Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

5 yıl sonra kızlar 17 yaşında olur dişleri de daha zor hareket eder sosyal hayatları da kötü etkilenir. bence özelde yaptırın. fiyat çok değişken o yüzden bir şey diyemiycem

seni rahatsız eden bir şey varsa en azından bir doktora git :) bu işler hiç belli olmuyor ben de sadece bir dişim yamuk diye gittim ve dişçi koltuğunda alt çenemin ileride olduğunu öğrendim :)
dişler hem gülünce ortada oldukları için hem de hijyen hissi verdikleri için çok önemli bence :)

a sana da mı aparey takıldı canım? inanamıyorum nasıl dayandın ya ben apareyle ilk 5 gün nasıl bir acı çektim anlatamam. bütün dilim yara oldu damağım acayip acıyordu anca anca alıştım yani. sen bir de fındık yemişsin tebrikler

kızlar bu arada benim gibi dili damağı parçalanan olursa size bir önerim olucak. pomadlar falan tellere yapıştığı için bir faydası olmuyor ama protefix diye bir ilaç var. ilacın üstünde de yazıyor "protez ve ortodontik apareylerin neden olduğu ağrılı mekanik travmalarda..." diye. siz benim gibi 5 tane ilaç denemeyin en faydalası buydu

eh ablam annem de böyle düşünmeme neden oldu denilebilir aslında ya alt dişlerim yamuk düzensiz falan derken 15 yaşındayım keşke daha erken bir doktora gitseydim ama işte dediğim gibi çarpıklık son bir kaç ayda gözle görünür hale geldi. ben bursa orhangazide oturuyorum denizlide özelde bir doktora gitmiştim daha fazla geç kalınmadan taktırsan iyi olur kemikler yeterince gelişmiş artık ilerleyen zamanda büyürken düzeltiriz dişlerini demişti doktor ama ben bursada oturuyorum orada taktırsam her ay kontrole nasıl gideceğim ki? bursada ebru çetinkayayı çok öneriyorlar ona gidecektim orada taktıracaktım telleri ama 4 ay sonra da denizliye taşınıyoruz anlayacağınız işler biraz karışık :/ ebru çetinkaya da taktırıp ilerleyen zamanda başka bir doktorla devam etmek istemiyorum açıkcası. ben 4 ay sabredip denizlide taktırmayı planlıyorum ama dişlerim son bir kaç ayda böyle olduysa dört ayda daha fazla bozulmasından korkuyorum sizce ne yapmalıyım? bana da biraz kendi diş yapınızdan kaç yaşınızda taktırdığınızdan sonuçlarından falan bahsederseniz meraklarım gitmiş olacakk :)

benim 3 ay oldu 19 yaşındayım canım :) keşke ben de 15 yaşında taktırsaydım ama insan her sene hayatının en güzel senesi olacak sanıyor tellerle güzelliğini bozmak istemiyor :)) sakın sen benim düşündüğüm gibi düşünme ama sakın!! 4 ay sonra denizliye taşınacaksanız bekle 4 ay denizlide taktır bence. maddi konular da çok karışıyor çünkü doktor değiştirdiğinde. şeffaf taktırdığım ve etrafımdaki kimse olumsuz bir tepki vermedi. bir anda çirkinleştiğin falan da yok yani benim dişlerim yavaş oynadığı için sıkıntılar çekiyorum sürekli farklı şeyler deniyoruz yamuk dişe yer açabilmek için ama bu tamamen benim kemik yapımla alakalı. benden 1 ay önce aynı doktora bir arkadaşım taktırdı ve onun ön estetiği tamamlandı neredeyse sadece dişlerin ve çenenin yerine oturması kaldı artık. ne kadar erken yaptırırsan dişlerin oynamaya o kadar müsait olur yani sürekli erteleme sakın aklında varsa denizliye gider gitmez yaptır dişlerini :)

eh senin de yeniymiş daha :) ben daha önce de gitmiştim doktora ama bana kemiklerin güçlensin çene yapın tam otursun falan diye erteletti, son gittiğimde tamamdır artık takabiliriz demişti ben de doktor değiştirmek istemediğimden 4 ay bekleyip gider gitmez ilk iş tedaviye başlıycam :) heh bi de şeffaf yani porselen tel taktırsam mı diye düşünüyorum doktor porselenlerde kırılma daha fazla olduğu için çok sıkamıyoruz o yüzden tedavi süresi uzuyor dedi ama estetik açıdan çok güzel bence iyice yakına girmedikçe belli bile olmuyormuş evet hem kemik yapısı hem de yaş ilerledikçe daha uzun oluyormuş tedaviler ama sonunda bembeyaz inci gibi dişlerin olacak acısını sıkıntısına dayanmak lazım :) ne diyeyim inşallah benimkiler de çabuk düzelir 4 ay erteliyorum bu meseleyi doktora kesin olarak gittiğimde buraya yazarım diye düşünüyorum tel hakkında çoğu şeyi buradan öğrendim o kadar kötü dişler düzelmiş ki benimkiler de düzelir diye umuyorum :) çok teşekkür ederim sana da az çok fikir sahibi oldum dediğim gibi teller takıldıktan sonra hep buradayım bütün gelişmeleri yazıcam, ben daha önceden yazanlar sayesinde bilgilendim :)

merhaba,

diş teli taktırmayı düşünüyorum ama yaşım kırk dolayısıyla ağızda bazı deformasyonlar var. mesela şu an diş eti tedavisi oluyorum iyileşince taktıracağım.sadece ön dişimde öne doğru çıkma var başka bişey yok. 9 ay gibi bir süre taksan yeter demişti doktor ama fiyat için 3000 tlden kapıyı açtı. neyse asıl merak ettiğim tedaviden sonra dişim eski haline dönermi. çektiğim sıkıntı ve ettiğim masrafa değermi. çünkü sonradan eski haline dönüyor dediler. bu yüzden karar veremiyorum. uzun süre önce yaptıran varsa bilgi verirse çok memnun olurum.

