İlginç bi soru olacak belkide zor bende çene darlığı va hem üst hem alt çene de muhtemelen aparey mi herneyse çene genişletmek için ondan olacak acaba çene yada damak genişleyince yüz ifadesinde bir değişme oluyormu?? Yani oval yüzse kare mi oluyo :S
Resimde verdiğim gibi yüzüne bakarsanız acayip değişmiş:))
Yoksa kız şişmaladığı için mi öle gözüküyo
(( :《 cevap yok mu
merhabalarrr..şimdi benim sorunum büyük teldaşlar..15 aydır tel davisi görüyorum çenem genişletildi çeneme bişeyler takıldı belki bilen bilr zigoma ankreje yapıldı faln da filan bin tür olay..kardeşim ağzımla dalga geçiyor küçük çaplı tesisat var ağzında diyesorunum şu çok sıkıldımmmm (orta hat bir türlü yerine tam gelmedi Allh szi inandırsın 2-3 cm bir yer var tam oturması için 5 aydır banamısın demedi ya aynı kaldı yürümüo sanki diş fenalk bastı geçen üst çeneme bakarken bir diş kökünün hafif çıkıntı yaptığını fark ettim önemli midir acaba bilmem ama takasım da yok okadar sıkıldım şunlardan iki dişim (köpek ve lateral)eksik olmasa okadar da mühim değil ama..nese..aranızda dişin tam anlamıyla düzelmesi için yani orta hattının yerine gelmesini bekleyen vatandaşlar varmı..ne kadar beklediniz allasenn ya bitipte düzelen yada tedavi aşamasında olan herkesten cevap bekliyorum..birde teltedavisi görürken implant yaptıran arkadaşlarımm acaba doktorunuz dişin tam olarak düzelmesini mi bekledi yoksa bir yerden implantlarınzı yaptımı nedir sizdeki durum.???.cevaplarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkürlerrr...:):)
orta hattın düzelmesi için lastik vermiştir doktorun onları düzenli olarak takman gerekiyor canım benimde problemliydi dişlerim 4 tane dişim eksikti o yüzden orta hattım 5-6 cm kaymıştı lastikleri gece gündüz hep takman gerekiyor yoksa çok zor benim tellerim çıktı ama orta hat tam oturmadı doktorda bu kadar oluyo eksik dişlerinden dolayı daha fazla hareket etmiyor dedi.. implant tedavisi için öncelikle tel tadavisinin bitmesi gerekiyor tellerle implant yapılacak yerler iyice açılıyor ve teller çıkınca implant yapılıyor.. umarım yardımcı olmuşumdur :))
Aynı sorun bende de var.Hatta sol taraf dişlerimin boyu sağdakilere göre daha uzun.Anatomik farklılıklar olabilir asimetrik durumlar filan ama yinede pazartesi kontrole gittiğimde sorucam.Senide aydınlatırım.
kızlarr bi sorum var lütfen cvp. şimdi benim tellerim yaklaşık 2 3 ay sonra planda bir değişiklik olmazsa çıkıyor inş. ben daha önce doktoruma pekiştirme tedavisinde dişin arkadasına tel takacaksınız değilmi diye sorduğumda evet dedi. bu son kontrolumde konuşurken tekrar lafı geçti ve sadece alt çeneye takacağını üst dişlerime takılmayacağını söyledi. üst çene uygun değil diyor ?? ama ben bu kadar çabanın çöpe gitmesini istemem sanki retainer üstte de olursa daha sağlam olacak gibi geliyor bana v bu iş hiç hoşuma gitmedine yapayım kızlar bi yöntemi varmıdır bunun yada sizlerde nasıl oldu bilgi verin lütfen :18::18::18::18::18::18::18:
üst kısma retainer yerine sabitlemek için damaklık mı kullanılacak :44::44: benim tellerim de 1-1.5 ay sonra çıkacak doktorum ya damaklık ya da retainer kullanmam gerektiğini söyledi... sendede bir şekilde sabitlenmesi sağlanacaktır... doktoruna tekrardan nedenini sor nesi uygun değilmiş sana bi açıklasın ayrıca birazda ısrar edebilirsin... emeklerinin boşa gideceğini sanmıyorum merak etme
bana ilk sorduğumda ikiside olacak demişti. şidmi retainerin sadece alt çeneye uygulanacağını söylüyor ayrıca da şeffaf plak verecekmiş . ama ben üstede retainer istiyorum galiba garanti olsun diye korkuyorum sonradan bozulurlarsa diye.
bugün pazartesi meraklaa bekliorumm senii :)
Eveet sordum.Böylr farklılıklar olabilirmiş.Tedavi bittikten sonra fonksiyonu çok etkilemezmiş.Bende yay var ve yayın yanındaki diş diğer eşine göre uzun duruyor.Yay çıkınca düzelir diyor.Ama bendeki durum tatmamen anatomik asimetri yani tedavi bitince gerekirse çok rahatız olursam bonding gibi uygun olan başka şeyler yaptırıcam.sende durum nasıl?
bonding??? benm bildiğin baya uzun diğer eşinden beni rahatsız etmeye basladı doktorum zaten bittkten sonra bi operasyon saglayacak gülüş dizaynı için diş etlerim fazla görünüolar o seklde aynı boyda gösterirz dedi ama bnce olmaz öle yani dişin boyunun kısaltılması daha mantıklı..yani şimdi senin aslında uzun değilde sadece öle mi görünüo yaydan?? umarım törpüler sevmedim cnkü bu halinii
diş etleri için pembe estetik yada diş eti manikürümü ne diyorlar,süper sonuçlar ortaya çıkıyor.bondinglede dişler arasındaki boy farklılıklarını,ufak aralıkları dişi kesmeden filan özel ince şekillendirilebilen bi tabaka ile (aynı dişin renginde) gideriyorlar.tüm bunlar estetik diş hekimliği adı altında.yani başka doktorlara gözükmemiz gerekebilir.yani tedavi bittikten sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?