merhaba bende yakın zamanda diş teli taktırıcam ve doktorum 18 yaş üzerinde olduğum için sevk dahilinde olmadığımı söyledi.20 yaşındayım.adana da yaşıyorum o yüzden sizden yardımcı olmanızı rica ediyorum bu konuda.üzerinden 1.5 yıl geçmiş neredeyse fakat kuzeniniz aracılığıyla bilgi sahibi olabilirseniz ve yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.18 yaş üzerinde hala sevk geçerli mi özele?
cnm yanlış anlamadıysam sende açık kapanış var. onunda tedavisi var tabi çok büyük ölçülerdeyse cerrahi müdahale gerekbilirmi bilemem var daha önce nette araştırırken görmüştüm öncesi sonrası düzeliyor yani. bi araştır doktora danış en net bilgiyi o vericektir[/QU
çene birbirine denk gelmiyorsa bir senelik diş teli tedavisi sonunda çene ameliyatı olman gerekebilir
diş teli taktırmam gerek aynı zamanda burun ameliyatı da yapılacak tel takarsam çenem burnumla ilgili bi sıkıntı çıkkarır mı?
canım tel takma dönemi bitince bende ameliyat geçirmem gerekmiş sanırım nasıl zormuydu ameliyat agız 3 ay kapalı bibetle beslenme falan duydum çok zor diyolar bu ameliyat gözüm korktu açıkcası ama ben o safhaya kadar gelebilsem şükredicem çok geçmiş olsun inş bende yaptırabilrimm(
Benim doktorum da gargayarı söylemedi, ama açıkçası ben gün içinde kullanmayı seviyorum. Miniklerden at çantana rahat olursun:) Ben colgate sensitive pro relief beyazlatıcı etkili kullanıyorum, memnunum, herhangi bir beyaztlatmalı iyi bir macun kullanabilirsin, sonuçta renk değişimine çok müsait oluyorlar braketler zamanında:)
Ayrıca yine braketler için özel diş ipleri var, onlar da temizlikte çok işime yarıyor. gün içinde gerek duymuyorum ama akşam yatarken detaylı bir temizlik iyi geliyor:) Diş ipi bu ve eczanelerde var.
Oral-B Super Floss
Bu arada harikasın, ne kadar heveslisin bravo, inan bu bakım sana o kadar iyi ve başarılı bir tedavi olarak geri dönüyor ki:) Ben akşam temizliğini şu sırayla yapıyorum.
1.Çapraz fırça
2.Arayüz fırçası
3.Dişi ipi
4.Gargara
5.Lastiklerimi takıyorum ve hoooop yatak:)
Kızlar tam tellerim çıktı oh biraz güzelleşti dişlerim derken 1 hafta sonra ağrılar başladı ne göreyim 20 likler çıkıyormuş
bozdu biraz dişlerimi doktorumun umrunda değil . çıkamayan 20 liklerim için ameliyata yönlendirdi sadece. teller çıktıktan 1 ay sonra Ameliyat oldum bu kez ağız yarasından 2 gün alt üst plağımı ,5-6 gece de ( altı hiç takamadığım için sadece üstü takınca tükrük topladı ) üstü takamadım sadece gündüz taktım. Ve bozulma oldu dişlerimde..
Şu anda tellerin çıkmasından sonraki 5. hafta içindeyim plaklarımı sürekli takıyorumtecrübeli olan biri var mı ne olacak bu dişler düzelir mi.. :18:
bende şuan 20likleri çektiriyorum..o yüzden 3 4 gün sıvıyla beslenme konusunda tecrübeliyim..merak ettiğim şey dişlerinizde sızı mı var ağrı mı? ağrıkesici filan içtiğinizde geçiyormu :)dün akşam biraz ağrım oldu..
ama uyudum
ya uyutmasaydı bir de o var..
iyi, teller işlevini görmeye başladı artık
yara durumu yok ancak
hassasiyet oldukça yüksek
ısırmayı düşünemiyorum bile
hem deneme yanılmayla yemeye başlamak için erken
akşam çorba içebildim..
sıvıyla beslenmek konusunda haklıymış tecrübeli arkadaşlar..
