Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

kızlar merhaba benimde dişlerime bayramdan sora tel takılıcak
24 yaşındayım; çarpıklık yok, çok düzgün fakat dişlerim birleşmiyor. böyle sorunu olupta taktıran varmı ne kadar zaman alıyor ?

cnm yanlış anlamadıysam sende açık kapanış var. onunda tedavisi var tabi çok büyük ölçülerdeyse cerrahi müdahale gerekbilirmi bilemem var daha önce nette araştırırken görmüştüm öncesi sonrası düzeliyor yani. bi araştır doktora danış en net bilgiyi o vericektir

cnm çok üzüldüm neden öyle oldu ki ayrıca 6 ay kısa neden 6 ayda çıktı ki teller? şuyan durum nasıl doktora gitseydin hemen ? doktor ne diyor peki bu duruma

kızlar merhaba benimde dişlerime bayramdan sora tel takılıcak
24 yaşındayım; çarpıklık yok, çok düzgün fakat dişlerim birleşmiyor. böyle sorunu olupta taktıran varmı ne kadar zaman alıyor ?

Benim de azı dişlerim üst üste gelmiyordu. İleride sağlık sorunlarına yol açabileceği için 2 seneye yakın tel taktım. Oldukça sancılı bir dönemdi. Allah tel takanlara sabır versin.

diş teli taktırmam gerek aynı zamanda burun ameliyatı da yapılacak tel takarsam çenem burnumla ilgili bi sıkıntı çıkkarır mı?

Bende tel taktırdım ama çene ameliyatıda olacak ikisini birliktemi aptırmama gerekiyor çeneyle beraber burunu düzellitlerind daha iyi sonçlar alınıyormuş duyduğum kadarıyla

sen bir miğdeni göster istersen fazla öğürmek iyi değil annemde çok öğürüyordu miğdesinde rahatsızlık çıktı

ilk takınca benim ir hafta ağrı oldu her ay sıkıştırmaya gidince birkaçgün ağrı oluyor sadece.teli takarken zaten ağrı olmuyor apereyi yapıştırıyor zaten dişine

fırlaklık dediğin dişleklik yani üst dişlerin normalden önde olması dimi canım. bnde o tedaviyi görüyorum benmde ortalama tedavi sürem 1.5 yıl öyle dedi ortodontistimm

Bendede dişleklik var işallah düzelir ya ben 3000 e taktırdım daha uzun sürer gibi geliyor ve alt çenemdende ameliyat olmam gerekiyormuş

Üç sene sürer arkadaşım maalesef bendede fırlaklık var üç sene sürer dedi ama benimki biraz ileri derecede alt çenemede ameliyat gerekiyor.

Diş ipi kullanmayı alışkanlık haline getirmende fayda var açmaz arasını diş arasında biriken ve hiçbirşeyin ulaşamadığı yerlere diş ipi ulaşıyor.diş ipi kullanmayanlarda diş çürümesi çabuk gelişiyor

bir şey sormak istiyorum ben çok uzun süre diş teli kullandım şimdi çıkarılınca kalan lekeleri nasıl düzelticez tamamen tek renk olur mu yani parıl parıl bi gülümseme istiyorum çok merak ediyorum randevuya daha çok var size sorayım dedim

bende diş teli taktıracağım.arkadaşlar benim bir sorum var:
sağlık bakanlığı özelde diş tedavilerini de karşılayacakmış.2013 yılında pilot uygulamalar başlayacakmış.ben özelden gün aldım 13 ekimde ilk teller takılacak.acaba bir kaç ay beklesem yasa çıkınca tedavimi devlet karşılar mı?yoksa beklemeden özelde tedavime başlasam mı?ne yapacağımı bilemiyorum,çok kararsızım,siz ne öneriyorsunuz?

Evet bende aynı durumdayım eylülde tedaviye başlayacağım normalde.Ama şu durum beni de kararsızlığa düşürdü. Beklemek sadece zaman kaybı mı olur yoksa maddi açıdan yararıma mı olur?

kesinmi böyle birşey nerden duydunuz acaba?

Çıkarılınca temizliyorlarmış diye biliyorum.

kızlar 9-10 ay oldu benim takalı ama benim dişlerim biraz dirençli çıktı ilk 2 ayım boşa gitti. şimdi bir yamuk dişim var onu düzeltme aşamasındayız. inşallah o da düz dönüp braket taktığımızda artık dişleri koruma evresine geçicek. umarım bu sene içinde biter gider üniversiteye geçtim çünkü en fazla ilk senesinde çekebilirim bunu.

Kızlar bende tel taktırcam eylül ayında inş..Dişlerimde çok problem yok alt ve üste 2200 tl ye taktırcam.Doktor 10 ay durcak dedi.Aklıma takılan birşey var.Çok fazla estetik kaygım yok ama metal ve şeffaf braket taktırma konusunda kararsız kaldım.Fiyat olarak tahminen ne kadar fark olur birde ben öğrenciyim şehir dışına çıkıcam o yüzden bir sorun çıksa öyle kolay kolay hemen gidip gelemem...İkisininde artılarını eksilerini yazarmısınız acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…