- 7 Kasım 2011
- 188
- 1
- 96
5 yıl sonra kızlar 17 yaşında olur dişleri de daha zor hareket eder sosyal hayatları da kötü etkilenir. bence özelde yaptırın. fiyat çok değişken o yüzden bir şey diyemiycemlütfen yardımcı olun arkadaşlar benim 12 yaşında kardeşim var ikizler dişleri aşırı yamuk çapaya götürdük diş teli takılacak dediler 5 yıl sonra anca sıra gelir biz sizi ararız dediler. devlette yaptırmak için beklesek ne kadar öderiz? özelde ne kadar öderiz iki çocuk ikisinin de alt üst tel takılacak.
istanbulda önerebileceğiniz bir diş polikliniği var mı?
seni rahatsız eden bir şey varsa en azından bir doktora git :) bu işler hiç belli olmuyor ben de sadece bir dişim yamuk diye gittim ve dişçi koltuğunda alt çenemin ileride olduğunu öğrendim :)ah şu dişler bütün ömür kullanmak zorundayız ve maalesef hepimiz dümdüz inci gibi dişlere sahip değiliz :/ benim dişlerim beyaz olmasına beyaz fakat düz değiller yamuk yamuklar açıkcası ben pek aldırmıyordum ama yine rahatsızdım bu durumdan ama son bir kaç ayda dişlerim geliştiğinden sanırım alt dişlerim iyice yamuldu beni de rahatsız etmeye başladı. gerçi burayı bayadır takip ediyorum açıkcası çoğu vakanın yanında benimkiler iç açıcı :) çok da korktum yahu sağlam dişini çektiren mi ararsın damağını yardıran mı korku filmi gibi geldi bana ama güzel ve sağlıklı dişler için değer diye düşünüyorum :) bana bir yardımcı olup mesaj atarsanız ya da buradan yazarsanız çok mutlu olurum :)
benimde takılalı 24 gün oldu hiç ağrı çekmedim ne damağıma takılan apareyde ne de diş tellerimde yemek konusundada ilk takıldığı günden beri herşeyi yiyebiliyorumm sadece ısıramıyorum o zaman sızlıyo sadece lokma lokma arka dişime atp fındık bile yedim 2. gün :)
seni rahatsız eden bir şey varsa en azından bir doktora git :) bu işler hiç belli olmuyor ben de sadece bir dişim yamuk diye gittim ve dişçi koltuğunda alt çenemin ileride olduğunu öğrendim :)
dişler hem gülünce ortada oldukları için hem de hijyen hissi verdikleri için çok önemli bence :)
eh ablam annem de böyle düşünmeme neden oldu denilebilir aslında ya alt dişlerim yamuk düzensiz falan derken15 yaşındayım keşke daha erken bir doktora gitseydim ama işte dediğim gibi çarpıklık son bir kaç ayda gözle görünür hale geldi. ben bursa orhangazide oturuyorum denizlide özelde bir doktora gitmiştim daha fazla geç kalınmadan taktırsan iyi olur kemikler yeterince gelişmiş artık ilerleyen zamanda büyürken düzeltiriz dişlerini demişti doktor ama ben bursada oturuyorum orada taktırsam her ay kontrole nasıl gideceğim ki? bursada ebru çetinkayayı çok öneriyorlar ona gidecektim orada taktıracaktım telleri ama 4 ay sonra da denizliye taşınıyoruz anlayacağınız işler biraz karışık :/ ebru çetinkaya da taktırıp ilerleyen zamanda başka bir doktorla devam etmek istemiyorum açıkcası. ben 4 ay sabredip denizlide taktırmayı planlıyorum ama dişlerim son bir kaç ayda böyle olduysa dört ayda daha fazla bozulmasından korkuyorum sizce ne yapmalıyım? bana da biraz kendi diş yapınızdan kaç yaşınızda taktırdığınızdan sonuçlarından falan bahsederseniz meraklarım gitmiş olacakk :)
benim 3 ay oldu 19 yaşındayım canım :) keşke ben de 15 yaşında taktırsaydım ama insan her sene hayatının en güzel senesi olacak sanıyor tellerle güzelliğini bozmak istemiyor :)) sakın sen benim düşündüğüm gibi düşünme ama sakın!! 4 ay sonra denizliye taşınacaksanız bekle 4 ay denizlide taktır bence. maddi konular da çok karışıyor çünkü doktor değiştirdiğinde. şeffaf taktırdığım ve etrafımdaki kimse olumsuz bir tepki vermedi. bir anda çirkinleştiğin falan da yok yanibenim dişlerim yavaş oynadığı için sıkıntılar çekiyorum sürekli farklı şeyler deniyoruz yamuk dişe yer açabilmek için ama bu tamamen benim kemik yapımla alakalı. benden 1 ay önce aynı doktora bir arkadaşım taktırdı ve onun ön estetiği tamamlandı neredeyse sadece dişlerin ve çenenin yerine oturması kaldı artık. ne kadar erken yaptırırsan dişlerin oynamaya o kadar müsait olur yani sürekli erteleme sakın aklında varsa denizliye gider gitmez yaptır dişlerini :)
canım senin şeffaf tel olouyor dimi
a sana da mı aparey takıldı canım? inanamıyorum nasıl dayandın ya ben apareyle ilk 5 gün nasıl bir acı çektim anlatamam. bütün dilim yara oldu damağım acayip acıyordu anca anca alıştım yani. sen bir de fındık yemişsin tebrikler
lütfen yardımcı olun arkadaşlar benim 12 yaşında kardeşim var ikizler dişleri aşırı yamuk çapaya götürdük diş teli takılacak dediler 5 yıl sonra anca sıra gelir biz sizi ararız dediler. devlette yaptırmak için beklesek ne kadar öderiz? özelde ne kadar öderiz iki çocuk ikisinin de alt üst tel takılacak.
