Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

3 hafta sonra benımde alt dıslere tel takılıcak korktum sımdı
ust dıslerde doktordan eve geldıgımde 2 gun agrıyordu bırde 2 3 hafta sonra hafıf agrı oluyordu
ama alt dıse takılınca cok daha zormus demekkı

Kızlar, ben dişlerimin biraz daha önde olmasını istiyorum. Sanırım ideal olan şuan ki hali ama hoşuma mı gidiyor desem ne bileyim.
Birde bana artık tellerimi sıkmayacağını, sadece lastiklerimi kullanmamı söyledi. Ama ön dişlerim dümdüz değil henüz. Bunu lastikler halledemez ki.
Ön iki dişimin yanındaki dişlerde yamukluk var hala. Dümdüz olmasını istiyorum ben. Birisi doktoruna sorabilir mi?
Ben çekiniyorum zaten hamile ağzımı yüzümü dağıtacak sinirden. Her şeye kızıyor...:26:

Kızlar, ben dişlerimin biraz daha önde olmasını istiyorum. Sanırım ideal olan şuan ki hali ama hoşuma mı gidiyor desem ne bileyim.
Birde bana artık tellerimi sıkmayacağını, sadece lastiklerimi kullanmamı söyledi. Ama ön dişlerim dümdüz değil henüz. Bunu lastikler halledemez ki.
Ön iki dişimin yanındaki dişlerde yamukluk var hala. Dümdüz olmasını istiyorum ben. Birisi doktoruna sorabilir mi?
Ben çekiniyorum zaten hamile ağzımı yüzümü dağıtacak sinirden. Her şeye kızıyor...:26:

Dişlerin kaldırabileceği bir kuvvet, doğru kapanış diye bir durum var. Hekiminiz muhtemelen bu kapanışa göre ayarlıyordur i,dişlerinizi. Yine de içinize sinmeyen yerleri sorun doktorunuza çekinmeyin. Bu dişleri biraz daha alın şeklinde değil de tam içime sinmedi gibi sanki tam düz değil bana mı öyle geliyor gibi bir yaklaşımla..

Sonra geçiştirmesin.. :2:

Sonra geçiştirmesin.. :2:

normalde böyle tatlı yaklaşan bir hastaya sert cevap vermek ya da geçiştirmek insafsızlık olur ama hamilelik nasıl etkiliyor bilemiyorum henüz hamile kalmadım :)) size açıklama yapacaktır şu şu sebepten gerek yok ya da tamam yapalım ya da lastikler de yeterli olacaktır gibi..

Ben de yaklaşık iki senedir tel takıyorum, aslında dişlerim bozuk değildi yani her gören aa ne güzel dişlerin var falan derdi. Ama bana alt çenem biraz önde gibi geliyordu. Dişçiye gittim, ona göre dişlerimde bir sürü sorun çıktı tabi ameliyat falan dedi hatta beni korkuttu. Kimseye çenemin önde olduğunu inandıramıyordum siz düşünün artık Ben randevuları da biraz aksattım o yüzden tedavi uzadı işte. Ve bana daha geçen randevuda çeneyle ilgili bi tedavi uygulamadığını sadece dişleri düzelttiğini söyledi, tabi ben de bir hayal kırıklığı oldu. İki senedir doya doya sakız çiğneyemiyorum ona üzülüyorum. Ama artık kendimi bıraktım diş hekimimin kollarına ne yaparsa yapsın yeter ki iyileşsin de çıkartayım artııık

canım aynı durumdaymışız. benmde alt çenem eşit hatta çok azıcık önde doğruydu. doğru olanın ameliyat olacağını söylediler ama ben istemedim. o zaman gölgeleyebiliriz alt dişleri geriye alarak demişti. şimdi tellerim çıktı. güzel oldular. dişlerim çok bozuk değildi. ama çene işte...

1 bucuk 2 yıl sürer tedavin dendi fakat yaklaşık 4 yıl sonra çıktılar. çene olunca dişlerin ne kadar düzgün olursa olsun tedavi uzayabiliyor.ama benm sağlam dişim çekilmişti 1 yılda ondan dolayı uzadı tedavm. senin sağlam dişlerin çekildi mi? kaç yaşındasın ?

