Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Benim annem biraz telasli olduguna bende ameliyattan korkmaya başlamıştım. Ama anlattığın kadarıyla o kadar da kotu değilmiş. Şu RPE zibirtisini çektiğime göre onu hayli hayli cekerdim heralde:) yalnız damağa boylu boyunca kesik atılmıyor yazmışsın ona şaşırdım. Doktorum bana öyle demişti. Beni birazda o kesiğin boyu korkutmuştu. Bu arada benim genisletme bitti. Şimdi 2 ay beklicem ağzımda rpeyle. Dişlerim artık alt dişlerimi kaplıyor, genişleme oldu ama sanki benim istediğim kadar olmadı. Çünkü ben cok fazla geniş bir gülümsemeyi seviyorum :) tel takıldıktan sonrada dişler genişler mı? Var mıdır öyle bı ihtimal ?

kızlar size bi tavsiye ben 7-8 sene önce tel kullandım 2 yıl sürdü ama damaklıydı aparey olarak geçiyo.teller gözükücek diye istememiştim.sadece gece kullanıyodum 8 saat yeter dedi doktor sevindim bende.2 sene bitti dişim düzeldi.bu seferde 20 lk diş çıkmaya başladı damak küçük diş büyük olunca yine bozulmaya başladı.şimdi başka doktora gidiyorum çektiricem 20 likleri anlattım durumu keşke o zaman sürekli kullansaydın bu şekilde bozulmazdı dedi.eğer sizede damaklı tavsiye ettilerse yada siz öle istiyosanız bi daha düşünün

tabi boylu boyunca kesik atılmıyor sanırım bi noktada kemikle oynanıyor ameliyatta oda çenenin genişletilmesi için yetiyor..genişleme fazla olursa bu sefer dişlek olmaz mısın ya bana mı öyle geliyor üst dişler alt dişlerle tam kapanamaz üst dişler çok daha önde durabilir..nasıl yapıldıysa o idealidir sonuçta ağzının yapısına göre kalması ideal.bende çok seviyorum gülümseyince tüm dişlerin inci gibi dizilmesini ama ağzım küçük biraz daha genişletseydi dişlek olabilirdim ki şükür. :)tel takıldıktan sonra diş genişlemez şimdi artık çenen oturmaya başlayacak benim RPE çıktığında üst dişler ayrıktı damaktaki diş kökleri hafifcik belli oluyordu şimdi 1 sene oldu üstüne gayet damakta dişte oturdu yerine şimdi çok daha iyi görünüyor..inan bana çok güzel olacak :))he buarada ilk çene ölçüm alındığında ağzın çok küçük deyip en küçük apareyle çene ölçümü almışlardı hatta bulmakta zorlanmışlardı apreyi..genişlettikten sonra çeneme takılan daha ince aparey için ölçü alındığında 2 kat genişiyle ölçü alınmıştı..demekki gerçekten genişliyormuş neler yapıyorlar değil mi :)

Son düzenleme:
Ne güzel anlatmışsin, cok teşekkür ederim valla :) doktorlar inanılmaz is başarıyor gercekten. İnsan bı de gelişimi görünce nasıl seviniyor di mı :) tedavinin basından beri ara ara dişlerimi fotografliyorum. Sonra onlardan bir albüm yapıp yakınlarıma göstericem. Bakın dicem nereden nereye :))))

emin ol canım iyi ki kullandım diyeceğiz evet o tedaviyi yarıladı ama zaman hızlı geçiyor nasılsa

inşallah zaman bizdede çabuk geçer çıkar çıkmaz yeni dişlerimi çekip resmini koyucam canım sonucu gerçekten çok merak ediyorum daha ne kadar durucak kardeşinin o belli mi canım. dişleri düzeldi demiştin neyi bekliyolar o zaman yerine alışmasını mı ki

tedavide 1,5. ayım üst dişlerim öne doğru çıktı dişlek gibi oldum resmen sizinde öyle oldu mu ne zaman geri gidicek ağzım çok değişiğime gidiyo sanki başkasının ağzı:))

aynen bende:)sanırım burdaki birçok insan da aynısı yapıyordur..sürekli aynada dişlere bakınca anlamıyor insan..fotoğraflarda görüyor farkı..hadi hayırlısı hepimiz için tedavim bitsin paylaşıcam fotomu heyecanla o günlerde gelir inşallah.:)

sadece o dişte değil canım problem ama en çok aşama kaydeden de o kapanışı da ayarlıyorlar ya
mesela ben sağ taraftan hafif dişlekmişim, ilginç gelmişti sonra dudakta duruş farklılığını gördüm

anladım canım senin bir dahaki kontrolün ne zaman gelişmelerini takip etmek isterim böyle burda birbirimize destek olmak iyi oluyoda

