ilk takıldığı zaman insan ağrıya dayanamıyor zaten, ben de ilk hafta çorba içe içe 3-4 kilo vermiştim. Ohoo ben bu gidişle baya zayıflarım diye düşünüp sevinmiştim hattaama öyle olmadı 3 hafta falan sonra yine çoğu şeyi yemeye başladım. Tabi hala yiyemediğim şeyler var da kilo verdirmiyormuş onu anlamış oldum Ama o yaralar hiç geçmiyor, her gün başka bir yeri batıyor bana. Yanaklarımın içleri heep yara
meraba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.25 yaşındayım tel taktıralı bir hafta oluyor ve bunun için 4 dişim çekildi.doktor 20liklerinde çekilip çene ameliyatı olmam gerektiğini söylüyor.ancak ben ameliyat olmak istemiyorum.ameliyat olmadan da çenemdeki açık kapanış düzelemez mi acaba.benimle aynı durumda olanlar var mı?
merhaba arkadaslar carpık dişler için teller takılıp düzeltildikten sonra geri eski haline dönebiliyormu veya dönüyorsa ne gibi durumlarda dönme oluyor.
arkadaşlar ben de martta taktırdım üstlere, 1 ay sonra da altlar takıldı. 10 ay 1 sene arası sürer demişti doktor ama 1 aya çıkarıcak telleri,çok mutlu oldum.ben kendimi mart diye hazırlamıştım. burda 2-3 sene yazanları duyuyorum,doktorum en kötü dişlerin bile 1.5 senede düzeleceğini söylüyor,1.5 seneden uzun ortodontik tedavi olmaz diyor.
evet biliyorum onları. dişçime zamanında söylemiştim, o da bana normal mum koy kendin, o diğer mumlara gerek yok dedi. Ben de öyle yapıyorum ama her yemek yerken çıkartıyorum sonra yeniden yapıyorum falan. Bazen de üşeniyorum, yapmıyorumO zamanlar da hemen yara oluyor, bazen baya bir kanıyor hatta ve dişçim de o tellerin uçlarını uzun bırakmaktan vazgeçmiyor maalesef.
meraba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.25 yaşındayım tel taktıralı bir hafta oluyor ve bunun için 4 dişim çekildi.doktor 20liklerinde çekilip çene ameliyatı olmam gerektiğini söylüyor.ancak ben ameliyat olmak istemiyorum.ameliyat olmadan da çenemdeki açık kapanış düzelemez mi acaba.benimle aynı durumda olanlar var mı?
cevap için teşekkürler mrveva benim sorunum alt çenenin geride oluşu zaten 4 dişim gitti 4 tane 20 lik de giderse 24 dişim kalacak birde ameliyat açıkcası biraz tedirginim.sizin yaş kaç acaba boşlukların kapanması 4 yıl mı sürdü ve de özelde mi tedavi oldunuz?
üst dişlerimdeki ayrıklık için ortodonti tedavisine başladım.alt çene çok hafif geride olduğundan önce alt dişlere tel takıldı.daha 24 saat olmadı takılalı ama şuan çok feci bi sızlama yapıoyo.dişleri biribirine değdiremiyorum bile.bide sanki telin sabitlendiği arka dişim sallanıyo gibi.bunlar normalmi.ağrılar nezaman geçer.ve her ay telleri biraz daha geriyolar gibi bişe duydum dogrumu?dogruysa her ay böle sızlama yaparmı?
Şarjlı diş fırçası braketlere zarar verebilir.arkadaşlar braketler için şarjlı diş fırçaları uygun mudur? Kullanan var mı?
Bewnimde ilk zamanlar çok yaram olmuştu. Üst dudağım çok fena şişmişti. Her gün en az 2 defa gargara yap. Gargara yapmaya başladıktan sonra yaralarım iyileşti. Şu anda hiç yaram yok. Teller batıyor ama yara yapmıyor.
Tedavi bittikten sonra dişlerin eski haline dönmemesi için koruyucu tedavi uygulanır.Bu ya ön dişlerin arkasına beyaz dolgu içine saklanmış ince bir tel yerleştirerek olur ki o zaman zaten sıkıntı yok herhangi bir geri dönüm olmaz. ya da size önce günde 24 saat sonra tedaviye göre değişecek aralıklarda takmanız istenen bir koruyucu plak olur, o zaman da doktorun sözünü dinleyip bu koruyucu plağı düzenli kullandığınız zaman bir sıkıntı olmaz. tel tedavisi sonrası normalde geri dönüm olmaz, olduğunda bu hastanın bir yerde yaptığı kaçamaklardan kaynaklanır.Merhaba Tuba Hanım,
Duyduğuma göre diş teli taktırdıktan sonra diş araları açılıyormuş, bu ne kadar doğrudur? bı tanıdığın öyle olmuş bende taktırmaktan vazgeçtim
Şarjlı diş fırçası braketlere zarar verebilir.
ortodontik başlık olanından kullanmayı düşünüyorum. çünkü normal ortodontik diş fırçasıyla iyice fırçalayamadığımı düşünüyorum. Bu yüzden dişlerimde leke oluştu. Oral B'nin ortodontik başlıklı şarjlı diş fırçası var onu kullansam bir zararı olur mu acaba?
Kızlar, ben dişlerimin biraz daha önde olmasını istiyorum. Sanırım ideal olan şuan ki hali ama hoşuma mı gidiyor desem ne bileyim.
Birde bana artık tellerimi sıkmayacağını, sadece lastiklerimi kullanmamı söyledi. Ama ön dişlerim dümdüz değil henüz. Bunu lastikler halledemez ki.
Ön iki dişimin yanındaki dişlerde yamukluk var hala. Dümdüz olmasını istiyorum ben. Birisi doktoruna sorabilir mi?
Ben çekiniyorum zaten hamile ağzımı yüzümü dağıtacak sinirden. Her şeye kızıyor...:26:
bende onleri dısarda sevıyorum ya ama tellerım cıktı ve hepsı aynı hızada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?