Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

merhaba kızlar telim takılalı 4 ay oldu ve bugün randevum vardı gittim lastik taktı tellerime konuşamıyorum gülemiyorum ve ağrıda cabası çok kötü bunlar az önce çıkardım yemek yemek için geri taktım ama emin olamadım yanlış mı taktım diye tam 6 tane lastik var denk getirmesi zor yanlış takarsam bi sorun olur mu ki bide 1 ay kullanıcakmışım düzgün kullanırsan 1 ay sonra değiştiririz telini gibi bişey dedi tam anlayamadım demek istediğini lastik kullanımı artık tedavinin sonları demekmiş öyle diyolar acaba öyle bişey mi bu lastik :26:

ben 7 aydir dis teli kullaniyorum ust dislerim seyrek ve cok ondeydi..tel taktirmak konusunda cok kararsizdim 2 yil sirf arastirma yaptim ve en sonunda taktirdim ve iyiki taktirmisim ilk 1 ayda bile baya farklilik oldu simdi ise dislerim hem geri gitti hemde araliklar kapandi yani inci gibi oldular dr. 1-1.5 yil takarsin dedi ama ben sonucun iyiye gittigini gordukce daha da severek takiyorum hic zaman kaybetmeden taktirin bence...ben 24 yasindayim ve 2 yasinda kiz annesiyim yani hic bir sey sizin mutlulugunuzdan onemli degil bana esimde destek oldugu icin cok sansliyim

bence doktorundan nasıl takılacağına dair tekrar bilgi al yanlış takarsan problem olabilir
evet ilk takınca biraz sıkıntı yapıyor ama takmadığın sürece de tedavin uzar katlanmaya çalış
bir de mutlaka sonunda takılacak diye bir şey yok benim tedavim 1.5 yıl sürdü ama o lastikleri 4. 5. aylarda da taktım

yanlış takarsanız dişler yanlış hareket eder. o yüzden doktorunuzdan size tekrar anlatmasını isteyin eğer kafanızı karıştıran bir yer varsa.. merak etmeyin 1 -2 kere taktıktan sonra çocuk oyuncağı olacak size..
telin değişmesi tedavinin bitmesi demek değil malesef, sadece dişe uygulanan kuvvetin değiştirilmesi demek. ama tabii ki her gün tedavinizin sonuna biraz daha yaklaşıyorsunuz :)

ayy kızlar benimde bir daha ki ay çıkıyor, şuan o kadar mutluyum ki sevincimi sizlerle de paylaşmak istedim :)))

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim en kısa zamanda doktorumdan bilgi alacağım umarım çabuk geçer zaman artık o mutlu sonu yaşamak istiyorum

merhaba arkadaslar bende tel taktırmayı dusunuyorum bana istanbul avrupa yakasında onerebileceginiz bir yer var mı nerelerde yaptırıosunuz siz. besiktasta oturuyorum aklımda klinik 32 ve oraldent var ama nasıldır bilmiyorum internetten arastırdım ama pek bisey bulamadım 25 yasındayım tedavim uzasın da istemiyorum gereksiz yere. onun için arastırıp duruyorum :26:

benm teller çıkalı 5 ay oldu 4 yıl taktım. çenem çok az öne doğruydu şimdi istediğim gibi oldu geride artık. plaklarımı 24 saat takmam gerekirken sadece gece takıyorum dişlerimin araları hafiften açılıyor gibi.çenemde eski haline döner mi yani bunun plakla bir ilgisi var mı tuba hanım??doktorum senin dişlerin kolay kolay eski haline dönmez tedavin uzun sürdü dedi. dişlerim düzgün olduğu halde tellerim baya bi çıkmamıştı onu demek istiyor. dişlerimin arasının plak takmadığım için açılmasını anlayabiliyorum ama çenem ya da dişlerim öne doğru kayar mı?

Kızlar benim tellerim 2 aya kadar cıkıyor kısmetse fakat temizlik konusunda drumdan cok net bi bilgi alamadım tellerinz cıkmadan önce tartar temizliği yaptrdınız mı benim dr şimdi değil diyo da e ne zaman gitcem ben arkaya sabitleyici takılırsa nasıl olcak yani benim aklım almadı sizce gidiyim mi temizletmeye her sabah artık ağzımda acı bi tatla uyanmaktan sıkıldım pırıl pırıl olsun istiyorum zaten cok kötü değil ama yine de rahatsız oluyorum sizden cevap bekliyorum..

selam :) klinik32 ye bende gittim. ama fiyatları çok fazla. birsürü yeri araştırdıktan sonra, özel capa ortodontiye gitmeye karar verm. hem ortamı çok begendm hem fiyatıda gayet uygun. ocakta taktm tedavimin bitmesine çok az kaldı. orayı tavsiye edebilirim. en azından bir git gör derm başka bir yere karar vermeden

çenenizde bir değişiklik olması beklenmez ancak dişlerinizin dizilimi bozulur. o yüzden size önerildiği şekilde kullanmanızda fayda var. 4 sene çektiğiniz çileler boşa gitmesin..

telleriniz çıkarıldığı seans, arkasına retainer tel takılmadan hemen önce temizlik yapılır genellikle. teller varken temizlik yapmak çok yetersiz kalır. teli çıkarıp braketler varken bir miktar temizlik yapılabilir ancak o da yetersiz olur. o yüzden çok aşırı değilse diş taşlarınız doktorunuz tedavinizin tamamlanmasını bekliyordur. Teller çıkar hemen arkasından temizlik yapılır ve retainer uygulanır. Doktorunuz temizliği kendi kliniğinde yapmayı/yaptırmayı düşünüyordur. Hem daha sağlıklı olacaktır.

cok tesekkur ederim orayı baska bir arkadas daha soylemisti guzel diye. ne kadara taktırdın sen ?

Umarım öyle olur ama ben kliniğinde detaylı bir temizlik yapacağını düşünmediğim için acaba yaptrsam mı şimdiden dedim yoksa benim için daha rahat olur tabi klinikte,zaten daha yeni hamile olduğumu öğrendim e bu dönemde diş bakımı çok önemli o yüzden dr'umla bir konuşym bakalım nasıl yapcakmış,teşekkür ederim illginiz için :)

kızlar zaman ne kadar hızlı geçiyor, 2 buçuk ay olmuş tedaviye başlayalı, benim randevular aksasa da inşallah bir yılı aşmaz gerçi alıştım tellere ister istemez
ancak şu dişlerin sararmasını nasıl önleyebilirim, kahve insanlarına döndüm:/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…