Selam kızlar. Yarın 2. randevuma gideceğim. Sadece üste tel takılalı 2 ay oldu. Yarınki muayenede alt dişelrime de takılacak bir aksilik çıkmazsa. Ama ondan önce alt iki azı dişimin arkasındaki dişleri biraz törpüleyip küçülteceğini söyledi doktor. Olması gerekenden büyükmüş, düzgün olması için küçülmesi gerekiyormuş.

Dişle ilgili çoğu işlemi tecrübe ettim ama bu törpüleme olayı nedir hiçbir fikrim yok. Acı oluyor mu? Uyuşturulsa daha mı iyi olur? Tecrübesi olanlar paylaşıp beni rahatlatırsa çok sevinirim.. :18:

TheScientist peki bu iki ayda üst dişlerinde farklılık olmaya başladı mı düzelme anlamında yani

TheScientist peki bu iki ayda üst dişlerinde farklılık olmaya başladı mı düzelme anlamında yani

Evet kesinlikle oldu. Bir resim koyayım siz de bakın.

Bu ilk takıldığı gün.

Bunu da 1-2 hafta önce çektim.

Farkettiyseniz sol ön dişim geride çünkü diğeri onun üstüne binmiş durumdaydı. Aynı şekilde sağ ön ilerde durduğundan onun yanındaki de geride duruyordu. Sağ azı dişim de çok ilerdeydi. Şuan biraz toparlanma olduğunu düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

Evet gercekten cok güzel bir gelişme :) darısı benim basima. Ekim sonunda bende porselen braketlerimi taktiriyorum. Seninde porselen, ice falan degil di mi? İste bunların tek kotu yani ay sonuna doğru lastiklerinin sapsari olması

Benim dişlerim neden bu kadar kötü,hem yamuk yumuk hem de sağlıklı değil.

Bütün dişlerim neredeyse kanal tedavili,dolgulu.Diş teli de takmam gerek ama artık şevkim kalmadı.

Şeytan diyor hepsini çektir diş yaptır.Koku da var zaten dolgulardan mı kaynaklanıyor anlamıyorum ki

dişlerinin arası hiç ayrılmamış benimde 2 ay oldu takılalı ama dişlerim çok ayrıldı

dişlerinin arası hiç ayrılmamış benimde 2 ay oldu takılalı ama dişlerim çok ayrıldı
Ayrılmak derken? :44:Boşluklar oluşması mı? Neden olsun ki?

Canım benim de bir sürü dolgum ve 2 kanal tedavim var ama tel taktırdım yine de. Çünkü yamuk yumuk olması da çürüğe davetiye çıkarıyor. Bence hiç düşünme ve taktır. Kokunun da bir çok sebebi olabilir, bir doktora danış..

Evet porselen canım. Aynen öyle sararıyor malesef Ama olsun değişince ilk takılmış gibi oluyor.. Bir an önce tedavine başlayıp mükemmel dişlere sahip olurusun umarım

Canım uzme kendini. İnan benim bütün azı dişlerim ya kanal ya dolgu. Sağlam olan dişlerim sadece onde. Demek ki fircalarken iyi fircalayamamisiz, araya birikenler de çürük yapmış. Artık ben fırçaladiktan sonra dis ipi ve gargara yapmadan bitirmiyorum :) kokunun nedeni iyi fircalayamamandir. Dis ipi ve ağız gargarasi mutlaka öneriyorum :)

TheScientist evet gerçekten fark edilir bir düzelme olmuş :) benim henüz iki hafta oldu her gün bakıyorum bi gelişme var mı diye henüz çok erken sanırım.

arkadaşlar dün ben de ortodontiste gittim. sadece üst tarafa tel takılması yeterli dedi. şeffaf tel istedim ancak doktorum şeffaf tellerin tedaviyi uzattığını söyledi. Ayrıca dişlerin tam yerleşmesi için küçük azı dişimi çektiler. Dişimin çekilmesi bir sorun olur mu sizce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…