Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

merhaba benim bi sorum daha olucak
üst dişlerimde üstten gelen diş olduğu için tel takılmıştı vampir gibiydim o bahsettiğim dişlerimin ucu sivri düz değil acaba tel çıktıktan sonra düzelir mi yoksa onada bi işlem yapılır mı
bu arada altlarada tel takıldı ve ne ağrı nede yara çok mutluyuuuum

oral dent e hiç giden varmı arkadaşlar bi çok uygulamada ssk anlaşması var sitesinde baktığım kadarıyla.mesafe bana çok uzun. diş tedavilerini yaptırıp memnun olan varmı boşa uğraşmıyım.çünki yaptırdığım dişlerden menun olmadığım var şu an problemli.

şeffaf plakları kardeşim kullanmaya başladı, kolay olmadığı kesin konuşması bile değişti ama tele alışıyorsun, her şeye alışırsın diye düşünüyorum bir de çok göreceli bu olaylar..
okuduklarımdan sonra kabir azabı gibi düşünmüştüm telleri ama alakası yok..dişlerin düzelmişken eski haline gelmesini önlemek için bir aparat diye düşünürsen keyfin kaçmaz..

telli turna olma yolunda emin adımlar :)) ama uğraştığına değecek canım.. inşallah hayırlısı olur.. belirsizlik yoruyor..

bende bugünlerde bir gidicem bakalım altlara da takar mı? yara bende de yok ne mutlu
diş aşağı indiğinde işte yerini bulduğunda sivrilik filan göze batmıyor canım, bir işlem yapıldığını zannetmiyorum

benim altlar düzgündü ama yinede taktı doktorum daha altlara alışamadım ağzımın içi metallerle dolu çok sabırsızım çıkmasını istiyorum hemen doktoruma soruyorum fazlada bişey açıklamıyo kii benim tellerim bide tedavi süresini kısaltan tellerden dişlerimin durumları nasıl ne kadar erken çıkıcak onu merak ediyorum ama çıkıcağı zaman haber veririm sana daha var deyip kapatıyo konuyu. aman canım nazar değmesin çok sevindim seninde benim gibi yara veya ağrının olmamasına

Mrb arkadaslar. Bugun bir disciye gidip muayene oldum, onceden tel taktirmistim ama dislerim yeniden bozuldu... Dis hekimi, 6 ay surer dedi ve 2000 tl fiyat verdi. Sizce pahali mi? Seffaf da 2750 tlymis. 10 taksit. Sizce uygun mu?

Mrb arkadaslar. Bugun bir disciye gidip muayene oldum, onceden tel taktirmistim ama dislerim yeniden bozuldu... Dis hekimi, 6 ay surer dedi ve 2000 tl fiyat verdi. Sizce pahali mi? Seffaf da 2750 tlymis. 10 taksit. Sizce uygun mu?

öncelikle geçmiş olsun, bozulmanın nedeni 20 likler mi, şeffaf aparatı mı kullanmadınız?
bence fiyat gayet normal.. diş hekiminden de memnunsanız şimdiden hayırlı olsun

aynen ya benim de alt inci gibi, şimdi bir de telliler sarardı, alt dişlerimi daha bir sever oldum
bende de olay şu oldu, ilk adımı attım ya istediği kadar kalabilir.. tabi bir yılı çok geçmezse daha mutlu olurum ama
iyi ki yaptırmışım diyeceğimi bildiğimden zaman kaygısı yok şimdilik amin canım ya nazar değmesin tabi, çok şükür kaygılarım boş çıktı...

sakın ihmal etmme rahatsız oluyosun madem kesinlikle bir hekime başvur ortodonti tedavisi gör ben kullanıyorum faydası oldu gözle görülüür ve hissedilir şekilde, kemiklerim geri çekiliyor resmen şöyle anlatayım: sana mum ısırtacaklar ağzının ilk şeklini alsın diye sonra ağzının ölçülerini hesaplayıp teli takıcaklar doktor fırçalamanı ne yiyip ne yapmaman gerektiğini anlatacak ilk başta biraz ağrısı olur en fazla bir haftada alışırsın ağrına minosetplus ağrı kesicisini önerecektir istanbuldaysan sana doktorun ismini vereyim araştır ama inan bulup bulabileceğinin en iyisidir benimle birlikte 4 kuzenim daha oraya gidiyor öyle söyliyim ben sana.mesaj hakkım yok ama burdan isim vereyim araştırın kayhan erışıldar internette sitesi var mı bilmiyorum ama bir bak istersen istanbulda kime sorsan dişçi olarak işinin ehlidir der. 2011 şubbatın son haftasından bu yana kullanıyorum yaptırılması gerekiyorsa es geçmesin kimse.