merhaba arkadaşlar ben dişlerime tel taktırmak istiyorum ama devlet bu konuda herhangi bir şey ödüyormu bu işin prosedürü nedir acaba?devlet memurlarının masraflarının bir kısmını ödediğini duymuştum eşim öğretmen.aranızda bu şekilde tel taktıran oldumu yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar

valla şansıma ağrı pek olmadı normal yiyip içebiliyorum. sadece ekmek arası bişey ısıramıyorum ısırmıyorum da :) bide yeni lastiklerim değişti porselen braketlerde sararmış biraz ona canım sıkıldı

18 yaşını geçtikten sonra yetişkin muamelesi görüldüğü için para talep ediyorlar. Ayrıca diş üzerine takılan demirlerin tanesi yaklaşık 50 tl tüm malzemeler 1,500-2,000 civarı tutuyor birde işçilik alıyorlar. Yani istanbulda çevresel olarak her yer aynı fiyata yapar.. ''4.000'' gibi ( pazarlık payı size kalmış...)

Canım özelden mesaj atabilirsin her türlü yardımcı olurum...

Canım bence 4 ay bekle sonra iki yer seni çok zorlar. ayrıca dişlerin daha fazla çarpılması diye bir durum yok 4 aydan bir şeycik olmaz. Hem ben 60-70 yaşında taktıranı da gördüm yaşla bir ilgisi yok öncedendi o. Ben 18 yaşındayım alt çenem geride olduğu için taktırdım. Dediğim gibi bence 4 ay bekle zarar çıkmaz...

Geceleri kullanman için damaklık veriyorlar. Onu kullandığınız sürece eski haline dönmez.

merhaba arkadaşlar
28 yaşındayım ve sonunda karar verdim diş teline.yarın ölçüm alınacak.nasıl dayanıcam bilmiyorum ama sonucu düşünmek istiyorum.hem de evliyim yaniiii :)
ilk önce üste takılacak.2 ay sonra alta da takılca.yaklaşık 8 ay sonra üsttekiler çıkacak ve ınvasalıgn ile üst tedaviye devam edicez.alttakiler de 1 ile 1,5 yıl arası durur herhalde.üsttekilerden kurtulayım da altta görünmez fazla zaten.zaten üstte nerdeyse sorun yok gibi çabuk düzelir umuyorum.tedaviden sonra diş etlerinin görünümünü azaltmak için lazer tedavisi de uygulayacağım üst dişlerime.
tedavi aşamalarını resimlerim sizler için

diş teli taktırmayın kızlar. ben çok pişmanım . dişleriniz çok daha hızlı bir şekilde çürüyor ömründen ömür gidiyor. inci gibidişlerim vardı şimdi çeşmeden su içemiyorum oderece hassasiyet var. çok düzenli fırçalamıştım yumuşak fırça ile ama bu seferde dişlerimde fırça izleri aşınmalar oldu. hadi bunuda geçelim resmen telleri sökerken diş minesini kazıyarak erittiler. 1 senede işin biter dediler çünki bende çok hafif bir alt dişlerde içe büküm verilecekti. fakat 1sene 5 ay kaldı üstüne 2 senede iç tel takacakmışım insanları aptal yerine koyuyorlar. niye başta 6 ay dedin o zaman Allah belasını versin böyle iş yapan dişçilerin.
Dişleriniz çok düzensizse belki ama ufak tefek şeyler yaş ilerleyipte porselen yaptırınca ortadan kalkıyor zaten

nerde nasıl yaptırdınız bilmiyorum ama bende 2,5 sne tel taktım ve dişlerimde çok az leke kalmıştı teln altında onu kazımadan bir suyla yıkadı doktor cıktı.fırcalarken flanda bende iz kalmadı ve ben taktırmak isteyen arkadaslara önerebilirim

selam herkese. diş teli asla ama asla dişleri çürütmez. dişleri çürüten insanın kendisidir. dişlerini fırçalamayan herkesin tel taksada takmasada dişleri çürür. tabi fırçayı ağıza değdirmek diş fırçalamak değildir. önemli olan etkili ve düzenli fırçalamadır. ortodontik tedavi sonrası braketler çıktıktan sonra dişte kalan fazla yapıştırıcı artığı temizlenir. ki bu temizleme işleminde kullanılan frez diş minesine zarar vermez sadece yapıştırıcıyı temizlemek için üretilmiş olan özel bir frezdir. dişin içinden takılan tel ise pekiştirme amaçlıdır, dişlerin tekrar bozulmasını engellemek içindir.

Nasıl böyle bir kötüleme yapıyorsunuz anlamıyorum. Sanırım sizin dişçiniz problemliymiş. Ben gördüğüm tedaviden gayet memnunum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…