- 7 Kasım 2011
- 188
- 1
- 96
ben kullandım 2 hafta ama dişlerin arasını açtığına karar verip bıraktırdı doktorum. lastik ilk günler tabi ki zorluyor ama ona da alışıyosun ben artık yemek yerken falan lastiklerimi çıkardığımda ağzımı bomboş hissediyordum.10, ayıda gecen persembe bitirdim arkadaslar :) büyük gelişme var dedi fakat geçen ay sordugumda eylülde cıkma ihtimali olabileceğini söylemişti simdide belli olmaz ama sanmıyorum cok zor dedi
bu ay kendi lastiklerinden takmadı kemiklerin oldukça erimiş ve hızlı ilerliyor takarsam cok zorlanırsın dedi. kemik yapımda çökme olabilirmiş galiba. o yüzden 1 poşet lastik verdi. 24 saatte bir değişeçek ve sadece yemek yerken cıkartabileceğim. sanırım cenem geride olduğu için de taktı aynı zamanda bosluklarıda dolduruyormus. tedavin hızlanacak dedi. ne kadar doğru bilemeyeceğim ama eskiden pizza bile yiyen ben son 2 gündür süt ve süt ürünleriyle corbayla besleniyorum. valla sıkıldım acıkcası. ağrıdan zaten duramıyorm. cenem kilitleniyo sanki zor acıyorum ağzımı ve aksamları uyurken zorlanıyorum( aranızda lastik kullanan var mı benim gibi.
Çok teşekkür ederim, içimi rahatlattın.Soyulmaması çok iyi haber, mutlu oldum şimdi.Peki şeffaf braket ve teflon kaplı tel ikisi çok pahalıya mal olur normalin 2-3 katı dedi bir diş hekimi ablam da gerçekten öyle mi? 4-5 arası değişmiştir herhalde değil mi?
Ne kadar çabuk ilerlemiş harikaa. benim 10 gün olmasına rağmen bi numara yok kızlar sizce aralıklarım ne zmn kapanır her dakka ayna elimde braket sarardımı fırça macun geziyorum üfffEki Görüntüle 330929
kızlarrrrrrr 3.ay daha bittii :))) dün alta takıldıı ama çok fena ağrım varr ya yemek yemek tam bi facia
Ne kadar çabuk ilerlemiş harikaa. benim 10 gün olmasına rağmen bi numara yok kızlar sizce aralıklarım ne zmn kapanır her dakka ayna elimde braket sarardımı fırça macun geziyorum üfff
4.300 mal oldu fakat teflon teller soyulmuyoda şeffaf braketlerde leke oluyor ondan şikayetçiyim onuda doktorumla konuşucam.
2 3 sayfa öncesinde yeni başlayan arkadaşlar moral olsun diye bi kaç foto örneği istemiş benim tedavim geçtiğimiz kasımda bitti 1 sene sürdü yüklemiştim ama çok eeskilrde kaldığı için buyrunuzzz:):)Ne değişim ama değil mi? :)
Buyuk degisim var cidden.Cok kisa surmus tedaviniz.Bol gulucuklu gunler dilerim:))
2 3 sayfa öncesinde yeni başlayan arkadaşlar moral olsun diye bi kaç foto örneği istemiş benim tedavim geçtiğimiz kasımda bitti 1 sene sürdü yüklemiştim ama çok eeskilrde kaldığı için buyrunuzzz:):)Ne değişim ama değil mi? :)
Eki Görüntüle 331159 Eki Görüntüle 331160
waaowwwwww süperrr olmuşş yaaaayy darısıbenmm başıma artıkk [/QU
gercekten çok güzel olmuşşş:):) darısı ihtiyacı olanlrın başına inş hemencik tedavsi biter herkesin.:)
Eki Görüntüle 331159 Eki Görüntüle 331160
sen ne kadar zamandır tel takıyorsun canım? teflon tellerin soyulmaması imkansız çünkü. maksimum 1 ay dayanabilirler sonra ya incelmeye ya soyulmaya başlarlar. brakette leke oluyor dediğin çevresinde leke oluyorsa çok dert etme çünkü o sararan lastik aslında lastiklerini deiştirince braketinin temiz olduğunu görürsün. ama tabi 15 ay sonra braketler de sararır mı bilmiyorum benim iki buçuk ay oldu :)))
4.300 mal oldu fakat teflon teller soyulmuyoda şeffaf braketlerde leke oluyor ondan şikayetçiyim onuda doktorumla konuşucam.
