Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

tören az kalır ardına parti yapalım bence okadar sabredicez dimi :)) aynı dert bende de var dudaklarım tellere takılıyor kapattığımda ördek gibi duruyorum :))) bu ağırlık hissi hep böle devam edicekmi acaba umarım benim alışma sürecm de kısa sürer metal taktıran bir arkadaşım vardı onun çook sancılı geçmişti ilk haftası yattığında yanağına batıyordu teller her sabah birde batan telleri çıkarmanın acını yaşıyordu kız bir haftada 5 kilo birden vermişti ağlıyordu acıdan ama bende bi sorun yok sadece ağırlık var okdar . umarım böyle geçer hep

hayırlı olsun canım :))
ben de 1-2 hafta alışamadım gülünce üst dudaklarım braketlere takılıyordu ağzımı geri kapatamıyordum resmen
ördek gibiyim ya çok komik gülerken ağımı kapatsam ayrı dert açsam ayrı alışıcaz canım kendim ettim kendim buldum meselesi benimki :))

parti yaparız kurtlarımızı dökeriz bide güzel güzel küçük parcalara ayırmadan boooollll yemek ziyafeti lazım tabiiikide
ben sabredicem valla vazgeçmem asla 1 sene olmadı 1-5 sene kalıcak ağzımızda ama sonra ömür boyu güzel dişler, elimi ağzımı kapatmadan güzel gülüşlere sahip olucaz daha ne isterimki ben benim hiç ağrım olmadı yemek yerkenki hassasiyet hariç. bide sadece ilk günlerde gece yatarken dişlerim böyle sanki kalbi varmış gibi atıyordu böyle nasıl anlatayım bilemedim yara olursada eczanelerde diş teli için ve ağız yaraları için kremler var onlardan kullanırsın

Dişleriniz çok güzel görünüyor 3 ayda müthiş bir gelişme tebrik ederim..:)

teşekkür ederimm canımm :)) sende taktırıyorsun sanırım şeffaf taktır bence fazla belli olmuyo sararmaya gelince sararıyo yapacak birşey her ay lastikler değişiyo sararan da lastik zaten braket fazla sararmıyo çay içme derim o çok kötü yapıo ama ben içiyorum :S

ben kullanıyorum:) en ağrılı ve kötü süreç bence bu(((
özellikle geceleri ilk başta çok çok ağrı yapıyor ve ağrıda azalma pek olmadı bende maalesef umarım sen daha rahat ederin....amaaaaaaaaaa sonuca yaklaşıyor olmak çok da iyi:)

o sararanlar zaten braketlerin etrafını saran, telini braketlere sabitleyen mnicik lastikler. sararmalar da her ay doktorun lastiklerini değiştirdiğinde bitmiş olacak. ben çay, sigara kullanmadığım için sararma hemen hemen hiç olmuyor. tavsiye ederim:)

güle güle kullan:) bir süre sonra o baskı hissi bitiyor ve hatta kuruyemiş bile yiyebiliyorsun:))))

inşallah bir an önce güzel inci dişlerine kavuşursun, hatta hep beraber kavuşuruz:)

benim tedavi süper gidiyor, üsterlerle işimiz bitti gibi ama lastiklerler çene kapanışını düzelttiğimiz için braketlerim duruyor. Yapılacak bir işlem çok kalmadı dedi doktorum. Ben şeffaf braket kullandım. Seni o kadar iyi anlıyorum aynı şeyleri hissettik:) ama inan şu anda iyi ki yaptırmışım diyorum, üst eksenim düzgün alt eksen ise hızla ilerliyor. Benim handikapım şu oldu, bir tane implant boşluğum vardı, 2-3 ay önce ona implanttan vazgeçtim ve telle kapatalım dedim o nedenle süre 4-5 ay uzadı ama inan hiç hiç önemsemedim.
Braketlerime o kadar alıştım ve sevdim ki:) hele bu yaşta bir kadına bence çok sempatik geliyor:) (Temizlik önemli tabi:)) )

O implant boşluğu kapatma durumum olmasaydı sanırım 1-2 aya bitmiş olacaktı ama önemli olan mevcut dişlerin sağlığı.

