Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

kimse bana bu alt dişlere takılan saçma sapan aparattan bahsetmedi?! :O oy o ne acıdııııııııııır neyse artık günahlara kefaret zafere giden yolda çekilen çile kutsaldır

Gittiginz doktorda lingual tedavi var mi

tşkler yaaa.süpersin.herşeyi anlatmışsın.bende şu an 28 yaşındayım.tellerim dün takıldı.ama bu gece nasıl uyudum sen gel bana sor.ağrım falan yok.ama inanılmaz bir mide bulantısı.en son dayanamadım koştum lavobaya deliricektim.eşime çabul çıkar bunları dedim tansiyonum nasıl düşmüş gözlerim karardı. sabit oldukları için çıkartamıyorum tabi çok çaresiz hissettim kendimi.neden bu kadar içim kalkıyor bilmiyorum.en arkaya taktıkları yüzük gibi bir şey var ya onlar alt dişlerime değiyor değdikçe midem bulanıyor.normaL Mİ bu acaba.2 ay sonra aşağıda takılcak.ikkisini bir arada nasıl yürütücem bilmiyorum.
bir de şeffaf kalıbı sorucam sana.ne kadar kullandın onu.her gün kaç saat taktın.kullanmayı bıraktıktan sonra yine esneme oldu mu dişlerde.yoksa hala kullanıyor musun

kizim yine dudagimi patlatti bu sefer biraz icte.uyurken bi salladi kolunu ( offf tamda telin ucu degiyor oraya takiliyor

gosgeldin telli arkadasim saniirm evlisin miden bulaniyorsa hamile olmayasin

teşekkürler, bugün bir ortodondiste gidip fiyat alacağım inşallah ben de bir an önce tedaviye başlayıp düzgün, güzel ve sağlıklı dişlere kavuşabilirim.

Bende dişleğim canım. :) evet 4 ay oldu..

Benim alt çenem epey gerideydi.. şimdi bayağı düzeldi. Sen takılma canım dişleri çekiyorlar falan sonra lastik takıyorlar her gün değiştiriyosun o lastikleri yemek yerken falan pat diye kopuyor zaten Onlar düzeltiyor nasılsa çeneni o yüzden ameliyatı kabul etmedim ben

Bugün bir ortodontist ile görüştüm sadece üst dişlere tel takılmaz ikisine de takmak zorundayız dedi 3500tl tutuyor dedi ve 2 tane 20lik dişimi çekmiştim yer açılsın diye, ortadardan da 2 tane diş çekilmesi gerekiyormuş. 25 yaşındayım, ya bende ya da başkasında yaptır ama bu zamanda kesin yaptırmalısın yoksa bir daha yaptıramazsın yaşın geçmiş oluyor dedi. ya şimdi yapılır ya da ölene kadar düzelmez dedi.

Sadece üst ya da sadece alt çeneye tel taktıran yok mu gerçekten?

Sadece üst dişlerine ya da alt dişlerine taktıranlar da gördüm ben.Ayrıca 50'li yaşlarında olanlar bile taktırıyor.Bence farklı ortodontistlerin de görüşünü al derim.

arkadaşlar.dünb takıldı tellerim.dün ağrı yoktu ama şu an 2 dişimde acayp ağrı var.sızlama gibi.dokunamıyorum bile o dişlere.ya ne zaman alışıcam ben bunlara.çok garip geliyor sıkıntı basıyor.
doktor 8 ay kalacağını söledi.8 ay yeter umarım.çok fazla sorun yok.sadece biraz öne çıkarılcak.8 aydan fazla uzar mı sizce.1 1.5 sene olmaz değil mi ((

elbette sadece alt yada sadece üst takılır ama mesela owercross var ise her ikisine de takmadan tedavi olamazsın. muhtemelen bunu demiştir doktorun. ayrıcaaaa eshefle kınıyorum doktorunu:) ben 34 yaşımda takmaya başladım bir sene olacak yakında ve süper de ilerliyor hiç ona takılma...

elbette sadece alt yada sadece üst takılır ama mesela owercross var ise her ikisine de takmadan tedavi olamazsın. muhtemelen bunu demiştir doktorun. ayrıcaaaa eshefle kınıyorum doktorunu:) ben 34 yaşımda takmaya başladım bir sene olacak yakında ve süper de ilerliyor hiç ona takılma...

hayırlı olsun, güle güle kullan. ağrın biraz daha artabilir ama en fazla 1 haftaya zınk diye biticek birazcık dayanmaya çalış, zaten ağzında braketin olduğunu unutcaksın söz:)

8 ay dediyse sen kafadan 1 seneyi göze al hepppp uzuyor ama bundan da emin ol bir süre sonra zamanı önemsemeyecksin. sev braketlerini, gururla sergile...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…