Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Arkadaşlar,

tedavim konya da başladı. Iki yıl önce. Ama hala bitemedi bi türlü. Ben 10 aydır istanbuldayım ve artık burda devam etmek istiyorum. 4 ay civarında bi iş var hala. Ilk doktorum çok mağdur etti beni. O yüzden bırakıyorum artık onu. Tartıştık zaten..

Her neyse...

Barış ünlü, nejat erverdi, zeynep süsal, dentart, 32 diş club, medicadent... Gibi bir sürü doktora gittim...

Her biri ayrı bi tedavi sundu.. Ayrı masraflarla.. Biri alt teli çıkarmak istedi.. Daha kapanışım tam değil. üstte boşluklar var..soldaki köpek dişlerim açık kapanıyor. Sağdakiler yakın kapanıyor ama...

Tedavim bitsin istiyorum artık yeter!!!!!!!!!!!!

Bana yarım kalan tedavilerle ilgili tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi? Hemen bi doktora karar verip başlamak istiyorum.

Yardım lütfen ((

randevum cuma günüydü ama dün aradılar diş çekimi olması gerekiyormuş,

biraz önce geldim sağ azı dişim çekildi, ağladım canım yandığından değil çok moralim bozuldu, dişçi tel tedavisinin kolay olmadığını kendisinin deneyip çıkardığını çorba bile yiyemeyeceğimi söledi, o dişimi çekti ama benim canım gitti yahu

diş çekimi olan arkadaşlar bi akıl verin Allah aşkına kafayı yiyicem

ben iki azı dişi arka arkaya çektirdim. iki üç gün biraz sıkıntılı geçer. kanamalar olur azar azar.. iki haftaya kadar yaralar kapanır. arada tuzlu su gargarası yap.. sakın çalkalama ağzını...fırçalamaya özen göster iltihap kapmasın..

öbür türlü de..doktorunun k.çı yememiş belli ki..canı tatlıymış... illa ki canın yanıyor.. ama çorba içememek biraz uç olmuş.. sadece kontrole gittiğinden bikaç gün sonra ağrı oıluyor.. çekilmicek kadar değil.. ağrı kesici kullanabilirsin...

dişin de çekilmiş...artık gerisini düşünme... başlamışsın artık hayırlı olsun.. iyi olacak sonu...

saol cnm, iyi oldu bu şekilde başlayan birini duymak, sıkıntılı olduğunun farkındayım ama bu kadar da değil diyodum

zaten tedirgindim çekimden dolyı bi de o öle konuşunca kötü oldum, yarın da birini çekicek

kanama var, ağrıdan ziyade acayip oldu çenem :/

inş iyi olucak sonucu Allahın izniyle

:) valla ben 1 seneyi devirdim hala aynı ritimde fırçalıyorum. darısı başına diyeyim o zaman:)

Arkadaşlar merhaba,

aranıza yeni katılanlardanım. 1 ay önce tellerim takıldı, köpek dişlerimin yukarda gömülü olması nedeniyle ön dişlerim ayrık ve alt dişlerim de 20'liklerden dolayı sıkışık.

Sonuç olarak yıllardır yaptırmak istediğim bir şey bu ve işe girdikten sonra tedavime başladım, 24 yaşındayım.

Öncelikle üst dişlerime takıldı sadece, 10 gün sonra alt dişlerime de takılacak. Ve gömülü köpek dişlerinin aşağı inmesi için de bir operasyon geçireceğim, bu ameliyatı daha önce geçirenler var mı acaba? Doktorum açıkladı tabi durumu, inmeme durumu da olabilirmiş ki

ben inmelerini çok istiyorum, kendimi bildim bileli köpek dişlerim yok, yani 10 yaşımdan beri :) Aynı durumu yaşayan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.

Bu arada dün braketlerden biri çıktı ve doktora gittim, eskisini bir deneyelim olmazsa yeni bir braket yapıştıralım dedi ve bugün dişimi fırçalarken tekrardan çıktı o braket Ön dişlerime de lastik taktı gitmişken ve ya Rabbim ona çekim gücüdür, dün uykumda 2-3 kere

uyandım, boşluklar kapansın diye dişimi sıkıyorum ama hakikaten sızlıyor. Hele alt dişlere de tel takıldığı zaman çok daha canım yanacak bir süre.