öncelikle geçmiş olsun, bozulmanın nedeni 20 likler mi, şeffaf aparatı mı kullanmadınız?
bence fiyat gayet normal.. diş hekiminden de memnunsanız şimdiden hayırlı olsun

aparatı kullanmadım doğru düzgün 6 ay süreceği için pahalı gibi geldi bana... Sizler kaça taktırdınız tellerinizi?

aparatı kullanmadım doğru düzgün 6 ay süreceği için pahalı gibi geldi bana... Sizler kaça taktırdınız tellerinizi?
bende 10 ay taktırcam hem alt hem üste metal 2200 tl(tanıdık vasıtasıyla normalde 3000miş)..ama 1 yılda sürebilir tabi..sonrasındada aparey takıcam..siz daha önce gittiğiniz doktoramı gittiniz tekrar? aslında çokta yüksek bi fiyat değil ama malzemeyede bağlı tabi

ne kadar farklı fiyatlar var.sanırım bölgeye göre değişiyor ve tabi malzemeye göre de
bir hafta önce oğluşuma takdırdık.Porselen denilen tellerden.
5000 tl den 4500 tl ye düştü..Tüm kontroller dahil.Şimdilik üst dişlerine takıldı.Tencere kapak gibi bir ilişki olmalı alt üst dişlerde alt dişlere de zamanı gelince takılacak dedi doktorumuz.Problemi üst sağ taraftaki azı dişi yukardan çıkmıştı.Bir sene en az kalacakmış.Ağrısı yok gibi.En iyi tarafı da artık diş fırçala demiyorum o kadar tedirgin oluyor ki yanlış bir şey olur diye süreklli diş fırçalıyor.Bir de arayüz fırçası aldık.Her akşamda onunla tllerin arasını temizliyor.Hepinize geçmiş olsun bir an önce inci gibi dişlere kavuşun fıstıklar

diş fırçalama alışkanlığı kazanmış hemen bana normal geldi fiyat çünkü 3000 e anlaştım
oğluşunuza da geçmiş olsun

doktor takarken temizliyo ama ne kadar sık fırçalasanda sararıyolaar benimde öyle oldu canım yaa şimdi yeni gidip geldim bembeyaz bende baya düzelme olmuş canım damak genişletmede yapmadı 1 seneyi geçmezmiş ama bir an önce inci gibi dişlerime kavuşup 32 diş gülmek istiyorum onun sabırsızlığı var bende

oh darısı bana ya, hızlı düzeliyor demekki.. inşallah sağlıkla sıhhatle kavuşalım ama şu sararma can sıkıcı
tamam sigara içiyorum ama yalan olmasın günde on kere fırçalıyorumdur..
her halde braketler için kullanılan yapıştırıcı ne var ne yok çekip sararıyor.. kardeşim bir ay sonra sararma etkisi geçiyor dedi, benim daha 2 hafta oldu

oyy canım inşallah benim çok kötü durumda değillerdi zaten ama görünüş olarak kötüydü vampir gibiydim
ben sigara içmiyorum ama yinede sararıyo bende hep fırçalarım yemek yesemde yemesemde aklıma geldikçe fırçalarım ama yok sararıyo hemen arada karbonat sürüyorum beyazlatıyo ama telleri zararı olur mu yapmaya korkuyorum artık :)

benim annem fırçalamaktan dişlerin incelecek demişti de ne gülmüştüm karbonat ben de kullanayım canım iyi hatırlattın:13:
dediğim gibi kardeşimin de köpek dişi bayağ üstte ve çıkıktı, şu an tedavisinin 8. ayında tüm dişleri inci gibi ama ne kadar devam edecek tedaviye bilmem..işte o diş indiğinde mucizelere inanmaya başladım

ben arada kullanıyorum karbonatı canım inşallah zararı olmaz sonuç güzel oluyo ama
benimde kardeşinin gibi canım şuan çok mutlu oldum korkuyodum ucu sivri sivri nasıl durur diye ama şuan hiç bişey için kaygım kalmadı yakında çıkar ama telleri inci gibi olur ne güzeel

emin ol canım iyi ki kullandım diyeceğiz evet o tedaviyi yarıladı ama zaman hızlı geçiyor nasılsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…