Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Lastik dediğiniz telin dişinizin üstünde durması için yerleştirilen destek parçası olsa gerek..Doktorunuza haber verip en kısa zamana randevu almalısınız.
Barektler her zaman son dişe kadar ilerlemek zorunda değil. Her ağız her dişin durumu farklıdır. Başkaları ile kıyaslamayın kendinizi.

evet herkesin yazma hakkı var ama yanlış bilgilendiremezsiniz hastayı. sizinle polemiğe girmiyorum. mesaj istenilen yere ulaşmıştır.

Canim benim en buyuk endisem bosluklarimin tamamen kapanmamasi.bundn 7 8 sene once damaklikli tel taktim bir sene ve boslugum yuzde yuz olarak kapanmadi hatta eski haline dondu daha once de yazmistim.ve o zamanki discim bana % 100 kapnmayacagini soylemisti fakat kendisi ortodontist degildi.Bunun yani sira 3 disin boslugunubkapanmasi suresyi epey uzatir gibi geliyor bana.1 sene takacaksin dedi doktor .3 disin cekilmesi durumunda sure cok daha uzarmi sence?

canım bak bu duruma göre değişir.
senin yaşına
kemik gelişimine
dişlerinin hareketine
kısacası ağız yapına göre değişir
sana zaman vermemizi bekleme bu doğru olmaz. doktor bile bunu aşağı yukarı bilebilir. kesin bir şey diyemez. bu belli bir şey değildir.
bak sana ne diyorum benim azı dişlerim hemen kapandı onlarda küçükken çekilmişti. ama ortalardaki dişim kapanmadı vida olduğu halde 1 yılı buldu.
seninde kendini en kötüsüne hazırlamaktan başka çaren yok. eğer ki tedaviye devam edeceksen güzel dişlerin olacağını hayal et hep mutlu yaşa. sen şimdiden ne zaman çıkacak diye duramazsan hiç taktırma bence. ben can ata ata taktırdığım halde 4. sene bıkmış bir vaziyetteydm. belkide bana önce 1-2 sene deyip 4 seneyi bulmasından dolayı.

sonlara doğru insan iyice sabırsızlanıyor tamamen düzeldi canım zaten öyle olmadan çıkarmıyor doktor bana 1 sene demesine rağmen bir kaç ay uzadı bile...benim de diş etlerim hizalı değil o sıkıntı yaratıyor tabi ama çıkardıktan sonra onlara da bakıcaz dedi doktorum
seninki de en kısa zamanda düzelir inşallah darısı başına :119:

benim ortodontistim gayet başarılı balıkesirde boşuna bursa yada izmire yönelmeyin her ay gitmeniz gerekecek çünkü isterseniz ismini verebilirim özelden yazarsanız

İlginiz için de teşekkür ederim. İzmirde ege üniversitesinde görevli bir profesöre yaptırıyorum ve tedavim başladı bile.Vida takıldı,diş çekimimin biri gerçekleşti,braketlerin siparişi verildi şu saatten sonra değiştirebileceğimi sanmıyorum.Doktoruma çok güveniyorum.İlk gittiğim günden buyana aklımda en ufak bir şüphe oluşturmadı.Her ortodondistin tedavi planı farklı oluyor..En modern teknikle tedavim yapılıyor bu konuda paraya da kıydım açıkcası.Sağlık para hesabı yapmaya gelmiyor çünkü.Daha önce balıkesirde bir ortodontiste göründüm ama tedavi planı ve ondan da önemlisi yaklaşımını hiç beğenmedim.Bu nedenle tedavinizi yapan doktoru çok merak ettim özelden bana ortodontistinizin adı yazarsanız sevinirim.

o zamanki tedavi ile şimdi planlanan tedavi farklı, çene yapısı da farklı .. ortodontist değilim yanlış yönlendirmek istemem ama ortalama bir ortodonti tedavisi 1 - 2 yıl sürer kolay kolay uzamaz daha fazla. Doktor 1 sene dedi ise o en fazla 1 2 ay sarkar.

evet herkesin yazma hakkı var ama yanlış bilgilendiremezsiniz hastayı. sizinle polemiğe girmiyorum. mesaj istenilen yere ulaşmıştır.

