Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

salı gün alt braketlerimde takıldıı ama hala alışamadım. aslında normalde pek bi rahatsızlık vermiyo ama yemek yerken delirtiyolar beni çok fazla yemek doluyo aralarına

Son düzenleme:
Merhaba kızlar, forumda yeniyim. Diş telimi taktıralı 4 ay kadar oluyor taktırma sebebim alt çenemin geride olmasıydı. Ameliyatla öne çekmeyi teklif ettiler ama korktum açıkçası başka yöntemlerle deneyecek doktorum şimdi. Merak ettiğim diş telleri çıkan var mı? çıkınca beyazlatma işlemi uyguluyorlar mı? şimdiden teşekkür ederim, hepinize sağlıklı, mutlu günler dilerim...

ben tellerimi çıkartalı bi seneyi geçti,sanırım dişçiye göre değişir beyazlatma,ve gereksinim varsa. Ben eskiden çok fırçalamazdım dişlerimi sarı lekeler oluşmuş beyazlatmıştı tellerim çıktıktan sonra.Artık günde en az 2 kez fırçalıyorum alışkanlık oldu o ayrı mesele

Senin tellerin ne kadar durmuştu canım? çıktıktan sonra beyazlatma da olunca güzel durdu mu? Bir de gece damaklık kullanıyor musun? :)

bende de diş teli var 1 sene oldu ve 26 yaşındayım.
şeffaf taktırdım ben, çolk mutluyum tellerimle
hiç dert etmiyorum..:)

ben de 10 gün sonra taktıracağım. nasıl takılıyor kızlar takılırken acıyor mu? ve taktırdıktan sonraki ilk hafta çok ağrı yaptığını duydum, yemek bile yiyemiyormuşsun. doğru mu??

ben de 10 gün sonra taktıracağım. nasıl takılıyor kızlar takılırken acıyor mu? ve taktırdıktan sonraki ilk hafta çok ağrı yaptığını duydum, yemek bile yiyemiyormuşsun. doğru mu??

merhaba cnmm ben taktırlı henüz 2,5 ay oldu. hiç korkma takılırken acı ağrı sızı hiç bişey yokk takıldıktan sonraki ağrılarda herkesde olmuyo cnm kişiin yapısına göre değişiyo mesela bende çok korkmuştum ağrı olcak diye ama öyle aman aman bi ağrı olmadı. az bişey sızlama tabiki olcak dişler yerinden oynuyo çnkü. yemek konusuda zten her ay kontrolden sonraki ilk hafta sıkıntılı oluyo cnm 3. kontrolüme gttim ben ilk haftalar hassaslaşıyo sonralarında geçiyo. ama ynede eskisi gibi yemeyi unutucaksın cnm ben ön dişlerimi nerdeyse hiç kullanmıyorum bile

ben 2 sene boyunca şeffaf tel kullandım, haziran ayında çıktı şükür şimdi çok rahatım. diş beyazlatma tel tedavisinin devamı gibi bişey değil, benim diş hekimim işinde çok iyidir, çok titizdir bir diş hekimiyle de ortak çalışıyordu diş beyazlatma yapılıyordu ama bana yapmadılar. o özele giriyordu. kendin istersen 500 tl karşılığında yapıyolrardı canım. geçmiş olsun.

olamaz ya ben boğazına çok düşkün bir insanım ne yapacağım alışmam çok zor olacak yani her kontrolden sonraki ilk hafta aç kalıyorsun öylemi peki dişlerini telliyken nasıl fırçalıyorsun? ben bazı arkadaşlarımda görüyorum tellerinin üstünde beyaz beyaz tabakalar oluşuyor iyi fırçalamadıkları için. o nasıl engelleniyor canım?

