Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

:) klübe hoşgeldin...

aman kıyamacak ne var ben taktırdım oldu da bitti maşallah:) benimle aynı durumdasın, ben de sade ve sadece owercross sebebiyle kullanıyorum o nedenle birçok kişiye göre sürecimiz daha kolay geçiyor. ağrın umarım çok çok az olur bekle bakalım. herkesin lastiği her ay değişiyor ancak kullandıkça göreceksin çay kahve o kadar sarartır ki 1 ay bile böyle gezmek istemezsin.

tekrar geçmiş olsun, gle güle kullan...

Valla canım bilemiyorum hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. Ama doktor problem yok dediyse yoktur. Takma boş ver

kapansın die uğraşırken tekrar ayrılınca panikledim vala :)))

çok sağol cnm yaaa içimi rahatlattın doktorumda buna benzer bişiler sölemişti ama sanırım fazla panikledimm anlayamadım pek.bide benm doktorun çenesi bi düşük sorma o kadar çok konuşuyorki yakalayamıyorum bazen :)))

Arkadaşlar ben de taktırmak istiyorum ama ancak iki yıl içinde anca olur çünkü benim dişlerim baya bir sorunlu.Sürekli olarak dişlerimi fırçalıyorum ama hep çürüyor dişlerimin yarısından çoğu kanal tedavili ve dolgulu.Şimdi hiç şevkim de kalmadı.Taktırmak çok istiyordum ama bu şekilde hep dişlerimin çürüdüğünü gördükçe de istemiyorum.Hepsini sökmek istiyorum.Neden böyle oluyor? Üstten iki dişimin çekilmesi gerektiğini söyledi doktor.Biri büyük azı diğeri de küçük azı diş.Kanal tedaviliydi,şuan renkleri koyu ve kırılcak gibi arada ağrı da oluyor çekmekten başka bir şey yapılamaz dedi.Ben çekilmesini de istemiyorum baya boşluk olacak orada..Şimdi de düşündüm çektirsem o iki dişi,o şekilde başlasam diş teli tedavisine.Ortodonti uzmanı başka dişler de çekmek lazım der mi acaba? Gidip bir ortodonti uzmanına danışacağım ama dişlerimde başka problemler olduğu için şu sıralar gidemiyorum..Sizlerin diş teli takılırken hangi dişleriniz çekildi?

canım benm alttan küçük azı çekildi bi tane.doktorum anlattı uzun uzuun neden çekilmesi gerektiğini.dişlerinin çürümesi belki başka bi sebepten dolayıdır ne bilim belki bişey eksiktir sende bi vitamin bişi bişi.doktorun hiç bişi sölemiyomu bu konuyla ilgili.tahlil falan yaptırsan bi belki çıkar ortaya.ihmal etme ama kaybetme kendi dişlerini

benim de tel takılacak kısa süre sonra,şu an diş çektirme aşamasındayım,20lik 3 dişim çekiliyor,dolgular yapılıyor. onun dışında sağlam diş çekimi yok

selam,
ortodonti tedavim sırasında diş hekimi şöyle bir şey söylemişti: dişlerin çürümesi tükrük yapımızla ilgiliymiş. tükrüğün içindeki bir asit miktarı dişlerin çürümesini engelliyor ama o da çok olursa diş taşı oluşumuna sebep oluyormuş. yani o asit fazla olursa dişin çürümüyor ama diş taşın oluyor, asit az olursa diştaşı dolayısıyla dişeti sorunun olmuyor ama çürüğe eğilimli dişlerin oluyor. bu çok senin elinde olan bir şey olmayabilir ama yine de düzenli şekilde aynı diş hekimine gitmek mühim bence.
bir de her ortodonti tedavisinde diş çekilmiyor. dişlerin sıkışık ve üstüstüyse çekilebiliyor. benimkinde boşluk vardı mesela hiç bir dişim çekilmedi. o yüzden belki de dişin çekilmeden tedavin başlayabilir. diş hekimi ve ortodontistin birarada olduğu gerektiği durumda ikisinin birden bakıp karar verebileceği bir koşulda tedavi olmak en etkilisi ve en zahmetsizi olabilir.

