Arkadaşlar ben geçen hafta tel taktırmıştım. En arkadaki dişlerime kadar takmadı doktor, onlardan bir gerideki dişlerde bıraktı :S Az önce baktım en son braketin olduğu dişimden tel çıkmış. Braket değil fakat küçük bir lastikte çıktı. Hiç böyle bir durumla karşılaştınızmı? Şuan ne yapmam gerekiyor? :S
:) bu paltformların amacı deneyim paylaşmak...bu sebeple rica ederim kimse bana ne yazıp ne yazmayacağımı söylemesin, ben deneyimimi ve görüşümü yazdım, herkesin kendi fikri ve muhakeme hakkı var isteyen istediğini yazar...
Tebrik ediyorum.Gayet yerinde bir yaklaşım olmuş.Sağlam bir dişin durup dururken çekilmesini kimse istemez zaten. Çekilmesi gerekiyorsa vardır bir sebebi.
Kaldı ki doktor diş çekimi yanına implant seçeneğini de sunmuş illa 3 dişi çekeceğim dememiş.
Bir tedavi bittiği zaman geri dönmemesi için ağızda boşluk kalmamamış olması, dişlerin birbiri ile güzel temasları olması gerekir.
3diş çekilerek yapılacak tedavide boşluklar kapanır, sonra geri dönmemesi için ön dişlerihnizin arkasına koruyucu tel yerleştirilir ya da koruyucu plak kullanmanız istenir.
İmplant yapılan seçenekte de açılacak boşluk implantla dolduğu için sıkıntı yok.
Doktorunuza güvenin derim. Size tedavinizi seçme şansı da vermiş...
Canim benim en buyuk endisem bosluklarimin tamamen kapanmamasi.bundn 7 8 sene once damaklikli tel taktim bir sene ve boslugum yuzde yuz olarak kapanmadi hatta eski haline dondu daha once de yazmistim.ve o zamanki discim bana % 100 kapnmayacagini soylemisti fakat kendisi ortodontist degildi.Bunun yani sira 3 disin boslugunubkapanmasi suresyi epey uzatir gibi geliyor bana.1 sene takacaksin dedi doktor .3 disin cekilmesi durumunda sure cok daha uzarmi sence?
ayyyy ne kadar güzel yaa :) benimde 15 ay oldu ama daha varkeske benmde artık cıksa cok sabırsızlanmaya basladım artık nasıl peki tamamen düzeldiler mi sizi rahatsız eden bişi yok demi yani hayalinizdeki gbi mi oldu cok merak ediorum acaba tel tedavisi olup memnun kalmayan olur mu ki? benm diş eti operasyonu da olmam gerekioo onu olmadan cok güzel bi görünüm elde edemeyecegm ne yazıkki..
benim ortodontistim gayet başarılı balıkesirde boşuna bursa yada izmire yönelmeyin her ay gitmeniz gerekecek çünkü isterseniz ismini verebilirim özelden yazarsanız
Canim benim en buyuk endisem bosluklarimin tamamen kapanmamasi.bundn 7 8 sene once damaklikli tel taktim bir sene ve boslugum yuzde yuz olarak kapanmadi hatta eski haline dondu daha once de yazmistim.ve o zamanki discim bana % 100 kapnmayacagini soylemisti fakat kendisi ortodontist degildi.Bunun yani sira 3 disin boslugunubkapanmasi suresyi epey uzatir gibi geliyor bana.1 sene takacaksin dedi doktor .3 disin cekilmesi durumunda sure cok daha uzarmi sence?
evet herkesin yazma hakkı var ama yanlış bilgilendiremezsiniz hastayı. sizinle polemiğe girmiyorum. mesaj istenilen yere ulaşmıştır.
:) emin olun amacım polemiğe girmek değil, sadece burası bir deneyim paylaşım platformu, nasıl siz kendinizinkini yazdıysanız, ben de kendi deneyimimi yazdım. Neye ve kime göre yanlışı MEDENİ bir şekilde tartışabilirim isterseniz.
Yine belirteyim "bilgilendiremezsiniz, yazamazsınız, yapamazsınız" gibi söylemleri de hala yanlış buluyorum, bana yapılmasından hoşlanmam bu sebeple de cevabınızı veririm, eğer buna da cevap yazarsanız emin olun ona da cevabınızı veririm...
arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var..bene tel tedavisi görüyorum 16 18 ay flan oldu heralde şimdi implant tedavisine geçicez boşuklarım için ön dişin yanındaki iki diş solda implant olacak ama çoook korkuyorumm implantın dezavantajlarını okudukça endişelenmeye başlıyorum iyice yardım edin aranızda implant yaptıran deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim sanırım rahatlamaya çok ihtiyacım var..ama siz yinede gerçekçi olun .:) :)
benim de tellerim takılalı 40 gün oldu. bugün ilk kontrolüme gideceğim. 40 günde iyi ve kötü değişiklikler gödüm. dişlerim çekilen dişin yerine doğru biraz kaydı. Ancak günde en az 4 defa dişlerimi fırçalamama rağmen iki dişimin arası çürümüş gibi. Tellerle dişlerim güzelleşecek derken bozulacak gibi geldi ve bu moralimiş çok bozdu. Bakalım bugün ortodontistim o dişlerime ne diyecek?
mervecim senin kaç yıl durcak ??
ben ne yalan sölim en fazla 2 kes fırçalıyorum her yemekten sonra fırcalamak lazımmıs ama bıkkınlık verıyor ama bugunku kontrolde bişi demedi iyi gördü alt azılara takılmamıstı al cenemdeki dişler inci gibi ama darlık vardı sol tarfla cıgnemıyordum bide içten bi tel taktı baya kıvrandırdı beni suanlık agım yok denecek kadar az korktugum gibiolmaıd inş bı kaç saat sonra belli etmez kendini :) gerçekten sabır gerektırıyor allah herkezin şifasını versin:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?