yok tatlım doğum yapmadım ama bebek düşünüyordum o sebeple sormuştum doktora, ama tedavimin bitmesini beklemeye karar verdim. diğer msjını anlayamadım cnm bu arada imla hatası var biraz sanırım. herzaman soru sorabilirsin.tşkler canım sen sıkıntı yaşamadın sanırım.peki doğum yaptın mı? teller ne zaman çıkıcak?
anladım.sanırım bu gecici ama:44: benimde bir dişimde suanda lastık yerıne tel yaptı altta olan bir dişi daha çabuk öne almak için, baskıyı daha çok arttırmak için...
teşekkür ederim canmarkadaşım o lastikler braketlerin kilidini çevreleyen küçük tekli halka lastiklerse tedavi sürecini etkilemez. yani 15 günde gitmene gerek yok aylık kontrollerindede değiştirtebilirsin. onlar çok çabuk sarardığı için doktorun rahatsız olursan değiştirebileceğini söylemiş ne güzel bak. benim aylık kontrollerimde değiştiriyor doktorum.
teldaşlar bugün itibariyle bende aranızdayım üst dişlerim telli olaraktan
canım sıkıldı biraz çünkü çok dikkat ederek yuttuğum o yemek ve sonrasında arkadan düşen bir braket hepp böylemi olacak kaygısını getirdine yeyip ne içeceğim diye düşünüyorum:26: vede sol tarafımda bi hassasiyet var o kadar canım acıdıki dişlerim temizlenirken gözümden yaş geldi
tecrübeli arkadaşlar yazabilirmi cidden aylar ilerledikçe hassasiyet dahada artıyormu? nasıl alıştınız bu telcikleremor taktırcaktım lastikleri ama kırmızı ve sarı var deyince doktorcuk vazgeçtim bende inşallah güzel sonuçlar görürüz o süre zarfındada Allah bol tahammül nasip etsin hepimize çok korkunç yoksa dayanmak
(null)
hala bu tel olayını yoluna sokamadım.. dün tekrar görüşmek üzere üniye gittim.. at çenem geride olduğu için cerrahi ile tam düzelmenin olacağını söyledi ama ben daha öncede olduğu gibi istemediğimi söyledim. bu durumda sadce dişlerin dizilişi düzelecek ama kapanış bozukluğu kalacak .:S daha önemlisi bunun için üstten iki dişim çekilecek ama bunlar görünen dişler o boşluklarla nasıl gezeceğim bilmiyorum duyunca dünya başıma yıkıldıbaşka bir üzüldüğüm nokta ise seramik tel istemiyorlar öndeki fırlaklığı içeri alırken fazla kuvvet gerektiğinden seramik kırılabilir ve diş daha çok aşınırmış en önemlisi tedavinin finali 6 ay ileri atarmış.. çok ısrar edince ben metal slotlu seramik varmış ama bilmiorum artık nasıl bişey ( bilen varsa yardımcı olsun lütfen ) kızlar bununla da bitmedi diğer hastaların fotolarına ve ordaki asistanın taktığı tele baktığımda braketlerin içinden iki tel birden geçirmişler çapraz çapraz böyle :S var mı aranızda öyle kullalanan ? kıza görebilir miyim deyince ağzını bi açtı gözlerim kamaştı metalden.. sırf metal olmuş o kadar tel geçince braketten diş falan görünmüor.... nasıl kararsızım anlatamam yaşımda erken değil , evde faaln otrsam sorun olmazda iş yaşamında metal tellerle sorun olur mu ? hele o boşluklar nasıl olacak :S benzer deneyimi olan varsa lütfen bişeyler yazsın..artık karar vermem gerek çok uzattım
Bende de kapanış bozukluğu var alt çenem geride kıralım dediler kabul etmedim şimdi telle çekmeye çalışacaklar lastik vb.. falan filan..
Gzdylmzz çok teşekkür ederim ilgilendiğin için ama ben forumda 100 mesaj yazmadan özel mesaj gönderemiyormuşum önceden hep ziyaretçi olarak takip ediyordum hesabı yeni açtım da :) ben mesaj yazmaya devam edeyim atabildiğim zaman hemen atıp görüşlerini tecrübelerini öğreniicem :)
burcu_84 aynı şekilde çok teşekkür ediyorum çok iyi olur yardımcı olursanız ben de özel mesaj hakkım gelir gelmez size özelden mesaj atıp doktorunuzla ilgili konuşurum zaten yazmanız çok iyi oldu denizlide diş teli kullanan bi tanıdığım yoktu öyle önerilere göre gidicektik de kullanan birinin önerisi çok daha önemli bence çok teşekkür ederim şimdiden :)
telli turnalardiş doktorum bana 15günde bir lastiklerini değiştirmeye gelebilirsin istersen dedi. renginden felan rahatsız oldugun vakit gel dedi. lastiklerin değişmenin tedaviyle bi alakası varmı:44:. yani şimdi ben 1ay sonra zaten tedavi için gideceğim o yeterlimi? yoksa arada braketteki lastiklerin değiştirmekte tedavi süreyi kısaltırmı?
