Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

hiç ortada bişi yokken ztn muhasebeciyim ofiste çalışıyorum diye bu işe kalkıştım ama şimdilerde evlilik planları yapıyorum gibi gibi onun etkisi var sanırım süre gözümde büyüyor

tel taktırmak o süreci yaşamak tabi ki kolay değil ama braketleri çıkarıp sonucu gördüğününde bir ohh çekip iyiki yapmışım diyorsun

lastik mi takılıyor bide o nasıl bişey telin üstüne mi takılıyor ne zaman takılıyor benim 1,5 ay oldu takılalı.

lastikleri yakında takarsınız... üçgen, paralelkenar vs dişin konumuna göre doktor nasıl takmanız gerektiğini söylüyor :)

:)) çok teşekkürler içim rahatladı ne güzel sen yarılamışsın bile darısı başımıza :))))))))))

ya çok teşekkür ederim ilginiz için ne kadar güzel ifade etmişsiniz,hemen edineceğim bu fırçaları :) inşallah hepimizin gönlüne göre olur dişlerimiz

Keşke ben de tekrar tel takabilsem diyorum çünkü doktorum tedavimi çok kısa tuttu (9 ay ve gerçekten çok ayrık dişlerim vardı) çıktığında çok memnun kaldım ama arkasında sabit retainerlar olmasına rağmen yine ayrıldılar hele ön iki dişim eski haline geldi. çenem büyük dişlerim küçük olduğu için durduramadılar bir türlü oynamasını. arkadaki sabit retainerlar da benim dikkatsizliğim sonucu kırıldı malesef, doktor bu sefer essix denen şeffaf retainerlardan yapacak eylül'ün altısında randevu verdiler tabi bu süre zarfında hepsi oynuyor hala aralarında boşluklar oluşmaya devam etti. doktor yüzde yüz memnuniyet için ya tekrar tel takmamı söylüyor ya da aralarında bonding dolgu yapalım diyor. ama ailem karşı çıktı buna da tekrar para veremeyiz yani ben de zora sokmak istemiyorum 10 lira 20 liralık bir iş değil çünkü. benim sorum şu retainerı bir süre sonra tekrar taksak (yaklaşık 10 gün sonra falan) boşluklar kapanır mı? yoksa aynı mı kalır? sinirimden 2 gündür ağlıyorum doktorla da kavga ettim zaten deneyimsiz biri de değil bir sürü memnun kalan hastası var bana gelince böyle oldu, dişerimi görseniz hiç tel tedavisi görmüş demezsiniz yine ayrık ve estetikten yoksun dişlerim var. boşa para döktük resmen.

işte bende bu yüzden doktor um ocakta cıkarabılırız demesıne ragmen mayıs hazıran gıbı dusunuyorum korkuyorum eskı haline dönmesinden.. alt ve üst azı dişlerim arasında agzımı kapattıgım zaman biraz aralık kalıyor cünki

Bende taktırmayı düşünüyorum. küçükken alt dişlerim çıkarken parmaklarımla oynamışım .d şimdi yamuklar ve üst sağ dişim de tepede. takarken nasıl bir işlem oluyor acaba ? çokmu acıtıyorlar ?

şimdilik düşündüğüm ya da okuduğum gibi bir ağrım yok çok şükür,
mükemmel gülüş için değer bence canım
ama dudaklarım kurudu, içtiğim suyun haddi hesabı yok
blistex almalıyım bu kesin
hepimize geçmiş olsun

... ve tereddütleri olan arkadaşlar için;
taze bir diş telli olarak (dün akşamdan beri) şunu söylemeliyim ki:
çekincelerini bir kenara bırak çünkü düşündüğün kadar ağrın olmayacak..
tabi ağzında yabancı bir madde var, buna alışmak sabır ister..
bir de ben tıslayarak konuşacağımı filan düşünüyordum, hiç bir fark yok oysa..
tabi sonradan değişir mi bilemiyorum
dudak kuruluğu var doğal olarak
bir de teller bir kaç gün içinde yara yapacaktır..
gelişmeleri fırsat buldukça yazarım
belki aydınlatıcı olur birileri için..
şimdi dişimi fırçalayayım bu işlem biraz sızlatıyor ama

