Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

benimde dislerimde cok fazla bir problem yok.tek ön 2 disim yamuk,disi böyle olupta tel taktiranlar varmi? böyle oluncadami 2 yil tel kaliyor?ve fiyatta yine aynimi olur? ve dis telleri hep 2000 tl denmi basliyor?daha uyguna yaptiran yokmu?
ve son sorum :) sizce dis tellerini devlet hastanesindemi yoksa özeldemi taktirmak daha mantiklica olur?

tel 2 yıl kalcak diye bir şart yok mesela bana doktorum 10 ay dedi tabi bu süre değişir dişinizin durumuna göre...ben 2000 tlden daha az bi fiyata taktıran duymadım.ama mesela sizin sadece üste takılacaksa fiyat düşebilir..devlet hastanelerinde çok geç bir döneme sıra veriyorlaz..(1-2 yıl sonrasına) ve çok fazla talep olduğu için dişlerinde ciddi derecede bozukluk olanlara öncelik veriyorlar.zaten yaşınız 18i geçtiyse büyük bir kısmını yine siz ödüyorsunuz..hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama özelleri araştırın bi derim ben

merhaba arkadaşlar.. ben bayramdan sonra diş teli tedavisine başlıcam,yaşım 22,öğretmenliğe başlıcam aynı zamanda bayramdan sonra,aklımda bir sürü soru var. Bu teller konuşmayı çok etkiliyor mu? rezil olmayayım gençlere :)) bide benim üst dişlerim sağa doğru kayık,tellerle düzelme ihtimali var ama ağız yapım küçük dişlerimde sayı olarak az. korkuyorum ama güzel bir görünüm içinde taktırmam gerekiyor,işin fiyat tarafıda 2600 dolar

merhaba elifos,
hangi şehirde olduğunu öğrenebilir miyim?eğer istanbuldaysan doktorun adını ve iletişim bilgilerini rica edeceğim. benimde fazla problemim yok 3 yere muayene oldum 8-10 ayda biter dediler ama 1 sene önce 3000-5000 arasında fiyat verdiler. zaten kısıtlı bütçem var boş yere 2 katı ödemek istemiyorum.
not:istanbulda değilsen hangi şehirde olduğunu öğrenebilir miyim?
şimdiden teşekkürler.

suan yurt disindayim.ama 2 haftaya tr ye geliyorum.zaten galiba devlette bir tek dis cekmeydi dolgu yapmakti daha mantikli oluyor.digerlerini özelde yapmak daha mantikli.18 yas altinda devlet birazini ödüyor yani degilmi? iyiymis oda,kardesleriminde ihtiyaci var cünkü

1 yıl 4 ay süren tel tedavimi dün bitirdim mutluyum iyiki tel taktırmışım... diş teli kullanan arkadaşlar darısı başınıza

tel takılmadan nce diş çekımı yapıldı 14 aydır telm kullanıyorum yamukluk çarpıklık hepsi düzeldi ama diş boşluklarım bı türlü kapanmadı ne zman kapanır bunlar bukadar uzun süren oldu mu?????

bikaç gündür giremiyorum o yüzden cevap biraz geç oldu kusura bakmayın.ben ankaradayım..bi tanıdık vasıtasıyla 2200 e taktırcam ben ama ankarada başka biyerle görüşmüştüm orasıda 2700 demişti

Benimde bi 14 ay sürdü kapanması hala bile milimlik açıklık var iki taraftada ama cok belli değil benim tel takıldıktan 4 ay sonra çekildi bikaç aya kapanır bence seninki de ben şeyi sorcam su en arkadaki dişle bi önündeki diş arasında esas boşluk var yeni farkettim sizdde var mı kızlar??

Kızlar aranızda ice braket taktiran var mı? Sararma yapmiyormuş diye duydum ne derece doğrudur? İce braket taktiranlar yardım ediiiinnnn :) bir arkadasım 1 hafta önce porselen taktirdi, ne kadar fırçalarca fircalasin yine de sarardi. 1 haftada sararirsa 1 yıl sonraki halini düşünemiyorum. O yüzden bende ice braket düşünüyorum ama kullananların yorumlarına ihtiyacım var....

oral dent e hiç giden varmı arkadaşlar bi çok uygulamada ssk anlaşması var sitesinde baktığım kadarıyla.mesafe bana çok uzun. diş tedavilerini yaptırıp memnun olan varmı boşa uğraşmıyım.çünki yaptırdığım dişlerden menun olmadığım var şu an problemli.

nisan ayından beri ortodontist araştırması yapıyorum, şimdiye kadar 6 farklı ortodontist ile görüştüm, 29 yaşındayım ve yanlış tedavi ile zaman kaybetmek istemediğim için ince eleyip sık dokuyorum. gittiğim doktorlar birbirinden farklı tedavi planları sundular. Tabi sonuçta kafam da iyice karıştı. Hangi tedavi planının en doğrusu olduğuna karar veremiyorum. Durum şöyle;

bazı doktorlar üstten iki dişimin çekilmesi gerektiğini, üst çenede yer olmadığını söylüyorlar ve çekimden sonra nance aparey denilen damaklıklı birşeyi yaklaşık 1 sene kullanmam gerekiyormuş, bu alet konuşmamı bozacakmış (ben öğretmenim-bu nedenle bu yöntem işime gelmiyor)

bazı doktorlarda benim dudak yapım nedeniyle kesinlikle çekim yapılmaması gerektiği, eğer çekim yapılırsa dudak kaslarım etkileneceğinden yüzümde sarkmalar olacağını ve yaşlı göstereceğimi söylüyorlar, sadece braket takarak düzelebileceğini söylüyorlar, burada da kafamı karıştıran üst çenemde gerçekten yer yok, dişlerim birbirinin üstünde, yer olmadan nasıl düzleşecek diye düşünüyorum yani mantıklı gelmiyor ama çekim yaptırırsam da yüzümün simetrisinin bozulmasından korkuyorum.