Daha yeni canım ya 10 gün oldu:) şöyle bişey var zaten bir ayda soyuluosa 1 aydada randevu zamanı geliyor ve teller yenileniyor. Benim braketlerde lastik yok ,i şeffaf bildiğin sarardı valla ona moralim bozluo tellerden fazla, çilekle fırçalıorum çare arayışındayım sürekli bide kızlar braketlerde değişiomu onuda değiştirtmek istiyorum???
hayırlı olsunarkadaşlar nihayet dün tellerimi taktırdım :)) braketler şeffaf ama tel normal metal renkte. ağrı çok yok ama dişlerimin üzerinde bir ağırlık hissediyorum sanki birileri dişlerimi sağa sola itiyormuş gibi. şimdilik sadece üst dişlere takıldı çünkü ağzımı kapattığımda üst dişlerim alt dişlerimi tamamen örtüyor bu yüzden alt dişlere takılırsa kırılırmış 3-4 ay sonra alt dişlere de takılıcak. 4000 tl ya yaptırıyorum. ama sakız yok fındık yok badem yok ekmek şu bu ısırmak yok bu hafta çiğneyemeyeceğimi söyledi dr um ki doğru sabah bi tas çorba öğlen bir tas çorba bebekler gibiyim herşeyin püresini yiyorum ama sabrın sonu selamet dimi. fotoğraf çekicem bugün ve her ay. 1.5 seneyi bulur dedi tedavim hayırlısı artık sonuçlar yine burada :)))
arkadaşlar nihayet dün tellerimi taktırdım :)) braketler şeffaf ama tel normal metal renkte. ağrı çok yok ama dişlerimin üzerinde bir ağırlık hissediyorum sanki birileri dişlerimi sağa sola itiyormuş gibi. şimdilik sadece üst dişlere takıldı çünkü ağzımı kapattığımda üst dişlerim alt dişlerimi tamamen örtüyor bu yüzden alt dişlere takılırsa kırılırmış 3-4 ay sonra alt dişlere de takılıcak. 4000 tl ya yaptırıyorum. ama sakız yok fındık yok badem yok ekmek şu bu ısırmak yok bu hafta çiğneyemeyeceğimi söyledi dr um ki doğru sabah bi tas çorba öğlen bir tas çorba bebekler gibiyim herşeyin püresini yiyorum ama sabrın sonu selamet dimi. fotoğraf çekicem bugün ve her ay. 1.5 seneyi bulur dedi tedavim hayırlısı artık sonuçlar yine burada :)))
Beklediğim kadar pahalıya mal olmamış bu iyi haber :) konuş bakalım, bu arada bana çok yardımcı oldun teşekkür ederim:) bir de 20lik dişler gömük olmasa düzgün çıkmış olsa bile ortodontik tedavi öncesi mutlaka çekiliyor mu biliyor musun?
gart gurt fırçalamazsan 1 ay dayanır canım benimkiler dayanmıştı yani :)) ama benim tellerim 2 ayda bir değiştiriliyor. braketlerde lastik yok demişsin canım ama beni yanlış anladın büyük ihtimalle. lastik dediğim o altla üst dişleri bağlayan lastikler falan değil. braketin etrafına geçirilen çok minik lastikler. zaten telleri tutan şey o lastikler o yüzden mutlaka sende de olması lazım. hani doktor braketleri takıyor sonra telleri braketler arasından geçiriyor ve her brakete bir lastik takıyor ya... bilmiyorum anlatabildim mi? macun olarak da paradontax ın beyazlatıcı olanını kullan derim. tadını alışman zor olabilir ama en iyisi o. ben onu kullanıyordum sonra annem sensodine beyazlatıcılı almış şimdi onu kullanıyorum ama paradontax ın yanına bile yaklaşamaz kesinlikle. braketlerin kırılıp düşmediği ya da tedavi yöntemi değişmediği taktirde değiştirilmez. zaten onları sökmesi acı veriyor canım emin ol istemezsin
gittiğin doktora göre değişiyor. ben şeffaf braketleri 3500 TL'ye yaptırdım, metal ise 2500 TL idi.Arkadaşım olduğu için indirim elbette oldu. doktor konusunda naçizane tavsiyem eğer bir diş hekime gidiyorsan yani ortodontist değil ise zaten klinige gelen başka bir doktor braketler ile ilgileniyor. yani braketlerinle hangi doktorun ilgileneceğini mutlaka öğrenmene fayda var. ayrıca burada tecrube çok çok mühim, zaman ilerledikçe ek bir sürü bağlantılar, lastikler konularak destekleniyor ve bunların çok iyi planlanması lazım, yoksa sürenin uzaması söz konusu. Ben alt üst aynı anda taktırdım, herhangi bir çarpıklığım söz konusu değildi ancak kapanışım doğru değildi ve ileride bu sıkıntı olacak diye kullanmaya başladım.
Önemli olan fiyattan ziyade hekimin tecrubesi ve kullanılan braketin markası.
İşine yarar cevaplarım inşallah:)
Eki Görüntüle 330929
kızlarrrrrrr 3.ay daha bittii :))) dün alta takıldıı ama çok fena ağrım varr ya yemek yemek tam bi facia
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?