Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Birşey olmaz dişler kaymakta diretiyor demekki o yüzden takıyorlar.kardeşiminkide zigzaklı ama onun ağrımıyor alıştı 3 aydır öyle.birkaçgüne birşeyin kalmaz.

Teşekkür ederim benim lastiğim sorunlu yumuşak olanı rahat ondan isticem umarım ben 3 ay takmam ya 1 ay yeter:)

2 sene önce taktırdığım tellerden kurtulmama az kaldı. üst dişlerimi engelledikleri için alt teller çıktı ve sürekli takmak üzere plastik bişey verdi doktor. sadece yemek yerken çıkartmam gerek. üst taraf da 1-2 ay içinde çıkacak gibi çok mutluyum :)

Tellerim haziranda çıkmıştı durun son durumu yazayım bari.

Alt dişlerimin arkasına incecik görünmez bir tel takıldı. İlk zamanlar dilinize takılıyor ama sonra unutuyorsunuz gidiyor.
Bu kullanım son derece rahat. Doktorum Üst dişlerimin arkasına 2-3 ay sonra takacğını söyledi.
Ayrıca düzenli olarak şeffaf aparey kullanmam gerekiyor ama umursamıyorum pek. Daha doğrusu unutuyorum. Uzuun zamandır takmıyordum, bugün takınca müthiş bir sızlama ve ağrı yaşadım. Demek ki dişler hareket ediyor onlar olmayınca.

Adam o kadar dedi.

NOT : Her türlü soruya açığım. Memnuniyetle yardım ederim tel tedavisinde :) ( O iki yıl içierisinde Ortodonti okumuş kadar oldum da. )

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar yine, yine ve yine size ihtiyacım var...bende 17 aydır tel tedavisi görüyorum haziran ayında doktorum bana alt çeneden üst çeneye lastik verdi takmam için...lastiklere alışması zor olsa da alıştım fakat daha sonra lastikler gece ağzımı öyle bir kasmaya başladı ki gece ağzımı açma refleksiyle beraber üst dişler alt dişlere vuruyordu öyle ki dişlerin vurmasıyla tellerim mi kırıldı diye uyanıyordum..bu devam edince fark ettim ki korktuğum başıma geldi ve alt tellerimden üç tanesi kırıldı lastikler yüzünden desem de dişçi kelimenin tam anlamıyla sallamadı neyse..bir süre sonra tekrar vurunca ben gece bu lastikleri çıkardım..doktora gittiğimde bir telin daha kırıldığını fark etti alt çenede neyse oda oldu lastiklerden şikayetimi söyledim o da devam etmelisin ama dedi bir çözüm olarak (dişlerimin sola kayması gerekiyor tam olarak) tek sol tarafına tak dedi bende sadece sola takıyorum şimdi..ama içime kurt düştü..sağ tarafa takmayınca acaba ben mi sebep oldum, bu tedaviyi daha da uzatır mı acaba diye sıkılmaktayım diğer tarafada takacam ama yine kırılırsa diye korkuyorum..şimdi söyleyin bana..şimdiden önerilerinize deneyimlerinize fikrinize sağlık..bekliyorumm

son durumu bildiriyorum;
çok acıktım...
hassasiyet üst düzeyde, ben de merak ediyorum ne zaman yemek yiyebileceğimi?!:18:
öyle tabi elifos doktor ne derse o.. ilerde problem yaşayacağına şimdiden önlem işte
bugün kaçıncı gündü? çorba filan içemiyormusunuz..gerçi içseniz ne fayda tok tutmuyorki.. bence 3 güne kdar geçicek..2 ile 10 gün arasında alışıyormuş dişler

merhaba sizin telleriniz niçin takılmıştı merak ettim 2 yılda mı sorun çöüzldü yoksa garanti olsun diyemi beklediniz?

Son düzenleme:
bugün kaçıncı gündü? çorba filan içemiyormusunuz..gerçi içseniz ne fayda tok tutmuyorki.. bence 3 güne kdar geçicek..2 ile 10 gün arasında alışıyormuş dişler

bugün 3.gün
gitgide daha az rahatsızlık veriyor,
hakikaten insanoğlu her şeye alışıyor..
sıvıyla beslenmek daha iyi, biraz midem küçülsün zaten
çorba doyurmuyor ki canım, ekmek çok tüketirdim pat diye kesince
zaten dudaklarım kuru deli gibi su içiyorum..
şikayetim yok, bir kaç güne varlıklarını unuturum
senin ne zaman takılıyor?

merhaba sizin telleriniz niçin takılmıştı merak ettim 2 yılda mı sorun çöüzldü yoksa garanti olsun diyemi beklediniz?

