Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

acaba muayene ve diğer ücretleri yazabilirmisiniz? ben ücretler uçuktur diiye bi türlü cesaretlenemiyorum da : (

cnmm ilk muayene ücretsiz bi görüş derim ben gerçekten çok mükemmel biyer ona göre zten fiyat verirler sana. ama olursada pişman olmıcaksın gerçekten işini bilen insanlarr

cnmm ilk muayene ücretsiz bi görüş derim ben gerçekten çok mükemmel biyer ona göre zten fiyat verirler sana. ama olursada pişman olmıcaksın gerçekten işini bilen insanlarr

Ne kadara yaptırdınız acaba? Şeffaf mı metal mi? Bir de sakıncası yoksa fotoğraf paylaşabilir misiniz?

tel tedavim bitti dişlerimin ölçüsü alındı hareketli ağız plağı yapılacak pekiştirme için doktor günde 20 saat takmam gerektiğini söyledi bu şeffaf plağı ben sadece gece takılıyor diye biliyordum sizde günde bu kadar süreylemı taktınız arkadaşlarım merak ediyorum

Pazartesi yani yarın takılıyor tellerim çok heyecanlıyım..
Önce karar aşaması sonra hazırlıklar falan derken epey zaman kaybettim ama artık büyük gün geldi.
Bugün ısırarak yiyebileceğim ne varsa yiyeyim diyorum, hepimiz için..:)

Ağrıdan çok korkuyorum ve alışma aşamasından, ağzımın içinde yabancı objeler olacak ne de olsa..
Bakalım neler yaşıycam.. :18:

Burda yazan siz kızlar olmasaydınız ben bu işe cesaret edemezdim bu dönemde, çok teşekkür ederim sizlere ve bu siteye..

kızlar tellerim takılalı iki aya yakın oldu fark var dişlerimin arası kapandı daha doğrusu kapanmıştı ama şimdi yine eski gibi ayrıldılar hemen doktora koştum normal dedi ama mantığım almadı nie ayrıldı yine bunlar

Hiç korkma canım, o kadar alıştım ki ömür boyu benimle kalabilirler sıkıntı yok

Valla canım bilemiyorum hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. Ama doktor problem yok dediyse yoktur. Takma boş ver

kızlarr 4.ayy bitti ama çok ağrım var ya ön dişlerimi ortodontist törpüledi ön dişim çarpıklığı gitti ama biri hafif önde onu geriye almak için törpüledi çok ağrıyoooooo

Harika olmuş ya benim dişlerimde aynı senin gibi um arım benimkilerde böyle olur bende şefaf istiyorum 4000 dedi doktr,alt dişlerinde düzelme yok mu?

gönder gönder:)
şöyle söyleyim eğer doktoruna güveniyorsan bunlara hiiiç takılma. benim bir ara yarım milim kadar üst önün biri uzadı:) panikledim:))) şimdi düzeldi harekt sırasında oluyor böyle şeyler çnemli olan doktorun ne yaptığını bilsin ve sen ona güven...

:))) ne güzellll...hayırlı olsun güle güğle kullan dişlerini...

dişler kendi doğru yerlerini bulmak için sürekli oynuyorlar. bir ay ara açılır sonra kapanır hatta bu arka arkaya tekrarlayabilir. şöyle mrnek vereyim benim altların biraz sola kayması lazım. bir ay bir dişe baskı yapıyor onu itiyor açıyor arayı, az da olsa diğerleri de açılıyor veya kapanıyor. ertesi ay yanındakini diğer tarafa ilerletiyor e noluyor bu sefer geçen ay kapananlar belki açılıyor, belki kapanıyor yani doğru eksene gelene kadar bu açılıp kapanmalar oluyor. çokçok normal.....

Evet kızlar takıldı tellerim bugün.. Sandığımdan daha kolay bir işlemmiş.. Görüntü olarak çok korkunç geliyorlar şu anda ama alışırsın dediler bakalım..

Dişçide yaşananlara gelirsek:
Hem üst hem altı aynı anda takarsak ağrın çok olabilir, üstleri şimdi takalım altları önümüzdeki ay takarız dedi.. Ben olsun dedim bir defada takılsın bitsin önümüzdeki ay da ağrı çekeceğime dedim, peki dedi doktorum.
Ama fotoğraf çekimlerinden sonra yok ben sana kıyamayacağım dedi, altları önümüzdeki ay takalım dedi; peki dedim ben de ne yapalım.. Sadece üstlere takıldı..

Braketlerim safir (ice) braket, porselen ya da plastik değil, kararmayan, sararmayan şeffaf braketler.. Lastikler zaten her ay değişecek o yüzden kahve çay vs özel bir dikkat göstermene gerek yok dedi.. Körili tavuk yeme dedi Bunu daha önce de duymuştum zaten, körideki zerdeçal zaten kuvvetli bir boyar maddedir.. Aynı şekilde hardalda da bulunur, sizin de aklınızda olsun.. Köri normalde de dişleri çabuk etkiler en kısa zamanda fırçalamak lazım..

Bu arada benim sorunum çarpıklık değil, crossbite denilen bir kapanma bozukluğu, özellikle belirtiyorum ki aynı sıkıntıyı çekenler için kolaylık olsun bilgi alması..
Ön dişlerim alt üst tam ucuca kapanıyor. Sağ taraf normal kapanıyor, sol tarafta üst dişlerim alt dişlerimin hemen arkasına doğru geliyor kapanınca.. Dişlerimde hiç bir çapıklık düzensizlik yok, tel takacağımı duyanlar inanamıyor hala..

Üst dişlerim öne doğru açılacak, alt dişlerim geriye çekilecek, üst dişlerim tekrar yerlerine çekilecek.. Milimetrik bunlar tabi.. Dolayısıyla bu seti atlatmak için ağzımın içine yükseklik yapıldı. Alt küçük azılarımın üstüne dolgu malzemesi gibi (ama mavi) bir malzemeyle milimetrik birer parça konuldu, sanki oyun hamuru ya da sakız yapışmış gibi.. Dişlerimi kapatınca hiç bir yeri birbirine değmiyor şimdi (sadece o mavilikler üst dişlerime değiyor) çok ilginç.. Tuhaf hissediyorum.. Nasıl yemek yerim böyle hiç bir fikrim yok :)

Şimdilik hiç bir ağrım sızım yok bekliyorum bakalım neler olacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…