peki retainer neden kullanmadın? doktorun neden takmadı? o zaman ne şeffaf kalıp kullanmana gerek kalırdı nede de deformasyon olurdu
retainer ne canım ? valla hiç bişey bişey bilmiyorum napıcamıda bilmiyorum sinirlenip duruyorum kendi kendime.
ben 19 yaşındayım ve 2.5 yıldır tel tedavisi görüyorum. çok memnunum. süt dişlerim dökülmemiş sağdan soldan dişler çıkmıştı birbiri üzerine çene yapım dar olunca... yaş sınırlaması değilde küçükken daha kısa sürede oluyor düzelme yaş ilerledikçe daha zorlaşıyor. ama tel taktıracaksan erteleme çok önemli bi konu diş sağlığı estetiği geçtim. diş bu başka bişiye benzemez. bi sorun olursa yanıtlayabilirim. hala telli biri olarak :) hee söylemeden geçemeyeceğim. bi takıldı mı öyle alışıyorsun ki ben şimdi hiiiç çıksın istemiyorum
mrb arkadaşlar bir şey sorucam marmara üniversitesi pendiğe taşınmış diyorlar diş fakültesi nişantaşındamı yoksa pendiktemi sitesinden baktım 2010 yılına güncellenmiş nişantaşı yazıyor birede marmara üniversitesimi yoksa çapa mı nerde başlasam tedaviye buralarda tedavi olanlar lütfen bana yardımcı olunuz kızım 15 yaşında üzülüyor dişlerine o üzülünce tabi bizlerde üzülüyoruz maddi durumun iyi değil özeller dolarla çalışıyor epey yüksek istiyorlar karşılıyamam sgk lı olarak tedavi görenler size ne kadara mal oldu ne olur yardımcı olunuz bana lütfen
canım çapayı hiç ama hiç tavsiye etmiyorum. tedavisi nasıl bilmem ama 2008 yılıydı sanırımm randevu aldığımda. bana 3 yıl dediler fakat hala bi haber yok. 3 yılımı yedi resmen orası. şuan özel bi hastanede tedavi oluyorum ben özel çapa ortodontide fiyatı diğer yerlere göre biraz daha uygun tavsiye ederim orayı.
ayrıca canım kzıın 15 yaşında şimdi çapa devletten ranndevu almaya kalksan büyük ihtimal 3 4 yıl sonraya vericek. o zmnda kzın 18 yaşını geçmiş olcak. 18den sonra da devlet karşılamıyo diye biliyorum canım. sen yine bir araştır ama boşunada zaman kaybetmee
canım çapayı hiç ama hiç tavsiye etmiyorum. tedavisi nasıl bilmem ama 2008 yılıydı sanırımm randevu aldığımda. bana 3 yıl dediler fakat hala bi haber yok. 3 yılımı yedi resmen orası. şuan özel bi hastanede tedavi oluyorum ben özel çapa ortodontide fiyatı diğer yerlere göre biraz daha uygun tavsiye ederim orayı.
ayrıca canım kzıın 15 yaşında şimdi çapa devletten ranndevu almaya kalksan büyük ihtimal 3 4 yıl sonraya vericek. o zmnda kzın 18 yaşını geçmiş olcak. 18den sonra da devlet karşılamıyo diye biliyorum canım. sen yine bir araştır ama boşunada zaman kaybetmee
ben de doktoruma sorrmuştum onu tedavi süresi uzuyor diyorlar dedim.
hayır ikisi de aynı sürer ama şeffafta kaliteli braket kullanmayan yerler var o şekilde uzayabilir dedi.
ben şeffaf taktırdım biraz pahalı ama yaşı büyük olanlar için ideal bence
2700 tl ve 7 taksit bana fazla gelmıstı ama sızlerın ödediği ücreti görünce doktorumun değerini bildim :)
daha 1.5 ay oldu ama dişlerimde gözle görülür düzelme var bakalım
arkadaşlar düşünmeden bıraonce tedavınıze basayın bence
bende 28 yasındayım ve bebek dusunuyorum buna rağmen tedavıye basladım
keske cok once cesaret etseymısım dişlerim düzeldiğini gördükçe herşeye değer diyorum
özellerde genellikle tedavi masraflarının üzerine ekleniyo çekimler ve dolgularr ama tabiki normal fiyatla değill. sen tedaviye orada başlayacağın için belli indirimleri oluyor. tedavi olacağın yerle görüş dolgularını yaptırmadan önce.fiyat ne kadar, bide diş telinden önce çekim yada dolgu gerektiğinde buna artı ücret ödüyormuyuz yoksa tedavi masraflarının içine dahilmi.Dahil değilse kendi dişçime gidip düşen dolgularımı yaptırıcam ama ortadontist dahil ediyosa extra bidaha oraya ödeme yapmış olmıyayım.
herkeste böylemi extra dolgular arkadaşlar .dr unuz ayrıca ücret talep ettimi.
ön dişlerinin sanırım 4'er tanesine arkadan, çok ince sabitleyici bir tel takılıyor. bu tel dişlerin hareketini bir süre daha engelliyor, kemikler sertleşiyor, dişler yerlerine sabitleniyor ve 1-2 sene sonra çıkıyor.peki retainer neden kullanmadın? doktorun neden takmadı? o zaman ne şeffaf kalıp kullanmana gerek kalırdı nede de deformasyon olurdu
retainer ne canım ? valla hiç bişey bişey bilmiyorum napıcamıda bilmiyorum sinirlenip duruyorum kendi kendime.keşke kullansaydın
herkeste böylemi extra dolgular arkadaşlar .dr unuz ayrıca ücret talep ettimi.
kızlaaar birşey soracağım benim bir dişim gerideydi vee tellerden sonra öne geldi fakat şöyle bir sorun var yıllardan beri geride kaldıgı için diğer dşlerimden daha uzun...sorum şu acaba diş kesimi die birsey var mı yada törpületme?? bu diş nasıl diğerleriyle aynı boya getirilecekkk?? bi fikri olan var mıı ki yaaa
Tabii var, enden de törpüleme yapılıyor ve basit bir işlem. Benim ön alt iki dişim hafif VV idi (inşallah anlatabilmişimdir:)) arayı çok basit bir şekilde törpüledi böylece UU gibi görünmeye başladı. çok kolay ve basit bir işlem...kızlaaar birşey soracağım benim bir dişim gerideydi vee tellerden sonra öne geldi fakat şöyle bir sorun var yıllardan beri geride kaldıgı için diğer dşlerimden daha uzun...sorum şu acaba diş kesimi die birsey var mı yada törpületme?? bu diş nasıl diğerleriyle aynı boya getirilecekkk?? bi fikri olan var mıı ki yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?