kahvaltıyı çay ve peynirle tamamladım, isterse sararsın braketler
bu bir yıl nadastayım, sonra
bende kaçıncı gün o hassasiyet geçer ve normale döner merak ediyorum :)selammm :))
salı günü takılan üst diş tellerimle bugün üçüncü günüm Allah'a şükür ağrım yok ama yemek yerken çok tedirginim sanki her an bir şey olacakmış gibi:) ön dişlerimde hassasiyet var birşey ısırsam o acıyı düşünemiyorum bile:S
kaçıncı gün hareketlenme olur çok merak ediyorum baya sabırsızım ya
bence hep öyle ağrımaz dişleriniz alışana kadar ağrır diye düşünüyorum..ağrı kesici filan içtinizmi? son aylarınızdasınız bence biraz daha sabredinKızllaaaar acil durum !! ya ben bugün doktor randevum vardı bu gidişimde elastikleri 3lü zigzag taktı inanın ağzımı acamıyorum cok ağrıyo yaaa bide takması coook zor böyle olan varmı bide düzenli takmam lazım çünki 1-2 ay sonra cıkıyo teller kızlar napsam ya bu hep böyle ağrır mı bide üst 4. dişin kayması için ama alttakiler oynadı sanki yerinden poff(
bence hep öyle ağrımaz dişleriniz alışana kadar ağrır diye düşünüyorum..ağrı kesici filan içtinizmi? son aylarınızdasınız bence biraz daha sabredinKızllaaaar acil durum !! ya ben bugün doktor randevum vardı bu gidişimde elastikleri 3lü zigzag taktı inanın ağzımı acamıyorum cok ağrıyo yaaa bide takması coook zor böyle olan varmı bide düzenli takmam lazım çünki 1-2 ay sonra cıkıyo teller kızlar napsam ya bu hep böyle ağrır mı bide üst 4. dişin kayması için ama alttakiler oynadı sanki yerinden poff(
sızıyla ağrı arası diyeyim elifos, orada olduğunu hatırlatıyor tel
ama ciddi bir ağrıdaki gibi sadece ona odaklanmıyorsun...
regl sancısı çok daha fena ilaçsız geçiremiyorum ne yazık ki
şimdilik ağrı kesici ihtiyacı duymadım, geçmiş olsun, benim 20' likler hala duruyor
bence hep öyle ağrımaz dişleriniz alışana kadar ağrır diye düşünüyorum..ağrı kesici filan içtinizmi? son aylarınızdasınız bence biraz daha sabredin[/
elifos mrb ağrı kesici almıyorum çünki gebelik olasılığı var şöyle bişey dr'un bana taktığı lastik yumuşaktı zigzag yapması daha kolay ağrısı daha azdı ama evdeki lastiklerden kullanabilirsin dedi son anda vazgeçip, inanın gece uyuyamadım konuşamıyorumki hiç o derece çenem kilitlenmiş gibi şimdi eski lastiği taktım rahatladım yarında gidip o yumuşak lastiklerden isticem 20 gün dayanamam çünki ayy inşallah size vermez bunu dr cok berbat bide ben 6 öğün yiyorum diyetteym 6 kez cıkar tak fenalardayım:)
Kızllaaaar acil durum !! ya ben bugün doktor randevum vardı bu gidişimde elastikleri 3lü zigzag taktı inanın ağzımı acamıyorum cok ağrıyo yaaa bide takması coook zor böyle olan varmı bide düzenli takmam lazım çünki 1-2 ay sonra cıkıyo teller kızlar napsam ya bu hep böyle ağrır mı bide üst 4. dişin kayması için ama alttakiler oynadı sanki yerinden poff(
anladım ağrı kesiciye ihtiyaç duymadığınıza göre çok şiddetli birşey değil demekki..yaşayıp görücem bende inş bakalım :)
tel tedavisine başlamadan önce doktorumun 20likleri çektirmemi istemesi tuhaf gelmişti,endişelenmiştim ama şimdi daha iyi anlıyorum..çünkü çoğu kişide tedaviden sonra 20likler çıktığı için dişler tekrar eski haline dönüyormuş..inşallah sizde öyle bir sorun olmaz
benimkiler daha çıkmadığı için ve ne zaman çıkacaklarıda belli değil..o yüzden çektiriyorum tek tek sağlam dişleri ama yapıcak bişey yokşiddet yok bu kesinama yemeklerden bayağı bir tırsıyorum bu da mı şiddet değil?!
daha önce gittiğim doktor 20 liklerin üst,ön dörtlüyü sıkıştırdığını söylemişti, çene yapım darmış
20 likler çıktı, yerini aldı ve öne doğru tüm gücüyle ittirip, ön dörtlü birbirinin üstüne çıktı, yamuldu
yapabileceği her şeyi yaptı,
ve sağlam diş kaybetmeyelim dedi doktorum...
benimkiler daha çıkmadığı için ve ne zaman çıkacaklarıda belli değil..o yüzden çektiriyorum tek tek sağlam dişleri ama yapıcak bişey yokbu arada dişlerinizin hassasiyetinin biteceği zamanı merakla bekliyorum bende..kaç gün sürcek acaba :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?