alt ve süt çene ben 3.500 tl ye yaptırıyorum . herşey dahil teller zaten tedaviye göre kalınlaştırılıyor. bunlar hep o fiyat içinde. taksit taksit ödüyorum ben. bu arada az önce lastikleri değiştirmeye gittim dişler hassas olduğundan acaip ağrıdı 1 tane dişim değiştirirken ilk defa ağrıdı. zonkluyo şuanda ama azaldı acısı neyseki
tşkler yaaa.süpersin.herşeyi anlatmışsın.bende şu an 28 yaşındayım.tellerim dün takıldı.ama bu gece nasıl uyudum sen gel bana sor.ağrım falan yok.ama inanılmaz bir mide bulantısı.en son dayanamadım koştum lavobaya deliricektim.eşime çabul çıkar bunları dedim tansiyonum nasıl düşmüş gözlerim karardı. sabit oldukları için çıkartamıyorum tabi çok çaresiz hissettim kendimi.neden bu kadar içim kalkıyor bilmiyorum.en arkaya taktıkları yüzük gibi bir şey var ya onlar alt dişlerime değiyor değdikçe midem bulanıyor.normaL Mİ bu acaba.2 ay sonra aşağıda takılcak.ikkisini bir arada nasıl yürütücem bilmiyorum.selamlar ,
ben 31 yaşındayım ve 28 yaşında tel takmıştım. 1,5 2 sene kadar da taktım sanırım. ciddi bir sorunum yoktu, önde bir boşluğum vardı. doldurulursa o dişim draje diş gibi kocaman duracaktı daha sağlıklı diye teli seçtim. ve sonucundan o kadar memnunum ki anlatamam. evet süreç biraz sıkıntılı ama bence görüntüyü eğlenceli olarak da algılayabiliriz. ben hiç dert etmedim tellerimi, soran herkese detaylı anlattım, ağzımın içindeki vidaları lastikleri gösterdim. hatta beni genç gösteriyor bile dedim :) kendinizle barışık olun yeter.
teller çıkınca diş etlerime lazerle kesilip dişlerim azcık daha büyük gösterildi. tellerden elbette lekeler oluşuyor ama hepsi temizleniyor..eskisinden çok daha beyaz ve çok sağlıklı dişlerim ve dişetlerim oldu..
lastiklerle ilgili şunu diyebilirim. lastikler zamanla esnediği için kısa sürede değiştirilmesi lastiğin etkisini arttırır ve bence faydalı. renkleri de sarardığı için değiştirmek görüntüsünü güzelleştirebilir.
telden sonra geceleri şeffaf sert bir plastikten kılıf gibi birşey de taktım. birkaç gün takmayıp yeniden takınca dişlerimi zorladığını hissediyordum.. demek ki dişlerim eski haline meyil edip bozulmaya çalışıyorlardı :)
şimdi hala alt dişlerimin arkasında retainer var. incecik bir metal çizgi gibi hepsini birarada tutuyor. önce takmamıştık sonra baktık dişler biraz esniyor gibi müdahale edip taktık hemen. retainerin hiçbir yan etkisi yok. hiç hissetmiyorum bile varlığını. şimdi yazarken dilimle yoklayıp hissettim :) temizlik yönünden de hiç bir dezavantajı yok. yani retainer konusunda da dert etmeyin, takılsın .. o da faydalı birşey.
ağrıları konusunu çok dert etmeyin derim. 20-30 bir günde telleriniz her sıkıştırıldığında biraz zonklama, sızlama gibi ağrı oluyor. ama dayanılmaz değil. incecik bir sızı gibi. 3-4 gün sürüyor. sonra geçiyor. telliyken en çok yemek konusunda zorlanmıştım. haşlanmış mısır her zamankinden güzel kokuyordu ama yiyemiyordum. herşeyi keserek yemeye alıştım sonra. hatta tellere alıştıktan sonra yumuşak ve küçük ıssırma hamlelerine de başladım ama aslında yapılmaması gerek tabii :)
tel ve dişle ilgili diyecek çok şeyim var lakin ilk başta aklıma gelenler bunlar.
sorularınızı seve seve cevaplarım :)
tşkler yaaa.süpersin.herşeyi anlatmışsın.bende şu an 28 yaşındayım.tellerim dün takıldı.ama bu gece nasıl uyudum sen gel bana sor.ağrım falan yok.ama inanılmaz bir mide bulantısı.en son dayanamadım koştum lavobaya deliricektim.eşime çabul çıkar bunları dedim tansiyonum nasıl düşmüş gözlerim karardı. sabit oldukları için çıkartamıyorum tabi çok çaresiz hissettim kendimi.neden bu kadar içim kalkıyor bilmiyorum.en arkaya taktıkları yüzük gibi bir şey var ya onlar alt dişlerime değiyor değdikçe midem bulanıyor.normaL Mİ bu acaba.2 ay sonra aşağıda takılcak.ikkisini bir arada nasıl yürütücem bilmiyorum.
