayy nasıl yaptı bu kız nasıl dayandı diye içimden söyleniyorum tekrardan helal olsun canım benım.
darısı bizlerin başına .hangi hastanede doğurdun onu merak ettim eşininin mi devkette mi özeldde mi.
hassteneye kaçta gittin kaç saatte doğurdun peki.

hayırlı olsun .allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

kızlar buarada pazartesiden beri efe beyin eşyalarını yıkıyorum havalar güzel olmasına rağmen zor kurudu utuledım annem geldi yerleştirdik ama hala 1 makına kurumadı daha 1 makınada yıkanıcak yanı demem o ki çok gece bırakmayın mumkun olan en kısa zamanda yapın.yarında hastane çantamı hazırlıcam.1 haftadır ayaklarım ve ellerim çok şiş kızlar çok fazla ödem var tuz hiççç kullanmasamda şişlikler çok zor .2 dk ayakta kalıyım hemen şişiyor.ayaklarımı dıkıyorum ama genede zor geçiyor.son zamanlar zor kızlar

Canım yaaa sen anlatırken sanki kendim doğuma girmiş gibi oldum.. Normal doğum diyorum bende ama bununda kolay olanı yok sanırım. Doğum sancısını çekerim biter diye düşünüyorum en azından sonunda ameliyatlı olarak zorlanmam diye ama bakalım Rabbim hangisini nasip edecek. Hangisini nasip edeceksede en kolayından versin Rabbim inşallah. Şükür sen başardın sağlıkla da geldi bebişin kucağına.. Tebrikde ediyorum yaniiii:) normal doğum yapmayı başardın aramızda. Dış gebelik ağrılarında bende çok çektim. o iğne yapıldıktan sonraki ağrılarım ise dayanılmazdı. K.valide 3 doğum yaptım senin gibi ağrı çektim yavrum dedi kadın halime o kadar acıdıki.. Allahım bir daha böyle acılar yaşatmasın.. Bunun sonu güzel en azından bebeğimiz kucağımızda olacak.. Sağlıkla ve hayırlısıyla aldırsın kucaklarımıza bizimde.. Sarılık çıktımı? enfeksiyonu ne durumda hamzamızın... öp, kokla onu bizim için..

Canım korkma inşallah sende zamanında vaktinde kolayca yapacaksın doğumunu. Karar veril¥imi peki senin normal mi? sezeryan mı.. Çok az kaldı seninde yaa maşallah.. Allahımmmm sağlıkla aldırsın kucağına inşallah. Ben daha bebişe bişi almadım ki yıkayayım..bi iki tulum ve takım dışında. Çok mu yavaşım ya.. Hep bu annemlerin yüzünden aman alırsın daha dur bakalım felan diye beni hep durdurdular.. İlkinden korktular sanırım, Allah esirgesin inşallah sağlıkla doğarda giyerler aldıklarını. Kötü bişi aklıma getirmek istemiyorum artık. Rabbim esirgesin hepsini.. Canım doktor sıfır tuzuda önermiyor o da ödemi artırır diyor.. Çok az yinede kullan sen.. ama ayakların şişmesi artık çok normal benim bile akşam eve gittiğimde bazen şişmiş oluyor sürekli koltukta oturmaktan..

merhaba sizin dış gebelilkte tüp alındı mı? dış gebelikten nekadar sonra hamile kaldınız? doğal yollamı oldu? benim geçen ay dış gebelik yüzünden sol tüpüm alındı

merhaba bende sizinkine benzer bir durum yaşadım. ama bende maalesef doğal yolla kanama olmadı ve bu arada sol tüpüm patladı ve iç kanama ile hastaneye kaldırıldım ki benim bhcg ozaman 380 lere düşmüştü. sol tüpüm alındı . ucuz atlatmışssınız üzülmeyin. ama yineden en yakın zaman da bhcg baktırın normal değerlere düşmüş olması önemli.

Doktorum izne ayrılmış bu hafta yoktu çarşamba günü gelcekmiş o zaman gitmeyi düşünüyorum geç mi kalırım acaba. Şuan kanamamda bitti ağrım sızım da olmuyo artık.
Sizin için de üzüldüm tüpün patlaması çok kötü olmuş çok can yakıcı olmalı Allah'a şükür size bişey olmamış..

sağol canım benim çok tşk ediyorum senin de doğumun yaklaşmış rabbim bi avazda kurtasın bebeğini sağ salim kucağına alırsın inşş

darısı inş benim de başıma

Kızlar ya benim vajinamda hafif hafif bi ağrı var özellikle bebeğim hareket ederken oluyor ama ne olur normal olduğunu söyleyin bana ve dua edin ben pipiriklendim yine.

