Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

canım geçmiş olsun benmde bir sağlam dişimi çektiler bir de arkasnda azı boluğum olduğu için baya geç kapandı =(

valla ben bıdı bıdı yapanlara "çok seviyorum braketlerimi çok sevimli dimi" diyorum:))) şeffaf kullanımı hakikaten çok kolay, çoğu kişi çok yakınıma gelmezse anlamıyor bile. ama olsun artık takılmış seninki sayılı gün çabuk biter, alışırsın.

benim 11 ay oldu, sanırım daha 3-4 ayım var ama açıkçası çok da umurumda değil, o kadar alıştım ve seviyorum ki:) elbette bitince nasıl oalcak çok merak ediyorum ama hiç bir zaman tarihe odaklanmadım ben, gelişmeleri gördükçe emin ol sen de çok umursamamaya başlayacaksın:)

ilk zamanlar hakikaten zor geçiyor ama sonra o o kadar alışıyorsun ki sanki bir uzvun gibi oluyor.
soruların olursa memnuniyetle cevaplarım...

güle güle kullan braketlerini:)

Merhaba kızlar...bugün üst braketlerim de takıldı,yalnızca sağlı sollu üst 20'lik dişlerime ve önündeki büyük azılara takılmadı.Çok sevdim ben braketlerimi fotoğraflayıp sizlerle de paylaşacağım...önceki paylaşımları da okudum ben 25 yaşındayım,evliyim bir tane de kızım var ve çene ameliyatı da olacağım... Yani hiç birşey için geç değil...

harika bir enerji ile yazmışsın:) güle güle kullan

GOZUN aydin :) allah hepimizi tez zamanda guzel guluslerle bu tellerden kurtarsin benimde bir kizim var ve 26 yasindayim tam bir ay oldu tellerim takalila ilk hafta cok zor gecmisti :18::18::18: yeni yni alisiyorum ve bir ayin sonunda kendi cektigim fotograflarima baktim biraz duzelme gordum iyice inceliyince bide ust on dislerim duzgundu onlar bozuldu biri hafif ice kaydi digeride digerine dogru gidiyor dr m yakin olunca rdv suz gittim sordum bisey olmaz duzeltiriz dedi :) yeni teller takilirken yine aciyormu acaba kizimida nere birakacam o var

Gzdylmzz çok teşekkür ederim ilgilendiğin için ama ben forumda 100 mesaj yazmadan özel mesaj gönderemiyormuşum önceden hep ziyaretçi olarak takip ediyordum hesabı yeni açtım da :) ben mesaj yazmaya devam edeyim atabildiğim zaman hemen atıp görüşlerini tecrübelerini öğreniicem :)
burcu_84 aynı şekilde çok teşekkür ediyorum çok iyi olur yardımcı olursanız ben de özel mesaj hakkım gelir gelmez size özelden mesaj atıp doktorunuzla ilgili konuşurum zaten yazmanız çok iyi oldu denizlide diş teli kullanan bi tanıdığım yoktu öyle önerilere göre gidicektik de kullanan birinin önerisi çok daha önemli bence çok teşekkür ederim şimdiden :)

Âmin diyeyim içten bir şekilde,moralini bozma ama her kontrol sonrası azıcık ağrıyacak,birkaç güncük.Ben anneme bırakıyorum kızımı ama sizinkiler yakın değil anladığım kadarıyla...

Tamam canım benim burdan devam ederiz bizde...

evet hiç bir şey için geç değil bi kaç sene en fazla telli durucağız ama ömür boyu inci gibi dişler... ben daha bekarım ama bnm gittiğim hastanede doktorlarımda bile tel var 29 yaşındaydı doktorum düğünden sonra taktırdı. siz kendinizle barışık olun yeter. tabi bi de bana sürekli soruyorlar ne zaman çıkacak diye bıktım onlardan ama napim =)

Âmin diyeyim içten bir şekilde,moralini bozma ama her kontrol sonrası azıcık ağrıyacak,birkaç güncük.Ben anneme bırakıyorum kızımı ama sizinkiler yakın değil anladığım kadarıyla...

dun tellerim degistii.kizim biraz korktu dr teyzesi eline disli pelus verdi:) ilkin sevdi oyuncagi sonra dislerine dokundu bide bana bakti basti cigligi .ben koltukta uzaniyordum dr kucagima verdi bir yandan sakinlestirmeye calsitim bir yandan da agrilara tahummul etmeye uc disim cok hassaslasmisti.telleri alirken omrumden omur gitti iki dk bile surmedi ama kusagimda kizim olunca .o bi yandan agliyor ben gikimi cikaramiyorum.kizim kafasini bi kaldirdi---- dr anneye yaklasmis agzina kerpeten sokuyorrr.... al bi de burdan yakkkk korktu yinee..neysem anlik bi agrilardan sonra teli elcabukluguyla takti ve bizde sakinlestik.dr muz bidaha bebkle gelmeyin korkuyor dedi.ben zaten gelmeyecektim ama kv lerede birakmak istemedim.evimiz uzak degil ama..ben ona biraksam mecbur aksama onlarda olacak bende agrilarla durmak istemedim... bir ayda dr um duzelme oldugu soyledi 6 hafta sonraya rdv verdi..hamile kalirsam bi sorun olurmu dedim olmaz dedi..sadece hafif agri kesici alabilirsin dedi..ben dun aksam bir tane aldim bugun almadim daha.3 nisanda bayaa disimde calisacagini soyledi bakalim artik