çok kararsız kaldım, siz olsanız hangi tedaviyi seçerdiniz, lütfen bir akıl verin

Ice braketle ilgili bir bilgim yok, olan arkadaşlar sana yardımcı olur. Ben yaklaşık 2 aydır porselen tel kullanıyorum. Doğru baktığın, çay-kahve-sigara içmediğin, her öğünden sonra ve mümkünse öğün araları doğru bir şekilde fırçaladığın sürece 1 haftada sararma filan olmuyor. Benim ilk ay diğer randevuya az bir süre kala sararmaya başladı. Ve işin güzel tarafı: sararan şey braketler değil braketlerin atrafındaki minik lastikler. Onlar da randevuda değişiyor ve ilk takıldığı halini alıyor. O yüzden porselen teli tavsiye ederim sana. Ben 2 ayda hiçbir sorun yaşamadıım. Umarım yaşamam da.

Merhaba arkadaşlar :) Yeni üye oldum, kendi diş teli tecrübemi paylaşmak istedim.

2 Temmuz'da porselen braketlerimi taktırdım. 19 yaşındayım. Çay-kahve-sigara kullanmıyorum bu yüzden metal değil porselen tercih ettim. Yani yaklaşık 2 ay oldu, şimdiye kadar bir problem yaşamadım çok şükür. Dişlerimde fazla bir problem yok üst dşlerimin sıralanışından memnun değilim. Köpek dişlerim fazla önde, birkaç dişim daha birbirinin hafif üzerinde. Rahatça gülümseyebilmek için bunu bir mecburiyet olarak kabul ettim. Sadece üst dişlerime takılacaktı ancak kapanışta problem olacağı anlaşılınca alta da takmaya karar verdi doktorum, 11 Eylül'de takılacak altlara da. Şimdiden gözle görülür düzelme var, bu da çok hoşuma gidiyor :) Sabırla sonucu bekliyorum. En fazla 1 sene kalır dedi doktor.

Bugün üye oldum ancak uzun zamandır okuyucu olarak buradaydım. Tel takım sürecinde burada yazdıklarınız bana çok yardımcı oldu. Paylaşım yapan herkese çok çok teşekkür ederim :)

Herkese mükemmel gülümsemeler diliyorum :)

Son düzenleme:
çekim yapılmaması gerektiğini söyleyen doktorlarda sonuçta dişlerinizin durumuna göre size bilgi veriyorlar.üst çenenizde yer olmasa veya düzelmeyecek durumda olsa onlarda mecburen çekim yapılması gerektiğini söylerler bence..bu arada 20lik dişleriniz ne durumda

doğru aslında, sonuçta onlarda hastayı en kısa sürede tamamlayıp işlerini bitirmek isterler, olmayacak birşeyi söylemezlerdi herhalde. 20lik dişlerimin iki tanesi çıktı, ikisi gömük durumda. ama tüm doktorların ortak görüşü 20lik dişlerimin tedaviyi etkilemeyeceğini, şu anda onları çektirmeme gerek olmadığını söylediler. bu arada yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

Elifos, ben de Ankara'dayım, tel taktırdığın yeri bana mesaj atabilir misin? 20lik dişlerimin üçü çürüdüğü için çektirdim, bi tanesi duruyo sağlam ve rahat ama alt dişlerim baya yamuk. Üst dişlerimde de yamukluk var ama 2 senemi gözden çıkardım Yeter ki bu eylülde hemen başlayabileyim yüksek lisans bitene kadar hallolsun rahat edeyim.

benimde dişlerim çok sıkı ve çenemde yer yok.zaten 20lik dişler yüzünden yamuldu dişlerim :) bu yüzden doktorum benden önce 20lik dişlerimi çektirmemi istedi.böylelikle yerde açılmış olur diye düşündü sanırım.zaten 20lik dişler çoğu kişide ilerde sorun çıkarıyo.fırçalanmıyo çürüyo ağız kokusu yapıyo vs.. bu yüzden bende size sordum..hani illa diş çekilecekse 20lik dişleri çektirmek daha mantıklı bence

canım benim kuzenim diş doktoru..onun ortodontist arkadaşına yaptırcam dişlerimi..normalde genelde 3000 tlye yapıyorlarmış ama bana 2200 tl :) ancak ben bundan 1 ay önce başka biryere muayene olmuştum.orda bana 2700 tl dedi öğrenci olduğumu filan söyledim 2500 ede inerdi yani.. sana oranın adresini vereyim oraya git istersen muayenede ücretsiz.bu arada özelden msj atamıyorum şuanda inş yasak değildir adres paylaşımı filan

MİNEDENT AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI POLİKLİNİĞİ

Atatürk Blv. No:175 Kavaklıdere Mah. Çankaya, Ankara
Telefon: 0312 419 57 25

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…