sözlüklerden birinde okumuştum, bu yaşıma kadar nice kalp ağrısı, karın ağrısı, baş ağrısı yaşadım ama böyle bir şey yaşamadım demişti yazar..
şu an onunla aynı duygular içerisinde dünden beri kıvranmaktayım,
iki ay önce üst dişlerime yapılan şey tamamen pamuklara sarma işlemiymiş dostlar..
dün yaptıklarından sonra abartmıyorum beynim zonkluyor.
yiyemiyorum o aptal fırça bile değdiğinde bağırasım geliyor...
üstleri biraz sıkıp, altları telledi sıktı etti ve braketlerin çarpmaması için yükselti denilen bir zımbırtıyla şölenim tamamlandı..
şu süreç bir geçseydi..ağız içinde yaram yoktu ama şüphesiz artık mümkün.. çocuk gibi ağlayasım var:84:
Kızlar, ben dişlerimin biraz daha önde olmasını istiyorum. Sanırım ideal olan şuan ki hali ama hoşuma mı gidiyor desem ne bileyim.
Birde bana artık tellerimi sıkmayacağını, sadece lastiklerimi kullanmamı söyledi. Ama ön dişlerim dümdüz değil henüz. Bunu lastikler halledemez ki.
Ön iki dişimin yanındaki dişlerde yamukluk var hala. Dümdüz olmasını istiyorum ben. Birisi doktoruna sorabilir mi?
Ben çekiniyorum zaten hamile ağzımı yüzümü dağıtacak sinirden. Her şeye kızıyor...:26:
Dişlerin kaldırabileceği bir kuvvet, doğru kapanış diye bir durum var. Hekiminiz muhtemelen bu kapanışa göre ayarlıyordur i,dişlerinizi. Yine de içinize sinmeyen yerleri sorun doktorunuza çekinmeyin. Bu dişleri biraz daha alın şeklinde değil de tam içime sinmedi gibi sanki tam düz değil bana mı öyle geliyor gibi bir yaklaşımla..
Sonra geçiştirmesin.. :2:
Ben de yaklaşık iki senedir tel takıyorum, aslında dişlerim bozuk değildi yani her gören aa ne güzel dişlerin var falan derdi. Ama bana alt çenem biraz önde gibi geliyordu. Dişçiye gittim, ona göre dişlerimde bir sürü sorun çıktı tabiameliyat falan dedi hatta beni korkuttu. Kimseye çenemin önde olduğunu inandıramıyordum siz düşünün artık Ben randevuları da biraz aksattım o yüzden tedavi uzadı işte. Ve bana daha geçen randevuda çeneyle ilgili bi tedavi uygulamadığını sadece dişleri düzelttiğini söyledi, tabi ben de bir hayal kırıklığı oldu. İki senedir doya doya sakız çiğneyemiyorum ona üzülüyorum. Ama artık kendimi bıraktım diş hekimimin kollarına ne yaparsa yapsın yeter ki iyileşsin de çıkartayım artııık
3 hafta sonra benımde alt dıslere tel takılıcak korktum sımdı
ust dıslerde doktordan eve geldıgımde 2 gun agrıyordu bırde 2 3 hafta sonra hafıf agrı oluyordu
ama alt dıse takılınca cok daha zormus demekkı
yoo yoo korkmamalısın çünkü bugün itibariyle kabusum sona erdi, 3. güne kadar dayanabilirsen gerisi geliyor ama cidden yok böyle bir ağrı..
Allah beterinden saklasın. Ama aşırı hassasiyete devam, fırça dahi sızlatmakta ama mükemmel dişlere giden yolda çekilen tüm acılar kutsaldır..
ben doktorumdan farklı bir şehirdeyim, sömestra kadar gitme ihtimalim yoktu, biraz dişlere abandı çok zaman kaybetmeyelim diye
düzenli olarak gitme ihtimalin varsa daha insaflı olabilir, 3 işlem birden bünyeme ağır geldi, üstleri de sıktı ama altların acısından anlamadım bile
benım doktorum hamıleyım dıye belkı acır bana :18: haftada 1 gorme ıhtımalım var doktoru ama duzenlı gıdebılırım ıcıme su serptın canım
cok gecmıs olsun umarım cektiklerimize değer ...
Ben 2 yıl önce damaklı tellerden takmıştım 1 yıl felan taktım köpek dişlerim yukardaydı onlar indi sonra tedaviyi yarıda bıraktım. çalıştığım hastanede şimdi 2.400 e yeniden taktırdım bu damaklı değil ama normal olanlarından. ön ve alt dişlerim yamuk, rahatsız oluyorum. 4 gün oldu taktıralı ağzım hep yara,ısırıklar felan var. acıyorda hergun ağrı kesici içiyorum. yemekte yiyemiyorum hep çorba sıkıldım şimdiden. umarım sonuç guzel olur. röntgen felan istedi diş çekimide olmadı yaşım 19. :)
ilk takıldığı zaman insan ağrıya dayanamıyor zaten, ben de ilk hafta çorba içe içe 3-4 kilo vermiştim. Ohoo ben bu gidişle baya zayıflarım diye düşünüp sevinmiştim hattaama öyle olmadı 3 hafta falan sonra yine çoğu şeyi yemeye başladım. Tabi hala yiyemediğim şeyler var da kilo verdirmiyormuş onu anlamış oldum Ama o yaralar hiç geçmiyor, her gün başka bir yeri batıyor bana. Yanaklarımın içleri heep yara
ilk takıldığı zaman insan ağrıya dayanamıyor zaten, ben de ilk hafta çorba içe içe 3-4 kilo vermiştim. Ohoo ben bu gidişle baya zayıflarım diye düşünüp sevinmiştim hattaama öyle olmadı 3 hafta falan sonra yine çoğu şeyi yemeye başladım. Tabi hala yiyemediğim şeyler var da kilo verdirmiyormuş onu anlamış oldum Ama o yaralar hiç geçmiyor, her gün başka bir yeri batıyor bana. Yanaklarımın içleri heep yara
canm yaraların için mum gibi küçük kutucuklar var ondan mercimek kadar alıp yanağının battığı tele yapıştırıyorsun pamuk gibi oluyor. sende yok mu? yoksa doktorundn iste hemen...
senin nekadar oldu taktıralı düzelmeler varmı :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?