merhaba kızlar telim takılalı 4 ay oldu ve bugün randevum vardı gittim lastik taktı tellerime konuşamıyorum gülemiyorum ve ağrıda cabası çok kötü bunlar az önce çıkardım yemek yemek için geri taktım ama emin olamadım yanlış mı taktım diye tam 6 tane lastik var denk getirmesi zor yanlış takarsam bi sorun olur mu ki bide 1 ay kullanıcakmışım düzgün kullanırsan 1 ay sonra değiştiririz telini gibi bişey dedi tam anlayamadım demek istediğini lastik kullanımı artık tedavinin sonları demekmiş öyle diyolar acaba öyle bişey mi bu lastik :26:
merhaba kızlar telim takılalı 4 ay oldu ve bugün randevum vardı gittim lastik taktı tellerime konuşamıyorum gülemiyorum ve ağrıda cabası çok kötü bunlar az önce çıkardım yemek yemek için geri taktım ama emin olamadım yanlış mı taktım diye tam 6 tane lastik var denk getirmesi zor yanlış takarsam bi sorun olur mu ki bide 1 ay kullanıcakmışım düzgün kullanırsan 1 ay sonra değiştiririz telini gibi bişey dedi tam anlayamadım demek istediğini lastik kullanımı artık tedavinin sonları demekmiş öyle diyolar acaba öyle bişey mi bu lastik :26:
ayy kızlar benimde bir daha ki ay çıkıyor, şuan o kadar mutluyum ki sevincimi sizlerle de paylaşmak istedim :)))
bence doktorundan nasıl takılacağına dair tekrar bilgi al yanlış takarsan problem olabilir
evet ilk takınca biraz sıkıntı yapıyor ama takmadığın sürece de tedavin uzar katlanmaya çalış
bir de mutlaka sonunda takılacak diye bir şey yok benim tedavim 1.5 yıl sürdü ama o lastikleri 4. 5. aylarda da taktım
yanlış takarsanız dişler yanlış hareket eder. o yüzden doktorunuzdan size tekrar anlatmasını isteyin eğer kafanızı karıştıran bir yer varsa.. merak etmeyin 1 -2 kere taktıktan sonra çocuk oyuncağı olacak size..
telin değişmesi tedavinin bitmesi demek değil malesef, sadece dişe uygulanan kuvvetin değiştirilmesi demek. ama tabii ki her gün tedavinizin sonuna biraz daha yaklaşıyorsunuz :)
Tedavi bittikten sonra dişlerin eski haline dönmemesi için koruyucu tedavi uygulanır.Bu ya ön dişlerin arkasına beyaz dolgu içine saklanmış ince bir tel yerleştirerek olur ki o zaman zaten sıkıntı yok herhangi bir geri dönüm olmaz. ya da size önce günde 24 saat sonra tedaviye göre değişecek aralıklarda takmanız istenen bir koruyucu plak olur, o zaman da doktorun sözünü dinleyip bu koruyucu plağı düzenli kullandığınız zaman bir sıkıntı olmaz. tel tedavisi sonrası normalde geri dönüm olmaz, olduğunda bu hastanın bir yerde yaptığı kaçamaklardan kaynaklanır.
hadı gozun aydın darısı basımıza:)
selam :) klinik32 ye bende gittim. ama fiyatları çok fazla. birsürü yeri araştırdıktan sonra, özel capa ortodontiye gitmeye karar verm. hem ortamı çok begendm hem fiyatıda gayet uygun. ocakta taktm tedavimin bitmesine çok az kaldı. orayı tavsiye edebilirim. en azından bir git gör derm başka bir yere karar vermedenmerhaba arkadaslar bende tel taktırmayı dusunuyorum bana istanbul avrupa yakasında onerebileceginiz bir yer var mı nerelerde yaptırıosunuz siz. besiktasta oturuyorum aklımda klinik 32 ve oraldent var ama nasıldır bilmiyorum internetten arastırdım ama pek bisey bulamadım 25 yasındayım tedavim uzasın da istemiyorum gereksiz yere. onun için arastırıp duruyorum :26:
benm teller çıkalı 5 ay oldu 4 yıl taktım. çenem çok az öne doğruydu şimdi istediğim gibi oldu geride artık. plaklarımı 24 saat takmam gerekirken sadece gece takıyorum dişlerimin araları hafiften açılıyor gibi.çenemde eski haline döner mi yani bunun plakla bir ilgisi var mı tuba hanım??doktorum senin dişlerin kolay kolay eski haline dönmez tedavin uzun sürdü dedi. dişlerim düzgün olduğu halde tellerim baya bi çıkmamıştı onu demek istiyor. dişlerimin arasının plak takmadığım için açılmasını anlayabiliyorum ama çenem ya da dişlerim öne doğru kayar mı?
Kızlar benim tellerim 2 aya kadar cıkıyor kısmetse fakat temizlik konusunda drumdan cok net bi bilgi alamadım tellerinz cıkmadan önce tartar temizliği yaptrdınız mı benim dr şimdi değil diyo da e ne zaman gitcem ben arkaya sabitleyici takılırsa nasıl olcak yani benim aklım almadı sizce gidiyim mi temizletmeye her sabah artık ağzımda acı bi tatla uyanmaktan sıkıldım pırıl pırıl olsun istiyorum zaten cok kötü değil ama yine de rahatsız oluyorum sizden cevap bekliyorum..
selam :) klinik32 ye bende gittim. ama fiyatları çok fazla. birsürü yeri araştırdıktan sonra, özel capa ortodontiye gitmeye karar verm. hem ortamı çok begendm hem fiyatıda gayet uygun. ocakta taktm tedavimin bitmesine çok az kaldı. orayı tavsiye edebilirim. en azından bir git gör derm başka bir yere karar vermeden
rica ederimcok tesekkur ederim orayı baska bir arkadas daha soylemisti guzel diye. ne kadara taktırdın sen ?
cok tesekkur ederim orayı baska bir arkadas daha soylemisti guzel diye. ne kadara taktırdın sen ?
telleriniz çıkarıldığı seans, arkasına retainer tel takılmadan hemen önce temizlik yapılır genellikle. teller varken temizlik yapmak çok yetersiz kalır. teli çıkarıp braketler varken bir miktar temizlik yapılabilir ancak o da yetersiz olur. o yüzden çok aşırı değilse diş taşlarınız doktorunuz tedavinizin tamamlanmasını bekliyordur. Teller çıkar hemen arkasından temizlik yapılır ve retainer uygulanır. Doktorunuz temizliği kendi kliniğinde yapmayı/yaptırmayı düşünüyordur. Hem daha sağlıklı olacaktır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?