bilmem ki nerelerdeydim :))) ya şöyleki benim dişlerimle sorunum büyüktü acısını düşünmedim hiç desem yeri..hatırladığım kadarıyla 1 hafta flan iyileşmem sürdü..yüzüm hafif şişmişti birazcık morarmalar vardı maksimum iki haftaya yüzüm eski haline dönüştü diye hatırlıyorum..öyle damak ortasına flan atılmadı tabi dikiş üst dişlerin hizasına atıldı bir hafta sonra da alındı..ameliyat sonrası damağımda hiçbir his kaybı olmadı ve ameliyattan sonra kemik rahatlatıldı ya günde bir iki defa genişletildi damağım bir süre daha sonra 3 aya kalmadı şeklini aldı zaten.. sadece o zaman rpe takılınca ağzıma tuhaf gelmişti hele ağzımdan çıkınca dilim damağımda ne yapacağını şaşırdı :)çok geniş gelmişti bana.itiraf etmeliyim ki doktorumun payı çok acı ağrı elbetteki olabilir ama inan bana hiçbir şey hissetmedim ne ameliyatta ne sonrasında..korkulacak çok bir şey yok derim yani..buarada teşekkür ederim taktirin için daha implant ameliyatım var ama galiba bu sefer korkuyorum..bana şans dileyin :)
Benim annem biraz telasli olduguna bende ameliyattan korkmaya başlamıştım. Ama anlattığın kadarıyla o kadar da kotu değilmiş. Şu RPE zibirtisini çektiğime göre onu hayli hayli cekerdim heralde:) yalnız damağa boylu boyunca kesik atılmıyor yazmışsın ona şaşırdım. Doktorum bana öyle demişti. Beni birazda o kesiğin boyu korkutmuştu. Bu arada benim genisletme bitti. Şimdi 2 ay beklicem ağzımda rpeyle. Dişlerim artık alt dişlerimi kaplıyor, genişleme oldu ama sanki benim istediğim kadar olmadı. Çünkü ben cok fazla geniş bir gülümsemeyi seviyorum :) tel takıldıktan sonrada dişler genişler mı? Var mıdır öyle bı ihtimal ?
emin ol canım iyi ki kullandım diyeceğizevet o tedaviyi yarıladı ama zaman hızlı geçiyor nasılsa
Ne güzel anlatmışsin, cok teşekkür ederim valla :) doktorlar inanılmaz is başarıyor gercekten. İnsan bı de gelişimi görünce nasıl seviniyor di mı :) tedavinin basından beri ara ara dişlerimi fotografliyorum. Sonra onlardan bir albüm yapıp yakınlarıma göstericem. Bakın dicem nereden nereye :))))
inşallah zaman bizdede çabuk geçer çıkar çıkmaz yeni dişlerimi çekip resmini koyucam canım sonucu gerçekten çok merak ediyorumdaha ne kadar durucak kardeşinin o belli mi canım. dişleri düzeldi demiştin neyi bekliyolar o zaman yerine alışmasını mı ki
sadece o dişte değil canım problem ama en çok aşama kaydeden de okapanışı da ayarlıyorlar ya
mesela ben sağ taraftan hafif dişlekmişim, ilginç gelmişti sonra dudakta duruş farklılığını gördüm
Selam kızlar. Yarın 2. randevuma gideceğim. Sadece üste tel takılalı 2 ay oldu. Yarınki muayenede alt dişelrime de takılacak bir aksilik çıkmazsa. Ama ondan önce alt iki azı dişimin arkasındaki dişleri biraz törpüleyip küçülteceğini söyledi doktor. Olması gerekenden büyükmüş, düzgün olması için küçülmesi gerekiyormuş.
Dişle ilgili çoğu işlemi tecrübe ettim ama bu törpüleme olayı nedir hiçbir fikrim yok. Acı oluyor mu? Uyuşturulsa daha mı iyi olur? Tecrübesi olanlar paylaşıp beni rahatlatırsa çok sevinirim.. :18:
TheScientist peki bu iki ayda üst dişlerinde farklılık olmaya başladı mı düzelme anlamında yani
Evet kesinlikle oldu. Bir resim koyayım siz de bakın.
Bu ilk takıldığı gün.
Bunu da 1-2 hafta önce çektim.
Farkettiyseniz sol ön dişim geride çünkü diğeri onun üstüne binmiş durumdaydı. Aynı şekilde sağ ön ilerde durduğundan onun yanındaki de geride duruyordu. Sağ azı dişim de çok ilerdeydi. Şuan biraz toparlanma olduğunu düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
Ayrılmak derken? :44:Boşluklar oluşması mı? Neden olsun ki?dişlerinin arası hiç ayrılmamış benimde 2 ay oldu takılalı ama dişlerim çok ayrıldı
Canım benim de bir sürü dolgum ve 2 kanal tedavim var ama tel taktırdım yine de. Çünkü yamuk yumuk olması da çürüğe davetiye çıkarıyor. Bence hiç düşünme ve taktır. Kokunun da bir çok sebebi olabilir, bir doktora danış..Benim dişlerim neden bu kadar kötü,hem yamuk yumuk hem de sağlıklı değil.
Bütün dişlerim neredeyse kanal tedavili,dolgulu.Diş teli de takmam gerek ama artık şevkim kalmadı.
Şeytan diyor hepsini çektir diş yaptır.Koku da var zaten dolgulardan mı kaynaklanıyor anlamıyorum ki
Evet porselen canım. Aynen öyle sararıyor malesefEvet gercekten cok güzel bir gelişme :) darısı benim basima. Ekim sonunda bende porselen braketlerimi taktiriyorum. Seninde porselen, ice falan degil di mi? İste bunların tek kotu yani ay sonuna doğru lastiklerinin sapsari olması
Benim dişlerim neden bu kadar kötü,hem yamuk yumuk hem de sağlıklı değil.
Bütün dişlerim neredeyse kanal tedavili,dolgulu.Diş teli de takmam gerek ama artık şevkim kalmadı.
Şeytan diyor hepsini çektir diş yaptır.Koku da var zaten dolgulardan mı kaynaklanıyor anlamıyorum ki
Evet kesinlikle oldu. Bir resim koyayım siz de bakın.
Bu ilk takıldığı gün.
Bunu da 1-2 hafta önce çektim.
Farkettiyseniz sol ön dişim geride çünkü diğeri onun üstüne binmiş durumdaydı. Aynı şekilde sağ ön ilerde durduğundan onun yanındaki de geride duruyordu. Sağ azı dişim de çok ilerdeydi. Şuan biraz toparlanma olduğunu düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?