Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Merhaba kızlar. Bende yaklaşık bir buçuk aydır diş teli kullanıyorum. Diş tellerim porselen. Doktorum braketleri diş teline lastikle değil de telle sararak tutturdu. Bu da braketleri belirginleştirdi. Kontrolden sonra da diğer arkadaşların bahsettiği gibi dişlerimde bir ağrı sızı olmadı, şu anda da yok. Kısa sürede büyük değişiklikler beklemiyorum ama önceki mesajlarda yanlış tedavi uygulanan arkadaşların hikayelerini okuyunca endişelendim. Ağrı eşiği hakkında yazılanları da okudum ama en azından dişlerimde bir gerginlik hissetmem gerekmez mi? Ben mi acele ediyorum?

tel taktıralı 2 hafta oldu.bende de ağrı sızı olmadı.ama bi gerginlik hissediyorum dururken değil ama dilimi değdirdiğimde yemek yerken felan gerginlik hissediyorum.umarım sonuç iyi olur.

arkadaşlar acaba listerine ya da benzeri ağız suları kullanmak tellere zarar verir mi?çünkü asitli oluyor bu sular genellikle?

arkadaşlar acaba listerine ya da benzeri ağız suları kullanmak tellere zarar verir mi?çünkü asitli oluyor bu sular genellikle?

ben oral-b'nin ağız çalkalama suyunu kullanıyorum. İçinde asit olduğunu bilmiyordum. Kullanmasam da ağzımın içi yara dolacak

hu huuuu arkadaşlar bu pazartesi şeffaf diş tellerimi taktırıyorum. çook heyecanlıyımmm :)))

Bugün Umarım herşey yolunda gitmiştir...ve sonuna kadar da rahat geçer.. neden şeffafta karar kıldın ???
bende şu an yirmilik çektirme aşamasındayım .sanırım 1 ay sonra benimde takılacak...

seni takip edicem...umarım yaşadıklarını burda paylaşırsın... benim hala tereddütlerim var çünki...

ben oral-b'nin ağız çalkalama suyunu kullanıyorum. İçinde asit olduğunu bilmiyordum. Kullanmasam da ağzımın içi yara dolacak

listerine asitli değil alkollü bir gargaradır. ancak onlar da zero adıyla alkolsüz ürün de çıkardılar. alkol içeren gargaralar yumuşak dokuda tahribat yaparak ağız kanseri riskini artırır.
oral b nin gargaraları çoğunlukla alkol içermiyor ama içeriğine bakın, alkol içeriyorsa değiştirmenizi tavsiye ederim.

Eki Görüntüle 428553
dişerim gittikce düzeliyor çooook mutluyum darısı diş teli isteyen herkesin başına... zorlu bi süreç oluyor bazen ama eminim sonuca değecek

Darısı Başıma......
Şeffaf telden memnunmusun .... seninki safir cam braketmi??? şeffafta nasıl zorluklarla karşılaştın...
yardımcı olursan sevinirim..Ben yeni yıla telli giricem büyük bir ihtimalle...ama metal mi daha iyi olur yoksa şeffafmı karar veremedim...bu arada geç kalmış bir vakayım... yaşım 36 genç kızlığımdan beri bunun sıkıntısını yaşıyordum. yetişkinlerin ortidontiden faydalanabileceğini yeni öğrendim..maddi durumlarda ancak oluştu....bilgilendirirsen çok memnun olurum...şeffaf telden memnunmusun... değilsen negibi eksileri var ????

şuan dişlerim sızım sızım sızlıyoooorr :)
aslında doktorlar hep metal taktırın, dıslere daha fazla kuvvet uygular dıyorlar ama ben metalde yapamazdım heralde :)
süre biraz uzuyor şeffafta ama sosyal açıdan bıraz daha rahat edıyor insan.. bugun okulda sınavım vardı mesela, arkadaslarımla konusuyorum uzaktan. bakın dıyorum diş tellerımı taktırdım.
ben soyleyene kadar farketmedıler :) çok ılgınc ama herkeste oldu bu :)
tel takmak çok tuhaf bir hismiş onu anladım.. :) darısı basına, inşallah hersey gönlüne göre olur...

damagınıza takılan o damaklık ne ıcın takıldı acaba ? ben tel takmadan once damaklık kulllandım(damak genısletme ıcın) ama benım ortasında delık olan bır demır dusunun. azı dıslerıme tutturulmustu ve hergun cevırerek genısletıyordum. o cıktı ve tele gectık..

öncelikle cevap yazdığın için teşekkürler...Diş teli takmanın zor ve sabır istiyor olduğu gerçek. Hele benim gibi 35 yaşınıda devirmişsen daha zor...Ancak maddi imkanlar ve cesaret oluştu. Benim başta diş teli düşünme sebebim çok farklı....kızım 13 yaşında ve diş teli takması şart...ama ikna edemiyorduk...Bana anne seninde dişlerin yamuk ama sen takmamışsın beni niye zorluyorsun diye sordu...Hem onu ikna etmek hemde 35 'imden sonra ağzımı kapatmadan gülebilmek için cesaretimi topladım..yaş itibariyle şeffaf olucak büyük ihtimalle...

aşama aşama vaktin olur ve burda paylaşırsan çok sevinirim....HERŞEY GÜZEL VE SAĞLIKLI BİR GÜLÜŞ İÇİN....

