Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

kızlar ben 2 aydır nerederyse hiç değişim göremiyorum :'(
2 haftadır bir aparey bekliyoruz resmen 2 haftam boşa gitti ya böyle olunca çok umutsuzluğa düşüyorum ((

ilk aylar aslında en hareketli zamanlar...doktoruna bir danış istersen, tam olarak neyi bekliyorsunuz anlayamadım

evet benden 1 ay önce aynı doktora taktıran arkadaşımın ön estetiği neredeyse tamamlandı ama bende bir şey yok
doktorumla iletişimimiz çok kötü inanamazsın. poliklinikten her çıktığımda sinir krizi geçiriyorum.
aparey bekliyorum canım. benim üst çenede yan dönmüş bir dişim var. onu çevirmek için yanlarındaki dişleri açmamız gerekiyor ki dönmüş olan dişe yer açılsın. yay kullandık bir işe yaramadı doktor da diş kalıbımı alıp hareketli aparey sipariş etti. ama 2 haftadır gelmiyor üstelik doktor beni gelmedi diye aramıyor da her seferinde polikliniğe gidiyorum eşek gibi. (ben arayınca da açmıyor genellikle) en son gittiğimde yine gelmedi dedi ben de keşke arasaydınız beni dedim. ne dese beğenirsiniz? "gelmedi ki arayayım" dedi :S :S :S
cumaları randevu günü yarın da gelmemiş olursa artık ne yapıcam bilmiyorum 2 ayım boşa gitti resmen :'( ruhsal durumumu da kötü etkiliyor

offff çok haklısın zaten meşakatli bir iş bir de doktorundan destek gelmeyince zor olur çok çok çok haklısın. peki acaba doktorunu değiştirsen, mümkün mü acaba? yani ödeme şeklini falan bilemiyorum ama sonuçta braketlein ağzında nasılsa başka bir doktorla devam etsen nasıl olur? çünkü uzun bir süre ve çekilmez hale gelmesi çok zor olur((

inşallah düzelir herşey, üzüldüm valla(

tesekkur ederim kizlar icime su serptiniz.dun gece nasil uyumusum biliyor musunuz?dilimin ucunu isirarak alt ceneyle ust cene uyumlu olmadigindan(telerle alakali sanirim)agzimi kapattigimdan dilimin ucu on dislerimden cikiyor bir an bi aci hissettim.
___Bu da neyin nesi? dilim aciyor

tecrubeli arkadalarin dis teli oncesi ve sonrasi fotograflarini gorebilirmiyiz ki?yada tedavi surecindeki duzelme yi?bizlere belki moral olur? bu arada ben nickimi dragon olarak degistirsem mi?nasil olur dr dislerime bakinca oyle demisti kopek dislerim sivri yaa

Son düzenleme:

canım tabii ki düşündük bunu başka bir doktora gittik bir baksın yanlış bir şeyler var mı, doktorumuzu değiştirelim mi diye. çok yakın bir aile dostumuzun çocuklarının dişlerini yapan bir doktordu annesiyle birlikte çalışıyor ve annesi eski dekan falan çok başarılı bir doktor yani. neyse gittik sorduk adam (annesiyle birlikte baktılar bana sağolsunlar çok ilgilendiler) bize doktoru değiştirmeye gerek olmadığını söyledi. tedavinin başlarında dişlerde bozulma bile olabilir zamanla düzelir dedi. senin yapman gereken doktoruna güvendiğini göstermek dedi.

tedavi başlarken doktorumla çok iyiydik zaten ben tedaviye çok hevesliydim bu da doktorun aşırı hoşuna gidiyordu ama zaman geçtikçe bir gerginlik oldu. bende kontrol hastalığı var yani etrafımda olan biten şeylerin kontrolüm altında olmasını istiyorum(annem de benim gibi ve tel takılırken falan benimle geldi o yüzden) sanırım bu durum doktorumu gerdi. bu son 2 haftada doktorumla diyalog kurma fırsatım da olmadı çünkü geliyorum polikliniğe ve misafir odasında beklerken bana apareyin gelmediğini söyleyip geri yolluyor kontrole bile almıyor yani. ben tedavi için sigarayı bırakmıştım 2 ay çok da güzel gidiyodum ama bu son 1 hafta tekrar başladım bu moral bozukluğu yüzünden. günlük hayatımı da etkiledi cidden ne yapacağımı bilmiyorum

arkadaşlar telle ilgili hangi doktora ve hangi ücrete yapıldığıyla ilgili bilgi verirmisiniz,ortodondist elif gündüzü duyan var mı,fikri olan??

kızlar şeffaf ya da metal diş teli kullananlar resimlerini paylaşsalar çok güzel olur isteyenler tabi:) bizim içinde fikir olur en azından çok yayrlı olabiilceğini düşünüyorum..

evet cnm teflon kaplı 10 gün olucak nerdeyse soyulma falan olmuyor rahatlıkla yaptırabilirsiniz

Çok teşekkür ederim, içimi rahatlattın.Soyulmaması çok iyi haber, mutlu oldum şimdi.Peki şeffaf braket ve teflon kaplı tel ikisi çok pahalıya mal olur normalin 2-3 katı dedi bir diş hekimi ablam da gerçekten öyle mi? 4-5 arası değişmiştir herhalde değil mi?

10, ayıda gecen persembe bitirdim arkadaslar :) büyük gelişme var dedi fakat geçen ay sordugumda eylülde cıkma ihtimali olabileceğini söylemişti simdide belli olmaz ama sanmıyorum cok zor dedi
bu ay kendi lastiklerinden takmadı kemiklerin oldukça erimiş ve hızlı ilerliyor takarsam cok zorlanırsın dedi. kemik yapımda çökme olabilirmiş galiba. o yüzden 1 poşet lastik verdi. 24 saatte bir değişeçek ve sadece yemek yerken cıkartabileceğim. sanırım cenem geride olduğu için de taktı aynı zamanda bosluklarıda dolduruyormus. tedavin hızlanacak dedi. ne kadar doğru bilemeyeceğim ama eskiden pizza bile yiyen ben son 2 gündür süt ve süt ürünleriyle corbayla besleniyorum. valla sıkıldım acıkcası. ağrıdan zaten duramıyorm. cenem kilitleniyo sanki zor acıyorum ağzımı ve aksamları uyurken zorlanıyorum ( aranızda lastik kullanan var mı benim gibi.

bende ortodontik tedavi gördüm.gerçekten sıkıntılı bir süreç.ama kesinlikle değiyor.benim ablam diş hekimi oda tedavi gördü bende.süper brişey.diş konusunda dolayısyla çoook bilgiliyiz artık.ablamdan dolayı.

önler düzeldi evet bayağı ama altlar çok yamuk ya fazla belli olmuyo resimde.

evet simdi dikkatle baktim.alt disini biri diger dislere gore disarda sanki.dizilimde onun yerine gelmesi gerek digerlerindede var ama okdar cok degil benim alt dislerimde duzensiz.ust kopek dislerim braz yamuk ve on kesicinn yanindaki dis benim icte.en korktugum o dis:2::2::2::2::2::2:

ne guzel abla kardes...disleriniz kotuymuydu?benim yasimi cok takiyorum gec duzelecek diye(26) cene yapim kucuk .duzelirmi diye surekli tereddutteyim..10 gun oldu takali hergun kac kez aynaya bakiyorum. sin garibi ikinci bebek istiyorum acaba kontrollerde sakincali olurmu hamile olmak? nette cok arastirdim ama telli hamile kalmak bulamadim.dr benim disleri hic cekmedi hamile kalirsam dis cekmek zounda kalirsa ne yaparim??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…