Zaten tel tedavilerinin genel süresi 18-24 ay. Benim dişlerimde çarpışıklık vardı. Daha 10. ayda düzelme gözlendi ama doğal olarak dişler hareket ettikçe kapanış bozuklukları yaşadık. Daha doğrusu önemli bişey değildi ama dişlerim fakültede yapıldığı için doktorum her ayrıntısını hesaplamayı tercih etti. Yay falan kullandım. Önceki sayfalarda da mesajlarım var bu yay olayıyla ilgili zaten :)

oyyyyyyyyyyyyyyyyyy oyyyyyyyyy tam benlik bu başlık nasıl tahmin edemedim kk da böyle biyerin olacağını............. neyse bende sizdenim 17 ağustosta tellerim takıldı 31 yşındayım ve çocukluğumdan beri yamuk dişlerimden nefret ettim ergenlik ve genç kızlık dönemimde bu nefretim tavan yaptı ve sonunda tel taktırmaya karar verdim ama zor bir süreç oldu benim için 9 dolgu 2 kere acılı bir diş taşı temizliği ve 4 sağlam diş gitti ve tam teller takılacakkken dişçimin annesi öldü 1 ayda beklemek zorunda kaldım ama takıldı sonunda ve kabus başladı çünkü damaklarım fena yara oldu batmalar çok kötüydü bayram tatilinede gelince dişçiyede gidemedim ve ağzımda apse oluştu meğer diş telim batıyormuş sonra lastik verdi 4 tane şimdi onları kullanıyorum bana 1,5 sene dendi umarım tedavi uzamaz

bende 2 kilo verdim ama alışınca şimdi yine maşallah yemeye başladım

sevindim alışmana canım inş geçer 2 3 güne..çorba doyurmuyor dediğin gibi bide sabah akşam içmek çok sıkıcı..:/ dudakların içinde nemlendirici filan kullan istersen.şimdi doğru düzgün bişeyler yiyemiyorsun,bol bolda su içiyorsun fazla kilocukların varsa giderler bu sayede de :) olumu yönlerden bakmak lazım dimi
benimde eylül ayı içinde takılcak işte tam günü belli değil çünkü şuan başka bi hastanede 20liklerimi çektiriyorum.onların arasındada en az 10-15 gün iyileşme süreci olduğu için uzun sürdü.ayın 3ünde ve 13ünde randevum var kalan 2 20liğim için..daha sonrada normal 1 tane diş çekimim var..sonrada takılsın teller

haklısın canım teşekkür ederim sanada geçmiş olsun inşallah seninde yara falan olmadan atlatırsın şuan için rahatım

Banada aynısı oldu yeni takıldığında ağrı oluyor daha sonra ceviz dahi yersin sert olan şeyleride yiyebilirsin ,bir zararı olmuyor.

teşekkür ederim içim rahatladı herkes anormal bi durum gibi yaklaşıyodu çünkü salı günü tekrar doktora gidicem alt dişlerime takılıcak bu sefer

kızlar tellerinizi nekadar sürede bir kalınlaştırıyorlar. birde randevunuz kaç günde bir oluyor.

Benim genelde 30 günde bir olurdu ama dişin durumuna göre 15 günde 1 de gittiğim oldu.
Yine aynı şekilde tellerin kalınlaşması da dişlerinin hareketine göre.

arkadaşlar size tel taktırma işi nekadara mal oldu lütffffffffffffennnnnnnnnnnnnnn beni bilgilendirin ben kazık yedimmi acaba:44:benim sadece ortodontiste 3,500 vereceğim ama bide dışarıda başka bir dişçiye çekim temizlik ve dolgu yaptırdım en az 300 ,500 de ona e bunu bide filmi gittisi geldisi 4000tl mal oluyo ama görümcemin kızı eskişehirde 1000tl yaptırıyor ve herşey içinde yani çekim de dahil galiba

tatlım emin ol 1000e yaptryosa düzgn bişey cıkmaz. ben 3.5 sene önce vermiştim 1600 euro . temizlik parası değil ama biz öncede koruyucu dolgu yaptırmıştık onlara da 800 lira kadar vermiştik =)

theblackkeys seninle aynı gün takılmış tellerimiz :) birşey sormak istiyorum yorumlara bakılınca diğer arkadaşlarımız baya ağrıdan söz ediyo ama sanırım seninde benim gibi pek ağrın olmamış ,yani beni teller hiç etkilemedi diyebilirim evet ağzımda garip bişey var alışmak güç ama öyle ağrı kesicilik şeyler filan olmadı acaba normal mi acaba niye ağrımıyo ya yoksa geç mi düzelme olacak filan diye dşünmeye başladım :)) sizdede kuruluk var değil mi benim dudaklarım feci çatladı kuruluktan

:D aynı gün mükemmel dişler yolunda adım attık desene, hayırlı olsun
tez vakitte kurtaralım inşallah.
evet çok şükür ağrım olmadı sağda solda okuduklarımdan sonra şanslıymışız
canım bence o bünye meselesi acı duyarlılığı gibi meselelerdir
doktor bana 3 gün uyuyamazsın, kulaklarımı çok çınlatıcaksın dedi ama
çok ağrım olsaydı da hedefe giden her acı kutsal gelirdi o ayrı
ancak geç düzelme olacağını sanmıyorum, tamam sürünmüyorum ama eskisi gibi hapur hupur yiyemiyorum
bırak düşünemiyorum bile bu bile düzelme değil mi?
dudaklar fena tabi, çölde yolumu kaybetmiş gibiyim

tez vakitte şifa bul, aramıza katıl elifos, sen ki 20' liklerin alt etmiş kızsın, kim tutar seni :)) arkadaşım çektirdiğinde konuşamadı bir kaç gün ordan biliyorum, teller daha rahat yüksek ihtimal
ooo kilo olmaz mı ya, belki tellerin bir hayrı daha olur

çok fena gaza geldim ben şimdi teşekkür ederim canım kolayca atlatırız inş bu aşamaları..
Hakkaten 20liklerde zor bu arada antreman oluyor benim için
bendede vardı 13 kilo fazlacık :) 20 likler sayesinde birazda benim çabamla 6-7 kilo fazlam kaldı :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…