randevum cuma günüydü ama dün aradılar diş çekimi olması gerekiyormuş,
biraz önce geldim sağ azı dişim çekildi, ağladımcanım yandığından değil çok moralim bozuldu, dişçi tel tedavisinin kolay olmadığını kendisinin deneyip çıkardığını çorba bile yiyemeyeceğimi söledi, o dişimi çekti ama benim canım gitti yahu
diş çekimi olan arkadaşlar bi akıl verin Allah aşkına kafayı yiyicem
ben iki azı dişi arka arkaya çektirdim. iki üç gün biraz sıkıntılı geçer. kanamalar olur azar azar.. iki haftaya kadar yaralar kapanır. arada tuzlu su gargarası yap.. sakın çalkalama ağzını...fırçalamaya özen göster iltihap kapmasın..
öbür türlü de..doktorunun k.çı yememiş belli ki..canı tatlıymış... illa ki canın yanıyor.. ama çorba içememek biraz uç olmuş.. sadece kontrole gittiğinden bikaç gün sonra ağrı oıluyor.. çekilmicek kadar değil.. ağrı kesici kullanabilirsin...
dişin de çekilmiş...artık gerisini düşünme... başlamışsın artık hayırlı olsun.. iyi olacak sonu...
:) valla ben 1 seneyi devirdim hala aynı ritimde fırçalıyorum. darısı başına diyeyim o zaman:)maşallah sana
ben de ilk takıldığında günde 4-5 defa fırçalıyodum ama şimdi 3 e düştüm.. hatta bazen 2 de kalıyor :18:
İş yerinde zor oluyor ya diş fırçalama olayı, evimizdeki gibi hijyenik değil malesef lavabolar.
Sararan normalde braketlerin etrafındaki lastiklerdir. Her ay değiştikçe de tekrar diş rengin açılmış gibi olur:) Ancak eğer çok detaylı ve özenle fırçalamıyorsan gerçekten sararıyor olabilir. Arayüz fırça, diş ipi ve braket fırçası ile dikkatle özenle fırçalamanı tavsiye ederim.kızlar bişey sormak istiyorum.teller takıldıktan sonra dişlerim sararıyomuş gibi gelio :18: halbuki eskiye göre çok daha fazla fırçalıyorum sürekli bişiler yiyen biriyim ve yedikten psikolojik olarak sürekli tellerimin arasında bişi kalmış gibi gelio fırçalamadan rahat edemiorum buna rağmen sararıyo gibidüz ama sarı dişlerim olmasın
Kızlar geçen hafta doktora gittim. Nar yerken çekirdeğini dişledim ve ön dişimi sıkıştırıp açıklıga neden oldu. bu olay olalı 2 yıl oldu.
Ancak şimdi gidebildim çünkü bariz bir şekilde açıklık oluştu.Piskolojim çok bozuldu.Çok kafaya takar oldum.
Dooktor bana ilaç yazdı.Daha almadım onları kullan ama etkisi pek olmaz dedi.İstersen kaplama yapalım dedi.Yok dedim.
Diş teli takılamaz mı dedim.
Bu saatten sonra takılmaz dedi.Ben niye diye sormadım o an.
Hafta içi başka doktora gidecem. Off ya gülemiyorum bile dogru dürüst. Neden tel takılmaz sanki bütün dişlerimde aralık oluştu gibi.
Nerden yedim ben bu narı.
Sararan normalde braketlerin etrafındaki lastiklerdir. Her ay değiştikçe de tekrar diş rengin açılmış gibi olur:) Ancak eğer çok detaylı ve özenle fırçalamıyorsan gerçekten sararıyor olabilir. Arayüz fırça, diş ipi ve braket fırçası ile dikkatle özenle fırçalamanı tavsiye ederim.
Ayrıca braketler çıktıktan sonra çoğumuz zaten beyazlatma yaptırma planındayız :) seni de aramızda görmek isteriz....
cnm senn gttiğin dişçi büyük ihtimalle ortodontist değil normal bi dişçiydi. e sana tel taktır dese kendi müşterisi elinden gidicek kaplama yapıp para almak varken. sakın inanma canım diş telinin yaşı kalmadı bnce. 45 50 yaşında insanlar duydum ben tel taktıran. o yzden sakın güzelim dişlerini mahvetme en yakın zamanda bi ortodontiste git
Evet canım normal dişçiydi. Dediğin gibi dişlerimle asla oynatmam. İNsanın kendi dişi gibi yok bence.
Ortodontiste gidecem. Gidince burda yazarım sonuçları
lastik olmaması bildiğim kadarıyla mümkün değil. diyorsun ya braketlerin kenarı sarardı diye işte tam orada minicik, braketle teli birbirine bağlayan lastikler var ama bunların da her ay değişmesi lazım....tel var bende lastik yokdiş ipi arayüz fırçası vs hepsini düzenli kullanıyorum.dediğin gibi özellikle braketlerin kenarları daha sarı gibi bilemedim yaaa haftaya pazartesi kontrolüm var sanırım alt dişlere tel takılma zamanı geldi.gidince doktoruma sorucam.canım ben beyazlatma yaptırmak istemiyorum doktorumda yapmıyo zaten hassaslaşma oluyomuş dişlerde
kızlarrr bugnn saat 2buçuktaa 20lik dişim alıncakk vee ben çok tırsıyorummm yaaa:18::18::18::83::84:
benim de altlara dün takıldı.. üstte varken sadece seviyodum tellerimi ama alta da takılınca biraz moralim bozuldu. çirkin oldum :105:tel var bende lastik yokDiş ipi arayüz fırçası vs hepsini düzenli kullanıyorum.dediğin gibi özellikle braketlerin kenarları daha sarı gibi bilemedim yaaa haftaya pazartesi kontrolüm var sanırım alt dişlere tel takılma zamanı geldi.gidince doktoruma sorucam.canım ben beyazlatma yaptırmak istemiyorum doktorumda yapmıyo zaten hassaslaşma oluyomuş dişlerde
lastik olmadan da oluyo. Braketle tel birbirine lastikle bağlı değil ki :44:lastik olmaması bildiğim kadarıyla mümkün değil. Diyorsun ya braketlerin kenarı sarardı diye işte tam orada minicik, braketle teli birbirine bağlayan lastikler var ama bunların da her ay değişmesi lazım....
benim de altlara dün takıldı.. üstte varken sadece seviyodum tellerimi ama alta da takılınca biraz moralim bozuldu. çirkin oldum :105:
lastik olmadan da oluyo. Braketle tel birbirine lastikle bağlı değil ki :44:
Benim lastiğim vardı, dün aldı bu ay takmadı mesela, lastiksiz de olabiliyo yani..mümkün yani :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?