Son düzenleme:

Kesinlikle katılıyorum sana. Bu arada yara yapmayabilir de. Bende hiç yapmadı. Doktorun verdiği plastik mum da krem de olduğu gibi duruyor hiç kullanmam gerekmedi

Takılırken acı filan hissedilmiyor canım merak etme Ama öncesinde yapılması gereken işlemler olabilir (diş çekme, damak genişletme-daraltma vs.) bunar vakit alabiliyor o yüzden bir an önce bir ortodontistle görüşmen çok iyi olur plan yaparsınız. Tabi hiç işlem olmayabilir de bende olmada mesela :44: Yine soruların olursa buradan yaz yardımcı olmaya çalışırız

benim bu fırçalardan hiç haberim yoktu çok iyiymiş nerden alabilirim eczanede mi satılıyor?

benim bu fırçalardan hiç haberim yoktu çok iyiymiş nerden alabilirim eczanede mi satılıyor?

Evet eczanelerde satılıyor. Doktorunuzun bilgi vermiş olması lazımdı aslında :44:İsterseniz bir sorun çünkü arayüz fırçasının boyutları oluyor sizin tellerinize ve dişlerinize göre almanız gerekiyor.

merhabaa bende yaklaşık 1 aydır diş teli takıyorum üst dişlerime takıldı daha altlara takılmadı. ilk takıldığı zaman 3-4 gün acı oldu ama sonra alıştım artık ağzımda olduklarını unuttuğum anlar bile oluyo. hatta ağzımın içi yara bile olmadı. çevremde tel takanlar bu kadar kısa acı çekip çoğu şeyi yiyebilmeme şaşırıyolar acaba bu doğal mı, alt dişlerime takılmadığı için mi o kadar acı hissetmedim yoksa sorun bende mi anlamış değilim :))

tamam sürünmüyorum ama acıyor 24 saat geçti
söylediklerinz bana cesaret verdi tşkkürler :) theblackkeys gelişmelerini takip ediyorum :)

dün akşam biraz ağrım oldu..
ama uyudum
ya uyutmasaydı bir de o var..
iyi, teller işlevini görmeye başladı artık
yara durumu yok ancak
hassasiyet oldukça yüksek
ısırmayı düşünemiyorum bile
hem deneme yanılmayla yemeye başlamak için erken
akşam çorba içebildim..
sıvıyla beslenmek konusunda haklıymış tecrübeli arkadaşlar..
kahvaltıyı çay ve peynirle tamamladım, isterse sararsın braketler
bu bir yıl nadastayım, sonra

Son düzenleme:

kardeşim de tedavi gördü, o da acı yok dedi, rocky kılıklı...öyle söyledi en azından, ama ateşlendi bunu da diş teline bağlamak ne kadar mantıklı bilemiyorum,çok çabuk normal yeme düzenine döndü, ağız içi yara görmedi, her bünyenin tepkisi farklı olsa gerek.. geçmiş olsun ve

Banada aynısı oldu yeni takıldığında ağrı oluyor daha sonra ceviz dahi yersin sert olan şeyleride yiyebilirsin ,bir zararı olmuyor.

İlk bir hafta bende çorbayla idare ettim,yeni takıldığında,ama sonra hiç rahatsız etmeyecek göreceksin benim altlarada takıldı hatta ne istesem yiyorum ama ağzımın demir dolu olması sıkıntı veriyor.

benimde ilk önce üste takıldı 1 ay sonra bende ağzımdaki varlıklarını unuttum çok nadir de yara oluyo ama 11 aydır takıyorum daha 3-4 kere yara olmuştur yani..9 ay sonra altlarada takıldı..o zaman biraz zorlandım ama 1 hafta sadece..şimdide her kontrole gittiğimde 2 gün ağrı oluyo geçiyo sonra..

Sakın çıkarma doktor ne zaman diyorsa okadar emek boşa gider yazık olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…