Ben ilk gecelerde "allahım o kadar paraya rağmen söktrücem bunları, yapamam olmaz" dedim, sonra radan 1 hafta geçti, "hiç fena değil dur bakalım" dedim sonra ise "iyi ki yaptırdım" dedim:) Soruların olursa seve seve cevaplarım

kızlar 3. haftamın başındayım.kapanışlarım değişti sanki.dişlerimi kapattığımda bi iki nokta değiyo gerisi havada yada ben öyle hissediyorum :)
bide tekrar sorucam pipetle gıdım gıdım dişlere tellere değdirmeden kola içsek nolur ya hiç içen yok mu dibim düşecek kola içmek istiyorum

paylaşımlara bak vay be:)
benim bikaç sorum olcak aktif arkadaşlara.bende tel tedavisine başlycam yaşım 21 dogru yol alıyor görüştüğüm dişçiler 4 dişimi çekmekten bahsetti bense çok korkuyorum çünkü 20liklerimin hepsini yazın aldırmıştım yani diş sayım toplamda 24 e düşcek şaka gibi

diyelimki bu dişleri çektirdim estetik açıdan görünümü çok bozuyomu ? yaptıranlar cevaplarsa çok müteşekkir olurum bir de çektirdiğim dişlerimle diğer dişlerimin arasındaki boşluklar ne kadar sürede dolar? ciddi anlamda tecrübeli arkadas yorumlarına ihtiyacım var .. hepimizi Allah kurtarsın

gorusum su ki :baska bi disciye daha gorun.. zaten 4 disin cekilmis onlarin yeri vardir cene yapin cok dar ve dislerin cok sikisik degilse bence dr un yanilma payi var.

Vay beee zaman ne çabuk ilerliyo canım daha yeni tel takılcak biz de tel taktırcaz heyecanını yaşamıştık sanki,ama sen çok hızlı ilerleme kaydettin maşallah maşalllaaahhhh

canımmm :))) evet yaa takılcak taktırıyoz takıldı derken 3.ayım bitmiş ya :))evet önler düzeldi hemencecik ya altlarda hemen olsa bari 2013 nisanda çıkması lazım doktorun dediğine göre .bu yıl ekime kadar çıkarsa evlenicem :))çıkması lazım ya düzeldi bu kadarı bile yeter bana :)

gorusum su ki :baska bi disciye daha gorun.. zaten 4 disin cekilmis onlarin yeri vardir cene yapin cok dar ve dislerin cok sikisik degilse bence dr un yanilma payi var.

sanırım bu 6.doktor.. 3ü aynı şeyi söyledi. olmaz demiyolar eger çektirmeden taktırırsan dişlerin tedavi sonrasında eğilir dediler

çenem gayet darmış diş çekmeden tel takan olursa bilki paranda beklentilerin boşa çıkar lafı ürkütüyo

çekim yapıp o boşlukları kullanarak düzeltemek işin kolay yolu. evet hemen hemen her doktor tavsiye ediyor ama şahsen ben diş sağlığımızı düzeltelim derken, hele ki 4 tane sağlam dişten olmayı çok mantıksız buluyorum. muhtemelen küçük azılarını alalım, yani alttan 2 üssten iki dediler dimi?

naçizane fikrim eğer çok çok çok çok çok çok :) gerekli değil ise sakın çektirme dişlerini, evet belki sana ve doktoruna birkaç ay kazandırır ama bu en kolayı, sağlam dişlerinden vazgeçme sakın.

bende üstten iki diş çektirdim 6 doktora gittim 6sıda çekım gereklı dedı sadece biri çektırmeden yapılır ama agzın fırlak durur tavşan dişliliğin geçmez dedi mecbur çektırdım cok zor bı karardır anlıyrm senı.dişlerin cok bozuksa sosyal hayatını etkıleyecek kadar bence çektır ve teli tak.ama fazla bı bozukuluk koysa değmez canım 4 sağlam diş cok fazla.bu aradea benım teller takılalı 8 ay oldu hala boşluklarım kapanmadı doktorum en fazla 6 ay da kapanır demışti tedavi başında ama olmadı. bı arkadaşım var onun kı 2 ay da kapanmıştı.demem o ki boşluk kapanma süreside senin yapına bağlı kişiden kişeye değişiklık gösterıyor ama illaki kapanıyor.bu arada boşluklardan hiç rahatsız degıl hatta farkedılmıyor bile çirkin bi görüntü yok yanı

ya konuşamıyommmmmm peltek peltek kimse anlamıyo beni ya alt teller takılaldan beri böyleyim düzelirmiiiiii bu (((((((((( bide çok acıyo yemek yerkenn ısıramıyomm ben üst tellerimle çok mutlu mesuttum yaa

al bendende okadar arkadaşım. alt dudağım silikonlu gibi duruyor resmen, simam değişti sanki. seninde öylemi?

ya konuşamıyommmmmm peltek peltek kimse anlamıyo beni ya alt teller takılaldan beri böyleyim düzelirmiiiiii bu (((((((((( bide çok acıyo yemek yerkenn ısıramıyomm ben üst tellerimle çok mutlu mesuttum yaa

al bendende okadar arkadaşım. alt dudağım silikonlu gibi duruyor resmen, simam değişti sanki. seninde öylemi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…