hala bu tel olayını yoluna sokamadım.. dün tekrar görüşmek üzere üniye gittim.. at çenem geride olduğu için cerrahi ile tam düzelmenin olacağını söyledi ama ben daha öncede olduğu gibi istemediğimi söyledim. bu durumda sadce dişlerin dizilişi düzelecek ama kapanış bozukluğu kalacak .:S daha önemlisi bunun için üstten iki dişim çekilecek ama bunlar görünen dişler o boşluklarla nasıl gezeceğim bilmiyorum duyunca dünya başıma yıkıldı başka bir üzüldüğüm nokta ise seramik tel istemiyorlar öndeki fırlaklığı içeri alırken fazla kuvvet gerektiğinden seramik kırılabilir ve diş daha çok aşınırmış en önemlisi tedavinin finali 6 ay ileri atarmış.. çok ısrar edince ben metal slotlu seramik varmış ama bilmiorum artık nasıl bişey ( bilen varsa yardımcı olsun lütfen ) kızlar bununla da bitmedi diğer hastaların fotolarına ve ordaki asistanın taktığı tele baktığımda braketlerin içinden iki tel birden geçirmişler çapraz çapraz böyle :S var mı aranızda öyle kullalanan ? kıza görebilir miyim deyince ağzını bi açtı gözlerim kamaştı metalden.. sırf metal olmuş o kadar tel geçince braketten diş falan görünmüor.... nasıl kararsızım anlatamam yaşımda erken değil , evde faaln otrsam sorun olmazda iş yaşamında metal tellerle sorun olur mu ? hele o boşluklar nasıl olacak :S benzer deneyimi olan varsa lütfen bişeyler yazsın..artık karar vermem gerek çok uzattım

eger gozle gorulur bi bozuklik varsa hic durmayan tevayi baslayin derim.burda cene amelyati gecriecek komsumun oglu var daha 13 yasinda suan tellerle duruyor ilerleme olmazsa sonra cenesi kirilip tekrardan yapacaklar.. ben suan calisiyor olsaydim hic kafama takmazdim telleri.zaten ik uc sene duracaklar sonra istedigin gulusu rahatlagi bulacaksin..ben evliyim ve cocugum var cok zor oluyor kizimdan kendimi kolluyorum agzima degdigi anda agrilar canimi yakiyor kizima degisik geliyor eliyle vuruyor agzimaa kizamiyorum daa istemiyor telleri bazen cok fazla guc gerektiren dislerde oynamasi icin biraz daha tel koyabilirler benim bir disime bir lastik mi telmi ne karin agrisiysa fazla koydu dr.o disim icte ve disa cikmasi lazim.

telli turnalar diş doktorum bana 15günde bir lastiklerini değiştirmeye gelebilirsin istersen dedi. renginden felan rahatsız oldugun vakit gel dedi. lastiklerin değişmenin tedaviyle bi alakası varmı:44:. yani şimdi ben 1ay sonra zaten tedavi için gideceğim o yeterlimi? yoksa arada braketteki lastiklerin değiştirmekte tedavi süreyi kısaltırmı?

Benim tedavi sürem 6 ay ve her ay kontrole gidiyorum, doktor her gidişimde farklı bir lastik takıyor. Ön iki dişimde ayrıklık vardı, o değişik lastiklerle kapandı her gidişimde. :)

benim 1tane dişim cekildi. tabiikide pek hoş görünmüyor. cünkü güldüğümde hemen sırıtıyor o boşluk... ama tedavinin sonucunu düşünerekten sabrediyorum sonra boşluksuz inci gibi gülücükler atıcam etrafa daha ne isterimki dediğin çift tel felanda hiç duymadım görmedim çok ilginç

işte bunun gibi çapraz tellerden bahsediyorum üstte ki

arkadaşım o lastikler braketlerin kilidini çevreleyen küçük tekli halka lastiklerse tedavi sürecini etkilemez. yani 15 günde gitmene gerek yok aylık kontrollerindede değiştirtebilirsin. onlar çok çabuk sarardığı için doktorun rahatsız olursan değiştirebileceğini söylemiş ne güzel bak. benim aylık kontrollerimde değiştiriyor doktorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…