Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

tşkler canım sen sıkıntı yaşamadın sanırım.peki doğum yaptın mı? teller ne zaman çıkıcak?
yok tatlım doğum yapmadım ama bebek düşünüyordum o sebeple sormuştum doktora, ama tedavimin bitmesini beklemeye karar verdim. diğer msjını anlayamadım cnm bu arada imla hatası var biraz sanırım. herzaman soru sorabilirsin.

işte bunun gibi çapraz tellerden bahsediyorum üstte ki

Eki Görüntüle 347859
anladım.sanırım bu gecici ama:44: benimde bir dişimde suanda lastık yerıne tel yaptı altta olan bir dişi daha çabuk öne almak için, baskıyı daha çok arttırmak için...
teşekkür ederim canm

teldaşlar bugün itibariyle bende aranızdayım üst dişlerim telli olaraktan

canım sıkıldı biraz çünkü çok dikkat ederek yuttuğum o yemek ve sonrasında arkadan düşen bir braket hepp böylemi olacak kaygısını getirdine yeyip ne içeceğim diye düşünüyorum:26: vede sol tarafımda bi hassasiyet var o kadar canım acıdıki dişlerim temizlenirken gözümden yaş geldi

tecrübeli arkadaşlar yazabilirmi cidden aylar ilerledikçe hassasiyet dahada artıyormu? nasıl alıştınız bu telciklere mor taktırcaktım lastikleri ama kırmızı ve sarı var deyince doktorcuk vazgeçtim bende inşallah güzel sonuçlar görürüz o süre zarfındada Allah bol tahammül nasip etsin hepimize çok korkunç yoksa dayanmak

Benim de en arkadaki bir braket çıkıp duruyor, sinir oluyorum kendisine.
Zaman geçtikçe alışıyorsun ve dişlerin de rahatlıyor. :)

inşallah diyorum inanki vazgeçesim bile geldi yani
ama şöyle bi sorun var şimdi tatildeyim memleketmde yaptırıyorum bu tedaviyi bikaç haftayada üni.şehrime döncem e inşallah sorunsuz geçer ben gelene kadar

Kıyamam ben kuzuya,annesi bir daha ki sefere götürme onun için katlanacaksın kayınvalidene,benim de annem dediğim kayınvalidem.
Braketlerim yara yaptı ağız içimi öyle bir yer ki mum durmuyor.konuşurken braket etimin içine giriyor, yemeyi geçtim konuşurken bile giriyor...

Bende de kapanış bozukluğu var alt çenem geride kıralım dediler kabul etmedim şimdi telle çekmeye çalışacaklar lastik vb.. falan filan..

Bende de kapanış bozukluğu var alt çenem geride kıralım dediler kabul etmedim şimdi telle çekmeye çalışacaklar lastik vb.. falan filan..

bende kabul etmedim ama benim tek sorunum o değil ön iki dişim fazla öndeler tavşan dedikleri model. en azından o düzelir diyorum..çok işkenceli olmasa kesin yaptırırdım cerrahi ama ben haha dişlerimi nasıl çektircem onu düşünüyorummm.. peki senin telin takıldı mı ?

Ben de tedavi olmaya karar verdim.Doktorum alttan ve üstten iki diş çekip tel takmayı önerdi.Özel bi klinikte tedavim olucak.Özelde diş çekimi fiyatları hakkında bilgi vericek olan var mı yada özelde olmazsa devlette sağlam dişi çektirebilirmiyim bu konuda bilgisi olan var mı ?

bi dahaki rdv ya esime birakacagim kizimi agrilarim iki aksam oluyor gunduzleri geciyor oylee aman ama bi agri degil ilk takildigi haftadaki agrilardan dah dusuk :) ama on dislerimin seki baya bozuldu digerleri duzelme yolunda. sabir diliyorum herkese..su regl gunum gecsede test yapsam bende :) supheee var icimde :)

ne demek canım tabi seve seve yardımcı olurum ben seviyorum doktorumu :) gayette iyi gidiyor tellerle aram :) ağrı falan yok güzel yiyip içebiliyorum yanlız porselen braket olduğu için çay içince biraz sararma oluyo çayıda azalttım 2-3 haftada bir lastikleri değiştirmeye gideceğim bundan sonra malesef sararıyo ama ben alıştım baya tellerime ama yakında alt dişlerime de takılacak inş. o da üstler kadar kolay olur :S

Tabi hem aktive etmiş oluyo dişleri yeni lastikler daha sıkı oluyor yani hemde sararan lastiklerin yerine yenileri tertemiz lastikler geliyoo git bence 2 haftada bir ben öyle yapıyorum

Öncelikle geçmiş olsun hiç bozma moralini bunlar kolay ve neticeyi gördükçe sevineceğin şeyler, sakın takılma...

