Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

çok teşekkür ederim:) evet 2010 .dgünümde taktırmııştım 2011 kasımda çıktı hatta 1 hafta erken çıktı çok darladım dayanamadı alt dişlerimde yoktu kapanış bozukluğum vardı sol tarafımda köpek dişimde yukarıda olduğu için çok belliydi şimdi yine biraz var anlayacağın onun içinde tel gerekiyor ama şuan hatta hiç düşünmüyorum aynı çile aynı travmalar bi de alt çene hareketli olduğundan daha da acıtırmış :/ tedavim zaten 6-7.ayımda bitmişti sonraki süreç köklerin oturup sağlamlaşmasıydı seninde kısa sürer umarım bir an önce deli gibi kahkalar atarsın huhuhuhu :):)

randevudan yeni geldim :) kafamda ki tüm soru işaretlerini doktoruma sordum, saolsun çok sabırlı ve anlayışlı yaklaşıyor kendisi ve fiyat konusunda da 4.700'e anlaştık en son,
seramik olucakmış teller, beslenmene dikkat edersen sadece lastikler sararır zaten onları da her ay değiştiricez, dedi. Tedavi süresini de en fazla 3-4 ay uzatır o da kesin değil, dedi.

filmlerimi vermiştim zaten, bir sürü fotoğraf çekti, kalıp aldı ( hala midem bulanıyo ) mart'ın 2'sne randevu verdi eğer diş çekilmesi gerekmezse telli olarak çıkıcam doktordan

tel takıcağı için heyecanlanan tek ben miyim acaba :18: nasıl geçicek şimdi bi ay

fikirleriniz için teşekkür ederim.

Öncelikle geçmiş olsun.. 1 ay çok çabuk geçip gider... Söylediğim gibi tedavi süresini uzatacağı konusunda doktorun da aynı şeyi söylemiş.. Senin için hayırlı olsun... 1 ay çok çabuk geçer emin ol...

arkadaşlar çok yakında metal braketler kalmıcak bile, neden şeffaflardan bukadar çok korkuyorsunuz. aynada gülüşünüzü öyle görmek daha mı hoş. metal braketleri tavsiye edenlere gerçekten inanamıyorum. . şeffaf braketler onlara göre yok gibi. ne fotoğrafta nede uzaktan hiç farkedilmiyor. imkanı olan varsa kesinlikle şeffaf yaptırsın. tabi doktorunun önerisi metal olanlar hariç. zaten şeffaf olsun metal olsun hiç hoş durmuyor. hiç değilse şeffaf olması tedaviyi daha çekilebilir hale getiriyor. şeffaflarda sararmayada çok takılmayın. biz bir tedavi görüyoruz ve bunu bizi eleştirecek herkes biliyor. kaldıki onlar bize bizim ayanaya yaklaştığımız kadar yakından nakmıyorlar. ben kullanan diğer arkadaşımla braketlerin sararması kıyaslaması hiç yapmadım. hatta burda okuyunca aynaya ilk kez sarardımı acaba diye baktım. kafanızı çok fazla şeye takıyorsunuz. ama unutmayın neye odaklanırsanız o gözünüze daha çok batar. örneğin göz altın ne kadar morarmış diyin birine. o gün ve sonra hep aynada söz altına bakar ve artık ona takmış durumdadır. o da yetmez göz altı torbalarını farkeder gibi.

bu arada aftla ilgili özelden cevap yazan arkadaşıma çok teşekkür ediyorum.

Rica ederim ne demek,Konuştuktan sonra sonucu açıklarım 4 şubatta randevum:) Gömük dişim yoktu benim ama bildiğim kadarıyla çekilmesi lazım bir ortodontitse görün derim..

Bugün ortodontiste gittim 20'lik dişlerinin çekilmesine gerek yok, metal alerjin olduğu içinde şeffaf braket ve fiber tel takacağız,kararını ver beni ara dedi.1 haftaya kalmaz takılır herhalde bakalım :) şimdiden bir garip hissediyorum kendimi =)

çok aşırı bi bozukluk olmasa da ben taktım artık dişçinin biri ben olsam kızıma taktırmazdım bile dedi

gel görki ilerde ahh neden taktırmadım demek istemiyorum:2:

ölçüsünü aldı dişimin ve bir ay gibi bi zamanda o boslugun büyük çogunlugu dolcak dedi.Korktugum işte o boşlukların görüntüsünün nasıl olacagıydı teller orayı kamufle edebilir dedi.artık razı olcak gibiyim hayırlısını diliyorum

Sevindim senin adına canım inş. istediğin gibi olur herşey:) Bu arada ne kadar fiyatı fiber tel derken teflon telmi demek istedin ?bu arada az önce cips yiyodum büyük bi özlemle çığlık attım ağrıda yinede devam ediyorum cnm alışırsın böle durumlarda oluyor yani şeffaf braketle rahat ediceksin emin olabilirisn

