Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Çok iyi bir şekilde fırçalıyorum gargara,diş ipi de kullanıyorum ama malesef hep çürük oluşuyor.Dişlerini hiç fırçalamayanların bile dişleri benimkisinden daha sağlıklı.Doktora sorduğumda genetik bir durum olduğunu söyledi Çok üzülüyorum ama yapacak başka bir şey yok...

dişlerinin arası hiç ayrılmamış benimde 2 ay oldu takılalı ama dişlerim çok ayrıldı

evet dişlerimin arasında boşluklar oluştu seninkiler yerli yerinde duruyo bidahaki kontrolümde sorucam doktora benimkiler niye ayrıldı yaaa hiç güzel görünmüyo bide öne fırladı benimkiler senin oda olmamış.

Olan olur olmayan olur benimde sadece bi dişimde olmuştu korkulcak bi şey yok dişleriniz oynama yapıyor ayrılıp düzenli şekilde birleşiyor :)

Yukarda ccey'in söylediği gibi onların bir süre sonra düzeldiğini okumuştum ben de bir yerde :) Meraklanma yani..

Bende üzüldüm canım ya.. Artık bol bol rocconun nefes tazeleyici seylerinden kullanacaksın.. O da çözüm bir yerde

1,5 senenin sonunda braketlerim çıktı, darısı sizlere arkadaşlar. Tam bir süpriz oldu, gittim, evet sona yaklaşmıştık ama beklemiyordum pat küt çıkardı doktorum. Cumartesi günü beyazlatmamın muayenehane bölümü yapılacak, birkaç gece evde devam edeceğim, ardından retainerım takılacak.
Aynaya ilk baktığımda "iyi ki yapmışım" dedim, üstelik benim şeklinden ziyade overcross sıkıntım vardı buna rağmen normalde beğendiğim dişlerim daha da düzgün, doğru oturan bir hale gelmiş ve çok beğendim kızlar çok:)))))) Şu anda uçuyorum.
Lütfen yaşa takılmayın (35 yaşında taktım)
Bakımınıza dikkat edin
Pozitif olun, ağrıların doğal ve iyi bir süreç olduğunu bilin
Neticeye odaklanın
İnanın hepsine değiyor.:)))

Herkese mutlu mutlu gülücüklü sevgiler yolluyorum:)

Bugün beyazlatma ile ilgili kontrole gittim. Resmen inci gibi oldular, ama şaka değil bildiğiniz bemmmbeyaz inci.

Şu anda şeffaf kalıp kullanıyorum. Hafta içinde retainer takılacak. Beyaztlatma işlemi muayene ortamında yapılan çok sıkıcı:) 1 saat sürekli oturmak ve min kıpırdama gerektiriyor. Ama resmen 1 saat sonunda bembeyaz oluyor. Akşam için ise kalıp var ilaç dökülüyor ve onunla 4 saat kalıyorum. 3 günün sonunda neticye bugün doktorum bile şaşırdı çok çok güzel oldu, çok mutluyum.

Braketleri çıkartma işlemi sinir bozucu biraz kat kut diye, kerpetenimsi bir aletle çıkartılıyor, temizlii ondan gıcık, acayip sesli bir aletle birikintiler temizleniyor:) Amaaa ağrı sızı hiç bir şey yok.

sorularınız varsa cevaplarım

çook çok tebrik ederimm :)) darısı başıma...ben tellerimi taktıralı 1 saat oluyor yani anlıcağın yeniyim :) yaşım 23 ve öğretmenlik yapıyorum. ilk başlarda düzgün konuşamam diye çok korkuyordum ama şuan ağzımdan düzgün ses çıkartabildiğime şükrediyorum ama altlar daha takılmadı takıldığında konuşmamda bir sıkıntı olur mu? ha birde çok soru sormadım bir an önce çıkmak için doktordan çok korkuyordum konuşamamaktan çay falan etki ediyor mu tellere,birde benim orta hattım hafif kayık inşallah tam yerine oturur

Kızlaaar bende taktırcamda alt dişlerimde sorun yok üst dişlerim çarpık acaba sadece üst çeneye tel takılıyormu ? bilen varsaa bi yardım lütfeen

Canım hayırlı olsuunn Ben de 2 ay üstte kullandıktan sonra 1 hafta önce altlara taktırdım. Konuşma vs. gibi bir problemim olmadı. Ama yanaklarımın içi hep yara oldu üstte hiç böyle olmamıştı Verilen kremle filan idare ediyorum, bir süre sonra geçer umarım..

Harikaa Şuan en büyük hayalim tellerimin çıkması ve beyazlatma işlemini bir an önce yaptırmak Henüz 2 ayı geçti, bir 8-9 ayım daha var..

Merhaba arkadaşlar bende yaptırmak istiyorum. Bende eksiklik sorunu var. Balıkesirde bildiğiniz ortodontistler varmı?

:) teşekkürler, sana da hayırlı olsun...
Konuşmanda hiiiiç bir sıkıntı olmaz, olmuyor merak etme. Çay kahve gibi boyayabilecek içecekler braketlerdeki lastikleri boyuyor ve kirleniyor, ama ay sonunda lastikler değiştiğinde sorun kalmıyor. Yine de naçizane tavsiyem tedavinin hızlı ve başarılı olması için temizliğe de çok dikkat etmen, kahve, çay, özellikle kola, asitli içecek içmemen. İlla içeceksen ve canın çekiyorsa da mutlaka pipet kullanman işini kolaylaştırır. Bunun yerine hayatına daha çok süt, su, ıhlamur gibi içecekleri katman. Açıkçası ben 1,5 senedir hiiiç kola içmedim ve bir daha da içmeyi düşünmüyorum.
Söylediğin eksen bozukluğuna owercross deniliyor. Benim de sıkıntım buydu, evet bitiyor, düzeliyor merak etme. Bir süre sonra alt üst atımlı lastikler kullanmaya başlayacaksın o zaman bu düzelmeyi daha iyi hissedersin:)

Şimdiden kolay gelsin, güzel bir deneyim olsun senin için...

bir şey daha sorucam :) doktorumla konuştum az önce,benim daha alt teller takılmadı ve üst iki dişime yükseklik yapıldı dişler üzerine dolgu gibi, doktorum alt üst diş koordinesini sağlamak için yapmış bir süre kalıcakmış ama ne yemek yediriyor ne s' leri düzgün çıkartıyor bu yükseklikler seninde yapılmışmıydı ve ne kadar kaldı :) böyle giderse çocuklara rezil olucam ara ara :)) şimdiden korku sardı beni ama sırf kendime telkin veriyorum ilerisi için güzel gülüşler için diye..
sıcak soğuk çok etkilemiyor telleri galiba ..

Yok bana yapılmadı. Ama ben 1,5 senelik tedavimde şunu anladım hepsine alışılıyor, sesler de düzgün çıkıyor, birkaç gün tanı kendine, moralini hiç bozma. Sıcak soğuk hiç etkilemiyor, söyle söyleyim en fazla 1 ay sonra dişlerinde tel olduğunu bile unutacaksın:) Ben şu anda fırçalarken braketleri fırçalıyor gibi yapıyorum, el alışkanlığı:) sonra normal fırçalamaya geçiyorum:)

Kolay gelsin, bol bol gülümse göster, ve bekar mısın bilemiyorum ama (ben değilim bu arada) bekar arkadaşlarımızdan aldığım feedbackere göre braketli ve bakımlı bayanları çok hoş buluyorlarmış:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…