eh ablam annem de böyle düşünmeme neden oldu denilebilir aslında ya alt dişlerim yamuk düzensiz falan derken15 yaşındayım keşke daha erken bir doktora gitseydim ama işte dediğim gibi çarpıklık son bir kaç ayda gözle görünür hale geldi. ben bursa orhangazide oturuyorum denizlide özelde bir doktora gitmiştim daha fazla geç kalınmadan taktırsan iyi olur kemikler yeterince gelişmiş artık ilerleyen zamanda büyürken düzeltiriz dişlerini demişti doktor ama ben bursada oturuyorum orada taktırsam her ay kontrole nasıl gideceğim ki? bursada ebru çetinkayayı çok öneriyorlar ona gidecektim orada taktıracaktım telleri ama 4 ay sonra da denizliye taşınıyoruz anlayacağınız işler biraz karışık :/ ebru çetinkaya da taktırıp ilerleyen zamanda başka bir doktorla devam etmek istemiyorum açıkcası. ben 4 ay sabredip denizlide taktırmayı planlıyorum ama dişlerim son bir kaç ayda böyle olduysa dört ayda daha fazla bozulmasından korkuyorum sizce ne yapmalıyım? bana da biraz kendi diş yapınızdan kaç yaşınızda taktırdığınızdan sonuçlarından falan bahsederseniz meraklarım gitmiş olacakk :)
5 sene ortodonti için çok uzun bir süre, bence beklememeniz daha iyi olur. özel doktorlar fiyatı çok değişken ama önemli olan fiyattan ziyade işini bilen bir doktoru bulmanız. tam bilmiyorum ama acaba Kızılay gibi kurumlarda yapsanız fiyatı daha uygun olabilir mi? Araştırın bence...lütfen yardımcı olun arkadaşlar benim 12 yaşında kardeşim var ikizler dişleri aşırı yamuk çapaya götürdük diş teli takılacak dediler 5 yıl sonra anca sıra gelir biz sizi ararız dediler. devlette yaptırmak için beklesek ne kadar öderiz? özelde ne kadar öderiz iki çocuk ikisinin de alt üst tel takılacak.
istanbulda önerebileceğiniz bir diş polikliniği var mı?
valla şansıma ağrı pek olmadı normal yiyip içebiliyorum. sadece ekmek arası bişey ısıramıyorum ısırmıyorum da :) bide yeni lastiklerim değişti porselen braketlerde sararmış biraz ona canım sıkıldı
ben de buradaki bir sürü kişiye oranla geç braket kullananlardanım, merak etme çok da fark etmiyor, her yaşta kullanılıyor. dişlerin tedavisi tamamlandıktan sonra eski haline dönme ihtimali elbette yüksek, eğer çok radikal değişiklikler olmadıysa diş kalıbı, eğer daha radikal değişiklikler olmuşsa da, ki bence en konforlusu bu, retainer kullanılıyor. yani dişlerin arka yüzüne incecik bir tel takılıyor ve dişlerin hareketi engelleniyor. normalde retainer 1-2 sene kullanılıyor ama benim doktorum ve bir arkadaşım 4-5 senedir çıkartmamışlar:)Geceleri kullanman için damaklık veriyorlar. Onu kullandığınız sürece eski haline dönmez.
