:) klübe hoşgeldin...Evet kızlar takıldı tellerim bugün.. Sandığımdan daha kolay bir işlemmiş.. Görüntü olarak çok korkunç geliyorlar şu anda ama alışırsın dediler bakalım..
Dişçide yaşananlara gelirsek:
Hem üst hem altı aynı anda takarsak ağrın çok olabilir, üstleri şimdi takalım altları önümüzdeki ay takarız dedi.. Ben olsun dedim bir defada takılsın bitsin önümüzdeki ay da ağrı çekeceğime dedim, peki dedi doktorum.
Ama fotoğraf çekimlerinden sonra yok ben sana kıyamayacağım dedi, altları önümüzdeki ay takalım dedi; peki dedim ben de ne yapalım.. Sadece üstlere takıldı..
Braketlerim safir (ice) braket, porselen ya da plastik değil, kararmayan, sararmayan şeffaf braketler.. Lastikler zaten her ay değişecek o yüzden kahve çay vs özel bir dikkat göstermene gerek yok dedi.. Körili tavuk yeme dediBunu daha önce de duymuştum zaten, körideki zerdeçal zaten kuvvetli bir boyar maddedir.. Aynı şekilde hardalda da bulunur, sizin de aklınızda olsun.. Köri normalde de dişleri çabuk etkiler en kısa zamanda fırçalamak lazım..
Bu arada benim sorunum çarpıklık değil, crossbite denilen bir kapanma bozukluğu, özellikle belirtiyorum ki aynı sıkıntıyı çekenler için kolaylık olsun bilgi alması..
Ön dişlerim alt üst tam ucuca kapanıyor. Sağ taraf normal kapanıyor, sol tarafta üst dişlerim alt dişlerimin hemen arkasına doğru geliyor kapanınca.. Dişlerimde hiç bir çapıklık düzensizlik yok, tel takacağımı duyanlar inanamıyor hala..
Üst dişlerim öne doğru açılacak, alt dişlerim geriye çekilecek, üst dişlerim tekrar yerlerine çekilecek.. Milimetrik bunlar tabi.. Dolayısıyla bu seti atlatmak için ağzımın içine yükseklik yapıldı. Alt küçük azılarımın üstüne dolgu malzemesi gibi (ama mavi) bir malzemeyle milimetrik birer parça konuldu, sanki oyun hamuru ya da sakız yapışmış gibi.. Dişlerimi kapatınca hiç bir yeri birbirine değmiyor şimdi (sadece o mavilikler üst dişlerime değiyor) çok ilginç.. Tuhaf hissediyorum.. Nasıl yemek yerim böyle hiç bir fikrim yok :)
Şimdilik hiç bir ağrım sızım yok bekliyorum bakalım neler olacak..
Valla canım bilemiyorum hiç böyle bir şeyle karşılaşmadım. Ama doktor problem yok dediyse yoktur. Takma boş ver
dişler kendi doğru yerlerini bulmak için sürekli oynuyorlar. bir ay ara açılır sonra kapanır hatta bu arka arkaya tekrarlayabilir. şöyle mrnek vereyim benim altların biraz sola kayması lazım. bir ay bir dişe baskı yapıyor onu itiyor açıyor arayı, az da olsa diğerleri de açılıyor veya kapanıyor. ertesi ay yanındakini diğer tarafa ilerletiyor e noluyor bu sefer geçen ay kapananlar belki açılıyor, belki kapanıyor yani doğru eksene gelene kadar bu açılıp kapanmalar oluyor. çokçok normal.....
Arkadaşlar ben de taktırmak istiyorum ama ancak iki yıl içinde anca olur çünkü benim dişlerim baya bir sorunlu.Sürekli olarak dişlerimi fırçalıyorum ama hep çürüyor dişlerimin yarısından çoğu kanal tedavili ve dolgulu.Şimdi hiç şevkim de kalmadı.Taktırmak çok istiyordum ama bu şekilde hep dişlerimin çürüdüğünü gördükçe de istemiyorum.Hepsini sökmek istiyorum.Neden böyle oluyor? Üstten iki dişimin çekilmesi gerektiğini söyledi doktor.Biri büyük azı diğeri de küçük azı diş.Kanal tedaviliydi,şuan renkleri koyu ve kırılcak gibi arada ağrı da oluyor çekmekten başka bir şey yapılamaz dedi.Ben çekilmesini de istemiyorum baya boşluk olacak orada..Şimdi de düşündüm çektirsem o iki dişi,o şekilde başlasam diş teli tedavisine.Ortodonti uzmanı başka dişler de çekmek lazım der mi acaba? Gidip bir ortodonti uzmanına danışacağım ama dişlerimde başka problemler olduğu için şu sıralar gidemiyorum..Sizlerin diş teli takılırken hangi dişleriniz çekildi?
