hiç ortada bişi yokken ztn muhasebeciyim ofiste çalışıyorum diye bu işe kalkıştım ama şimdilerde evlilik planları yapıyorum gibi gibionun etkisi var sanırım süre gözümde büyüyor
lastik mi takılıyor bide o nasıl bişey telin üstüne mi takılıyor ne zaman takılıyor benim 1,5 ay oldu takılalı.
dişlerini normal şekilde fırçalayabilirsin. ayrıca arayüz fırçası alıp diş tellerinin arasına takılanları daha rahat temizleyebilirsin.
düşmezler korkmaağrı sızın olursa sonuçta kavuşacağın inci dişleri düşün moral olsun
benim bugün 5. ayım bitti. arada canımı sıksalarda seviyorum baya tellerimi.
Geçmiş olsunİyi ki taktırmışsınız tel tedavisi için hiçbir zaman geç değil. Fırçalamaya gelince, tedavi esnasında dişlerinizin çürümemesi önemli. Benim dişlerim çürüğe meyilli olduğu için çok özen gösteriyorum. Öncelikle sorayım, ortodontik fırça ve arayüz fırçası tavsiye etti mi doktorunuz?
Bu ortodontik fırça. Orta kısmıdaha kısa, telleri fırçalyorken kolaylık oluyor. Hem de çok yumuşak.
Bu da arayüz fırçası, fırçanın ulaşamadığı tel aralarındaki yemek kalıntılarını filan temizlemen gerekiyor ki çürük yapmasın.
Ben doktorumun bana gösterdiği fırçalama şeklini şöyle anlatayım, ilk önce arayüz fırçasıyla braketler arası temizliği yapıyorum. Sonrada ortodontik fırçayla önce tam olarak tellerin üstünü, daha sonra aşağıda yeşille gösterdiğim kısmı (doktor telin alt kısmındaki kalıntı bir şekilde su içtiğinde filan gider ama burda telin üstüyle diş etin arasında kalan yerde kalıntı kalırsa çürüğe sebep olur burası önemli dedi) fırçalıyorum. Daha sonra dişlerin alt ve arka kısmını fırçalıyorum.
Fikir olsun diye yazmak istedimUmarım sorunsuz bir tedavi sürecini atlatır güzel bir gülüşe kavuşursun
işte bende bu yüzden doktor um ocakta cıkarabılırız demesıne ragmen mayıs hazıran gıbı dusunuyorum korkuyorum eskı haline dönmesinden.. alt ve üst azı dişlerim arasında agzımı kapattıgım zaman biraz aralık kalıyor cünkiKeşke ben de tekrar tel takabilsem diyorum çünkü doktorum tedavimi çok kısa tuttu (9 ay ve gerçekten çok ayrık dişlerim vardı) çıktığında çok memnun kaldım ama arkasında sabit retainerlar olmasına rağmen yine ayrıldılar hele ön iki dişim eski haline geldi. çenem büyük dişlerim küçük olduğu için durduramadılar bir türlü oynamasını. arkadaki sabit retainerlar da benim dikkatsizliğim sonucu kırıldı malesef, doktor bu sefer essix denen şeffaf retainerlardan yapacak eylül'ün altısında randevu verdiler tabi bu süre zarfında hepsi oynuyor hala aralarında boşluklar oluşmaya devam etti. doktor yüzde yüz memnuniyet için ya tekrar tel takmamı söylüyor ya da aralarında bonding dolgu yapalım diyor. ama ailem karşı çıktı buna da tekrar para veremeyiz yani ben de zora sokmak istemiyorum 10 lira 20 liralık bir iş değil çünkü. benim sorum şu retainerı bir süre sonra tekrar taksak (yaklaşık 10 gün sonra falan) boşluklar kapanır mı? yoksa aynı mı kalır? sinirimden 2 gündür ağlıyorum doktorla da kavga ettim zaten deneyimsiz biri de değil bir sürü memnun kalan hastası var bana gelince böyle oldu, dişerimi görseniz hiç tel tedavisi görmüş demezsiniz yine ayrık ve estetikten yoksun dişlerim var. boşa para döktük resmen.
Hayırlı olsun ve geçmiş olsun canım :) İnşallah problemsiz bir şekilde atlatırsın bu süreci. Yarına biraz ağrı yapabilir, dişlerin oynuyor gibi gelir ama 2-3 günde geçer. İnsan o ağrıları yaşıyorken hep öyle kalacak zannediyor ama geçiyor merak etme :)
... ve tereddütleri olan arkadaşlar için;
taze bir diş telli olarak (dün akşamdan beri) şunu söylemeliyim ki:
çekincelerini bir kenara bırak çünkü düşündüğün kadar ağrın olmayacak..
tabi ağzında yabancı bir madde var, buna alışmak sabır ister..
bir de ben tıslayarak konuşacağımı filan düşünüyordum, hiç bir fark yok oysa..
tabi sonradan değişir mi bilemiyorum
dudak kuruluğu var doğal olarak
bir de teller bir kaç gün içinde yara yapacaktır..
gelişmeleri fırsat buldukça yazarım
belki aydınlatıcı olur birileri için..
