Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

sorularım mı oooo olmaz mı?
parayı ödedim ya teller için.şimdi korkuyorum başıma gelcek olanlardan :)
bu takılan ince pekiştirme teli , takıldıktan sonra dişlere zarar veriyor mu?o bölge fırçalamadığı için falan normAlden daha fazla mı leke ve diş taşı oluşuyor.bir de ince tel çıktıktan sonra dişlerim eski haline dönerse ya da hafifte olsa yamulurlarsa diye çok korkuyorummmm.eşim burnumdan getirir valla.hiç istemiyordu takmamı

peki 6 ay yeterli olcak mı senin tedavin için.pekiştirme amaçlı arka kısma takılan ince telden takılmıcak mı?

Benim dişlerimde hiçbir sağlık sıkıntısı yoktu. Sadece estetik amaçlı taktırdım teli. Ön iki dişte hafif ayrıklık vardı. Dişi kestirip, yaprak taktırmaktansa teli tercih ettim. :)
O yüzden süresi 6 ay, aslında o bile fazla geliyor bana, çünkü tamamen kapandılar. :) Sadece ön kısımda tel var o kadar.
Bu 6 aylık tedaviden sonra doktor şeffaf bir şey daha takacakmış, adını unuttum şuanda. Dişleri iyice yerine oturtmak için sanırım. :)

dediğin şey ınvasalıgn diye bir şey sanırım.ben de fazla sorun yok aslında.hatta üstte nerdeyse hiç yok.sadece alttaki ön dört dişim yan yana dizişinde problem var.hafif yana dönükler.başka bir ortodontiste gittiğimde bana ne gerek var diş teline boşver demişti.ama ben istediğim için taktırıyorum.doktor bana da 8 aylık tedavi verdi.önce yukarı takılcak .2 ay sonra aşaığı.yukardaki yaklaşık8 ay sonra çıkcak ve şeffaf diş kalıbı invasalıgn vericek.ama bunu ne kadar kullanıcaz.ömür boyu mu merak ediyorum

taaa 2008 de yazmışsın ama inan çok merak ediyorum.bende 1 ay sonra tel taktırıyorum ve 3 4 ay sonra bebek istiyorum .tabiki kısmet ama kokruyorum.tellerin gebeliğe bir zararı olur mu diye.ya da gebelik telleri etkiler mi diye.lütfennn beni bilgilendir

Ömür boyu değil, tedavi bitene kadar. :)
Benim normal teller de, invisalign de 6 ay kalacak, toplam 1 sene yani.
Tellerden önce tedavi uzun geliyor; ama teller takıldıktan sonra dişlerin gelişimini de görünce zaman çabucak geçiyor. :)

çok sağol yaaa inan saatlerdir internette yazı okuyorum bunlarla ilgili.verdiğim paraya emeğe yazık olcak diye endişeliyim.huzurum kaçtı
ince teli çıkardıktan sonra dişlerin bozulur diye korkun yok mu peki?

retainerın dişe hiç bir zararı yok, temizliği de bildiğim kadarıyla normal zamanki kadar özen istiyor ama henüz kullanmadığım için çok net bilmiyorum, sadece arkadaşımda ve doktorumda inceledim:) evet ağızlarını açtırıp inceledim valla temizlerdi:)
retainer tüm ortodontik tedavi bittikten sonra 2-3 sene takılıyor ve yine çıkma süresine doktor karar veriyor. buradaki mantık şu, braket kullanırken tüm dişlerimiz hareketli hale geçiyor, haliyle damağımız da yumuşuyor. dişler yerine yerleştikten, yani ortodontik tedavi bittikten sonra da bir süre dişler hareketli oluyor. eğer biz onları durmaları gereken doğru yere sabitlemezsek onlar kafalarına göre harekete devam ediyor:) retainler işte bu dönemde dişlerin o noktalarda sabit durmasını ve damağın sertleşme dişlerin stabil kalmasını sağlıyor. dişler haraketsiz hale geçtikten ve damak sertleştikten sonra çıkıyor.