Kızlar ya benim vajinamda hafif hafif bi ağrı var özellikle bebeğim hareket ederken oluyor ama ne olur normal olduğunu söyleyin bana ve dua edin ben pipiriklendim yine.

Canim bende de oluyordu hatta yürürken falan hareket ettikçe ani sancılar bile giriyordu.bunlarin hepsi normal kafana takma canim:)cok tedirgin olursan doktora sor.dualarim seninle..

Enfeksiyonumuz pazartesi günü bitmişti canım. Hatta pazartesi günkü dozunu da yapmadılar değerlerimiz normal gelince...
Rica ederim canım her zaman. Uykusuz geceler başladı gerçekten. Deliksiz bir uykunun özlemini duymaya başladım şimdiden (
Özelde doğum yaptım canım. Devlette yada üniversitede yaptığımı düşünemiyorum????? Hastaneye saat 9-10 arası gittik. Saat 4 buçukta öğleden sonra doğum oldu :)
Bebeğin giysilerini yüksek devirde yıkarsan daha çabuk kurur canım aklında olsun. Son haftalarda maalesef ne yapsanda ödem oluyor. Tek çaresi doğum :)) Aldığım 20 kilonun 8.5 kilosunu verdim bile. Ödemim bir hayli çözüldü.

Bu işin kolayı yok maalesef( Eğer normal doğum istiyorsan gerçekten kararlı bir şekilde git. Çünkü herkes sancı kısmında su koyuveriyor. Hatta ben bile:)) Sancı çekerken resmen ağladım beni sezeryana alın diye ağrıma bir son verin diye.Ama eşim sana inanıyorum sana güveniyorum diyerek beni motive etmeye çalıştı. Normal doğumun sonunda mutlu olacağımı biliyordum ama çekilen sancı gerçekten başka. Dış gebelikte eşim narkotik analjezik yapıyordu ağrım dinsin diye. O cinsten bir sancı oluyor. Ama o sancıyla bebek doğuyor işte. Son ıkınmalarımda hep bebeğimi düşündüm. Ondan aldığım güçle ıkınabiliyordum artık. İşte en kolayından güzel bir doğumun olur canım. Bebeğimizde sarılık hep sınırda seyretti. Yoğun bakımda önlem amaçlı bir miktar fototerapi aldı ama şimdilik sınırı geçmedik bakalım...

merhaba sizin dış gebelilkte tüp alındı mı? dış gebelikten nekadar sonra hamile kaldınız? doğal yollamı oldu? benim geçen ay dış gebelik yüzünden sol tüpüm alındı
Hayır canım tüpüm alınmadı.Dış gebelikten 6 ay sonra hamile kaldım. Klomen kullanıyordum pkostan dolayı. Ama son klomende doktorum yumurtalıklarımın ilaca cevap vermediğini o ay hamile kalamayacağımı söyledi. Ama o ay hamile kaldım şimdi bebeğim kucağımda:)) Allah büyüktür canım hepimiz dualarla bulduk bebeklerimizi. Tek tüple hamile kalan arkadaşlarımız var. İnşallah seninde hakkında hayırlısı olsun...

Bana 32 de yapmışlardı canım erken doğum tehdidinden ötürü...

marlacım öncelikle seni cesaretinden dolayı tebrik ediyorum.çok doğru bir karar vermişsin.normal doğum en güzeli.o an sıkıntısını yaşıyorsun ama doğumdan sonra hemen ayağa kalkıyorsun.bende oğlumu normal doğurmuştum.üstelik 4.5 kilo doğmuştu benim tosuncuk...umarım bebişinde iyidir.bizim yerimize de öp onu.mis gibi kokuyordur şimdi o.
kızlar bu arada pazartesi günü test tarihim.dua edinde hayırlı sonuç alayım inşllh...şimdiden heyecan bastı.kendimi zor tutyorum evde test yapmamak için...

