Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

18 yaşını geçersen devlet karşılıyor diye biliyorum.

diş teli taktırmam gerek aynı zamanda burun ameliyatı da yapılacak tel takarsam çenem burnumla ilgili bi sıkıntı çıkkarır mı?

Bende tellerle beraber burun ameliyatı olacağım,şu an teller var ağzımda burun ameliyatı olmak için doktorla görüştüm bir etkisi olmaz dedi,eğer sorun olursa tel tedavim bitince olmak istedim zararı yok dedi ,narkoz verecek olan bölümle ilgisi varmış oda birşey olmaz demiş.Eğer sende bu konuda daha başka bilgiler edinirsen bana yardımcı olurmusun.ben tel tedavisinden sonra çenede değişiklik olacağından burunda düşme olmasından korkuyorum,yada çenedeki değişiklikten sonra burunun yüzüme uymamasından.

Benimde alt çene ameliyatı olmam gerekecek ama ben istemiyorum doktor istiyor olmalı diyor ,çalışıyorumda işten çıkmam gerekir herhalde,üç ay değil bir ay kilitli kalması gerekiyor diye biliyorum ben .Fiyatlarda çok yüksek çene ameliyatlarında.doktorum devlet hastanelerinde yaptırmamı istemiyor bir doktor ayarladı ama bakalım hayırlısı ben çok korkuyorum,daha çok var gerçi,önce dişler düzelecek.

Colgateyi falan boşverin prodontax kullanın daha etkili ve bitkisel bir diş macunu

Takmamakla yanlış yapmışsın ,dişler eski yerlerine kayma yapmış.

Kızllaaaar acil durum !! ya ben bugün doktor randevum vardı bu gidişimde elastikleri 3lü zigzag taktı inanın ağzımı acamıyorum cok ağrıyo yaaa bide takması coook zor böyle olan varmı bide düzenli takmam lazım çünki 1-2 ay sonra cıkıyo teller kızlar napsam ya bu hep böyle ağrır mı bide üst 4. dişin kayması için ama alttakiler oynadı sanki yerinden poff(

selammm :))

salı günü takılan üst diş tellerimle bugün üçüncü günüm Allah'a şükür ağrım yok ama yemek yerken çok tedirginim sanki her an bir şey olacakmış gibi:) ön dişlerimde hassasiyet var birşey ısırsam o acıyı düşünemiyorum bile:S
kaçıncı gün hareketlenme olur çok merak ediyorum baya sabırsızım ya

bende şuan 20likleri çektiriyorum..o yüzden 3 4 gün sıvıyla beslenme konusunda tecrübeliyim..merak ettiğim şey dişlerinizde sızı mı var ağrı mı? ağrıkesici filan içtiğinizde geçiyormu :)

bende kaçıncı gün o hassasiyet geçer ve normale döner merak ediyorum :)

bence hep öyle ağrımaz dişleriniz alışana kadar ağrır diye düşünüyorum..ağrı kesici filan içtinizmi? son aylarınızdasınız bence biraz daha sabredin

bence hep öyle ağrımaz dişleriniz alışana kadar ağrır diye düşünüyorum..ağrı kesici filan içtinizmi? son aylarınızdasınız bence biraz daha sabredin

sızıyla ağrı arası diyeyim elifos, orada olduğunu hatırlatıyor tel
ama ciddi bir ağrıdaki gibi sadece ona odaklanmıyorsun...
regl sancısı çok daha fena ilaçsız geçiremiyorum ne yazık ki
şimdilik ağrı kesici ihtiyacı duymadım, geçmiş olsun, benim 20' likler hala duruyor

anladım ağrı kesiciye ihtiyaç duymadığınıza göre çok şiddetli birşey değil demekki..yaşayıp görücem bende inş bakalım :)
tel tedavisine başlamadan önce doktorumun 20likleri çektirmemi istemesi tuhaf gelmişti,endişelenmiştim ama şimdi daha iyi anlıyorum..çünkü çoğu kişide tedaviden sonra 20likler çıktığı için dişler tekrar eski haline dönüyormuş..inşallah sizde öyle bir sorun olmaz

merhaba kızlar..
2011 eylülde aranıza katılmıştım,,
açık kapanış problemim vardı o sorun bitti .
lastikle üst ve alt çeneyi hizaladık az aralık kaldı gerçi ama ..
gecen ayki randevuda bir ay lastik takma bakalım eski haline dönecekmi demişti doktorum bende takmadım bir ayda gerileme olmadı ve süre olarakta 6 ay vermişti..
dünki randevumda 2 ay sonra çıkartabilecegimi, tedavimin tamamlanmış oldugunu söyledi.
bu durumda 14 ay tellerim benimle kalmış olacak, neden 6 aydan 2 aya indi ona anlam veremedim doktorada sordum ama tatmin eden bi cevap alamadım.
kasımda çıkartırsam eski haline döneceği korkusu sardı
şubatı martı bekleyim dedim değişen birşey olmaz dedi doktorum korkuyorum kızlar birdaha taktıramam bu mereti birsürü para döktüm yamulursa tekrar tedavi ettiremem

Birşey olmaz dişler kaymakta diretiyor demekki o yüzden takıyorlar.kardeşiminkide zigzaklı ama onun ağrımıyor alıştı 3 aydır öyle.birkaçgüne birşeyin kalmaz.

şiddet yok bu kesin ama yemeklerden bayağı bir tırsıyorum bu da mı şiddet değil?!
daha önce gittiğim doktor 20 liklerin üst,ön dörtlüyü sıkıştırdığını söylemişti, çene yapım darmış
20 likler çıktı, yerini aldı ve öne doğru tüm gücüyle ittirip, ön dörtlü birbirinin üstüne çıktı, yamuldu
yapabileceği her şeyi yaptı,
ve sağlam diş kaybetmeyelim dedi doktorum...

Son düzenleme:
benimkiler daha çıkmadığı için ve ne zaman çıkacaklarıda belli değil..o yüzden çektiriyorum tek tek sağlam dişleri ama yapıcak bişey yok bu arada dişlerinizin hassasiyetinin biteceği zamanı merakla bekliyorum bende..kaç gün sürcek acaba :/

son durumu bildiriyorum;
çok acıktım...
hassasiyet üst düzeyde, ben de merak ediyorum ne zaman yemek yiyebileceğimi?!:18:
öyle tabi elifos doktor ne derse o.. ilerde problem yaşayacağına şimdiden önlem işte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…