Ben daha önce de yazmıştım diş çekilme konusuna karşıyım, bir kez daha doktoruna sorup "ben istemiyorum çekmeden yapamazmıyız" dersen belki ortak bir noktada buluşabilirsiniz. Çünkü çekim ilk etapta tüm ortodontistlerin söylediği, çünkü işi kolaylaştıran bir alternatif. Ben çektirmedim, evet 2-3 ay uzattı süreci ama sağlam dişlerimi de kaybetmemiş oldum ki önemli olan bu bence.

Zaman zaman braketlerin gücünü arttırmak, baskıyı çoğaltmak için normalde sadece tel ile bağlı iken ek güç olsun diye metallerle de destekliyorlar, çok çok normal, herhangi bir sıkıntısı yok. Örneğin "bu ay şu iki dişi sağa çekelim" diyor doktor eh bu durumda onlara ekstra güç gerekiyor ki bu durumda ek tellerden faydanalıyoruz.

Diğer taraftan çekim zorunlu ise ona da hiç takılma boşluklar çok hızla kapanıyor, evet başta seni üzebilir ama birkaç ayda yarılamış bile olabilirsin...

ben 35 oldum kızlar:) ve braketlerimi çok çok seviyorum. hiiiiç takılmayın yaşa mühim olan sağlık...

oooo süper doktor kaçırma 15'de bir değiştir:))))))

hiç bir etkisi yok için rahat olsun valla özendim:)

hayırlı olsun:))) güle güle kullan...

braket normalde düşmüyor ama demekki sert birşey ısırmışsın falan...ama merak etme çok sık olan birşey değil ve hatta benim şimdiye kadar hiç düşmedi:)))))))

aylar geçtikçe hatta haftalar geçtikçe çok rahatlayacaksın, hassaiyet neredeyse bitecek, evet ısırma ve ezme konusunda çok güçlü olmayacak dişlerin ama ağrı hemen hemen kalmayacak. sadece aylık kontrollerden sonra yeni bir ayardan sonraki birkaç gün ağrıyacak o kadar. ben o durumda da birkaç gün hafif ağrı kesici alıyorum ohhh mis gibi geçiyor günler:)

renkli lastiklere bayılıyorum ama işim ve yaşımı düşününce vazgeçiyorum:))))

tekrar güle güle kullan kendin için harika bir yatırım yaptın tebrik ederim:)))

ilgine çok teşekkür ederim öncelikle.. çekilmeye bende karşıyım ama çenem çok dar olduğu için yer açmak şart dişlerin kayması için bu nedenle yapılacak. zaten üni. hastanesi olduğu için güvenim tam çok tecrübeliler.. napalım artık katlanmak durumundayım, her güzel şeyin bir bedeli var

Tamam canım benim burdan devam ederiz bizde...

evet öyle olucak artık :) benim de dişlerim tam olarak kapanmıyor onu nasıl çözüyorlar burada okudum bir iki şey ama ameliyat falan diyor hep ben korkuyorum yaptıramam öyle zaten tam kapandığında da alt çenem baya bi öne geliyor çok komik duruyor nasıl olacak bilmiyorum ama zor olmaz umarım. senin de öyle bir sorunun var sanırsam?

siz kaç yaşındasınız? neden taktırdınız telleri? ve umarım alt dişlerinize tel takılırken de acısız ve kolay olur :) benim sorunum alt dişlerimden 4ü yamuk yumuk diğerleri düzgün üstler de düzgün sıralı ama boyutları çok farklı ön iki dişim büyük diğerleri biraz daha küçük uçları farklı şekillerde işte estetik açıdan yani gerçi bunu ben tam olarak bilemem iyi bir doktora gitmek lazım önce çünkü 20lik dişlerime yer yok ve dişlerim üst üste gelmiyor alt çenem geride :/ herkes kötü bir şeymiş gibi bakıyor diş teline ama bence çok sempatik ve sonunda inci gibi dişlerimiz olucak ben şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum taktırmayııı dün de gözlük kullanmaya başladım buna biraz üzüldüm ama diş teli gözlük falan çok uyumlu olucaak he bu arada porselen braketlerde o sorun varmış evet. çok çabuk sararıyormuş özellikle çay sigara kahve tüketiminde, ben çay kahve çok sık içiyorum o yüzden tercih etmem ve zaten yaşınız kaç bilmiyorum ama bi 20den sonra porselenler daha kullanışlı bana kalırsa hem çok fark edilmiyor hem de kullanan kişide daha güzel duruyor :) ama dediğim gibi benim için hiçbir sorun yok diş teli kullanan insanları sempatik buluyorum tabi bu sadece dişlerinin bakımını yapan insanlar için geçerli, benim bir arkadaşım var küçükken de dişleri yamuk ve sarıydı hiç fırçalamazdı, geçen sene diş teli taktırdı dişleri düzeldi ama hala sarı hala fırçalamıyor onu hiç sempatik bulmuyorum mesela insan öncelikle kendine değer verip temiz olmalı her neyse konuyu dağıttım da dağıttım sık sık giremeyince doluyor insan haliyle :)

Bu arada bu forumda hiç mi yok benim yaşlarımda diş teli kullanan yada kullanacak olan? onların da yazılarını bekleriiim :) esen kalın hepinizz :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…