Yok Allah'a şükür sağlam diş çekmediler hiç, çenem de şu an sanki eskiye göre daha iyi, yani bana öyle geliyor. Bir de tel yüzünden alt dişlerimin bazılarının arası açıldı. Şimdi yine telle onları birbirine yaklaştırıyo dişçim. Ben zaten teller takılırken de ne kadar sürer gibi bir soru sormamıştım korkudan :) birkaç ay önce sordum bu yıl biter dedi, inşallah dediği gibi olur. Diş bozuklukları daha kısa sürede düzeltiliyor da dediğin gibi eğer çenede problem varsa tedavi uzuyor maalesef. Bu arada 17 yaşındayım.

yoo yoo korkmamalısın çünkü bugün itibariyle kabusum sona erdi, 3. güne kadar dayanabilirsen gerisi geliyor ama cidden yok böyle bir ağrı..
Allah beterinden saklasın. Ama aşırı hassasiyete devam, fırça dahi sızlatmakta ama mükemmel dişlere giden yolda çekilen tüm acılar kutsaldır..
ben doktorumdan farklı bir şehirdeyim, sömestra kadar gitme ihtimalim yoktu, biraz dişlere abandı çok zaman kaybetmeyelim diye
düzenli olarak gitme ihtimalin varsa daha insaflı olabilir, 3 işlem birden bünyeme ağır geldi, üstleri de sıktı ama altların acısından anlamadım bile

benım doktorum hamıleyım dıye belkı acır bana :18: haftada 1 gorme ıhtımalım var doktoru ama duzenlı gıdebılırım ıcıme su serptın canım
cok gecmıs olsun umarım cektiklerimize değer ...

benım doktorum hamıleyım dıye belkı acır bana :18: haftada 1 gorme ıhtımalım var doktoru ama duzenlı gıdebılırım ıcıme su serptın canım
cok gecmıs olsun umarım cektiklerimize değer ...

Allah hayırlısıyla kavuştursun bebişine acır bence bebiş için, bir de acı eşiği davası var ufak düzeltmelerle toparlayabilir belki doktorun. düzenli gidebilmek önemli tabi. şimdiden geçmiş olsun ve evet kesinlikle bu acıya aç kalmaya değer:13:

aralıkta tellerim çıkacak inşallah.
alt teller üst dişlerimin yerleşmesini engellediği için 2 ay önce çıkmıştı.
üstlere de 10 haftalık pekişme tedavisi uygulanıyor, çıkmayabilirmiş de ama hiç düşünmüyorum o kötü ihtimali
teller,m çıkar çıkmaz da bleaching ile beyazlatıp dişlerime kavuşcam

Ben 2 yıl önce damaklı tellerden takmıştım 1 yıl felan taktım köpek dişlerim yukardaydı onlar indi sonra tedaviyi yarıda bıraktım. çalıştığım hastanede şimdi 2.400 e yeniden taktırdım bu damaklı değil ama normal olanlarından. ön ve alt dişlerim yamuk, rahatsız oluyorum. 4 gün oldu taktıralı ağzım hep yara,ısırıklar felan var. acıyorda hergun ağrı kesici içiyorum. yemekte yiyemiyorum hep çorba sıkıldım şimdiden. umarım sonuç guzel olur. röntgen felan istedi diş çekimide olmadı yaşım 19. :)

ilk takıldığı zaman insan ağrıya dayanamıyor zaten, ben de ilk hafta çorba içe içe 3-4 kilo vermiştim. Ohoo ben bu gidişle baya zayıflarım diye düşünüp sevinmiştim hatta ama öyle olmadı 3 hafta falan sonra yine çoğu şeyi yemeye başladım. Tabi hala yiyemediğim şeyler var da kilo verdirmiyormuş onu anlamış oldum Ama o yaralar hiç geçmiyor, her gün başka bir yeri batıyor bana. Yanaklarımın içleri heep yara

canm yaraların için mum gibi küçük kutucuklar var ondan mercimek kadar alıp yanağının battığı tele yapıştırıyorsun pamuk gibi oluyor. sende yok mu? yoksa doktorundn iste hemen...

senin nekadar oldu taktıralı düzelmeler varmı :)

canm yaraların için mum gibi küçük kutucuklar var ondan mercimek kadar alıp yanağının battığı tele yapıştırıyorsun pamuk gibi oluyor. sende yok mu? yoksa doktorundn iste hemen...

evet biliyorum onları. dişçime zamanında söylemiştim, o da bana normal mum koy kendin, o diğer mumlara gerek yok dedi. Ben de öyle yapıyorum ama her yemek yerken çıkartıyorum sonra yeniden yapıyorum falan. Bazen de üşeniyorum, yapmıyorum O zamanlar da hemen yara oluyor, bazen baya bir kanıyor hatta ve dişçim de o tellerin uçlarını uzun bırakmaktan vazgeçmiyor maalesef.

senin nekadar oldu taktıralı düzelmeler varmı :)

2 yıl oldu ve evet epey düzeldi yani ben çene için taktırmıştım dişlerim düzgündü, ama dişçi çeneme tedavi gerek olmadığını söyledi. Şimdi sadece arka alt dişlerimin aralarında boşluklar varmış -ben bilmiyordum tabi dişçi fark etti - onları düzeltmeye çalışıyoruz. İnşallah yakın zamanda kurtulurum bu illetten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…