4 dişimide çektirdim gözümü kararttım! bu tedaviye varım
15inde bende telleniyorum inşallah aranızdayımyalnız o çekilen dişlerin arası inşallah cok kısa zamanda kapanır diye umuyorum oy hep destek tam destek kızlar :26:
Çok teşekkür ederim.Çok moral oldu.İlk gün konuşamıyordum 3. gün olmasına rağmen sakızların da yardımıyla hafifledi biraz.Bugün dışarı çıktım ve metal braket taktırdığıma bin pişman oldum .iğrenç görünüyor,tüm dişlerim çürümüş gibi.normalde gülümsemeden duramayan ben hiç gülmeden dolaştım ve hemen eve gitmek istedim.Çok kötü yaa.bir de eşimin 3. sınıf akrabaları görünce ne tepki verip sinir bozmaya çalışacaklar kim bilir.süt konusuna dikkat etmeye çalışıyorum.Anne sütünü artırıcı çay içiyorum.Boza falan sütte şimdilk bir problem yok çok şükür.Senin daha önceki paylaşımlarını okudum.Şeffaf braket taktırmışsın ne güzel.Akılsızım ben dr. ısrar etti diye kabıul ettim hemen saf saf.senin az da kalmış rabbim darısı başıma.kaç yıl kullandın acaba?
Merhaba kızlar...bugün üst braketlerim de takıldı,yalnızca sağlı sollu üst 20'lik dişlerime ve önündeki büyük azılara takılmadı.Çok sevdim ben braketlerimi fotoğraflayıp sizlerle de paylaşacağım...önceki paylaşımları da okudum ben 25 yaşındayım,evliyim bir tane de kızım var ve çene ameliyatı da olacağım... Yani hiç birşey için geç değil...
Merhaba kızlar...bugün üst braketlerim de takıldı,yalnızca sağlı sollu üst 20'lik dişlerime ve önündeki büyük azılara takılmadı.Çok sevdim ben braketlerimi fotoğraflayıp sizlerle de paylaşacağım...önceki paylaşımları da okudum ben 25 yaşındayım,evliyim bir tane de kızım var ve çene ameliyatı da olacağım... Yani hiç birşey için geç değil...
harika bir enerji ile yazmışsın:) güle güle kullan
GOZUN aydin :) allah hepimizi tez zamanda guzel guluslerle bu tellerden kurtarsinbenimde bir kizim var ve 26 yasindayim tam bir ay oldu tellerim takalila ilk hafta cok zor gecmisti :18::18::18: yeni yni alisiyorum ve bir ayin sonunda kendi cektigim fotograflarima baktim biraz duzelme gordum iyice inceliyince bide ust on dislerim duzgundu onlar bozuldu biri hafif ice kaydi digeride digerine dogru gidiyor dr m yakin olunca rdv suz gittim sordum bisey olmaz duzeltiriz dedi :) yeni teller takilirken yine aciyormu acaba kizimida nere birakacam o var
Gzdylmzz çok teşekkür ederim ilgilendiğin için ama ben forumda 100 mesaj yazmadan özel mesaj gönderemiyormuşum önceden hep ziyaretçi olarak takip ediyordum hesabı yeni açtım da :) ben mesaj yazmaya devam edeyim atabildiğim zaman hemen atıp görüşlerini tecrübelerini öğreniicem :)
burcu_84 aynı şekilde çok teşekkür ediyorum çok iyi olur yardımcı olursanız ben de özel mesaj hakkım gelir gelmez size özelden mesaj atıp doktorunuzla ilgili konuşurum zaten yazmanız çok iyi oldu denizlide diş teli kullanan bi tanıdığım yoktu öyle önerilere göre gidicektik de kullanan birinin önerisi çok daha önemli bence çok teşekkür ederim şimdiden :)
Âmin diyeyim içten bir şekilde,moralini bozma ama her kontrol sonrası azıcık ağrıyacak,birkaç güncük.Ben anneme bırakıyorum kızımı ama sizinkiler yakın değil anladığım kadarıyla...