21 yaşındayım ve ön iki dişimde hafif bir ayrıklık vardı. 3 ay önce tel taktırdım, 3 ayım kaldı. Çok memnunum. Önceleri laminate yaptırmayı düşünüyordum, birçok doktor dolaştık, hiçbiri tavsiye etmedi. Sağlam dişleri kesip, yaprak yapıştırmak yerine ortodonti tedavisi önerdiler. İyi ki de tel taktırmışım diyorum. İnsanın kendi dişi gibisi yok sonuçta. :)
:))) o ısırma işine ben 11 ay sonra başladım, valla bravo:)))
braketlerinizi çok sık ve özenle fırçalarsan rengi açılır...bir de yiyecekler içecekler biliyorsun çok çok etkiliyor((
kızlar bu arada benim gibi dili damağı parçalanan olursa size bir önerim olucak. pomadlar falan tellere yapıştığı için bir faydası olmuyor ama protefix diye bir ilaç var. ilacın üstünde de yazıyor "protez ve ortodontik apareylerin neden olduğu ağrılı mekanik travmalarda..." diye. siz benim gibi 5 tane ilaç denemeyin en faydalası buydu
çok çok haklısın, sağlam dişleri kurcalamayı ben de anlamsız buluyorum. güzel dişlerini güle güle kullan, gönlünce gülümse:)
bugun teller için ölçüm alındı ve ayın 28 inde takılıyor üst tarafa tellerim.çok korkuyorum aslında.ya çok sıkıntı çekersem diyeee
merhaba arkadaşlar
28 yaşındayım ve sonunda karar verdim diş teline.yarın ölçüm alınacak.nasıl dayanıcam bilmiyorum ama sonucu düşünmek istiyorum.hem de evliyim yaniiii :)
ilk önce üste takılacak.2 ay sonra alta da takılca.yaklaşık 8 ay sonra üsttekiler çıkacak ve ınvasalıgn ile üst tedaviye devam edicez.alttakiler de 1 ile 1,5 yıl arası durur herhalde.üsttekilerden kurtulayım da altta görünmez fazla zaten.zaten üstte nerdeyse sorun yok gibi çabuk düzelir umuyorum.tedaviden sonra diş etlerinin görünümünü azaltmak için lazer tedavisi de uygulayacağım üst dişlerime.
tedavi aşamalarını resimlerim sizler için
hem evli olup hem diş teli takınan biri olarak ayrı bir sevindim seni görünce azınlıktayız ama varız. şimdiden hayırlı olsun tellerin arkadaşımm:)
hem evli olup hem diş teli takınan biri olarak ayrı bir sevindim seni görünce azınlıktayız ama varız. şimdiden hayırlı olsun tellerin arkadaşımm:)
teldaşlarımm nasıl gidiyor hayat ??
doktorum tarih verdi dün böyle ilerleme olursa kasımda çıkacak insallahhh allah izin verirse
5 ayı doldurdum gayette guzel oldu dıslerım fakat arka alt ve ustler tam oturmamıs lastık takıyorum calısırkende zor oluyor ama napalım katlanacaz yeterki tedavi uzamasın.
bu ay beklenen değişm gerceklesirse eger alt tellerimde degişecek...
yanlız üst dişlerim pek gözükmüyor güldügümde yarısı gozukuyor diş etlerimi hiç göremiyorm sizdede böyle problem varmıydı
merhaba canım ya.benimde ayın 21 inde takılca.ama insanlar kafamı karıştıyor.lütfen bana yardımcı olun.teller çıktıktan sonra dişler hareket etmeye devam edeceği için tedavi bir işe yaramazmış.ya da az da olsa eskisi gibi düz olmazmış.sabitlemeyi ömür boyu takmak gerekirmiş ki dişler eski düzensizliğne dönmesin diye.bilgisi olan lütfeeeen yardım etsin
merhaba canım ya.benimde ayın 21 inde takılca.ama insanlar kafamı karıştıyor.lütfen bana yardımcı olun.teller çıktıktan sonra dişler hareket etmeye devam edeceği için tedavi bir işe yaramazmış.ya da az da olsa eskisi gibi düz olmazmış.sabitlemeyi ömür boyu takmak gerekirmiş ki dişler eski düzensizliğne dönmesin diye.bilgisi olan lütfeeeen yardım etsin
Herkesin diş yapısı farklıdır. Kiminin ki tedaviden sonra az da olsa eski haline döner, kimininki tedaviye uyum sağlar.
O yüzden kimseyi dinlemeyin, içiniz rahat olsun. :)
Ben de 3 aydır kullanıyorum, 3 ayım kaldı ve oldukça memnunum. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?