hayırlı olsunfark ediyorum da bu aralar herkes yaklasık aynı zaman diliminde taktırdı tellerini. hep birlikte çıkaracaz yani tören yaparız artık teller çıktı diye bende ilk taktırdığımda acayip rahatsız oluyordum ağzımdaki tellerden konuşurken filan dudağımı nereye koyacağımı bilemiyordum takılıp duruyordu dudağıma teller şimdi 10 gün oldu sanki ağzımın bi parçası alıştık birbirimize ayrılmaz ikili olduk
ördek gibiyim ya çok komik gülerken ağımı kapatsam ayrı dert açsam ayrı alışıcaz canım kendim ettim kendim buldum meselesi benimki :))hayırlı olsun canım :))
ben de 1-2 hafta alışamadım gülünce üst dudaklarım braketlere takılıyordu ağzımı geri kapatamıyordum resmen
tören az kalır ardına parti yapalım bence okadar sabredicez dimi :)) aynı dert bende de var dudaklarım tellere takılıyor kapattığımda ördek gibi duruyorum :))) bu ağırlık hissi hep böle devam edicekmi acaba umarım benim alışma sürecm de kısa sürer metal taktıran bir arkadaşım vardı onun çook sancılı geçmişti ilk haftası yattığında yanağına batıyordu teller her sabah birde batan telleri çıkarmanın acını yaşıyordu kız bir haftada 5 kilo birden vermişti ağlıyordu acıdan ama bende bi sorun yok sadece ağırlık var okdar . umarım böyle geçer hep
Dişleriniz çok güzel görünüyor 3 ayda müthiş bir gelişme tebrik ederim..:)
10, ayıda gecen persembe bitirdim arkadaslar :) büyük gelişme var dedi fakat geçen ay sordugumda eylülde cıkma ihtimali olabileceğini söylemişti simdide belli olmaz ama sanmıyorum cok zor dedi
bu ay kendi lastiklerinden takmadı kemiklerin oldukça erimiş ve hızlı ilerliyor takarsam cok zorlanırsın dedi. kemik yapımda çökme olabilirmiş galiba. o yüzden 1 poşet lastik verdi. 24 saatte bir değişeçek ve sadece yemek yerken cıkartabileceğim. sanırım cenem geride olduğu için de taktı aynı zamanda bosluklarıda dolduruyormus. tedavin hızlanacak dedi. ne kadar doğru bilemeyeceğim ama eskiden pizza bile yiyen ben son 2 gündür süt ve süt ürünleriyle corbayla besleniyorum. valla sıkıldım acıkcası. ağrıdan zaten duramıyorm. cenem kilitleniyo sanki zor acıyorum ağzımı ve aksamları uyurken zorlanıyorum( aranızda lastik kullanan var mı benim gibi.
Daha yeni canım ya 10 gün oldu:) şöyle bişey var zaten bir ayda soyuluosa 1 aydada randevu zamanı geliyor ve teller yenileniyor. Benim braketlerde lastik yok ,i şeffaf bildiğin sarardı valla ona moralim bozluo tellerden fazla, çilekle fırçalıorum çare arayışındayım sürekli bide kızlar braketlerde değişiomu onuda değiştirtmek istiyorum???
arkadaşlar nihayet dün tellerimi taktırdım :)) braketler şeffaf ama tel normal metal renkte. ağrı çok yok ama dişlerimin üzerinde bir ağırlık hissediyorum sanki birileri dişlerimi sağa sola itiyormuş gibi. şimdilik sadece üst dişlere takıldı çünkü ağzımı kapattığımda üst dişlerim alt dişlerimi tamamen örtüyor bu yüzden alt dişlere takılırsa kırılırmış 3-4 ay sonra alt dişlere de takılıcak. 4000 tl ya yaptırıyorum. ama sakız yok fındık yok badem yok ekmek şu bu ısırmak yok bu hafta çiğneyemeyeceğimi söyledi dr um ki doğru sabah bi tas çorba öğlen bir tas çorba bebekler gibiyim herşeyin püresini yiyorum ama sabrın sonu selamet dimi. fotoğraf çekicem bugün ve her ay. 1.5 seneyi bulur dedi tedavim hayırlısı artık sonuçlar yine burada :)))
Benim sorunum da sizinki gibi, bir çarpıklık yok ancak crossbite denen kapanış bozukluğu var.. Şimdilik tel takılma öncesi işlemler yapılıyor.. Gereksiz bir yirmilik dişim alındı geçen hafta.. Bir-iki dolgu yenilemesi olacak ve takılacak tellerim.. Hala kararsızım metal tel mi yoksa porselen mi.. Bir de ice braket var tabi şeffaf plastik..
Düşündükçe geceleri uyuyamıyorum, karar aşaması çok zormuş.. Bir an önce takılsa da ruhen değil fiziken rahatsızlık çeksem razıyım. Zira kafam karıştı braket çeşitleri, sararma vs okudukça..
Sizin nasıl gidiyor tedaviniz 10ayda nasıl bir gelişme oldu, daha ne kadar sürecek, malzemeleriniz neler..?
Eki Görüntüle 330929
kızlarrrrrrr 3.ay daha bittii :))) dün alta takıldıı ama çok fena ağrım varr ya yemek yemek tam bi facia
paylaşımlara bak vay be:)
benim bikaç sorum olcak aktif arkadaşlara.bende tel tedavisine başlycam yaşım 21 dogru yol alıyor görüştüğüm dişçiler 4 dişimi çekmekten bahsetti bense çok korkuyorum çünkü 20liklerimin hepsini yazın aldırmıştım yani diş sayım toplamda 24 e düşcek şaka gibi
diyelimki bu dişleri çektirdim estetik açıdan görünümü çok bozuyomu ? yaptıranlar cevaplarsa çok müteşekkir olurum bir de çektirdiğim dişlerimle diğer dişlerimin arasındaki boşluklar ne kadar sürede dolar? ciddi anlamda tecrübeli arkadas yorumlarına ihtiyacım var .. hepimizi Allah kurtarsın
Vay beee zaman ne çabuk ilerliyo canım daha yeni tel takılcak biz de tel taktırcaz heyecanını yaşamıştık sanki,ama sen çok hızlı ilerleme kaydettin maşallah maşalllaaahhhh
gorusum su ki :baska bi disciye daha gorun.. zaten 4 disin cekilmis onlarin yeri vardir cene yapin cok dar ve dislerin cok sikisik degilse bence dr un yanilma payi var.
benim bikaç sorum olcak aktif arkadaşlara.bende tel tedavisine başlycam yaşım 21 dogru yol alıyor görüştüğüm dişçiler 4 dişimi çekmekten bahsetti bense çok korkuyorum çünkü 20liklerimin hepsini yazın aldırmıştım yani diş sayım toplamda 24 e düşcek şaka gibi
diyelimki bu dişleri çektirdim estetik açıdan görünümü çok bozuyomu ? yaptıranlar cevaplarsa çok müteşekkir olurum bir de çektirdiğim dişlerimle diğer dişlerimin arasındaki boşluklar ne kadar sürede dolar? ciddi anlamda tecrübeli arkadas yorumlarına ihtiyacım var .. hepimizi Allah kurtarsın
ya konuşamıyommmmmm peltek peltek kimse anlamıyo beni ya alt teller takılaldan beri böyleyim düzelirmiiiiii bu(((((((((( bide çok acıyo yemek yerkenn ısıramıyomm ben üst tellerimle çok mutlu mesuttum yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?