Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Bende yaklaşık 7 aydır şeffaf braket var, sanırım ice'la şeffaf aynı tür braketler fakat ice diyen de var şeffaf diyen de. Ben de sararma filan olmadı lastikler de çay içtiğim zaman sararmalar oluyordu ama lastikleri her randevuda değiştiriyor doktor zaten. Dişlerini düzenli fırçalayan biri için sorun olmaz diye düşünüyorum taktırabilirsin :)

Cevap için teşekkürler :) sigara kullanmıyorum ama çay kahveyi severim. Onlarsiz yapabileceğimi sanmıyorum.. Arkadaşımın lastikleri sarardigi için mı öyle sarı durdu braketler emin değilim ama 2 ay kullanan birisinin fotograflarını gördüm. Hic lastik sararmasina benzemiyordu. İste bende görünce böyle ornekleri korktum
İce braketin sararmadigini duydum ama bakalım cevap verende yok...

Cevap için Cok teşekkür ederim :) dişlerimi düzenli fircalayan biriyim, braketler takilinca bunu 2 katına çıkarırım heralde :) 2 ay sonra takılacak braketlerim. Bugün RPE takıldı. Cok zormus valla Rezil bı durumdayım

cnm çok üzüldüm neden öyle oldu ki ayrıca 6 ay kısa neden 6 ayda çıktı ki teller? şuyan durum nasıl doktora gitseydin hemen ? doktor ne diyor peki bu duruma

tek dişimde problem vardı o da çok basitti hemen düzeliverdi :) seffaf apareyım hazırlandı ve dıslerım yıne eskı halınde, bosuna evham yamısım..

Rica ederimm:) Gönül rahatlığıyla taktırabilirsin o zaman:) RPE, yanlış bilmiyorsam çene genişletme aparatı çok geçmiş olsun inşallah bir an önce tellere geçerler :)

Benim bildiğim kadarıyla şeffaf braket, porselen braketve ice braket bunların 3'ü de ayrı şeyler.. Yanılıyor muyum?

öncelikle geçmiş olsun..ben de zamanında çok kararsız kalmıştım ve gittiğim her doktor farklı tedavi şekli sunuyordu ve artık ayar olmaya başlamıştım sen yine 6 ay gezmişin beni kaç ay oyaladılar..diş çekmemiz gerek yoksa düzelmez diyenler hep fazlaydı ve en sonunda aradığım cevabı en güvenli şekliyle bir doktor verdi çekimsiz tadavi önerisiyle..evet biraz tuzludur hatta fazla kaprislidir bazen ama bence işinin en iyisi..en azından fikrini almanı kesinlikle öneririm..nerdesin hangi şehirdesin bilmiyorum ama umarım istanbuldasındır..kendisi ataşehişehir de çalışıyor barış ünlü..bahtın açık olsun..inşallah en hayırlı en doğru kararı verirsin..

ya kızlar bısı sorucam sıze su aralar dıs telı taktırmayı dusunuyorumda sızce taktırsammı herkes pek bır problemın yok dıyor ama ben kafaya taktım sızce bu kadar zahmete degermı
yardımcı olursanız cok sevınırım:)

pek bir problemin olup olmadığını ancak kendin bilirsin başkasını dinleme..sonuçta o dişlerle sen yaşıyosun rahatsızsan düzelttir..sonradan yaşın ilerlediğinde daha uzun zamanını alır ve pişman olursun keşke önceden yaptırsaydım diye..ben 1 senedir kullanıyorum..hiç bir güzellik zahmetsiz olmuyor tabiki zorlukları var ama ilk 1 aydan sonra çok alışıyosun..

şuan çekimli tedavi görüyorum. geriye alım başladı. 3-4 ayda kapanır dedi. 1. ayı bitiyor. gerçekten görsel olarak çok kötü. dudak şekli değişecek incelecek dendi. sanırım öyle de olacak.. ne kadar büyük bir değişim olur? fikri olan var mı?

ben 8 aydır tel takıyorum hem de metallerden görüntü umrumda değil şuan...yaşım 28 ve evliyim:) üst dişleri komple sola kaydıracaklar çünkü ön iki dişim tam ortalı değil ama bi cacık yok daha....altlar felaketti köpek dişlerim sıkışmadan dolayı yerleşmemişti öndelerdi çıkıntı gibi ve altlar tamamen düzeldi...doktor bi dişimi çekti ve şuan harikalar ama dişerimde sararma var yaa fırçalıyorum ama yine de sarılar(((

tek sorunum şuu zahmetime değecek biliyorum ama dürüm yemeyi özlediiim...çekirdek çintmek istiyorum...koçanıyla mısır yiyemiyorum(((((( ühüüüüüüüüüüüüü

haklısın canım yaaa aslında benım dıslerım bırı buyuk dıgerı kucuk ama dıs etınden dolayı buraya eger mıdenız bulanmassa dıslerımın resmını koymayı cok ıstıyorum aslında sızınde tecrubelerınızden faydalanmak ıstıyorum yasım suan 22 bayaa gectı benden aslında ama napalım artık.kızlar bıde ben on ceneme ımplant taktırıcam acaba teller sorun olur mu estetık amelıyata:18:

Öncelikle tel tedavisinin yaşı kalmadı artık, 20'li yaşlarında takan bir sürü insan var bunu kafanıza takmayın :) Fakat benim bildiğim kadarıyla dişlerin büyüklüğü tel tedavisiyle düzeltilemiyor. Hatta tel tedavisiyle düzeltilemeyen tek şey diye biliyorum. Diş ayrıklığı, çarpışıklığı, boşluk kapatma, dizilme bozuklukları, çene duruşu problemleri.. Bunlar hep çözülebiliyor tel tedavisiyle. Ama büyüklük? Bilemiyorum :/

Eğer resmini koyabilirseniz belki daha ayrıntılı yardımcı olabiliriz size. Midemiz neden bulansın ki? :) Fikir alacaksınız sonuçta. Yoksa da bir ortodontiste muayene olmanızı tavsiye ederim. En doğru bilgiyi size o verecektir :)

43 yasında tel tedavisi gören kadın tanıyorum. Bu isin artık yaşla alakası yok rahat olun :) ayrıca üniversitede Prof. Hocamizinda telleri vardı. Rahat olun, güzel gülümsemeler bizi bekliyor :)))))

Suan tel takıyorum bende cıkmasına 4 ay falan kaldı sanırım gec falan demeyin taktırın sonucu cok güzel oluyor kesinlikle deger :)

Doktorumla konuşmuştum, ıce braket tamamen şeffaf, yani porselen braket düzgün bir yapıştırma ile yapıştırıcıyı göstermez ama ıce braket şeffaf olduğu için zamanla rengi koyulaşan yapıştırıcıyı gösterir. Ben bu nedenle porseleni tercih ettim ve çok memnunum. Sararma konusunda da arkadaşlarla aynııı fikirdeyim tamamen kullanıma bağlı, ama ay sonunda elbette ilk günkü gibi olmuyor ama lastikler değiştiği anda tertemiz bir görünüm kazanıyoruz:)

Ortodontik tedavide boşluklar çok kıymetli, yani o boşlukları kullanarak daha hızlı ve kolayca sonuç alınıyor. Düşünsene sağı solu dolu olan bir dişi yerine yerleştirmek yerine bir tarafı boş olan veya kıpırdamaya daha müsait dişi yerleştirmek daha kolay, o nedenle doktorlar haklı olarak hızlı ve kesin sonuca ulaştıracak yolu tercih ediyorlar. ama naçizane tavsiyem sağlam ve yerinde olan dişlerini elletme, varsın süre 3-5 ay uzasın ama diş kaybını önlemek adına tedavi oluyorken neden diş çekimi yapılsın? Bana yanlış geliyor...

Çok zahmetli değil ama elbette bakıma ve ilgiye normalden daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Çok çok kişisel bir tercih o nedenle çok araştırıp karar vermeni tavsiye derim. Benim owercross tedavim oldu ve bitmek üzere, evet uzun ve zahmetli bir süreç ama 1 gün bile pişman olmadım:)
:) durmumuz bu kadar aynı olur. Benim 16-17 ay kadar oldu ve sona yaklaştım, sararma hafif hafif bende de var ama bitiminde bir beyaztlama işlemi ile çözülüyor, sıkma canını. Üst eksenin oturması benim 1 seneyi aldı, çok çok belirgin değildi ama hakikaten uzun sürdü, şimdi de altta implant yerimi ayarlıyorz o nednele bekliyoruz ve üstleri sabit tutmak için epey bir çaba harcıyor doktorum:) Bitiminde ise retainer ve beyazlatma işlemi bekliyor...

Merhaba bende 5 hafta önce üst dişlerime tel taktırdım öndeki dişlerimin yanındaki dişler havada, ön dişlerimin üstünde duruyodu. Ama 5 haftada arası baya açıldı ve artık üstünde durmuyolar gördükçe çok mutlu oluyorum :)) Fakat güldükten sonra ağzımı kapatırken zorlanıyorum üst dudağım bi tuhaf oluyo dudaklarım ince o yüzden sanırım. Hatta insan içine çıktığımda inşallah gülmek zorunda kalmam diye dua ediyorum ama mümkün değil tabiki:)Doktorum tedavi için bi sene dedi ama çevremden hep bi seneyi geçer 2-3 sene takarsın diyolar gerçekten öyle mi doktorun söylediği süreden daha uzun takan var mı? İnşallah bi senede biter yıllardır çarpık olan dişlerimi inci gibi görebilirim :))

merhaba arkadaşlar daha öncede yazmıştım okuyanlar bilir benimde 15 yaşında kızım var dişlerine tel takılması lazım çok zorda olsa marmara üniversitesinden randevu aldım ve kızımı götürdüm bana tel takmak için tam 5.5 yıl sonraya gün verdiler şok oldum zaten 5.5 yıl sonra kızımın 18 yaşını geçeceğini devletin karşılamayacağını söylediler doktor dişleri temizlensin dedi temizletme bölümüne gittim o da 1.5 yıl sonraya gün attı kızımla şok olduk ve eve geldik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…