çok aşırı bi bozukluk olmasa da ben taktım artık dişçinin biri ben olsam kızıma taktırmazdım bile dedi

gel görki ilerde ahh neden taktırmadım demek istemiyorum:2:

doktor alemmiş:))))

aklına takılan sorular olursa bizler buradayız:) sağlığım için olması nedeniyle geçen süre, zahmeti ve ağrıları hiç önemsemedim:)

valla arkadaslar bende ortodonti hastasıyım yaklasık 1.5 sendir de telli:) benmkilerde seffaf tel ve ilk günden beri ne agrı cekiorum ne rahatsızlık hissi hiç korkmanıza gerek yok tedavim uzun zmandır olmasına ragmen (gerci dişlerimde çok bozukluk yoktu iç çenem darmıs onun genişlemesi için ilk üç ay aperey takıldı damagıma o cok korkunctu bir haftada 52 kılodan 44e düsmüstüm hiç abartmıorum:)çok yakınlarmız bile aa teli ne zman taktırdın diyolar nerdeyse tedavm bitti:) ama tellerimle ilgli hiçbi sorunum yok sararma falanda yapmıo cok dikkat ederseniz temizliğine tabiki. hiç dikkat cekmıyo hiç korkmayın.

doktor alemmiş:))))

aklına takılan sorular olursa bizler buradayız:) sağlığım için olması nedeniyle geçen süre, zahmeti ve ağrıları hiç önemsemedim:)

sabredebilirim inşallah bende tedavi bitimini düşününce heyecanlanıyorum

bende diş çekimi olmasını istemiyorum ama doktor bakalım gerek olursa çekilir, dedi

takılana kadar zor, takıldıktan sonra zor

Bende Kasım 2009dan Kasım 2010 a kadar tam bir yıl tel taktım.Doktorum değişti bi kez fakat ikisi de çok iyiydiler.
Üst köpek disim çok aşağıdaydı eskiden ağzım kapalı güldüğüm halde yandan ucu gözüküyordu çok kötüydü altlar da iç içeydi.
Telle hepsi inci gibi oldu.Sonra şeffaf plak takmam gerekiyodu fakat o telden daha acı verdi dayanamadım bıraktım.Bir yıl tel taktırmam boşa gitti diyebilirim alt ön dişlerim yine birbirine girdi :/

Keşke retainer taktırsaydınız çünkü damaklık acıdan ziyade büyük sorumluluk ihmale ve şakaya gelmeyen birşey..Gerçi doktorun bilgilendirmesi ve dişlerinize uygun apareyi seçerken fikrinizi sorması da gerekirdi diye düşünüyorum ben retainer taktırmıştım tedavi bitmeden 2 ay öncesi takılmıştı hatta kullanabilecekmiyim diye..Şuan milimetrik bozukluklar var ama ben bile aynanın içine girdiğimde farkedebiliyorum 2 sene geçmiş olmasına rağmen isterseniz bir doktora görünün eskisi kadar hasar yoksa sabit tel takılmadan restore edilebilir..Geçmiş olsun

hımm..benim de aynı şekilde şeffaf blaket..ama ben 4 bin liraya yaptırıyorum..

hımm..benim de aynı şekilde şeffaf blaket..ama ben 4 bin liraya yaptırıyorum..

hayırlı olsun, umarım bir an önce sağlığımıza ve güzel gülüşlere sahip tellerimizden kurtuluruz

ben fiyatın biraz yüksek olduğunun farkındayım, doktor doktor gezip zaman kaybetmektense, referansı sağlam bi doktoru tercih ettim. yeter ki temiz ve ilgili olsun, dktordan ziyade asistan kız çok şirin, benimle baya bi muhabbet etti

peki teşekkürler,bi görünüyüm dişçiye en iyisi :)

bende diş teli taktırmaya karar verdim,çarpık dişlerden ötürü. ama 20lik dişlerimin çekimesi gerek. bugün bir tanesi çekildi,ameliyatla,ama çok zormuş yaa. yarı yarıyapişman oldum diyebilirim. bu işe hiç girişmesemiydim diye. 32 yaşındayım,bu yaştan sonra.. bilmiyorum yani,zor bu işler. daha 2 tane 20lik var ameliyatla alınacak

ben diş çekiminden çok korkuyorum inş hiç gerek olmaz, sağlam diş nasıl çekilir

BENDE BU SAYFADA HEP CEKILEN DISleri okudum dr m cekmedi yaa gomuk dislermi acaba diyorum sonra zarari olurmu??iki hafta sonra rdv var soracagim.cekilecekse ne yapacaksa yapsin ben haimle kalmak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…