istanbulda önerebileceğiniz bir diş polikliniği var mı?
ah şu dişler bütün ömür kullanmak zorundayız ve maalesef hepimiz dümdüz inci gibi dişlere sahip değiliz :/ benim dişlerim beyaz olmasına beyaz fakat düz değiller yamuk yamuklar açıkcası ben pek aldırmıyordum ama yine rahatsızdım bu durumdan ama son bir kaç ayda dişlerim geliştiğinden sanırım alt dişlerim iyice yamuldu beni de rahatsız etmeye başladı. gerçi burayı bayadır takip ediyorum açıkcası çoğu vakanın yanında benimkiler iç açıcı :) çok da korktum yahu sağlam dişini çektiren mi ararsın damağını yardıran mı korku filmi gibi geldi bana ama güzel ve sağlıklı dişler için değer diye düşünüyorum :) bana bir yardımcı olup mesaj atarsanız ya da buradan yazarsanız çok mutlu olurum :)
eh ablam annem de böyle düşünmeme neden oldu denilebilir aslında ya alt dişlerim yamuk düzensiz falan derken15 yaşındayım keşke daha erken bir doktora gitseydim ama işte dediğim gibi çarpıklık son bir kaç ayda gözle görünür hale geldi. ben bursa orhangazide oturuyorum denizlide özelde bir doktora gitmiştim daha fazla geç kalınmadan taktırsan iyi olur kemikler yeterince gelişmiş artık ilerleyen zamanda büyürken düzeltiriz dişlerini demişti doktor ama ben bursada oturuyorum orada taktırsam her ay kontrole nasıl gideceğim ki? bursada ebru çetinkayayı çok öneriyorlar ona gidecektim orada taktıracaktım telleri ama 4 ay sonra da denizliye taşınıyoruz anlayacağınız işler biraz karışık :/ ebru çetinkaya da taktırıp ilerleyen zamanda başka bir doktorla devam etmek istemiyorum açıkcası. ben 4 ay sabredip denizlide taktırmayı planlıyorum ama dişlerim son bir kaç ayda böyle olduysa dört ayda daha fazla bozulmasından korkuyorum sizce ne yapmalıyım? bana da biraz kendi diş yapınızdan kaç yaşınızda taktırdığınızdan sonuçlarından falan bahsederseniz meraklarım gitmiş olacakk :)
merhaba,
diş teli taktırmayı düşünüyorum ama yaşım kırk dolayısıyla ağızda bazı deformasyonlar var. mesela şu an diş eti tedavisi oluyorum iyileşince taktıracağım.sadece ön dişimde öne doğru çıkma var başka bişey yok. 9 ay gibi bir süre taksan yeter demişti doktor ama fiyat için 3000 tlden kapıyı açtı. neyse asıl merak ettiğim tedaviden sonra dişim eski haline dönermi. çektiğim sıkıntı ve ettiğim masrafa değermi. çünkü sonradan eski haline dönüyor dediler. bu yüzden karar veremiyorum. uzun süre önce yaptıran varsa bilgi verirse çok memnun olurum.
diş teli taktırmayın kızlar. ben çok pişmanım . dişleriniz çok daha hızlı bir şekilde çürüyor ömründen ömür gidiyor. inci gibidişlerim vardı şimdi çeşmeden su içemiyorum oderece hassasiyet var. çok düzenli fırçalamıştım yumuşak fırça ile ama bu seferde dişlerimde fırça izleri aşınmalar oldu. hadi bunuda geçelim resmen telleri sökerken diş minesini kazıyarak erittiler. 1 senede işin biter dediler çünki bende çok hafif bir alt dişlerde içe büküm verilecekti. fakat 1sene 5 ay kaldı üstüne 2 senede iç tel takacakmışıminsanları aptal yerine koyuyorlar. niye başta 6 ay dedin o zaman Allah belasını versin böyle iş yapan dişçilerin.
Dişleriniz çok düzensizse belki ama ufak tefek şeyler yaş ilerleyipte porselen yaptırınca ortadan kalkıyor zaten
diş teli taktırmayın kızlar. ben çok pişmanım . dişleriniz çok daha hızlı bir şekilde çürüyor ömründen ömür gidiyor. inci gibidişlerim vardı şimdi çeşmeden su içemiyorum oderece hassasiyet var. çok düzenli fırçalamıştım yumuşak fırça ile ama bu seferde dişlerimde fırça izleri aşınmalar oldu. hadi bunuda geçelim resmen telleri sökerken diş minesini kazıyarak erittiler. 1 senede işin biter dediler çünki bende çok hafif bir alt dişlerde içe büküm verilecekti. fakat 1sene 5 ay kaldı üstüne 2 senede iç tel takacakmışıminsanları aptal yerine koyuyorlar. niye başta 6 ay dedin o zaman Allah belasını versin böyle iş yapan dişçilerin.
Dişleriniz çok düzensizse belki ama ufak tefek şeyler yaş ilerleyipte porselen yaptırınca ortadan kalkıyor zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?