Arkadaşlar ben de taktırmak istiyorum ama ancak iki yıl içinde anca olur çünkü benim dişlerim baya bir sorunlu.Sürekli olarak dişlerimi fırçalıyorum ama hep çürüyor dişlerimin yarısından çoğu kanal tedavili ve dolgulu.Şimdi hiç şevkim de kalmadı.Taktırmak çok istiyordum ama bu şekilde hep dişlerimin çürüdüğünü gördükçe de istemiyorum.Hepsini sökmek istiyorum.Neden böyle oluyor? Üstten iki dişimin çekilmesi gerektiğini söyledi doktor.Biri büyük azı diğeri de küçük azı diş.Kanal tedaviliydi,şuan renkleri koyu ve kırılcak gibi arada ağrı da oluyor çekmekten başka bir şey yapılamaz dedi.Ben çekilmesini de istemiyorum baya boşluk olacak orada..Şimdi de düşündüm çektirsem o iki dişi,o şekilde başlasam diş teli tedavisine.Ortodonti uzmanı başka dişler de çekmek lazım der mi acaba? Gidip bir ortodonti uzmanına danışacağım ama dişlerimde başka problemler olduğu için şu sıralar gidemiyorum..Sizlerin diş teli takılırken hangi dişleriniz çekildi?
senn tedavin başlayalı ne kadar oldu cnmm
bende çiğnedim 7. gnde cips de yedim :) fındıklı çikolatada :)
Ben şu doritoslardan yiyeyim dedim teller fırladı 2 kez, 1 kere de en arka apareyim çıktı yerinden ama hala pes etmeden yemeye devam ediyorum
Ben şu doritoslardan yiyeyim dedim teller fırladı 2 kez, 1 kere de en arka apareyim çıktı yerinden ama hala pes etmeden yemeye devam ediyorum
4,5 ay canım :)
pazar günü hamburger patates kızartması yerken telim fırladı:) hiç bilmiyordum bugün gidicem bakalım ne olacak :) yasak listesini okudum bunlara uyan varmı acaba çok merak ediyorum
Eki Görüntüle 356142
:) klübe hoşgeldin...
aman kıyamacak ne var ben taktırdım oldu da bitti maşallah:) benimle aynı durumdasın, ben de sade ve sadece owercross sebebiyle kullanıyorum o nedenle birçok kişiye göre sürecimiz daha kolay geçiyor. ağrın umarım çok çok az olur bekle bakalım. herkesin lastiği her ay değişiyor ancak kullandıkça göreceksin çay kahve o kadar sarartır ki 1 ay bile böyle gezmek istemezsin.
tekrar geçmiş olsun, gle güle kullan...
Teşekkür ederim Özdencan :) Valla ben de anlamadım kıyamama durumunu netekim hiç ağrım olmadı ama bunun sebebi de doğru dürüst hiç bir şey yememem olabilir:) Çorba ve yoğurt gibi likit ve yumuşak şeylerle beslendim. Zaten şu yükseklikten dolayı da çiğneme imkansız gibi bir şey..
Çay kahve konusuna ise nasıl dayanırım bilmiyorum, her gün bir türk kahvesi içmeden duramam mümkünü yok.. Çayı o kadar aramam, sadece kahvaltı yapıyorsam eğer..
Bugün kahve içtim şöyle bir çözüm buldum, bir yudum kahve bir yudum su şeklinde, bakalım görücem nasıl sararma olacağını..
sende yeni sayılırsınn bnm gibi bnmde 2 gn sonra 3 ay dolcakk
maşallah sanayok yok o kadar sıkma canını, içersin keyifle hemen fırçalarsın, olur biter...:) bende alışkanlık oldu su içmek haricinde hemen hemen ne yesem gidip fırçalıyorum sanırım günde 8-10 kere fırçalıyorumdur:))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?