Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım


canım çok güzel olmuş. gerçekten 1 yıl mı sürdü. bu çok güzel. bukadar az sürmesi yani. hep 1 yılın üstünde olduğunu okuyorum. demek 1 yılda olanlarda varmış. alt dişlerindede varmıydı?
 
Arkadaşlar ben de yaklaşık 7 ay diş teli taktım... yaklaşık 10 gün önce çıkarttı doktorum.. Son durum gayet iyi... Şu anda yemek yediğim zamanlarda çıkartmak kaydı ile sürekli olarak plak takıyorum.. Diş teli takarken yeter artık çıksınlar dediğim zamanlar da oldu ama hep çıkacağı günü düşünerek avuttum kendimi.. Şimdi iyi ki de takmışım diyorum.. Eskiden gülerken ağzımı elimle istem dışı kapatır, etrafımda dişleri güzel olan insanlara bakardım.. :) Eğer sorularınız olursa seve seve cevap verebilir, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım... Sevgiler..
 
forumda telle ilgili ne kadar mesaj varsa okumuşdur, nena'nın dişleri de muhteşem olmuş :))

dişçimin de desteğiyle kendi diş tellerini taktırdığı ortodontiste gittim cumartesi günü,

uygun görürse şeffaf istediğimi herhangi bi eksisi olup olmadığını sordum, kullanabilirsin sorun olmaz sadece alt-üst 700 lira maliyeti artırır, dedi. Toplam da bana 5.200 rakam çıkardı ama 5.000'e anlaştık, tedavi süresi de 2, 2.5 seneymiş, kapanışta da problem var benim.

Filmleri çektirip verdim yarın sabah tekrar randevum var, ama ben çok tedirginim,

nasıl olucak, şeffaf olması dezavantaj yaratır mı ? süreyi uzatır mı ? teller çıktıktan sonra tekrar bozulma olur mu ?

doktora güveniyorum, çünkü dişçim de kendisine yaptırmış diş tellerini

kızlar lütfen fikir verin, kafam o kadar karıştı ki anlatamam

birazdan fotoğrafları da eklerim
 
bu ara çok ağrımm var kızlarr yaa. başlardaa rahattım hiç olmamıştıı ama şu 2 3 gndürr çok fena ağrı. sanırım artık çekilen dişlerin boşluklarıı doluyo en kısa sürede biter inş ağılarımm
 
kızlar peki ağzınızda aft oluşuyor mu? oluşuyorsa ne yapıyorsunuz. ben ne yaptıysam geçiremiyorum ayın bir haftası muhakkak aft lı geçiriyorum(
 

Benim doktorum şeffaf olanların süreyi biraz uzatacağını söylemişti... Bana biraz fazla gibi geldi rakam ama bilemiyorum tabi.. başka doktorlara da gittin mi hiç?
 
hayır başka doktora gitmedim, düşünmüyorum da aslında, biraz pahalı olduğu kesin ama babamla da konuştum kalitesiz bi doktordan ziyade biraz fazla ödemeyi göze almak daha mantıklı sanırım

ben 2,2.5 sene sürmez diye düşünüyodum öyle olsaydı metali tercih ederdim ama forumda şeffaftan memnun olan çok arkadaş var onların fikirleri de beni teşvik etti açıkçası
 

Tabi yine sen bilirsin.. Benim şeffaf takan bir arkadaşım vardı fakat ben pek hoş göründüğünü düşünmüyordum.. Tabi herkesin bakış açısı farklı benimkiler metaldi.. Her ay kontrole gittiğimde lastiklerin rengini değiştiriyordum.. en güzel de pembeler oluyordu :)

Dediğim gibi bu birazda sana kalmış bir şey.. Doktorun bana söylediği şeffaf olanların süreyi bir miktar uzatacağı idi... Bi de arkadaşımda görünce ben metallere karar vermiştim.. İnşallah senin için de en güzeli olur... ve bu süre sonunda istediğin dişlere kavuşursun..
 
daha ne yapmak istediğime de tam karar vermiş değilim aslında, o kadar tedirgin o kadar kararsızım ki

