Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

ben denizlideyim dişcimi ben seviyorum hem herşeyi anlatıyo iletişimi iyi hemde fransada master yapmış burayı beklersen veririim numarasını falan

21 yaşındayım ve ön iki dişimde hafif bir ayrıklık vardı. 3 ay önce tel taktırdım, 3 ayım kaldı. Çok memnunum. Önceleri laminate yaptırmayı düşünüyordum, birçok doktor dolaştık, hiçbiri tavsiye etmedi. Sağlam dişleri kesip, yaprak yapıştırmak yerine ortodonti tedavisi önerdiler. İyi ki de tel taktırmışım diyorum. İnsanın kendi dişi gibisi yok sonuçta. :)

5 sene ortodonti için çok uzun bir süre, bence beklememeniz daha iyi olur. özel doktorlar fiyatı çok değişken ama önemli olan fiyattan ziyade işini bilen bir doktoru bulmanız. tam bilmiyorum ama acaba Kızılay gibi kurumlarda yapsanız fiyatı daha uygun olabilir mi? Araştırın bence...

Çok çok geçmiş olsun, merak etmeyin düzelmeyecek bir şey yok, hiç üzülmeyin...

:))) o ısırma işine ben 11 ay sonra başladım, valla bravo:)))
braketlerinizi çok sık ve özenle fırçalarsan rengi açılır...bir de yiyecekler içecekler biliyorsun çok çok etkiliyor((

Geceleri kullanman için damaklık veriyorlar. Onu kullandığınız sürece eski haline dönmez.
ben de buradaki bir sürü kişiye oranla geç braket kullananlardanım, merak etme çok da fark etmiyor, her yaşta kullanılıyor. dişlerin tedavisi tamamlandıktan sonra eski haline dönme ihtimali elbette yüksek, eğer çok radikal değişiklikler olmadıysa diş kalıbı, eğer daha radikal değişiklikler olmuşsa da, ki bence en konforlusu bu, retainer kullanılıyor. yani dişlerin arka yüzüne incecik bir tel takılıyor ve dişlerin hareketi engelleniyor. normalde retainer 1-2 sene kullanılıyor ama benim doktorum ve bir arkadaşım 4-5 senedir çıkartmamışlar:)

çok çok haklısın, sağlam dişleri kurcalamayı ben de anlamsız buluyorum. güzel dişlerini güle güle kullan, gönlünce gülümse:)

:))) o ısırma işine ben 11 ay sonra başladım, valla bravo:)))
braketlerinizi çok sık ve özenle fırçalarsan rengi açılır...bir de yiyecekler içecekler biliyorsun çok çok etkiliyor((

evet malesef çay içiyorum aslında çok abartarak içmedim çayı ama yinede sararma olmuş şimdi azaltmayı düşünüyorum çayıda artık napalım...

bugun teller için ölçüm alındı ve ayın 28 inde takılıyor üst tarafa tellerim.çok korkuyorum aslında.ya çok sıkıntı çekersem diyeee

arkadaşa katılıyorum bende gargara solüsyon ve çeşitleri denedikten sonra tavsiye üzerine PROTEFİX aldım kesinlikle harika oluşan aftları diğerleri gibi yakmıyor. tavsiye ederim.

çok çok haklısın, sağlam dişleri kurcalamayı ben de anlamsız buluyorum. güzel dişlerini güle güle kullan, gönlünce gülümse:)

Çok teşekkür ederim. :)

bugun teller için ölçüm alındı ve ayın 28 inde takılıyor üst tarafa tellerim.çok korkuyorum aslında.ya çok sıkıntı çekersem diyeee

Korkulacak bir şey yok. :) Ben tel takıldığında da, takıldıktan sonra da hiç ağrı ya da bir sızı yaşamadım. Sadece ayda bir kontrole gittikten sonra, doktor dişleri sıkıştırırken birkaç gün sızlıyor. Tabi diş yapısına ve tedavisine göre de değişiyor.

hem evli olup hem diş teli takınan biri olarak ayrı bir sevindim seni görünce azınlıktayız ama varız. şimdiden hayırlı olsun tellerin arkadaşımm:)

Merhaba kızlar... Bayağıdır giremiyordum,alt çenemin geri kalan kısmı 3 hafta önce braketlendi,Pazartesi'ye randevum var, tedavinin gidişatını beğenirse doktorum üst çeneme de braketlerimi takacak.burası bayağı hareketlenmiş,ne güzel :)

hem evli olup hem diş teli takınan biri olarak ayrı bir sevindim seni görünce azınlıktayız ama varız. şimdiden hayırlı olsun tellerin arkadaşımm:)

evet canım haklısın
özelden msj atmaya çalıştım sana ama olmadı.özel olarakta konuşmak isterim senle

teldaşlarımm nasıl gidiyor hayat ??
doktorum tarih verdi dün böyle ilerleme olursa kasımda çıkacak insallahhh allah izin verirse
5 ayı doldurdum gayette guzel oldu dıslerım fakat arka alt ve ustler tam oturmamıs lastık takıyorum calısırkende zor oluyor ama napalım katlanacaz yeterki tedavi uzamasın.
bu ay beklenen değişm gerceklesirse eger alt tellerimde degişecek...

yanlız üst dişlerim pek gözükmüyor güldügümde yarısı gozukuyor diş etlerimi hiç göremiyorm sizdede böyle problem varmıydı

merhaba canım ya.benimde ayın 21 inde takılca.ama insanlar kafamı karıştıyor.lütfen bana yardımcı olun.teller çıktıktan sonra dişler hareket etmeye devam edeceği için tedavi bir işe yaramazmış.ya da az da olsa eskisi gibi düz olmazmış.sabitlemeyi ömür boyu takmak gerekirmiş ki dişler eski düzensizliğne dönmesin diye.bilgisi olan lütfeeeen yardım etsin

Herkesin diş yapısı farklıdır. Kiminin ki tedaviden sonra az da olsa eski haline döner, kimininki tedaviye uyum sağlar.
O yüzden kimseyi dinlemeyin, içiniz rahat olsun. :)
Ben de 3 aydır kullanıyorum, 3 ayım kaldı ve oldukça memnunum. :)

retrainerı birkaç sene kullanmak gerekiyor ama kullanımı süper kolay, dişin iç tarafından takıldığı ve braketden daha minik sabitleyiciler ile yapıştırıldığı için bence hiç sorun yaşamayız. arkadaşımda ve doktorumda var, şöyle anlatayım dişlerin içinden ve köke doğru, şu anki telimizden daha ince ve neredeyse yok gibi bir sabitleyici kullanılıyor. ama eğer çok radikal bir değişiklik yoksa sadece kalıp kullanarak da halledebilirsin...

soruların varsa memnunuyetle cevaplarım.

peki 6 ay yeterli olcak mı senin tedavin için.pekiştirme amaçlı arka kısma takılan ince telden takılmıcak mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…