Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Yalnız daha yaşı küçük olduğu için ilerde diş yapısı değişir. 2 yıl kullanacak 13 yaşında olacak diyelim 18 yaşına kadar yeniden eğilme olasılığı yüksek.

O zaman hiç acele etmeyeyim..Özeldeki doktor sevk al hemen yapalım demişti..Teşekkürler..

1.5 yıl dedı doktor ama daha yolun basındayım ılerde bellı olur dıslerın yapısına göre
bızdede genetık baba tarafından gectı bıze bu dıs yapısı
2.700 tl 7 taksıt dr. mustafa kocaağa yaptırıyorum
fatıh ve uskudarda..
10 gun sonra randevum var 2.ayım olucak
doktor 3. aydan sonra on dısler gerı ckeıldıgını hıssedıceksın dedı daha sımdıdem farkedılıyor

Yalnız daha yaşı küçük olduğu için ilerde diş yapısı değişir. 2 yıl kullanacak 13 yaşında olacak diyelim 18 yaşına kadar yeniden eğilme olasılığı yüksek.

doktorlar yas ne kadar kucukse okadar tedavı ıcın ıyı dıyor daha cabuk sonuc alınıyormus..

O zaman hiç acele etmeyeyim..Özeldeki doktor sevk al hemen yapalım demişti..Teşekkürler..

Benim arkadaşım kendisi demişti. O da küçükken kullanmış sonradan tabi diş yapısı değişince yeniden eğilmişler. Bir kez daha 2 yıl kullanacağım demişti. Tabi özel hastane para peşindedir büyük ihtimal ama siz gene de bir araştırın. Olumlusu olumsuzu bir bakın ona göre karar verin. :44:

Çok sevindim adınıza. Darısı başıma. Hastane ismi neydi? Bir ne işlem için ne kadar süre sonraya veriyorlar?

pamukseker cim çok teşekkür ederim bilgiler için. çalışmadığım bir cumartesi gideceğim kuzenimle görüşmeye..

bizim için yol çok uzun olacak ama önemli olan doktora güvenmem, yolu da çekeriz napalım.

oraya başlarsam buraya yazarım canım. artık başlayabilsem keşke

ben de doktoruma sorrmuştum onu tedavi süresi uzuyor diyorlar dedim.
hayır ikisi de aynı sürer ama şeffafta kaliteli braket kullanmayan yerler var o şekilde uzayabilir dedi.
ben şeffaf taktırdım biraz pahalı ama yaşı büyük olanlar için ideal bence

Son düzenleme:

bence seneye falan yaptırabilirsiniz
tel tedavisinden sonra yirmilik dişler çıkınca dizilişi bozuyor evet ama ozamana kadar beklerseniz de 18 yaşından sonra sigorta karşılamıyor masrafları bütünüyle özelde yaptırmak zorunda kalırsınız
20likler çıkarken doktora gidersiniz alırlar böylece bozmaz dişlerini
bide o yaştaki çocuk için şeffaf tavsiye etmem hem bakımı daha zor hem de daha hassas braketleri kırabilir normal tel daha uygun olur

Son düzenleme:

Ben bakırköyde Razmik Ramiz Nahcıvana gidiyorum.27 yaşındayım.15 ay oldu takalı.2 diş üstten 2 diş alttan çekildi.şuan itibarı ile alt üst dişlerim tamamen düzeldi sadece damağımın içinde gömük dişimin gelmesini bekliyoruz.Ben metal hiç düşünmedim çoğunluk şrffafın süreyi uzattığını söyledi.banada ortalama 2 sene takmam gerektiğini söyledi.ben çok memnunum.3000 dolar 10 takside bölündü.

Ben de Bakırköy'de oturuyorum. Çok pahalı değil mi? Bence keşke başka yerleri de araştırsaydınız. Gene de sonuç güzelse güle güle kullanın yeni dişlerinizi.

Ben de Bakırköy'de oturuyorum. Çok pahalı değil mi? Bence keşke başka yerleri de araştırsaydınız. Gene de sonuç güzelse güle güle kullanın yeni dişlerinizi.

Evet biraz pahalı ama değdiğini düşünüyorum.Çok araştırdım.Aklımdaki ortodontistlerde bu civarda fiyat verdiler.Belki daha ucuza aynı sonucu alabileceğim yerler vardı bilmiyorum ama şuan içim çok rahat.Tanıdık diş doktoru arkadaşlarımda önerince burada karar kıldım.Çok ilgililer.siz nereye gidiyorsunuz?

Ben bu sene üniversiteye başlayacağım. Masraflar yüzünden ancak üniversite bitimi taktırabileceğim ama 3 milyarı geçmeyen 2-3 yer buldum. Bende çene bozukluğu da olduğu için özellikle çok iyi duyduğum bir hastane doktoruna taktırmayı düşünüyorum şuanlık. O bile 3 milyarı geçmiyor. Bakırköy çok pahalı olduğunu bildiğim için söylemiştim gene çok iyi olup ucuza yapanlarda var ondan araştırsaydınız keşke dedim ama madem memnunsunuz ne mutlu size.

yaşa hiç takılmayın ben 35 yaşında takmaya başladım 1-2 aya çıkacak :) yaş itibariyle ben kesinlikle şeffaf diyorum, kaliteli bir şeffaf braketin süreyi uzatmayacağını düşüyorum. ben geçen sene 3500 TL ve 3-4 taksitle ödededim ama benim biraz arkadaş işi idi.
geçmiş olsun şimdiden

peki retainer neden kullanmadın? doktorun neden takmadı? o zaman ne şeffaf kalıp kullanmana gerek kalırdı nede de deformasyon olurdu

Erken yaşta tedavi çok daha hızlı ve kolay ilerliyr. bir anne olarak endişenizi anlıyorum, ağrı sızı çok olmuyor, elbette ilk hafta biraz zorluyor ama onu da biraz ilaç takviyesiyle atlatabilirsiniz. yine bir anne olarak naçizane fikrim eğer oğlunuz istekli değilse zor bir süreç olur, ama tedavinin ardından takıalcak olan retainer denilen sabitleyiciler ile deformasyonun olacağını düşünmüyrum. yine de detaylıca doktorla konuşmakta fayda var.Geçmiş olsun:)

benim 20 lik dişim çıkamadığı için kemik kaldırılarak çekilmesi gerekiyormuş operasyon olucak ben de korkumdan erteliyorum ve şimdide alt çenemdeki dişler çarpıklaşmaya ve geri çekilmeye başlıyor sanırım yakında tel gerekecek ağzıma ve ben hala diş çekimi ertelemenin yollarını arıyorum.(

ben 19 yaşındayım ve 2.5 yıldır tel tedavisi görüyorum. çok memnunum. süt dişlerim dökülmemiş sağdan soldan dişler çıkmıştı birbiri üzerine çene yapım dar olunca... yaş sınırlaması değilde küçükken daha kısa sürede oluyor düzelme yaş ilerledikçe daha zorlaşıyor. ama tel taktıracaksan erteleme çok önemli bi konu diş sağlığı estetiği geçtim. diş bu başka bişiye benzemez. bi sorun olursa yanıtlayabilirim. hala telli biri olarak :) hee söylemeden geçemeyeceğim. bi takıldı mı öyle alışıyorsun ki ben şimdi hiiiç çıksın istemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…