:) emin olun amacım polemiğe girmek değil, sadece burası bir deneyim paylaşım platformu, nasıl siz kendinizinkini yazdıysanız, ben de kendi deneyimimi yazdım. Neye ve kime göre yanlışı MEDENİ bir şekilde tartışabilirim isterseniz.

Yine belirteyim "bilgilendiremezsiniz, yazamazsınız, yapamazsınız" gibi söylemleri de hala yanlış buluyorum, bana yapılmasından hoşlanmam bu sebeple de cevabınızı veririm, eğer buna da cevap yazarsanız emin olun ona da cevabınızı veririm...

polemiğe girmek değil sözüne karşılık olarak yazıyorum o zaman. kk da böyle medeni bir şekilde tartışan kadınları görmek zor.
o zaman yazmak isterim...

size öyle bir yöntem uygulanmış olabilir. zaten bende dedimki herkese bu şekilde uygulanacak diye bir şey yok. ''benimki böyle oldu ama sizin tedavinizi bilemem'' gibi bir cümle aradım belkide yazınızda...
yoksa tabiki size uygulananı yazacaksınız ben sadece hastanın gözünün korkmasını istemedim.
sonuçta vaka farklı bunu vurgulamak istiyorum.

ortodonti; ehil ellerde uzmanı tarafından yapılıyosa sonuç hep mükemmel olur, ucuz diye ortodontist olmayanlara yaptırmayınız. biliyorum ki yarı fiyat biçip uzmanı olmayan dr.larda bu işe el atıyo iyi araştırın. ben özelde bu işin uzmanı ortodontist tarafından tedavime başladım ve çok rahat bitirdim sonuç mükemmel... 1.5 yıl dedi tam zamanında bitirdi.

arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var..bene tel tedavisi görüyorum 16 18 ay flan oldu heralde şimdi implant tedavisine geçicez boşuklarım için ön dişin yanındaki iki diş solda implant olacak ama çoook korkuyorumm implantın dezavantajlarını okudukça endişelenmeye başlıyorum iyice yardım edin aranızda implant yaptıran deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim sanırım rahatlamaya çok ihtiyacım var..ama siz yinede gerçekçi olun .:) :)

Yaşınız genç. Diabet hastası değilseniz, kemik erimesi hastalığınız yoksa ağız temizliğinize dikkat ettiğiniz müddetçe implant için korkmanıza gerek yok.Ki bu hastalıklar bile kesin sorun çıkaracak demek değil. Tabi bir de kaliteli bir implant seçseniz iyi olur. :)
İmplantlar artık geliştiriliyor, yaşanan sıkıntılar görüldükçe üretici firmalar bu sıkıntıları ortadan kaldıracak yöntemler geliştirerek üretiyor yeni implantlarını.
Kullanılan implant saf titanyum olduğunda ya da çok yeni sistemle zirkonyum destekli olanlar da var, sıkıntı yaşamazsınız. Ama aluminyum,krom kobalt gibi adi metal içeren implantlar yine sıkıntı çıkarma ihtimalleri eskiye göre çok çok düşmüş olsa da saf titanyuma göre riskli tercih olur.

sözlüklerden birinde okumuştum, bu yaşıma kadar nice kalp ağrısı, karın ağrısı, baş ağrısı yaşadım ama böyle bir şey yaşamadım demişti yazar..
şu an onunla aynı duygular içerisinde dünden beri kıvranmaktayım,
iki ay önce üst dişlerime yapılan şey tamamen pamuklara sarma işlemiymiş dostlar..
dün yaptıklarından sonra abartmıyorum beynim zonkluyor.
yiyemiyorum o aptal fırça bile değdiğinde bağırasım geliyor...
üstleri biraz sıkıp, altları telledi sıktı etti ve braketlerin çarpmaması için yükselti denilen bir zımbırtıyla şölenim tamamlandı..
şu süreç bir geçseydi..ağız içinde yaram yoktu ama şüphesiz artık mümkün.. çocuk gibi ağlayasım var:84:

bende taktıralı 5 hafta kadar oluyor 3bin tlye taktırdım klinikte ortodonti uzmanına ilk 10 gün baya kıvrandırdı beni suan çok iyi hissetmiyorum konuşmamda sorun olmadı temizligi cok zor ama.
ben bozuklukçarpıklık gibi seyler yok yan kesici dişlerim eksik o dişlere imlant için kaydırarak yer açacaklar 1.5 yıl sürer dedi doktorum yarın sabaha ilk randovum var korkuyorum yıne baştan o 10 gunu yaşamaktan :) Allahm yardımcım olsun

benim de tellerim takılalı 40 gün oldu. bugün ilk kontrolüme gideceğim. 40 günde iyi ve kötü değişiklikler gödüm. dişlerim çekilen dişin yerine doğru biraz kaydı. Ancak günde en az 4 defa dişlerimi fırçalamama rağmen iki dişimin arası çürümüş gibi. Tellerle dişlerim güzelleşecek derken bozulacak gibi geldi ve bu moralimiş çok bozdu. Bakalım bugün ortodontistim o dişlerime ne diyecek?

mervecim senin kaç yıl durcak ??
ben ne yalan sölim en fazla 2 kes fırçalıyorum her yemekten sonra fırcalamak lazımmıs ama bıkkınlık verıyor ama bugunku kontrolde bişi demedi iyi gördü alt azılara takılmamıstı al cenemdeki dişler inci gibi ama darlık vardı sol tarfla cıgnemıyordum bide içten bi tel taktı baya kıvrandırdı beni suanlık agım yok denecek kadar az korktugum gibiolmaıd inş bı kaç saat sonra belli etmez kendini :) gerçekten sabır gerektırıyor allah herkezin şifasını versin:)

1-1.5 yıl kadar duracak. Dişlerin ilerlemesine bağlıymış. Bugünkü kontrolümde dişlerimde çürük mü oluştu diye sordum ortodontistim dişlerimin normal olduğunu çürük filan görmediğini söyledi. 29 kasımda tekrar gideceğim. Bugünkü randevudan çok korkuyordum. Bazı arkadaşlar kontrollerde ortodontist braketleri sıktığı için acı çektiklerini söylemişlerdi. Ben de herhangi bir ağrı olmadı. Çekilen dişimin yanındaki dişe doktor lastik taktı çekilen dişin yerini doldurması için. Bir sonraki kontrolde de tellerimikalınlaştıracak. Benim de altlar düzgün olduğun için sadece teller üstte olacak.

Ben tel taktıralı 20 gün oluyor ama öyle şiddetli ağrılarım falan olmadı, sadece birşeyler ısırmakta zorlanıyordum o zaman ağrı oluyordu onu da yeni yeni atlatıyorum. yemek yemek eziyet oluyor. birde damağımdaki tel, braketlerden daha fazla rahatsızlık veriyor. o çıkınca daha rahat olacağım inşallah(2-3 ay kadar duracakmış o damaklık). bu ayın 15'inde kontrolüm var bakalım ne diyecek doktor merak ediyorum. her bişey yememde dişlerimi fırçalamak zorunda kalmam da çok sıkıcı. birde damağımda çikolatayı eriterek yiyemiyorum :)

hiç merak etmeyin dişlerdeki hassasiyet bir kaç kontrolden sonra bitiyor
sadece randevu sonrası küçük bir hassasiyet oluyor okadar
ilk bir kaç ay evet zorlu geçiyor yaralar, hiçbir şey ısıramıyorsun birbirine değdiremiyorsun ama daha sonra her şeyi ısırırsınız da yersiniz de ağzınızda olduğunu bile unutursunuz tecrübeyle sabittir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…