Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

maşallah canım ne güzel yarısından kurtulmuşsun fazlalıkların
tellerden sonra geri kalan da erir gider, yeme düzenin daha da değişecek ister istemez
bu iyi bir şey oldu bana çünkü abur cubur yiyemeyeceğim.. sürede yaklaşıyor hem fit hem inci dişli mi olacağız nedir, haha

evet aynen ya tek sıkıntım abu cuburlar...onlar hayatımdan çıkınca kilolarda çıkıveriyo :)))
seninde vereceğinden hatta verdiğinden eminim...hem fit hemde süper gülüşlere sahip olcaz inş

evet aynen ya tek sıkıntım abu cuburlar...onlar hayatımdan çıkınca kilolarda çıkıveriyo :)))
seninde vereceğinden hatta verdiğinden eminim...hem fit hemde süper gülüşlere sahip olcaz inş

büyük adımlar attık, şüphem yok kendi adıma
not: sakız çiğnemeyi özledim

merhaba arkadaşlar benimde ön ve alt dişlerimde hafif yamukluk var. diş teli tedavisinin ücreti ne kadar, üniversite veya devlet hastanelerinde takılabiliyor mu?

Son düzenleme:
merhaba arkadaşlar benimde ön ve alt dişlerimde hafif yamukluk var. diş teli tedavisinin ücreti ne kadar, üniversite veya devlet hastanelerinde takılabiliyor mu?
fiyatlar oldukça değişken kimisi 2000 liraya hallediyor, kimi 5000. devlet hastanelerinde okuduklarımdan aklımda kalan 5 yıl sonraya gün verdikleri, hepsi böyle midir bilemem..
18 in yaşın altıysanız devlet karşılıyor masrafı bir de
ben özelde yaptırıyorum
kolay gelsin

Kızlar dr gittim lastikleri sadece gece takmamı söyledi çok ağrım olduğu için bahsetmiştim burda gece yeterli olur mu sizce gündüz olmucak neticede bozulma fln olur mu kafam karıştı bide daha fazla düzelmez dişlerin arası açılır bu sefer dedi ön dişlerim tam geride değil yani diğer dişlerle aynı hizada değil biraz daha önde.. suan güzel aslında dişlerim memnunum ama ben daha iyisi olsun istiyorum bu kadar beklemişken çilesini çekmiş ve 3000e yakın para harcamışken:) ya sanki sallıyo dr beni gıcık oluyorumm..

kızcağız bi yemek yemeye başlasında sakızıda ciğner sonra

:))BEN HERŞEYİ YEDİM TEL TAKILDIKTAN SONRA 8 KİLO ALDIM YANİ DÜŞÜNÜN BENCE o ağrıyan dişin üstüne gitmeli tabi cok zorlamadan en fazla 1 hafta sürer..

Ben 1.5 sene kadar kullandım ilk damak takmak zorunda kaldım 3 ay kadar sonra teller takıldı büyütülcek birşey değil.Bazılar çok fazla abartıyor ve dikkat delisi oluyor alakası yok ben 1,5 sene boyunca zerre kadar dikkat etmedim asitli icecekler olsun sakız v.s bunların hepsinden yedim içtim hiçte birşey olmadı asit yüzünden eriyor falan deniyor ama böyle bişey olmuyor. Tedavi bittikten sonra 1 seneye yakın sefaf damak kullanılıyor geceleri. Bide dişin arkasına takılan ince tel.. Yurt dışında telin ölene dek durması uygun görülüyormuş ama türkiyede birazda doktor istediğine kalmış ben hala kullanıyorum.

Merhaba, RPE ile ust cene genişletmesi mı oldunuz acaba ? Bendede suan RPE var. Ama doktrorum 2 ay sonra çıkarticaz dedi. Çıkarttıktan sonra damakta daralma olmuyor di mı? Korkuyorum yeniden daralır diye

yapabilirim inanıyorum hatta hiç bir şey imkansız değil..
canım ilk günler garip evre
artık bitti
geri döndüm yemekler

Yaparsın tabi su minik sakızlar işini görür o ağrıyan dişlerin üstüne üstüne git ben oyle yaptım herşeyide yedim içtim hiç kısıtlamadım kendimi 19 ay oldu cok sükür ufacık problem bile olmadı sadece 1 diş için bekliyorum suan bi yerleşsse cıkcak artık darısı sana canım emin ol zaman su gibi akıp geçiyo dün gibi taktırdığım gün..

Merhaba, RPE ile ust cene genişletmesi mı oldunuz acaba ? Bendede suan RPE var. Ama doktrorum 2 ay sonra çıkarticaz dedi. Çıkarttıktan sonra damakta daralma olmuyor di mı? Korkuyorum yeniden daralır diye

Bende damak darlığı vardı suana herhangi bi sorun olmadı 3 ay kullandım. tedavım 2 sene önce falan bitti. Hala doktora belirli aralıklar gidiyorum onların konturolü yapılıyor zaten :) sen 20 lik dişlerini takip et cunku 20 lik dışler cıktığı zaman dişlerinin yapısı bozuyor eski haline dönebiliyormuş.

Henüz yirmilikler çıkmadı cok şükür. Çıkarsa da çektiririz heralde. Onca seyden sonra bozulmasına göz yumamam :) bu arada damağından rpeyi çıkardıkları zaman damağına ince bir tel taktılar mı ?

Hayır olmadı zaten benim normal rpeyilerden farklıydı. Hatta diğer doktorum gülerek sana sosyete teli takmış falan demişti bende başkasında görmedim zaten aynısından ince tel dediğin en son tedavi sonunda diş arkasına takılıyor. :))

20lik dişler içerde gömük şekildede kalabiliyor çıkmıyor bazen..eğer yan pozisyonda ise diğer dişlere baskı yapıp yamultabilir yada baskı yaptığı dişi çürütebilir. kaç yaşındasınız ? panoramik filmde ortaya çıkıyor 20liklerin durumu..

20lik dişler içerde gömük şekildede kalabiliyor çıkmıyor bazen..eğer yan pozisyonda ise diğer dişlere baskı yapıp yamultabilir yada baskı yaptığı dişi çürütebilir. kaç yaşındasınız ? panoramik filmde ortaya çıkıyor 20liklerin durumu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…