bir de şeffaf kalıbı sorucam sana.ne kadar kullandın onu.her gün kaç saat taktın.kullanmayı bıraktıktan sonra yine esneme oldu mu dişlerde.yoksa hala kullanıyor musun
kimse bana bu alt dişlere takılan saçma sapan aparattan bahsetmedi?! :O oy o ne acıdııııııııııır neyse artık günahlara kefaret zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır
Gittiginz doktorda lingual tedavi var mi
alt ve süt çene ben 3.500 tl ye yaptırıyorum . herşey dahil teller zaten tedaviye göre kalınlaştırılıyor. bunlar hep o fiyat içinde. taksit taksit ödüyorum ben. bu arada az önce lastikleri değiştirmeye gittim dişler hassas olduğundan acaip ağrıdı 1 tane dişim değiştirirken ilk defa ağrıdı. zonkluyo şuanda ama azaldı acısı neyseki
bende kabul etmedim ama benim tek sorunum o değil ön iki dişim fazla öndeler tavşan dedikleri model. en azından o düzelir diyorum..çok işkenceli olmasa kesin yaptırırdım cerrahi ama ben haha dişlerimi nasıl çektircem onu düşünüyorummm.. peki senin telin takıldı mı ?
evet öyle olucak artık :) benim de dişlerim tam olarak kapanmıyor onu nasıl çözüyorlar burada okudum bir iki şey ama ameliyat falan diyor hep ben korkuyorum yaptıramam öyle zaten tam kapandığında da alt çenem baya bi öne geliyor çok komik duruyornasıl olacak bilmiyorum ama zor olmaz umarım. senin de öyle bir sorunun var sanırsam?
gosgeldin telli arkadasim saniirm evlisin miden bulaniyorsa hamile olmayasin
Bugün bir ortodontist ile görüştüm sadece üst dişlere tel takılmaz ikisine de takmak zorundayız dedi 3500tl tutuyor dedi ve 2 tane 20lik dişimi çekmiştim yer açılsın diye, ortadardan da 2 tane diş çekilmesi gerekiyormuş. 25 yaşındayım, ya bende ya da başkasında yaptır ama bu zamanda kesin yaptırmalısın yoksa bir daha yaptıramazsın yaşın geçmiş oluyor dedi. ya şimdi yapılır ya da ölene kadar düzelmez dedi.
Sadece üst ya da sadece alt çeneye tel taktıran yok mu gerçekten?
Sadece üst dişlerine ya da alt dişlerine taktıranlar da gördüm ben.Ayrıca 50'li yaşlarında olanlar bile taktırıyor.Bence farklı ortodontistlerin de görüşünü al derim.
Önerebileceğiniz yerler var mı?
elbette sadece alt yada sadece üst takılır ama mesela owercross var ise her ikisine de takmadan tedavi olamazsın. muhtemelen bunu demiştir doktorun. ayrıcaaaa eshefle kınıyorum doktorunu:) ben 34 yaşımda takmaya başladım bir sene olacak yakında ve süper de ilerliyor hiç ona takılma...Bugün bir ortodontist ile görüştüm sadece üst dişlere tel takılmaz ikisine de takmak zorundayız dedi 3500tl tutuyor dedi ve 2 tane 20lik dişimi çekmiştim yer açılsın diye, ortadardan da 2 tane diş çekilmesi gerekiyormuş. 25 yaşındayım, ya bende ya da başkasında yaptır ama bu zamanda kesin yaptırmalısın yoksa bir daha yaptıramazsın yaşın geçmiş oluyor dedi. ya şimdi yapılır ya da ölene kadar düzelmez dedi.
Bugün bir ortodontist ile görüştüm sadece üst dişlere tel takılmaz ikisine de takmak zorundayız dedi 3500tl tutuyor dedi ve 2 tane 20lik dişimi çekmiştim yer açılsın diye, ortadardan da 2 tane diş çekilmesi gerekiyormuş. 25 yaşındayım, ya bende ya da başkasında yaptır ama bu zamanda kesin yaptırmalısın yoksa bir daha yaptıramazsın yaşın geçmiş oluyor dedi. ya şimdi yapılır ya da ölene kadar düzelmez dedi.
arkadaşlar.dünb takıldı tellerim.dün ağrı yoktu ama şu an 2 dişimde acayp ağrı var.sızlama gibi.dokunamıyorum bile o dişlere.ya ne zaman alışıcam ben bunlara.çok garip geliyor sıkıntı basıyor.
doktor 8 ay kalacağını söledi.8 ay yeter umarım.çok fazla sorun yok.sadece biraz öne çıkarılcak.8 aydan fazla uzar mı sizce.1 1.5 sene olmaz değil mi((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?