umarım faydalı olmuştur:)

evet canım içim biraz olsun rahatladı.retainerları ömür boyu takmaktan korkuyordum.hayırlısı artık aynın 21 ini bekliyorum.çoook sağol canım benim

sen kaç yaşaındasınnn :)
eşim pek istemiyor sorun olmaz umarım

26 yaşındayım canım, hep istiyordum 10 yıldır ama maddi manevi fırsat olmamıştı hiç. 2011 de evlendim ve artık unutmuştum kabullenmiştim hatta. sonra birgün konusu açıldı biryerde bende zamanında çok istediğimi doktor dolaştığımı söyledim öylesine eşim tamam ozaman şimdi taktıralım sanada dedi, ve hemen bir doktora gittik hatta başka doktor gezmedik bile direk taktırdık. üstte sol azı dişim öne çıkıktı sağ yandan bakınca düzgündü. hatta sen neden taktırdın diyenler oldu. ama azı dişim dudağımı itiyordu gülünce falan. özgürce gülemiyordum, özellikle fotoğraflarda yakınsa çok kötü çıkıyordu. hep ağzımı kapatıyordum. kasım 22 de takındım 2 ayda gözle görülğr düzeldi ve 2 aysonra altlara taktılar. sanırım şekil bozukluğu çarpıklık çok olmadığı için sızlama sadece ilk takıldığı ve her randevudan sonra (telin kalınlaştırıldıysa) 3-4 gün sürüyordu. oda çok şiddetli değil. sızlamada ağrıda çok sıkıntı çekmedim amaaaaaa ah o ağız yaraları yokmu, telin yarası, birde üstüne dilimdeki aftlar beni bitirdi. konuşamadığım günler oldu braketler yaralarımı öyle acıtıyorduki yanaktan bile öptürürken sakınıyordum. eşimi, küçük yeğenlerimi doya doya sıkı sıkı bastıra bastıra kokarak öpmeyi çok özledim şuan sadece masum bir buse kondurabiliyorum. öpüşmeye gelince ağızda yara yoksa teller engel olmuyor, eşim hissetmediğini ve acıtmadığını söylüyor tabi beni üzmemek için yalan söylemiyorsa. neyseki az kalacak 7 ila 9 ay demişti doktorum 3 ayı gitti bile, inşllh sende biran önce başlarsın. alışması zor ama aışıyorsun sakın panik yapıp pişmanlık duyma canım. inan bana değecek. ben 3 aylık şu düzelmeye bile razıyım. hertürlü sorunu cevaplayabilirim.

Merhaba arkadaşlar ben de dişlerime 2 gün önce tel taktırdım.28 yaşındayım ve 2 aylık bebeğim var yani emziriyorum.Beslenmemi çok etkiledi.sütüm azalacak diye çok korkuyorum.2 gündür azap çekiyorum resmen.Acaba dr hatası mı bazı yerler resmen iç dudağımı mı ve dilimi kesti konuşmak işkence gibi.ben de o kesen yerlere sakız yapıştırdım simdilik iyi ama sakızın da bir zararı olmaz umarım.Salı günü gideceğim.drun kıvırıp sıkıladığı yerlere elimi değeniyorum resmen kesiyo.iki yer de onun hatası var kesin.Ama kelepçenin takıldığı azı diş fena kesiyor.Acaba herkes de olabilecek bir sorun mu yoksa o da mı dr hatası.Çok acı çekiyorum.Bir de bana şu eski tip esteeik olmayan metal braketlerden taktı çok çirkin görünüyor.Ama onun en iyi olduğunu iddia etti,ikna edemedim bir türlü.Benim acılarım normal mi herkes bu sıkıntıları yaşadı mı acaba?Yazarsanız sevinirim...

bunu ortodontistime bende sormuştum oda bana hamile hastalarınında olduğunu söylemişti yani bir sıkıntı yok. tabi hamile olup başlamak sıkıntılı olabilir çünkü senden film istiyorlar ve çekilmesi gereken dişler olabiliyor. röntgen ve morfin sıkıntılı olabilir ama takıldıktan sonra hamile kalmada çok problem olacağını sanmıyorum.

öncelikle geçmiş olsun. henüz çok yeni takılmış, birazcık sabredersen ağrın bitecek emin ol, beslenme düzenin de normale dönecek ama aman bir anne olarak tavsiyem bu sürede sütünün azalmaması için bol bol su iç, biliyorsun yemekden ziyade sütü arttıran sudur.
sakız çok pratik bir çözüm, ben de yaptım. bende sadece bir noktada o da şimdi anlatmam uzun olacak çok normal bir şekilde vurdu, ama senin durumunda kontrol ettirmende fayda var gibi geldi bana çünkü her noktada sivrilik olması ve kesmesi bana pek normal gelmedi, en iyisi doktoruna acil sor.

ağrıların çok normal merak etme ama vurma konusunda bir danış doktoruna, sadece söyleyebileceğim şu bende bir kez oldu dedim ya işte o bile 10 gün gibi bir sürede bitti ama haklısın çok ağrı oldu. cilt bir süre sonra kalınlaşıyor ve kendini koruyor merak etme, sadece azıcık sabır gerekiyor hiç merak etme.