hala bu tel olayını yoluna sokamadım.. dün tekrar görüşmek üzere üniye gittim.. at çenem geride olduğu için cerrahi ile tam düzelmenin olacağını söyledi ama ben daha öncede olduğu gibi istemediğimi söyledim. bu durumda sadce dişlerin dizilişi düzelecek ama kapanış bozukluğu kalacak .:S daha önemlisi bunun için üstten iki dişim çekilecek ama bunlar görünen dişler o boşluklarla nasıl gezeceğim bilmiyorum duyunca dünya başıma yıkıldıbaşka bir üzüldüğüm nokta ise seramik tel istemiyorlar öndeki fırlaklığı içeri alırken fazla kuvvet gerektiğinden seramik kırılabilir ve diş daha çok aşınırmış en önemlisi tedavinin finali 6 ay ileri atarmış.. çok ısrar edince ben metal slotlu seramik varmış ama bilmiorum artık nasıl bişey ( bilen varsa yardımcı olsun lütfen ) kızlar bununla da bitmedi diğer hastaların fotolarına ve ordaki asistanın taktığı tele baktığımda braketlerin içinden iki tel birden geçirmişler çapraz çapraz böyle :S var mı aranızda öyle kullalanan ? kıza görebilir miyim deyince ağzını bi açtı gözlerim kamaştı metalden.. sırf metal olmuş o kadar tel geçince braketten diş falan görünmüor.... nasıl kararsızım anlatamam yaşımda erken değil , evde faaln otrsam sorun olmazda iş yaşamında metal tellerle sorun olur mu ? hele o boşluklar nasıl olacak :S benzer deneyimi olan varsa lütfen bişeyler yazsın..artık karar vermem gerek çok uzattım
telli turnalardiş doktorum bana 15günde bir lastiklerini değiştirmeye gelebilirsin istersen dedi. renginden felan rahatsız oldugun vakit gel dedi. lastiklerin değişmenin tedaviyle bi alakası varmı:44:. yani şimdi ben 1ay sonra zaten tedavi için gideceğim o yeterlimi? yoksa arada braketteki lastiklerin değiştirmekte tedavi süreyi kısaltırmı?
benim 1tane dişim cekildi. tabiikide pek hoş görünmüyor. cünkü güldüğümde hemen sırıtıyor o boşluk... ama tedavinin sonucunu düşünerekten sabrediyorumhala bu tel olayını yoluna sokamadım.. dün tekrar görüşmek üzere üniye gittim.. at çenem geride olduğu için cerrahi ile tam düzelmenin olacağını söyledi ama ben daha öncede olduğu gibi istemediğimi söyledim. bu durumda sadce dişlerin dizilişi düzelecek ama kapanış bozukluğu kalacak .:S daha önemlisi bunun için üstten iki dişim çekilecek ama bunlar görünen dişler o boşluklarla nasıl gezeceğim bilmiyorum duyunca dünya başıma yıkıldıbaşka bir üzüldüğüm nokta ise seramik tel istemiyorlar öndeki fırlaklığı içeri alırken fazla kuvvet gerektiğinden seramik kırılabilir ve diş daha çok aşınırmış en önemlisi tedavinin finali 6 ay ileri atarmış.. çok ısrar edince ben metal slotlu seramik varmış ama bilmiorum artık nasıl bişey ( bilen varsa yardımcı olsun lütfen ) kızlar bununla da bitmedi diğer hastaların fotolarına ve ordaki asistanın taktığı tele baktığımda braketlerin içinden iki tel birden geçirmişler çapraz çapraz böyle :S var mı aranızda öyle kullalanan ? kıza görebilir miyim deyince ağzını bi açtı gözlerim kamaştı metalden.. sırf metal olmuş o kadar tel geçince braketten diş falan görünmüor.... nasıl kararsızım anlatamam yaşımda erken değil , evde faaln otrsam sorun olmazda iş yaşamında metal tellerle sorun olur mu ? hele o boşluklar nasıl olacak :S benzer deneyimi olan varsa lütfen bişeyler yazsın..artık karar vermem gerek çok uzattım
tedavi süren baya kısaymış ne güzelBenim tedavi sürem 6 ay ve her ay kontrole gidiyorum, doktor her gidişimde farklı bir lastik takıyor. Ön iki dişimde ayrıklık vardı, o değişik lastiklerle kapandı her gidişimde. :)
benim 1tane dişim cekildi. tabiikide pek hoş görünmüyor. cünkü güldüğümde hemen sırıtıyor o boşluk... ama tedavinin sonucunu düşünerekten sabrediyorumsonra boşluksuz inci gibi gülücükler atıcam etrafa daha ne isterimki dediğin çift tel felanda hiç duymadım görmedim çok ilginç
telli turnalardiş doktorum bana 15günde bir lastiklerini değiştirmeye gelebilirsin istersen dedi. renginden felan rahatsız oldugun vakit gel dedi. lastiklerin değişmenin tedaviyle bi alakası varmı:44:. yani şimdi ben 1ay sonra zaten tedavi için gideceğim o yeterlimi? yoksa arada braketteki lastiklerin değiştirmekte tedavi süreyi kısaltırmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?