Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

slm kizlar,
Oncellikle hepinize gecmis olsun, aranizda lingual tedavi icin herhangi bi hekimle gorusmus olan var mi, hem fiyat konusunda hem de tavsiye edebilceginiz bir ortodontist konusunda cevplarinizi bekliyrm...

mailinize cevap verdim ama megersem benim özel mail atma hakkım henüz yokmuş buradan yazayım;

ben tanıdığım olması nedeniyle direk tek bir doktora gittim ve onla tedavimi sürdürüyorum o nedenle fiyat ve yer bilgim maalesef yok. ama bana verilen fiyatlar normal braket 1750 TL, porselan&şeffaf braket 3500 TL, lingual braket ise 7500-8000 TL civarı idi. Çok pahalı olması, tedavi süresinin uzun olması ve kullanım zorluğu nedeniyle ben tercih etmedim. Özel değilse eğer siz neden lingual tercih ediyorsunuz?

normal canim benim bir hafta boyunca tek tek dislerim agridi onlar agridikca bir ayda hafif duzelme oldu agrimalari iyidir teller kuc=vvet verdikce disler oynuyor dikkat yemek yerken.ne guzel 8 ay takacaksin ben 18 ay takili dursa ne mutlu :)

pazartesi saat 2 de diş telim takılmaya başlıo kızlar benım üstten 2 tane (4üncü sıradaki dişler) cekildi ama o acıklık kapanırmı ya serce parmagımın ucu kadar geniş yaşda 25 ((

benimde yaş 26:) bende 10 gün oluyor tellerim takılalı benimde sol üst 4 çekildi:) şimdi durumun nasıl kapnamaya başladımı 4 numaralar:)

Kızlar bende tellendim 10 gün oldu :) ama ön sol alttaki lastik takma yeri kırıldı diğer braketler gibi oldu

kırılıp dökülüyo anlıyorum 3 braker kırdım 4-5 günde hatıra diye saklamak gerek

çok sağol canım ua.inan bana moral veren tek şey burdaki arkadaşların yazdıkları.bugun 4.günüm alışıyor gibiyim.ama ilk gün berbattım.tansiyonum düştü bayılır gibi oldum.çok rahatsızlık verdi.
şimdi alıştım gibiyim.evet bana üstler için 8 ay alt için 1 sene dedi.ya üstler için 1 sene olsun istemiyorum ben.gerçekten uzar mı okadar.dişlerimin resimlerini yollamak istiyorum ama nasıl eklicem bilmiyorum.bana sık sık yaz olur mu :) moral veriyorsun

:) elbette yazarım. birkaç hafta sonra mutlaka yazışalım, şöyle dediğini duyar gibiyim "amannnn ben de en başta 3-5 ay hesabı yapıyordum şimdi umurum değil" :))))))

acaba muayene ve diğer ücretleri yazabilirmisiniz? ben ücretler uçuktur diiye bi türlü cesaretlenemiyorum da : (

sadece braketler için ücret veriyorsunu, takip muayeneleri ve diğer kullanılan aparelerden ücret alınmıyor, en azından benim doktorum almıyor öyle söyleyim:) kriterizin öncelikle iyi bir doktor sonra da braket ücreti olsun başka masrafı yok zaten...

:) elbette yazarım. Birkaç hafta sonra mutlaka yazışalım, şöyle dediğini duyar gibiyim "amannnn ben de en başta 3-5 ay hesabı yapıyordum şimdi umurum değil" :))))))

yok yok hala diyor gibiyim.hatta 8 ay değil de 1 sene olursa diye korkuyorum.bir de sana bir ara resmimi yollayım.aslında üst dişlerde sorun yok benim.ama alttakileri yamulturdupu için biraz öne alınması gerekiyormuş o yüzden üst de takıldı.ama şimdi korkuyorum.ya üstler eski halinden daha kötü olursa öne çıkaralım derken yüzüme uymayan bir hal alırsa ((

BENDE ORTODONTİ TEDAVİSİ GÖRDÜM 1 SENEYİ GEÇTİ AMA DOKTORUMDAN MEMNUN DEGİDİM 2 AYDIR GİTMİYORUM TEDAVİM YARIM KALDI .. bana yardımcı olcak ortodontisttt......

ya canım ben dolu dolu 4 aydır telliyim :) ama hiç braketim kırılmadı nasıl kırıyosunuz merak ettim :))))gene de çok merak etmiyim ben :))

bende anlamadım :2: takılır takılmaz gittim çorba içtim sanırım 2 saat bişey yememek gerekiyomuş ah bide çatlayacaktım cips yemezsem hiç aramam normalde ama yasaklar daha cazip kılıyor :2: aman kimse kırmasın braketciklerini

Canım 3-4 ay sonra kesin bir şey söylerler sana. O ağrılar arada olur öyle benim bugün çok sızladı mesela. Alışırsın zamanla damaklarına parmağınla masaj yap iyi gelir...:18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…