kızlar bişey sorcam doktor arayüz fırçası verdi ve ben onunla en arkaları mümkün değil fırçalyamıyorumşekilden şekle girdim ama olmuyo :)) sizin nasıl durum ?
Benim braketlerim büyük değil küçük :S ,Sigarada kullanmıyorum gerçi ama çaya çok düşkünüm günde 8 bardak çay içiyorum en az. İlk randevum 4 şubatta doktoruma hepsini sorucam gerçi ama yinede tecrübeleri merak ediyorum.
aşıyas olarak benden buyuk varmi 26ve bebegi olan 13 aylik kizimla birlikte caya piskevut batiriyoruz ekmekleri parca parca yiyoruz icleride daha cok hosumuza gidiyor meyve pureleride favorimiz
kızlar benim dişim çekildi. gülerken baya belli oluyor boşluğu rahatsız oluyorumkaç ayda kapanıyor çekilen dişin boşluğu? tam kapanmazsa bile en azıdan yarısı felan kaç ayda kapanıyor
anladım teşekküler bilgi için. ama benim ilkbaştan itibaren bu çalışma yapılacak. çünkü dişimin yarısı başka bi dişin arkasında mecburen kaydıra kaydıra gidecek daha cabuk kapanacak o zaman 8 ayı beklemıcem sanırımbende 8. aydan sonra boşluk için çalışmaya başladık ve üstünden sadece 2 ay geçti ve boşluğun neredeyse yarısı gitti:))))
merhaba. ben dişlerimdeki çarpıklıktan dolayı ön dört dişimi lamine yaptırmak için cem erdoğan a gittim ancak diş teli taktırmanın benim için daha iyi olacağını söyledi. geri dişlerimdeki eğriliklerin ilerde sorun olacağını söyledi. ben de nişantaşında elif gündüz e gittim. öncelikle elif gündüz e giden arkadaşlar var mı,fikirlere ihtiyacım var. ayrıca alt ve üst çene metal diş teli için 5800 gibi bir rakam verdi,taksitli. fiyat biraz fazla gibi,ne dersiniz? ama,eğer diş doktoru iyiyse değer diye düşünüyorum. diş teli kullananların fikirlerini bekliyorum,doktor ve fiyat konusunda
anladım teşekküler bilgi için. ama benim ilkbaştan itibaren bu çalışma yapılacak. çünkü dişimin yarısı başka bi dişin arkasında mecburen kaydıra kaydıra gidecek daha cabuk kapanacak o zaman 8 ayı beklemıcem sanırım
ayda bir kontrol ve eğer gerekirse de aralarda kontrol ve ayar gerekiyor. ben olsam yakındakini tercih ederdim ...ben ızmırde yaşıyorum ızmırde dıs ttelrı cok pahalıya takıyorlar bandrmalıyım sureklı gelıp gdyorumızmırde 4bın burda 2250 istedıler burada yaptrsam olurmu.varmı diş telını başka ılde yaptran kontrollerde zorlanırmıyım
süüpppperrrrrrrrrr bende öyle umuyorumevet evet kesin daha iyi sonuç verecektir ilk zamanlarda çok daha hızlı ilerliyor. kesin senin daha kolay olacaktır:)
gittiğin doktora göre değişiyor. ben şeffaf braketleri 3500 TL'ye yaptırdım, metal ise 2500 TL idi.Arkadaşım olduğu için indirim elbette oldu. doktor konusunda naçizane tavsiyem eğer bir diş hekime gidiyorsan yani ortodontist değil ise zaten klinige gelen başka bir doktor braketler ile ilgileniyor. yani braketlerinle hangi doktorun ilgileneceğini mutlaka öğrenmene fayda var. ayrıca burada tecrube çok çok mühim, zaman ilerledikçe ek bir sürü bağlantılar, lastikler konularak destekleniyor ve bunların çok iyi planlanması lazım, yoksa sürenin uzamsı söz konusu. Ben alt üst aynı anda taktırdım, herhangi bir çarpıklığım söz konusu değildi ancak kapanışım doğru değildi ve ileride bu sıkıntı olacak diye kullanmaya başladım.
Önemli olan fiyattan ziyade hekimin tecrubesi ve kullanılan braketin markası.
İşine yarar cevaplarım inşallah:)
büyük ihtmalle çaydan kaynaklı olabilir canım çünkü braket olmadan bile dişleri sarartabiliyo. normal çay yerne bitki çayları falan terch edeblrsin daha az etkisi olur. al çenedeki braketlerin çok belli oluyo mu peki çok karrsız kaldm bnde taktrmaya tek bi dişim geride diğer dişlerm düzgün ya kplama yaptrcm ya da tel tklcak ama üste tktrmıycağm içi garip durr mu diye endişe ediyorum alt cene de. bde şeffaf braketlerin metllere göre daha büyk oldğnu duymuştum. sennki küçük müş içim rhtladı:)
paylaşırsan çok iyi olur canım yaa:) siyah çaydan da vazgeçilmez yaa doğru diyosun ama azaltablrsn biraz.diş problemn neydi peki ne sebeple takıldı teller inş. kısa sürede istediğin dişlere kavuşursun.....)Hımm ya yeşil çayda içiyorum ama siyah çaydan vazgeçemem:) Bu arada canım ben alt tarafa henuz taktırmadım 2 ay sonra takılıcak sadece üstlerde var görüntü olarak resim payalaşabilirm eğer yasak değilse..
bir hafta oldu ve ben hala duzgun konusamiyorum ve cigneyemiyorum dislerimin agrisi artik yok ama cignerken ust disiminin arkasina yapistirdigi seyler alt disime takiliyor cignerken on dislerim carptigi icin rahat cigneme yapamiyorum ve benim onde bi disim ic tarafta onun telide agzimi kapatinca alt disime dokunuyor.hep boylemi olacak yaa??14 subat rdv ve cok var
bir hafta oldu ve ben hala duzgun konusamiyorum ve cigneyemiyorum dislerimin agrisi artik yok ama cignerken ust disiminin arkasina yapistirdigi seyler alt disime takiliyor cignerken on dislerim carptigi icin rahat cigneme yapamiyorum ve benim onde bi disim ic tarafta onun telide agzimi kapatinca alt disime dokunuyor.hep boylemi olacak yaa??14 subat rdv ve cok var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?