Teşekkür ederim canım. İnşallah pazartesi günü güzel haberlerini bekliyoruz. Benim oğlan 3.380 gram doğdu yazmayı unutmuşum. Boyumuz 50 cm. Doğumdan sonraki gün kilosu 3250 ye düştü ödem çözülünce. Şimdi evde kendimiz tartıyoruz 3300 çıkıyor ama evdeki tartıya güven olmaz tabi. Bakalım bir sonraki kontrolde inşallah kilo almış olur. Seninkide baya tosunmuş maaşallah. Bu kiloda bebek doğurduysan seni kimse tutamaz valla :)) İnşallah canım hayırlı haberlerini dört gözle bekliyoruz :))

Canim bende de oluyordu hatta yürürken falan hareket ettikçe ani sancılar bile giriyordu.bunlarin hepsi normal kafana takma canim:)cok tedirgin olursan doktora sor.dualarim seninle..

valla içim rahatladı okuyunca ama telden girdiğim için yazamadım. sanırım o kasılmaları tarçın yaptı bana boza içmiştim ve bol bol tarçın döktüm üstüne o gece öyle kasıldı sanki kasıklarım ertesi gün hiç birşey kalmamıştı gece ben tekrar boza içince yine başladı sanırım tarçın dokunuyor zaten yüksek dozda kullanılmamalı diyor ben hiç kullanmam artık.

Kizlar gunaydin.bu ay gebe kaldim internetim yok yazamadim.kesinlesince soylucektik ailelere.nasip degilmis 8 kasimda pembe akintim basladi evde dinlendim rapor verdiler 3gun ama aksamina kuyruk sokumum kasiklarim sancidi.et parcasi geldi kucucuk pedime.kan pihtisi degildi biliyorum.simdi fakulteye gidiyorum annemle agrilarim biraz azaldi...rabbim tam bir yil sonra ayni gun gebe oldugumun haberini aldim 6 kasimda.ama 4+ hesaplayinca4 de gitti bebegim adete gore hesaplayinca..kan pihtilasmasi olan kizlar sizlerde boyle dusukler yasadiniz mi.

Canım benim geçmiş olsun ya. Hepimizin sınavı farklı farklı. Allah hakkında her zaman hayırlısını versin canım...

Ayy bilmiyorum ya o kadar istikrarlı olabilirmiyim emin değilim.. Birde ben kan sulandırıcı kullanıyorum ya sürekli belki doktorum öncesinde de almak isteyebilir ondanda emin değilim. Daha hiç konuşmadık bu konuyu. Normal mi, sezeryan mı ne zaman belli olur ki..

Canım bu ara benimde kasık ve karın bölgemde oluyor ağrı. Özellikle yürüdüğümde hareket ettiğimde ve ayakta kaldığımda çok artıyor. Sanki yürümem bile zorlaştı gibi. Normal mi bilmiyorum. Çarşamba kontrolüm var bekliyorum bende.. Rabbim korusun bebişleri ama sanki bu aylarda artık normal bu ağrılar.

Canım hadi hayırlı haberlerini bekliyoruz. Bir tosuncuk daha geliyordur inşallah. Rabbim inşallah sağlıkla nasip etsin.. Mutlaka haber ver merak ettirme.

Canım ya çok üzüldümm.. Rabbim nasip etmeyince olmuyor işte. Benimde ilk bebeğim düşükle sonuçlandı. 8 haftalıktı.. 6,5 haftalıkken bir anda kanamam başladı ve 10 gün devam etti ama öyle pembe lekelenme felan değildi ciddi ciddi kan pıhtıları döktüm günlerce.. Kan kaybından ölecektim nerdeyse ve son anda benimde senin gibi bir parça geldi ne yazık ki ve bebeğimi kaybetmiştim.. Zor günler, Allahım yardımcın olsun günlerce ağladığımı bilirim ben.. Ama elden bişi gelmiyor. Rabbim sağlıkla ve hayırlısıyla versin inşallah bir dahakine..Bu acıları tez zamanda unuttursun sanada... İğne, asprin başlamışmıydın kan pıhtılaşman için..

kızlar sabah 9da büyük bir heyecanla kan tahlili verdim.biraz öncede sonucumu aldım.rabbime binlerce şükürler olsun ki pozitif çıktı .daha kendi doktorumla görüşemedim.labratuvardaki kız sonuç pozitif dedi.değerim 710 çıkmış. rabbim sağ salim kucağıma aldığım günleride göstersin inşllh.bütün arkadaşlarıma duaları ve destekleri için tşk ediyorum.allah hepinizden razı olsun.rabbim herkezin gönlündeki muradı versin inşllh...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…