Öncelikle geçmiş olsun hiç bozma moralini bunlar kolay ve neticeyi gördükçe sevineceğin şeyler, sakın takılma...hala bu tel olayını yoluna sokamadım.. dün tekrar görüşmek üzere üniye gittim.. at çenem geride olduğu için cerrahi ile tam düzelmenin olacağını söyledi ama ben daha öncede olduğu gibi istemediğimi söyledim. bu durumda sadce dişlerin dizilişi düzelecek ama kapanış bozukluğu kalacak .:S daha önemlisi bunun için üstten iki dişim çekilecek ama bunlar görünen dişler o boşluklarla nasıl gezeceğim bilmiyorum duyunca dünya başıma yıkıldıbaşka bir üzüldüğüm nokta ise seramik tel istemiyorlar öndeki fırlaklığı içeri alırken fazla kuvvet gerektiğinden seramik kırılabilir ve diş daha çok aşınırmış en önemlisi tedavinin finali 6 ay ileri atarmış.. çok ısrar edince ben metal slotlu seramik varmış ama bilmiorum artık nasıl bişey ( bilen varsa yardımcı olsun lütfen ) kızlar bununla da bitmedi diğer hastaların fotolarına ve ordaki asistanın taktığı tele baktığımda braketlerin içinden iki tel birden geçirmişler çapraz çapraz böyle :S var mı aranızda öyle kullalanan ? kıza görebilir miyim deyince ağzını bi açtı gözlerim kamaştı metalden.. sırf metal olmuş o kadar tel geçince braketten diş falan görünmüor.... nasıl kararsızım anlatamam yaşımda erken değil , evde faaln otrsam sorun olmazda iş yaşamında metal tellerle sorun olur mu ? hele o boşluklar nasıl olacak :S benzer deneyimi olan varsa lütfen bişeyler yazsın..artık karar vermem gerek çok uzattım
evet hiç bir şey için geç değil bi kaç sene en fazla telli durucağız ama ömür boyu inci gibi dişler... ben daha bekarım ama bnm gittiğim hastanede doktorlarımda bile tel var 29 yaşındaydı doktorum düğünden sonra taktırdı. siz kendinizle barışık olun yeter. tabi bi de bana sürekli soruyorlar ne zaman çıkacak diye bıktım onlardan ama napim =)
telli turnalardiş doktorum bana 15günde bir lastiklerini değiştirmeye gelebilirsin istersen dedi. renginden felan rahatsız oldugun vakit gel dedi. lastiklerin değişmenin tedaviyle bi alakası varmı:44:. yani şimdi ben 1ay sonra zaten tedavi için gideceğim o yeterlimi? yoksa arada braketteki lastiklerin değiştirmekte tedavi süreyi kısaltırmı?
teldaşlar bugün itibariyle bende aranızdayım üst dişlerim telli olaraktan
canım sıkıldı biraz çünkü çok dikkat ederek yuttuğum o yemek ve sonrasında arkadan düşen bir braket hepp böylemi olacak kaygısını getirdine yeyip ne içeceğim diye düşünüyorum:26: vede sol tarafımda bi hassasiyet var o kadar canım acıdıki dişlerim temizlenirken gözümden yaş geldi
tecrübeli arkadaşlar yazabilirmi cidden aylar ilerledikçe hassasiyet dahada artıyormu? nasıl alıştınız bu telcikleremor taktırcaktım lastikleri ama kırmızı ve sarı var deyince doktorcuk vazgeçtim bende inşallah güzel sonuçlar görürüz o süre zarfındada Allah bol tahammül nasip etsin hepimize çok korkunç yoksa dayanmak
Öncelikle geçmiş olsun hiç bozma moralini bunlar kolay ve neticeyi gördükçe sevineceğin şeyler, sakın takılma...
Ben daha önce de yazmıştım diş çekilme konusuna karşıyım, bir kez daha doktoruna sorup "ben istemiyorum çekmeden yapamazmıyız" dersen belki ortak bir noktada buluşabilirsiniz. Çünkü çekim ilk etapta tüm ortodontistlerin söylediği, çünkü işi kolaylaştıran bir alternatif. Ben çektirmedim, evet 2-3 ay uzattı süreci ama sağlam dişlerimi de kaybetmemiş oldum ki önemli olan bu bence.
Zaman zaman braketlerin gücünü arttırmak, baskıyı çoğaltmak için normalde sadece tel ile bağlı iken ek güç olsun diye metallerle de destekliyorlar, çok çok normal, herhangi bir sıkıntısı yok. Örneğin "bu ay şu iki dişi sağa çekelim" diyor doktor eh bu durumda onlara ekstra güç gerekiyor ki bu durumda ek tellerden faydanalıyoruz.
Diğer taraftan çekim zorunlu ise ona da hiç takılma boşluklar çok hızla kapanıyor, evet başta seni üzebilir ama birkaç ayda yarılamış bile olabilirsin...
Tamam canım benim burdan devam ederiz bizde...
ne demek canım tabi seve seve yardımcı olurum ben seviyorum doktorumu :) gayette iyi gidiyor tellerle aram :) ağrı falan yok güzel yiyip içebiliyorum yanlız porselen braket olduğu için çay içince biraz sararma oluyo çayıda azalttım 2-3 haftada bir lastikleri değiştirmeye gideceğim bundan sonra malesef sararıyo ama ben alıştım baya tellerime ama yakında alt dişlerime de takılacak inş. o da üstler kadar kolay olur :S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?