İşte böyle teldaşlarım, şimdilik bu kadar.

kızlar bişey sormak istiyorum.teller takıldıktan sonra dişlerim sararıyomuş gibi gelio :18: halbuki eskiye göre çok daha fazla fırçalıyorum sürekli bişiler yiyen biriyim ve yedikten psikolojik olarak sürekli tellerimin arasında bişi kalmış gibi gelio fırçalamadan rahat edemiorum buna rağmen sararıyo gibi düz ama sarı dişlerim olmasın

Sararan normalde braketlerin etrafındaki lastiklerdir. Her ay değiştikçe de tekrar diş rengin açılmış gibi olur:) Ancak eğer çok detaylı ve özenle fırçalamıyorsan gerçekten sararıyor olabilir. Arayüz fırça, diş ipi ve braket fırçası ile dikkatle özenle fırçalamanı tavsiye ederim.
Ayrıca braketler çıktıktan sonra çoğumuz zaten beyazlatma yaptırma planındayız :) seni de aramızda görmek isteriz....

Kızlar geçen hafta doktora gittim. Nar yerken çekirdeğini dişledim ve ön dişimi sıkıştırıp açıklıga neden oldu. bu olay olalı 2 yıl oldu.

Ancak şimdi gidebildim çünkü bariz bir şekilde açıklık oluştu.Piskolojim çok bozuldu.Çok kafaya takar oldum.

Dooktor bana ilaç yazdı.Daha almadım onları kullan ama etkisi pek olmaz dedi.İstersen kaplama yapalım dedi.Yok dedim.

Diş teli takılamaz mı dedim.

Bu saatten sonra takılmaz dedi. Ben niye diye sormadım o an.

Hafta içi başka doktora gidecem. Off ya gülemiyorum bile dogru dürüst. Neden tel takılmaz sanki bütün dişlerimde aralık oluştu gibi.

Nerden yedim ben bu narı.

cnm senn gttiğin dişçi büyük ihtimalle ortodontist değil normal bi dişçiydi. e sana tel taktır dese kendi müşterisi elinden gidicek kaplama yapıp para almak varken. sakın inanma canım diş telinin yaşı kalmadı bnce. 45 50 yaşında insanlar duydum ben tel taktıran. o yzden sakın güzelim dişlerini mahvetme en yakın zamanda bi ortodontiste git

tel var bende lastik yok diş ipi arayüz fırçası vs hepsini düzenli kullanıyorum.dediğin gibi özellikle braketlerin kenarları daha sarı gibi bilemedim yaaa haftaya pazartesi kontrolüm var sanırım alt dişlere tel takılma zamanı geldi.gidince doktoruma sorucam.canım ben beyazlatma yaptırmak istemiyorum doktorumda yapmıyo zaten hassaslaşma oluyomuş dişlerde

Evet canım normal dişçiydi. Dediğin gibi dişlerimle asla oynatmam. İNsanın kendi dişi gibi yok bence.

Ortodontiste gidecem. Gidince burda yazarım sonuçları

lastik olmaması bildiğim kadarıyla mümkün değil. diyorsun ya braketlerin kenarı sarardı diye işte tam orada minicik, braketle teli birbirine bağlayan lastikler var ama bunların da her ay değişmesi lazım....

kızlarrr bugnn saat 2buçuktaa 20lik dişim alıncakk vee ben çok tırsıyorummm yaaa:18::18::18::83::84:

benim de altlara dün takıldı.. üstte varken sadece seviyodum tellerimi ama alta da takılınca biraz moralim bozuldu. çirkin oldum :105:

lastik olmaması bildiğim kadarıyla mümkün değil. Diyorsun ya braketlerin kenarı sarardı diye işte tam orada minicik, braketle teli birbirine bağlayan lastikler var ama bunların da her ay değişmesi lazım....
lastik olmadan da oluyo. Braketle tel birbirine lastikle bağlı değil ki :44:
Benim lastiğim vardı, dün aldı bu ay takmadı mesela, lastiksiz de olabiliyo yani..mümkün yani :)

Bende olaya dahil olarak diyorum ki bende de lastik olmadığını sanıyordum fakat ilk kontrolden sonra olduğunu öğrendim. :) Bencede lastik olmadan mümkün değil, doktoruna sormanı tavsiye ederim :) Sararma olayı bende de var maalesef ıce braket sararmıyormuş keşke onu tercih etseydim neyse geçti artık..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…