Kızlar aranızda ice braket taktiran var mı? Sararma yapmiyormuş diye duydum ne derece doğrudur? İce braket taktiranlar yardım ediiiinnnn :) bir arkadasım 1 hafta önce porselen taktirdi, ne kadar fırçalarca fircalasin yine de sarardi. 1 haftada sararirsa 1 yıl sonraki halini düşünemiyorum. O yüzden bende ice braket düşünüyorum ama kullananların yorumlarına ihtiyacım var....
Ice braketle ilgili bir bilgim yok, olan arkadaşlar sana yardımcı olur. Ben yaklaşık 2 aydır porselen tel kullanıyorum. Doğru baktığın, çay-kahve-sigara içmediğin, her öğünden sonra ve mümkünse öğün araları doğru bir şekilde fırçaladığın sürece 1 haftada sararma filan olmuyor. Benim ilk ay diğer randevuya az bir süre kala sararmaya başladı. Ve işin güzel tarafı: sararan şey braketler değil braketlerin atrafındaki minik lastikler. Onlar da randevuda değişiyor ve ilk takıldığı halini alıyor. O yüzden porselen teli tavsiye ederim sana. Ben 2 ayda hiçbir sorun yaşamadıım. Umarım yaşamam da.
Bende yaklaşık 7 aydır şeffaf braket var, sanırım ice'la şeffaf aynı tür braketler fakat ice diyen de var şeffaf diyen de. Ben de sararma filan olmadı lastikler de çay içtiğim zaman sararmalar oluyordu ama lastikleri her randevuda değiştiriyor doktor zaten. Dişlerini düzenli fırçalayan biri için sorun olmaz diye düşünüyorum taktırabilirsin :)
cnm çok üzüldüm neden öyle oldu ki ayrıca 6 ay kısa neden 6 ayda çıktı ki teller? şuyan durum nasıl doktora gitseydin hemen ? doktor ne diyor peki bu duruma
Cevap için Cok teşekkür ederim :) dişlerimi düzenli fircalayan biriyim, braketler takilinca bunu 2 katına çıkarırım heralde :) 2 ay sonra takılacak braketlerim. Bugün RPE takıldı. Cok zormus valla Rezil bı durumdayım
Bende yaklaşık 7 aydır şeffaf braket var, sanırım ice'la şeffaf aynı tür braketler fakat ice diyen de var şeffaf diyen de. Ben de sararma filan olmadı lastikler de çay içtiğim zaman sararmalar oluyordu ama lastikleri her randevuda değiştiriyor doktor zaten. Dişlerini düzenli fırçalayan biri için sorun olmaz diye düşünüyorum taktırabilirsin :)
nisan ayından beri ortodontist araştırması yapıyorum, şimdiye kadar 6 farklı ortodontist ile görüştüm, 29 yaşındayım ve yanlış tedavi ile zaman kaybetmek istemediğim için ince eleyip sık dokuyorum. gittiğim doktorlar birbirinden farklı tedavi planları sundular. Tabi sonuçta kafam da iyice karıştı. Hangi tedavi planının en doğrusu olduğuna karar veremiyorum. Durum şöyle;
bazı doktorlar üstten iki dişimin çekilmesi gerektiğini, üst çenede yer olmadığını söylüyorlar ve çekimden sonra nance aparey denilen damaklıklı birşeyi yaklaşık 1 sene kullanmam gerekiyormuş, bu alet konuşmamı bozacakmış (ben öğretmenim-bu nedenle bu yöntem işime gelmiyor)
bazı doktorlarda benim dudak yapım nedeniyle kesinlikle çekim yapılmaması gerektiği, eğer çekim yapılırsa dudak kaslarım etkileneceğinden yüzümde sarkmalar olacağını ve yaşlı göstereceğimi söylüyorlar, sadece braket takarak düzelebileceğini söylüyorlar, burada da kafamı karıştıran üst çenemde gerçekten yer yok, dişlerim birbirinin üstünde, yer olmadan nasıl düzleşecek diye düşünüyorum yani mantıklı gelmiyor ama çekim yaptırırsam da yüzümün simetrisinin bozulmasından korkuyorum.
çok kararsız kaldım, siz olsanız hangi tedaviyi seçerdiniz, lütfen bir akıl verin
ya kızlar bısı sorucam sıze su aralar dıs telı taktırmayı dusunuyorumda sızce taktırsammı herkes pek bır problemın yok dıyor ama ben kafaya taktım sızce bu kadar zahmete degermı
yardımcı olursanız cok sevınırım:)
pek bir problemin olup olmadığını ancak kendin bilirsin başkasını dinleme..sonuçta o dişlerle sen yaşıyosun rahatsızsan düzelttir..sonradan yaşın ilerlediğinde daha uzun zamanını alır ve pişman olursun keşke önceden yaptırsaydım diye..ben 1 senedir kullanıyorum..hiç bir güzellik zahmetsiz olmuyor tabiki zorlukları var ama ilk 1 aydan sonra çok alışıyosun..
