Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

kızlar bişey sorcam doktor arayüz fırçası verdi ve ben onunla en arkaları mümkün değil fırçalyamıyorum şekilden şekle girdim ama olmuyo :)) sizin nasıl durum ?

eğer sapı uzun geliyorsa değişik kalınlıklarda ve kısacık saplı arayüz fırçaları da var onları deneyebilirsin...

seffaf braketlerin lastiklerini en çok boyayan yiyeceklerden biri çay. ben çay yerine kahvaltıda süt ve aralarda da bitki çayına geçiş yaptım:) zamanla zaten nasılsa kendi kendine tecrube edeceksin:)

yas olarak benden buyuk varmi 26 ve bebegi olan 13 aylik kizimla birlikte caya piskevut batiriyoruz ekmekleri parca parca yiyoruz icleride daha cok hosumuza gidiyor meyve pureleride favorimiz
aşı

34 de taktım:) işte ne güzel anne kız minik parçalı yemeklerinizi yersiniz.

kızlar benim dişim çekildi. gülerken baya belli oluyor boşluğu rahatsız oluyorum kaç ayda kapanıyor çekilen dişin boşluğu? tam kapanmazsa bile en azıdan yarısı felan kaç ayda kapanıyor

bende 8. aydan sonra boşluk için çalışmaya başladık ve üstünden sadece 2 ay geçti ve boşluğun neredeyse yarısı gitti:))))

merhaba. ben dişlerimdeki çarpıklıktan dolayı ön dört dişimi lamine yaptırmak için cem erdoğan a gittim ancak diş teli taktırmanın benim için daha iyi olacağını söyledi. geri dişlerimdeki eğriliklerin ilerde sorun olacağını söyledi. ben de nişantaşında elif gündüz e gittim. öncelikle elif gündüz e giden arkadaşlar var mı,fikirlere ihtiyacım var. ayrıca alt ve üst çene metal diş teli için 5800 gibi bir rakam verdi,taksitli. fiyat biraz fazla gibi,ne dersiniz? ama,eğer diş doktoru iyiyse değer diye düşünüyorum. diş teli kullananların fikirlerini bekliyorum,doktor ve fiyat konusunda

bende 8. aydan sonra boşluk için çalışmaya başladık ve üstünden sadece 2 ay geçti ve boşluğun neredeyse yarısı gitti:))))
anladım teşekküler bilgi için. ama benim ilkbaştan itibaren bu çalışma yapılacak. çünkü dişimin yarısı başka bi dişin arkasında mecburen kaydıra kaydıra gidecek daha cabuk kapanacak o zaman 8 ayı beklemıcem sanırım

gittiğin doktora göre değişiyor. ben şeffaf braketleri 3500 TL'ye yaptırdım, metal ise 2500 TL idi.Arkadaşım olduğu için indirim elbette oldu. doktor konusunda naçizane tavsiyem eğer bir diş hekime gidiyorsan yani ortodontist değil ise zaten klinige gelen başka bir doktor braketler ile ilgileniyor. yani braketlerinle hangi doktorun ilgileneceğini mutlaka öğrenmene fayda var. ayrıca burada tecrube çok çok mühim, zaman ilerledikçe ek bir sürü bağlantılar, lastikler konularak destekleniyor ve bunların çok iyi planlanması lazım, yoksa sürenin uzaması söz konusu. Ben alt üst aynı anda taktırdım, herhangi bir çarpıklığım söz konusu değildi ancak kapanışım doğru değildi ve ileride bu sıkıntı olacak diye kullanmaya başladım.

Önemli olan fiyattan ziyade hekimin tecrubesi ve kullanılan braketin markası.

İşine yarar cevaplarım inşallah:)

evet evet kesin daha iyi sonuç verecektir ilk zamanlarda çok daha hızlı ilerliyor. kesin senin daha kolay olacaktır:)

ayda bir kontrol ve eğer gerekirse de aralarda kontrol ve ayar gerekiyor. ben olsam yakındakini tercih ederdim ...

benimkide indirimli fiyat,8200 normal fiyatı bana 5800 olucak. metal olucak ayrıca. dişçim ortodontist,elif gündüz. internette araştırdım biraz ama pek tavsiye yada eleştiri göremedim. olumlu yada olumsuz bişeyler duymak istiyor insan.bana süre uzamaz 10-12 ay sürer dedi. ama bilemiyorum tabiki

bir hafta oldu ve ben hala duzgun konusamiyorum ve cigneyemiyorum dislerimin agrisi artik yok ama cignerken ust disiminin arkasina yapistirdigi seyler alt disime takiliyor cignerken on dislerim carptigi icin rahat cigneme yapamiyorum ve benim onde bi disim ic tarafta onun telide agzimi kapatinca alt disime dokunuyor.hep boylemi olacak yaa??14 subat rdv ve cok var

Hımm ya yeşil çayda içiyorum ama siyah çaydan vazgeçemem:) Bu arada canım ben alt tarafa henuz taktırmadım 2 ay sonra takılıcak sadece üstlerde var görüntü olarak resim payalaşabilirm eğer yasak değilse..

paylaşırsan çok iyi olur canım yaa:) siyah çaydan da vazgeçilmez yaa doğru diyosun ama azaltablrsn biraz.diş problemn neydi peki ne sebeple takıldı teller inş. kısa sürede istediğin dişlere kavuşursun.....)

benimde anca 1 haftada alışmıştı dişlerim agrısı anca o zaman geçmişti... dişinin dokunması normal bişey çünkü yer değiştiricek dişlerin ve dişinde bi baskı oldugu içinde garip gelebilir sana dokunması falan ama alışırsın yakında daha yeni çünkü bende o evrelerden geçtim :) geçmiş olsun diyorum

yok yok geçecek ve varlığını unutacaksın bile ama birazcık sabret. 1 hafta 10 gün sonra herşey normale dönecek. kontrollerde de bu ağrının çok çok azı oluyor o nedenle gitmeden önce eğer sağlığın izin veriyorsa ağrı kesici almanı tavsye ederim.

netice almaya başladığında herşey daha da kolaylaşacak:))))

kızlar ben 2 aydır nerederyse hiç değişim göremiyorum :'(
2 haftadır bir aparey bekliyoruz resmen 2 haftam boşa gitti ya böyle olunca çok umutsuzluğa düşüyorum ((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…