Dış görünüşünüzle ilgili takıntılarınız var mı? Varsa bunlarla nasıl barışık yaşıyorsunuz?

Evreka1800

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
528
212
303
Herkesin kusurları var. Ben sürekli kendimdeki kusurları buluyorum. Şuram şöyle buram böyle diye. Ve bunu beni yoruyor sıkıldım yani. Kendimi böyle sevmek istiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Başa çıkmaya çalışıyorum bir şekil de mesela benden daha kötülere bakıp şükrediyorum yapacak birşey yok hayat devam ediyor iyisiyle kötüsüyle

olmaz mıı var ama güzel yönlerimi ortaya çıkarmaya çalışyıorum
gözün güzelse gözlere hafif makyajla ön plana çıkarmayı dudakların güzelse dudaklarını saçlarınsa onları ön plana çıkarmayı dene:)

Dediğin gibi kimse kusursuz değil ve aslında kusur olarak nitelendirdiğin şeyler de bizi biz yapan karakteristik ifademiz. Eğer mükemmel olmak bir marifet olsaydı hepimiz giderdik bir estetik cerrahına her yerimizi altın oranlarda mükemmelleştirirdik. Ama o zaman biz biz olur muyduk yoksa tek tip mi olurduk bir düşün bakalım? Kendini sev..

Ben mesela burnumu beğenmiyorum. Herkes çok güzel olduğunu söylüyor ama ben beğenmiyorum. Sonra tırnaklarımı beğenmiyorum ama güzel değiler hakikaten çünkü yiyorum. Sonra kilo sorunum vardı kilo verdim bu sefer yaşlı görünmeye başladım. Hızlı kilo vermemek gerekiyormuş sanırım. Aynanın karşısına geçip saatlerce kendimi inceliyorum ve milyon tane kusur buluyorum kendimde.

Benim de var tabi bazı takıntılarim. Çok çok güzel bir bayan değilim ama çirkin de değilim. Şuram şöyle olsaydı bu olmasaydı dediğim kusurlarım var ama bakıyorum estetik olanlara ya eskisinden kötü hale geliyor ya da güzel olsa bile doğal olmuyor yüzünün ifadesi değişiyor resmen o yüzden kusurlarımla barışık olmayı öğrendim. Göz alıcı güzellikte bayanlar olduğu kadar benim gibi sıradan bayanlar da çok var. O yüzden takmıyorum ki takılacak daha mühim meseleler var hayatımda.

Ben mesela burnumu beğenmiyorum. Herkes çok güzel olduğunu söylüyor ama ben beğenmiyorum. Sonra tırnaklarımı beğenmiyorum ama güzel değiler hakikaten çünkü yiyorum. Sonra kilo sorunum vardı kilo verdim bu sefer yaşlı görünmeye başladım. Hızlı kilo vermemek gerekiyormuş sanırım. Aynanın karşısına geçip saatlerce kendimi inceliyorum ve milyon tane kusur buluyorum kendimde.
Aynanın karşısına geçip saatlerce kedini incelse Bella Hadid de kendine milyon tane kusur bulurdu herhalde:KK53:
Ben kapatabildikelerimi makyajla kapatıyorum. Mesela tırnaklarım önceden cok cirkindi ama sürekli guzelce sekillendirip oje sürüyorum ve baya iyi görünüyorlar artık. Degistiremediklerimi kabul ediyorum. Mesela bi bi kusur sayılır mı bilmiyorum ama boyum kısa. Buna ne yapabilirim ki? Kabullendim. Kimse kusursuz değildir ve guzellik göreceli bir kavramdır

Back
X