cnmm bnde boğazına düşkünn biriyim merak etme sadece yiyemediğim şeyler cips çekrdek badem fındık falan onalrı istiyo arada cnmm diğer yemekleri yiyebiliyosun. ama işte ilk hafta teller sıkıldığından dolayı hassaslaşıyo dişler çiğnemekzor oluyo.bide ilk hafta sakın korkutmasın senii. alışılıyoo yanii.onun dışındaaa fırçalama konusundada bi problem yok ben hiç öyle beyaz tabaka falan oluştuğunu hatırlamıyorum anca ağzını suyla iyi fırçalamazsan kalır zten macun.sadece eskiye göre daha çok fırçalıyosun ve aralarını temzlemek için özel fırça var onu kullanıyosunn tabi gargara diş ipi falan kullananlarda var ama bn kullanmıyorum dişçimde bişey demedi hiç kullan diye

Onların özel fırçaları var.. Çok sık fırçalaman lazım. Ben taktıralı 4 aya yakın olacak korkma ne ağrı ne sızı oluyor. Yemeğini de gayet rahat yiyorsun kontoller sonrasında. Ama ilk günler sert şeyler yerken biraz sızlama oluyor tabii, ama dert edilecek kadar değil. Öyle alışıyorsun ki zamanla kontrolde arasındaki tel çıkınca bir boşluk hissediyorsun ağzında boşboş kalıyor sanki ağzın :)) Yani korkma canım dilediğince yersin yemeğini ama dediğim gibi ilk dünler hafif zorlanırsın...

Merhaba. Ben 18 yaşındayım. Sadece üste diş teli taktırmak istiyorum. 2 tane dişim biraz geride. Eskiden öyle olmaz sanıyordum ama oluyormuş. Ne kadara mal olur acaba? Ben bir yerde 1.750 diye duymuştum.

Merhaba. Ben 18 yaşındayım. Sadece üste diş teli taktırmak istiyorum. 2 tane dişim biraz geride. Eskiden öyle olmaz sanıyordum ama oluyormuş. Ne kadara mal olur acaba? Ben bir yerde 1.750 diye duymuştum.

Canım onu bir doktorla görüşmen gerek. Benim bir arkadaşımın ön dişleri ileri de diye sadece ön dişlerine 600 e takmalı çıkarmalı takmışlardı. Ama kimi doktorlar onu bütünen yapıyor yani sadece üste taksalarda 3000 civarı maliyet alıyorlar. Dediğim gibi en kısa sürede bir doktora fikir danış :))

takılırken hiç hiç acı yok gayet sıradan bir işlem, ama 10 gün evet ağrısı baya var ama sonra geçiyor ve alışıyorsun merak etme...güle güle kullan...

benimde takılalı 24 gün oldu hiç ağrı çekmedim ne damağıma takılan apareyde ne de diş tellerimde yemek konusundada ilk takıldığı günden beri herşeyi yiyebiliyorumm sadece ısıramıyorum o zaman sızlıyo sadece lokma lokma arka dişime atp fındık bile yedim 2. gün :)

lütfen yardımcı olun arkadaşlar benim 12 yaşında kardeşim var ikizler dişleri aşırı yamuk çapaya götürdük diş teli takılacak dediler 5 yıl sonra anca sıra gelir biz sizi ararız dediler. devlette yaptırmak için beklesek ne kadar öderiz? özelde ne kadar öderiz iki çocuk ikisinin de alt üst tel takılacak.

istanbulda önerebileceğiniz bir diş polikliniği var mı?

ah şu dişler bütün ömür kullanmak zorundayız ve maalesef hepimiz dümdüz inci gibi dişlere sahip değiliz :/ benim dişlerim beyaz olmasına beyaz fakat düz değiller yamuk yamuklar açıkcası ben pek aldırmıyordum ama yine rahatsızdım bu durumdan ama son bir kaç ayda dişlerim geliştiğinden sanırım alt dişlerim iyice yamuldu beni de rahatsız etmeye başladı. gerçi burayı bayadır takip ediyorum açıkcası çoğu vakanın yanında benimkiler iç açıcı :) çok da korktum yahu sağlam dişini çektiren mi ararsın damağını yardıran mı korku filmi gibi geldi bana ama güzel ve sağlıklı dişler için değer diye düşünüyorum :) bana bir yardımcı olup mesaj atarsanız ya da buradan yazarsanız çok mutlu olurum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…