Son düzenleme:
Sürekli yeni braket kullanacak veya kullanmaya aday arkadaşlardan aynı şeyi duyuyoruz farkında mısınız teldaşlar?

"DOKTORUM 4 DİŞİMİN ÇEKİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ" Hiç mi çekim olmadan tedavi edilebilecek hasta yok. Valla okudukça yazasım geliyor, kızıyorum.

Yeni kullanmaya başlayacak arkadaşlar lütfen sağlam dişlerinizi elletmeyin, genelde hekimler daha hızlı ve kolay sonuç almak için bunu öneriyor, elbette zorunlu olduğu durumlar vardır ama örneğin bana doktorum önerdiğinde uzun uzun "neden, nasıl" soruları sordum, sabırla cevapladı hekimim ve hiç diş çekimi yapılmadı, istemedim, onaylamadım ve tedavi sürecim 1 sene oldu ve çok hızlı, güzel ilerliyor. (35 yaşında olduğumu da üstüne basa basa belirtmek isterim, yaşla da hiç alakalı değil)

Biz diş sağlığımız için birşeyler yapmaya çalışırken, üstelik gerçekten uzun ve zor bir zamanda, sağlam dişlerin çekilecek olma ihtimali bana çok kötü ve sevimsiz geliyor.

Ben şu doritoslardan yiyeyim dedim teller fırladı 2 kez, 1 kere de en arka apareyim çıktı yerinden ama hala pes etmeden yemeye devam ediyorum

pazar günü hamburger patates kızartması yerken telim fırladı:) hiç bilmiyordum bugün gidicem bakalım ne olacak :) yasak listesini okudum bunlara uyan varmı acaba çok merak ediyorum

pazar günü hamburger patates kızartması yerken telim fırladı:) hiç bilmiyordum bugün gidicem bakalım ne olacak :) yasak listesini okudum bunlara uyan varmı acaba çok merak ediyorum
Eki Görüntüle 356142

bu listeye bakarsan gzl olan hiç bişey yenmicekk benn daha dün aldım cips yedimm dayanamıyorum napimm. hatta geçen gn pasta yerken içindeki fıstıkları yemekiçin çok zorladım dişimi. hala ağrıyo maleseff ama yne olsa yne yerimmm

Teşekkür ederim Özdencan :) Valla ben de anlamadım kıyamama durumunu netekim hiç ağrım olmadı ama bunun sebebi de doğru dürüst hiç bir şey yememem olabilir:) Çorba ve yoğurt gibi likit ve yumuşak şeylerle beslendim. Zaten şu yükseklikten dolayı da çiğneme imkansız gibi bir şey..
Çay kahve konusuna ise nasıl dayanırım bilmiyorum, her gün bir türk kahvesi içmeden duramam mümkünü yok.. Çayı o kadar aramam, sadece kahvaltı yapıyorsam eğer..
Bugün kahve içtim şöyle bir çözüm buldum, bir yudum kahve bir yudum su şeklinde, bakalım görücem nasıl sararma olacağını..

yok yok o kadar sıkma canını, içersin keyifle hemen fırçalarsın, olur biter...:) bende alışkanlık oldu su içmek haricinde hemen hemen ne yesem gidip fırçalıyorum sanırım günde 8-10 kere fırçalıyorumdur:))))

merhaba kızlar, ben de üst ön iki düşüm için tel tedavisi düşünüyorum. istanbul avrupa yakasındayım. 2 doktora gittim birisi kesinlikle sadece üste takmam dedi, birisi de takarım dedi ama fiyatı sadece üst 3000 pahalı geldi. tavsiye edebileceğiniz uygun fiyat veren ii bir ortodonti uzmanı arıyorum avrupa yakasında , lütfen yardım edin...

maşallah sana
ben de ilk takıldığında günde 4-5 defa fırçalıyodum ama şimdi 3 e düştüm.. hatta bazen 2 de kalıyor :18:
İş yerinde zor oluyor ya diş fırçalama olayı, evimizdeki gibi hijyenik değil malesef lavabolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…