şimdi dişimi fırçalayayım bu işlem biraz sızlatıyor ama
Takılırken acı filan hissedilmiyor canım merak etmeBende taktırmayı düşünüyorum. küçükken alt dişlerim çıkarken parmaklarımla oynamışım .d şimdi yamuklar ve üst sağ dişim de tepede. takarken nasıl bir işlem oluyor acaba ? çokmu acıtıyorlar ?
benim bu fırçalardan hiç haberim yoktu çok iyiymiş nerden alabilirim eczanede mi satılıyor?Geçmiş olsunİyi ki taktırmışsınız tel tedavisi için hiçbir zaman geç değil. Fırçalamaya gelince, tedavi esnasında dişlerinizin çürümemesi önemli. Benim dişlerim çürüğe meyilli olduğu için çok özen gösteriyorum. Öncelikle sorayım, ortodontik fırça ve arayüz fırçası tavsiye etti mi doktorunuz?
Bu ortodontik fırça. Orta kısmıdaha kısa, telleri fırçalyorken kolaylık oluyor. Hem de çok yumuşak.
Bu da arayüz fırçası, fırçanın ulaşamadığı tel aralarındaki yemek kalıntılarını filan temizlemen gerekiyor ki çürük yapmasın.
Ben doktorumun bana gösterdiği fırçalama şeklini şöyle anlatayım, ilk önce arayüz fırçasıyla braketler arası temizliği yapıyorum. Sonrada ortodontik fırçayla önce tam olarak tellerin üstünü, daha sonra aşağıda yeşille gösterdiğim kısmı (doktor telin alt kısmındaki kalıntı bir şekilde su içtiğinde filan gider ama burda telin üstüyle diş etin arasında kalan yerde kalıntı kalırsa çürüğe sebep olur burası önemli dedi) fırçalıyorum. Daha sonra dişlerin alt ve arka kısmını fırçalıyorum.
Fikir olsun diye yazmak istedimUmarım sorunsuz bir tedavi sürecini atlatır güzel bir gülüşe kavuşursun
benim bu fırçalardan hiç haberim yoktu çok iyiymiş nerden alabilirim eczanede mi satılıyor?
merhabaa bende yaklaşık 1 aydır diş teli takıyorum üst dişlerime takıldı daha altlara takılmadı. ilk takıldığı zaman 3-4 gün acı oldu ama sonra alıştım artık ağzımda olduklarını unuttuğum anlar bile oluyo. hatta ağzımın içi yara bile olmadı. çevremde tel takanlar bu kadar kısa acı çekip çoğu şeyi yiyebilmeme şaşırıyolar acaba bu doğal mı, alt dişlerime takılmadığı için mi o kadar acı hissetmedim yoksa sorun bende mi anlamış değilim :))
söylediklerinz bana cesaret verdi tşkkürler :) theblackkeys gelişmelerini takip ediyorum :)tamam sürünmüyorum ama acıyor 24 saat geçti
merhabaa bende yaklaşık 1 aydır diş teli takıyorum üst dişlerime takıldı daha altlara takılmadı. ilk takıldığı zaman 3-4 gün acı oldu ama sonra alıştım artık ağzımda olduklarını unuttuğum anlar bile oluyo. hatta ağzımın içi yara bile olmadı. çevremde tel takanlar bu kadar kısa acı çekip çoğu şeyi yiyebilmeme şaşırıyolar acaba bu doğal mı, alt dişlerime takılmadığı için mi o kadar acı hissetmedim yoksa sorun bende mi anlamış değilim :))
dün akşam biraz ağrım oldu..
ama uyudum
ya uyutmasaydı bir de o var..
iyi, teller işlevini görmeye başladı artık
yara durumu yok ancak
hassasiyet oldukça yüksek
ısırmayı düşünemiyorum bile
hem deneme yanılmayla yemeye başlamak için erken
akşam çorba içebildim..
sıvıyla beslenmek konusunda haklıymış tecrübeli arkadaşlar..
kahvaltıyı çay ve peynirle tamamladım, isterse sararsın braketler
bu bir yıl nadastayım, sonra
Allahımmm daha 1 yıl oldu ben nasıl dayanıcam yaa yaz sıcagında agırlık gibi hiçç çekilmiyor denizde felan.. doktor ocakta tamam dedi ama ben korkuyorum 17 ay kalmıs olcak ama ben mayıs haziran gibi çıkartayım diyorum kesin otursun yerine garantiye alayım o kadar para veriyorum emek veriyorum sonuçta .. cıkarttıgım gıbı yamulursa dıye korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?