ama nolur sütüne dikkat et, bol çorba, su ile sütünü hep destekle...

merak etme hepsi 1 haftaya azalacak ve hatta geçecek:)

o eski tip metal braketlerin en iyisi olduğunu benim doktorum da söyledi. dişte mutlaka bir aşınma olduğunu,ama en az metallerde olduğunu söyledi. metali kaşık gibi düşün dedi,el yardımıyla onu bükebileceğini ama diğerlerinde illaki dişte aşınma yapacağını söyledi.benim de metal takılacak yani. şimdi 20liklerimi çektirme aşamasındayım,başka bi doktorda. yoksa diğerleri daha pahalı,doktorların işine gelir diğeri.

teşekkürler canımın için ya.bir sürü şey yazmışsın.yok vazgeçmedim ayın 21 inde takılcak inş.doktorsitesi diye bir sitede prof ortodontiye bir soru yönelttim.cvp yazmış bana.dişler tekrar eski haline göer döner mi diye.baskı uygulancapı iöin teller çıktıktan sonra dönme ihtimali çok yüksek demiş yaaa
retainerların yani sabitleyicilerin çok uzun süre durması gerek demiş ::: ne kadar uzun ama ?

tşkler canım sen sıkıntı yaşamadın sanırım.peki doğum yaptın mı? teller ne zaman çıkıcak?

4 dişimide çektirdim gözümü kararttım! bu tedaviye varım

15inde bende telleniyorum inşallah aranızdayım yalnız o çekilen dişlerin arası inşallah cok kısa zamanda kapanır diye umuyorum oy hep destek tam destek kızlar :26:

ben diş çekiminden çok korkuyorum inş hiç gerek olmaz, sağlam diş nasıl çekilir

2 alttan 2 üstten fıstık gibi çekliyor
ilk üstleri çektirdim eve gelip ağladığımı bilirim:2: acayip üzülüyor insan ama altlarda sıkıntı olmadı şükür bu hale alıştım diyebilirim çok görünmediğinden belkide arkaya doğruydu inşallah sende atlatırsın kolayca

Çok teşekkür ederim.Çok moral oldu.İlk gün konuşamıyordum 3. gün olmasına rağmen sakızların da yardımıyla hafifledi biraz.Bugün dışarı çıktım ve metal braket taktırdığıma bin pişman oldum .iğrenç görünüyor,tüm dişlerim çürümüş gibi.normalde gülümsemeden duramayan ben hiç gülmeden dolaştım ve hemen eve gitmek istedim.Çok kötü yaa.bir de eşimin 3. sınıf akrabaları görünce ne tepki verip sinir bozmaya çalışacaklar kim bilir.süt konusuna dikkat etmeye çalışıyorum.Anne sütünü artırıcı çay içiyorum.Boza falan sütte şimdilk bir problem yok çok şükür.Senin daha önceki paylaşımlarını okudum.Şeffaf braket taktırmışsın ne güzel.Akılsızım ben dr. ısrar etti diye kabıul ettim hemen saf saf.senin az da kalmış rabbim darısı başıma.kaç yıl kullandın acaba?

benim tellerim çıktı dokuz ay taktım. doktor bir yıl kalacak demişti ama dişleri ilerlemeyi durdurdu, fazlası sana eziyet olur dedi. çünkü ne kadar takarsam takayım bir türlü alışamamıştım ve üst dudağımın ön dişlerle temas eden yerindeki yaralar kabuk bağlamıştı artık. her neyse boşluklar vardı benim dişlerimde diziliş olarak normaldiler. boşluklarım tamamen kapanmadı eski haline göre çok fark var elbet ama o kadar çektiğim çileye değdi mi? bana sorarsanız değmedi ve doktor daha da fazla birşey yapılmaz dedi ben bir dahaki ay başka bir ortodontiste görüneceğim. bir de zaten tel çıktıktan sonra eski haline az da olsa dönüş oluyormuş ben sabitleştiricilerimi çok iyi kulllanıyorum. umarım olmaz çünkü değişirse eski halinden pek farkı olmayacak. artık seneye estetik dolgu yaptıracağım kapanmayan yerlere.

canım beninde bildiğim kadarıyla ayrık dişler veya çene geriye alma gibi işlemler uzun sürüyor. seninki çok erken bitmiş olmasına karşın 1 yıl bile çok az bir süre... diş bozuklukları olanlar için az bir süre veriyorlar sadece. hastanede mi özel klinkte mi yaptrdın bir de ne kadar ödedin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…