canım çok güzel olmuş. gerçekten 1 yıl mı sürdü. bu çok güzel. bukadar az sürmesi yani. hep 1 yılın üstünde olduğunu okuyorum. demek 1 yılda olanlarda varmış. alt dişlerindede varmıydı?
randevudan yeni geldim :) kafamda ki tüm soru işaretlerini doktoruma sordum, saolsun çok sabırlı ve anlayışlı yaklaşıyor kendisi ve fiyat konusunda da 4.700'e anlaştık en son,
seramik olucakmış teller, beslenmene dikkat edersen sadece lastikler sararır zaten onları da her ay değiştiricez, dedi. Tedavi süresini de en fazla 3-4 ay uzatır o da kesin değil, dedi.
filmlerimi vermiştim zaten, bir sürü fotoğraf çekti, kalıp aldı ( hala midem bulanıyo ) mart'ın 2'sne randevu verdi eğer diş çekilmesi gerekmezse telli olarak çıkıcam doktordan
tel takıcağı için heyecanlanan tek ben miyim acaba :18: nasıl geçicek şimdi bi ay
fikirleriniz için teşekkür ederim.
Rica ederim ne demek,Konuştuktan sonra sonucu açıklarım 4 şubatta randevum:) Gömük dişim yoktu benim ama bildiğim kadarıyla çekilmesi lazım bir ortodontitse görün derim..
çekim yapıp o boşlukları kullanarak düzeltemek işin kolay yolu. evet hemen hemen her doktor tavsiye ediyor ama şahsen ben diş sağlığımızı düzeltelim derken, hele ki 4 tane sağlam dişten olmayı çok mantıksız buluyorum. muhtemelen küçük azılarını alalım, yani alttan 2 üssten iki dediler dimi?
naçizane fikrim eğer çok çok çok çok çok çok :) gerekli değil ise sakın çektirme dişlerini, evet belki sana ve doktoruna birkaç ay kazandırır ama bu en kolayı, sağlam dişlerinden vazgeçme sakın.
bende üstten iki diş çektirdim 6 doktora gittim 6sıda çekım gereklı dedı sadece biri çektırmeden yapılır ama agzın fırlak durur tavşan dişliliğin geçmez dedi mecbur çektırdım cok zor bı karardır anlıyrm senı.dişlerin cok bozuksa sosyal hayatını etkıleyecek kadar bence çektır ve teli tak.ama fazla bı bozukuluk koysa değmez canım 4 sağlam diş cok fazla.bu aradea benım teller takılalı 8 ay oldu hala boşluklarım kapanmadı doktorum en fazla 6 ay da kapanır demışti tedavi başında ama olmadı. bı arkadaşım var onun kı 2 ay da kapanmıştı.demem o ki boşluk kapanma süreside senin yapına bağlı kişiden kişeye değişiklık gösterıyor ama illaki kapanıyor.bu arada boşluklardan hiç rahatsız degıl hatta farkedılmıyor bile çirkin bi görüntü yok yanı
Bugün ortodontiste gittim 20'lik dişlerinin çekilmesine gerek yok, metal alerjin olduğu içinde şeffaf braket ve fiber tel takacağız,kararını ver beni ara dedi.1 haftaya kalmaz takılır herhalde bakalım :) şimdiden bir garip hissediyorum kendimi =)
çok aşırı bi bozukluk olmasa da ben taktım artık dişçinin biri ben olsam kızıma taktırmazdım bile dedi
gel görki ilerde ahh neden taktırmadım demek istemiyorum:2:
doktor alemmiş:))))
aklına takılan sorular olursa bizler buradayız:) sağlığım için olması nedeniyle geçen süre, zahmeti ve ağrıları hiç önemsemedim:)
Bende Kasım 2009dan Kasım 2010 a kadar tam bir yıl tel taktım.Doktorum değişti bi kez fakat ikisi de çok iyiydiler.
Üst köpek disim çok aşağıdaydı eskiden ağzım kapalı güldüğüm halde yandan ucu gözüküyordu çok kötüydü altlar da iç içeydi.
Telle hepsi inci gibi oldu.Sonra şeffaf plak takmam gerekiyodu fakat o telden daha acı verdi dayanamadım bıraktım.Bir yıl tel taktırmam boşa gitti diyebilirim alt ön dişlerim yine birbirine girdi :/
randevudan yeni geldim :) kafamda ki tüm soru işaretlerini doktoruma sordum, saolsun çok sabırlı ve anlayışlı yaklaşıyor kendisi ve fiyat konusunda da 4.700'e anlaştık en son,
seramik olucakmış teller, beslenmene dikkat edersen sadece lastikler sararır zaten onları da her ay değiştiricez, dedi. Tedavi süresini de en fazla 3-4 ay uzatır o da kesin değil, dedi.
filmlerimi vermiştim zaten, bir sürü fotoğraf çekti, kalıp aldı ( hala midem bulanıyo ) mart'ın 2'sne randevu verdi eğer diş çekilmesi gerekmezse telli olarak çıkıcam doktordan
tel takıcağı için heyecanlanan tek ben miyim acaba :18: nasıl geçicek şimdi bi ay
fikirleriniz için teşekkür ederim.
hımm..benim de aynı şekilde şeffaf blaket..ama ben 4 bin liraya yaptırıyorum..
Keşke retainer taktırsaydınız çünkü damaklık acıdan ziyade büyük sorumluluk ihmale ve şakaya gelmeyen birşey..Gerçi doktorun bilgilendirmesi ve dişlerinize uygun apareyi seçerken fikrinizi sorması da gerekirdi diye düşünüyorum ben retainer taktırmıştım tedavi bitmeden 2 ay öncesi takılmıştı hatta kullanabilecekmiyim diye..Şuan milimetrik bozukluklar var ama ben bile aynanın içine girdiğimde farkedebiliyorum 2 sene geçmiş olmasına rağmen isterseniz bir doktora görünün eskisi kadar hasar yoksa sabit tel takılmadan restore edilebilir..Geçmiş olsun
ben diş çekiminden çok korkuyorum inş hiç gerek olmaz, sağlam diş nasıl çekilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?