şeffaf olunca iyi mi olur kötü mü olur, metal yaptırınca pişman olur muyum :/ hiç bilmiyorum

inş bir an önce başlayıp biter de güsel güsel gülerim bende :))
 

İnşallah canım.. Ne kadar çabuk takarsan emin ol o kadar mutlu olacaksın.. Neden daha önce takmadım diye soracaksın kendine o düzelmeyi gördükçe... :))

Tedirgin olmana hiç gerek yok.. İkisi de aynı işlevi görüyor sonuçta.. Çok belli olmasını istemiyorsan şeffaf düşünebilirsin.. Tabi ilk takıldığında yadırgarsın.. Ben doktora diş teli taktırmaya gitmemiştim.. İlerleyen günlerde yapacağım diye planlamıştık ama o gün, tel için değildi en azından.. Akşam dişçiden tellerle çıktım.. Bi anda oldu bitti... İyi ki de öyle olmuş.. Tabi ilk başta bunlar ne ya ben istemiyorum falan dediğimi hatırlıyorum... :)) Her kontrolden sonra biraz ağrın oluyor, yemek yerken sıkıntı yaşıyorsun.. bazen teller batabiliyor ama bunlar geçici Neyse ki şimdi gayet iyiler... Tabi her şey tel takıp çıkmasından ibaret değil.. Şu anda plaklar var.. Bu plaklarla konuşmak telli hali ile konuşmaktan daha zor... Ama zaman hemen geçip gidiyor... Sonunu düşünerek bunlara da katlanılıyor. Ben taktıktan 3 ay sonra erkek arkadaşıma da taktırdım bu telleri.. ve o da durumdan gayet memnun.. yakın zamanda o da çıkartıp plaklara geçecek.. İkimizde metal taktırmıştık... Umarım biraz olsun bilgi verebilmişimdir.
 
Allah razı olsun, bilgiden ziyade çok güsel moral oldu benim için, inş hayırlısıyla ben fikrimi değiştirmeden takılır bir an önce,

yemek yemede sıkıntı oluyo diyosunuz ama kilo vermek istiyen biri için sorun olucağını sanmıyorum :)) yer arıyorum zaten diyet yapmak için :)
 

Kilo vermek için ideal... :))
 

şeffaf braketi kesinlikle tavsiye ederim. kullanım konusunda ise evet ilk zamanlar zor ama sonra sanki bir uzvun gibi oluyor hiç hiç endişelenme. önemli olan başlayabilmek sonrasında zaman o kadar çabuk geçiyor ve sen gözlerinle gelişmeyi görünce iyi ki yaptırmışım diyorsun:)

şimdiden hayırlı olsun diyeyim ben:)
 

çok çok haklısın, yanlış bir hekimle süreyi tahim edemeyeceğin kadar uzatırsın o yüzden eğer içine sindiyse ve iyi bir doktorsa gayet normal bir fiyat. braketler diş yüzeyine yapışan ve tellerin üzerinden geçtiği materyaller. bu nedenle benim bildiğim kadarıyla dişe metal yada porselen (şeffaf) braket yapıştırılması zaman açısından bir farklılık yaratmaz. zamanı etkileyen dişlerinin ve çene kemiğinin yapısı ve doktorunun tecrubesidir.

deseydin ki ağız içi braket, evet onda süre uzuyor, çünkü dişe yaptığı bası ve etki daha az...ama şeffaf ve metal braket arasında bir fark olmadığını biliyorum
 
kızlar peki ağzınızda aft oluşuyor mu? oluşuyorsa ne yapıyorsunuz. ben ne yaptıysam geçiremiyorum ayın bir haftası muhakkak aft lı geçiriyorum(

gargara kullanmalısın..o geçiriyor..eczanelerden alabilirsin..
 

asitli içecekler içme..çünkü asit braketlerin yapıştırırken kullanılan yapıştırıcıya zarar veriyormuş..sabret..bu bilgi doktorumdan..pipetle bile içme dedi..söylemesi benden..
 
arkadaşlar merhaba

2 sene süren tel maceram ,nasip olursa bu cuma bitiyor:124:

geceleri takmam için damaklık vericekmiş doktor bakalım nasıl olcak.2 sene geçtide şu 2 gün geçmiyor yahuuuuuuuuuuu

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…