Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ben kullandım 2 hafta ama dişlerin arasını açtığına karar verip bıraktırdı doktorum. lastik ilk günler tabi ki zorluyor ama ona da alışıyosun ben artık yemek yerken falan lastiklerimi çıkardığımda ağzımı bomboş hissediyordum.

4.300 mal oldu fakat teflon teller soyulmuyoda şeffaf braketlerde leke oluyor ondan şikayetçiyim onuda doktorumla konuşucam.

Ne kadar çabuk ilerlemiş harikaa. benim 10 gün olmasına rağmen bi numara yok kızlar sizce aralıklarım ne zmn kapanır her dakka ayna elimde braket sarardımı fırça macun geziyorum üfff

10 günde bi değişiklik olmaz ki canım ilk bi ay bişi yoktu bende de sonra bi anda düzeldi.

4.300 mal oldu fakat teflon teller soyulmuyoda şeffaf braketlerde leke oluyor ondan şikayetçiyim onuda doktorumla konuşucam.

sen ne kadar zamandır tel takıyorsun canım? teflon tellerin soyulmaması imkansız çünkü. maksimum 1 ay dayanabilirler sonra ya incelmeye ya soyulmaya başlarlar. brakette leke oluyor dediğin çevresinde leke oluyorsa çok dert etme çünkü o sararan lastik aslında lastiklerini deiştirince braketinin temiz olduğunu görürsün. ama tabi 15 ay sonra braketler de sararır mı bilmiyorum benim iki buçuk ay oldu :)))

2 3 sayfa öncesinde yeni başlayan arkadaşlar moral olsun diye bi kaç foto örneği istemiş benim tedavim geçtiğimiz kasımda bitti 1 sene sürdü yüklemiştim ama çok eeskilrde kaldığı için buyrunuzzz:):)Ne değişim ama değil mi? :)

Son düzenleme:

Daha yeni canım ya 10 gün oldu:) şöyle bişey var zaten bir ayda soyuluosa 1 aydada randevu zamanı geliyor ve teller yenileniyor. Benim braketlerde lastik yok ,i şeffaf bildiğin sarardı valla ona moralim bozluo tellerden fazla, çilekle fırçalıorum çare arayışındayım sürekli bide kızlar braketlerde değişiomu onuda değiştirtmek istiyorum???

Beklediğim kadar pahalıya mal olmamış bu iyi haber :) konuş bakalım, bu arada bana çok yardımcı oldun teşekkür ederim:) bir de 20lik dişler gömük olmasa düzgün çıkmış olsa bile ortodontik tedavi öncesi mutlaka çekiliyor mu biliyor musun?

arkadaşlar nihayet dün tellerimi taktırdım :)) braketler şeffaf ama tel normal metal renkte. ağrı çok yok ama dişlerimin üzerinde bir ağırlık hissediyorum sanki birileri dişlerimi sağa sola itiyormuş gibi. şimdilik sadece üst dişlere takıldı çünkü ağzımı kapattığımda üst dişlerim alt dişlerimi tamamen örtüyor bu yüzden alt dişlere takılırsa kırılırmış 3-4 ay sonra alt dişlere de takılıcak. 4000 tl ya yaptırıyorum. ama sakız yok fındık yok badem yok ekmek şu bu ısırmak yok bu hafta çiğneyemeyeceğimi söyledi dr um ki doğru sabah bi tas çorba öğlen bir tas çorba bebekler gibiyim herşeyin püresini yiyorum ama sabrın sonu selamet dimi. fotoğraf çekicem bugün ve her ay. 1.5 seneyi bulur dedi tedavim hayırlısı artık sonuçlar yine burada :)))

gart gurt fırçalamazsan 1 ay dayanır canım benimkiler dayanmıştı yani :)) ama benim tellerim 2 ayda bir değiştiriliyor. braketlerde lastik yok demişsin canım ama beni yanlış anladın büyük ihtimalle. lastik dediğim o altla üst dişleri bağlayan lastikler falan değil. braketin etrafına geçirilen çok minik lastikler. zaten telleri tutan şey o lastikler o yüzden mutlaka sende de olması lazım. hani doktor braketleri takıyor sonra telleri braketler arasından geçiriyor ve her brakete bir lastik takıyor ya... bilmiyorum anlatabildim mi? macun olarak da paradontax ın beyazlatıcı olanını kullan derim. tadını alışman zor olabilir ama en iyisi o. ben onu kullanıyordum sonra annem sensodine beyazlatıcılı almış şimdi onu kullanıyorum ama paradontax ın yanına bile yaklaşamaz kesinlikle. braketlerin kırılıp düşmediği ya da tedavi yöntemi değişmediği taktirde değiştirilmez. zaten onları sökmesi acı veriyor canım emin ol istemezsin

hayırlı olsun fark ediyorum da bu aralar herkes yaklasık aynı zaman diliminde taktırdı tellerini. hep birlikte çıkaracaz yani tören yaparız artık teller çıktı diye bende ilk taktırdığımda acayip rahatsız oluyordum ağzımdaki tellerden konuşurken filan dudağımı nereye koyacağımı bilemiyordum takılıp duruyordu dudağıma teller şimdi 10 gün oldu sanki ağzımın bi parçası alıştık birbirimize ayrılmaz ikili olduk

hayırlı olsun canım :))
ben de 1-2 hafta alışamadım gülünce üst dudaklarım braketlere takılıyordu ağzımı geri kapatamıyordum resmen

Son düzenleme:

Rica ederim ne demek,Konuştuktan sonra sonucu açıklarım 4 şubatta randevum:) Gömük dişim yoktu benim ama bildiğim kadarıyla çekilmesi lazım bir ortodontitse görün derim..

Benim teflon tellerle ilgili bi sıkıntım yok zaten bir ay rahat dayanır sanırım. Ama senin anlayamdığın bişey var ki her bireyin tedavi şekli farklıdır ne yapıldığının farkında olarak bana kesnlikle lastik takılmadı bundan gayet eminim canım:) sararan bildiin şeffaf braketler, çok iyi bakmama rağmen ama önerdiğin diş macununu hemen edinicem teşekkür ederim.

Benim sorunum da sizinki gibi, bir çarpıklık yok ancak crossbite denen kapanış bozukluğu var.. Şimdilik tel takılma öncesi işlemler yapılıyor.. Gereksiz bir yirmilik dişim alındı geçen hafta.. Bir-iki dolgu yenilemesi olacak ve takılacak tellerim.. Hala kararsızım metal tel mi yoksa porselen mi.. Bir de ice braket var tabi şeffaf plastik..
Düşündükçe geceleri uyuyamıyorum, karar aşaması çok zormuş.. Bir an önce takılsa da ruhen değil fiziken rahatsızlık çeksem razıyım. Zira kafam karıştı braket çeşitleri, sararma vs okudukça..

Sizin nasıl gidiyor tedaviniz 10ayda nasıl bir gelişme oldu, daha ne kadar sürecek, malzemeleriniz neler..?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…