haklısın canım yaaa aslında benım dıslerım bırı buyuk dıgerı kucuk ama dıs etınden dolayı buraya eger mıdenız bulanmassa dıslerımın resmını koymayı cok ıstıyorum aslında sızınde tecrubelerınızden faydalanmak ıstıyorum yasım suan 22 bayaa gectı benden aslında ama napalım artık.kızlar bıde ben on ceneme ımplant taktırıcam acaba teller sorun olur mu estetık amelıyata:18:
Doktorumla konuşmuştum, ıce braket tamamen şeffaf, yani porselen braket düzgün bir yapıştırma ile yapıştırıcıyı göstermez ama ıce braket şeffaf olduğu için zamanla rengi koyulaşan yapıştırıcıyı gösterir. Ben bu nedenle porseleni tercih ettim ve çok memnunum. Sararma konusunda da arkadaşlarla aynııı fikirdeyim tamamen kullanıma bağlı, ama ay sonunda elbette ilk günkü gibi olmuyor ama lastikler değiştiği anda tertemiz bir görünüm kazanıyoruz:)Kızlar aranızda ice braket taktiran var mı? Sararma yapmiyormuş diye duydum ne derece doğrudur? İce braket taktiranlar yardım ediiiinnnn :) bir arkadasım 1 hafta önce porselen taktirdi, ne kadar fırçalarca fircalasin yine de sarardi. 1 haftada sararirsa 1 yıl sonraki halini düşünemiyorum. O yüzden bende ice braket düşünüyorum ama kullananların yorumlarına ihtiyacım var....
Ortodontik tedavide boşluklar çok kıymetli, yani o boşlukları kullanarak daha hızlı ve kolayca sonuç alınıyor. Düşünsene sağı solu dolu olan bir dişi yerine yerleştirmek yerine bir tarafı boş olan veya kıpırdamaya daha müsait dişi yerleştirmek daha kolay, o nedenle doktorlar haklı olarak hızlı ve kesin sonuca ulaştıracak yolu tercih ediyorlar. ama naçizane tavsiyem sağlam ve yerinde olan dişlerini elletme, varsın süre 3-5 ay uzasın ama diş kaybını önlemek adına tedavi oluyorken neden diş çekimi yapılsın? Bana yanlış geliyor...nisan ayından beri ortodontist araştırması yapıyorum, şimdiye kadar 6 farklı ortodontist ile görüştüm, 29 yaşındayım ve yanlış tedavi ile zaman kaybetmek istemediğim için ince eleyip sık dokuyorum. gittiğim doktorlar birbirinden farklı tedavi planları sundular. Tabi sonuçta kafam da iyice karıştı. Hangi tedavi planının en doğrusu olduğuna karar veremiyorum. Durum şöyle;
bazı doktorlar üstten iki dişimin çekilmesi gerektiğini, üst çenede yer olmadığını söylüyorlar ve çekimden sonra nance aparey denilen damaklıklı birşeyi yaklaşık 1 sene kullanmam gerekiyormuş, bu alet konuşmamı bozacakmış (ben öğretmenim-bu nedenle bu yöntem işime gelmiyor)
bazı doktorlarda benim dudak yapım nedeniyle kesinlikle çekim yapılmaması gerektiği, eğer çekim yapılırsa dudak kaslarım etkileneceğinden yüzümde sarkmalar olacağını ve yaşlı göstereceğimi söylüyorlar, sadece braket takarak düzelebileceğini söylüyorlar, burada da kafamı karıştıran üst çenemde gerçekten yer yok, dişlerim birbirinin üstünde, yer olmadan nasıl düzleşecek diye düşünüyorum yani mantıklı gelmiyor ama çekim yaptırırsam da yüzümün simetrisinin bozulmasından korkuyorum.
çok kararsız kaldım, siz olsanız hangi tedaviyi seçerdiniz, lütfen bir akıl verin
Çok zahmetli değil ama elbette bakıma ve ilgiye normalden daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Çok çok kişisel bir tercih o nedenle çok araştırıp karar vermeni tavsiye derim. Benim owercross tedavim oldu ve bitmek üzere, evet uzun ve zahmetli bir süreç ama 1 gün bile pişman olmadım:)ya kızlar bısı sorucam sıze su aralar dıs telı taktırmayı dusunuyorumda sızce taktırsammı herkes pek bır problemın yok dıyor ama ben kafaya taktım sızce bu kadar zahmete degermı
yardımcı olursanız cok sevınırım:)
:) durmumuz bu kadar aynı olur. Benim 16-17 ay kadar oldu ve sona yaklaştım, sararma hafif hafif bende de var ama bitiminde bir beyaztlama işlemi ile çözülüyor, sıkma canını. Üst eksenin oturması benim 1 seneyi aldı, çok çok belirgin değildi ama hakikaten uzun sürdü, şimdi de altta implant yerimi ayarlıyorz o nednele bekliyoruz ve üstleri sabit tutmak için epey bir çaba harcıyor doktorum:) Bitiminde ise retainer ve beyazlatma işlemi bekliyor...ben 8 aydır tel takıyorum hem de metallerden görüntü umrumda değil şuan...yaşım 28 ve evliyim:) üst dişleri komple sola kaydıracaklar çünkü ön iki dişim tam ortalı değil ama bi cacık yok daha....altlar felaketti köpek dişlerim sıkışmadan dolayı yerleşmemişti öndelerdi çıkıntı gibi ve altlar tamamen düzeldi...doktor bi dişimi çekti ve şuan harikalar ama dişerimde sararma var yaa fırçalıyorum ama yine de sarılar(((
tek sorunum şuu zahmetime değecek biliyorum ama dürüm yemeyi özlediiim...çekirdek çintmek istiyorum...koçanıyla mısır yiyemiyorum(((((( ühüüüüüüüüüüüüü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?