Arkadaşlar lastik kullanan var mı diş telleriyle birlikte? Ben kullanıyorum daha doğrusu kullanmaya çalışıyorum çok zorluyor beni.AÇIK KAPANIŞ benim sorunum 1.5 yıldır tedavi görüyorum herşey düzeldi ama üst dişlerim bir türlü inmiyor,Lastikleri sürekli takarsan iner dedi doktorum napçam bilmiyorum offfff

haziran 2012 de tel taktırdım ilk 3 ay hiç bişey hissetmedim ağzımda sanki yok gibiydi
ama 4. telde yani telimi kalınlaştırdığında hayatım kabusa döndü acayip bir sıkışma hissi bişey yiyemedim hatta inanmıcaksınız belki 1 hafta acillerde dolaştım ilk defa böyle oldum bu zamana kadar başım senede 1 - 2 defa ağrırken 4. telden snra her gün ağrımaya başladı . buda yetmezmiş gibi altınada takıldı şimdi alt telimde kalınlaştı . ve oda çok ağrı yapıyor dişlerim bir birine değdiğinde feci acı hissediyorum . tedavim çok uzun sürmüyecek 8-9 ay kadar olcak toplam ama bitirdi beni . benimle aynı durumda olan varmı yoksa bu durumu bitek benmi yaşıyorum yemin ediyorum 10 yaş yaşlandım...

bide sormayı unutmuşum bu teller çıktıktan sonra ağızdaki o sıkışma hissi devam ediyormu kullanan arkadaşların yorumlarını bekliyorum . ağzımın içinde bi ağız daha varmış giibi geliyor bana

tabii paylaşırım :) bakın size şöyle bir örnek vereyim, ben diş teli taktırmaya niyetlenince ablamda heveslendi. o da taktırdı ve 31 yaşında.
gerçekten diş telinin hiç yaşı ve zamanı yok :)
şuan dişlerimde baskı ve gerginlik hissi var. ama alıştım gibi sanırım :) varlıgını unuttugum zamanlar oluyor hatta..
şeffaf tellerin kötü yanı sararma sorunu olması. braketlerın kendısı degıl ama lastıklerı sararıyor ıster istemez. ama her ay lastıkler degıstıgı ıcın yenılenmıs oluyor..
sararmasın dıye tellerı taktırdım taktıralı çay içmedim :) henüz sararmadı, muhtemelen ay sonuna dogru başlar.
sizde tele karar verme aşamalarınızı bızımle paylasırsanız sevınırz :)

Bundan üç yıl önce duydum yetişkinlerede diş teli uygulanabildiğini....Ama eşim... klasik sözler işte ben seni böyle beğendim felan falan cesaretim kırıldı...taki kızımın dişleri
yer bulamayıp olmıyacak yerlerden çıkana kadar....sanırım kızımında çene ve diş yapısı bana benziyor..ama canı yanmış ve genç kızlık dönemini doğru dürüst içinden geldiği gibi
gülemeden geçirmiş biri olarak asla kayıtsız kalamadım...süt dişlerinin tamamlanmasına az kaldı...doktorla görüştüm. Dr.Umur TURFANER.... daha öncede bir kardeşimizin dişlerini düzeltmişti...bir kaç kişi daha tavsiye etti. Dedimya kızımada cesaret gelmesi amacıyla bu sefer kimseyi dinlemedim..arkamda destek olsun olmasın resti çektim ...önce benim sonrada kızımın dişleri inci gibi olacak diye :)))) neyse zorlu sürece başladık...bir tane yirmilik dişim kaldı..Bu akşam iş çıkışı oda çekilecek büyük ihtimalle...sonra bir kaç küçük dolgu...
sanırım 17.12.2012 gibi diş tellerim takılacak. safir cam braket takılacak...gerçi 1000 tl daha fazla öedemem gerekiyor... toplam 4500 tl inş.metal kadar çekim gücü kuvvetlidir...
ve kırılmaz... vede çok sararmaz....şimdilik hoşçakal...takipteyimmm.....

bugun alt dişlere tel takılıcak lastıkte verıcek emınım cok korkuyorum
ust dıslere takıldıgında cok cesaretlıydım bırsey bılmıyordum ya :)
of hamılelıgım sonrasına bırakayım dıyorum tedavıyı sona bır anonce bıtsın dıyorum
dısetlerım sureklı kanıyor zatı cok hassastı hamılelıkte ıyıce hassaslastı

SDNRDMR
bendemayısta tel taktırdım ve her ay tel degıstı
ılk ıkı uc gun cok agrı oldu kıvrandım sureklı sonrası randevuya yakın 3. hfta agrı yıne geldı gıttı
ama acıllık olmadım dayandım hep her seferınde ozellıkle ılk 2 3 gun cok kotu agrı verıyor ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…