merhaba canımmm. bnde çapa ortodontide tedavi oluyorum. mutlaka görüş derim. doktorların hepsi harika insanlarr.
senin tedavi nasıl gidiyor canım, ne zaman cıkacak belli oldumu :))
arkadaşlar acaba listerine ya da benzeri ağız suları kullanmak tellere zarar verir mi?çünkü asitli oluyor bu sular genellikle?
hu huuuu arkadaşlar bu pazartesi şeffaf diş tellerimi taktırıyorum. çook heyecanlıyımmm :)))
arkadaşlar acaba listerine ya da benzeri ağız suları kullanmak tellere zarar verir mi?çünkü asitli oluyor bu sular genellikle?
ben oral-b'nin ağız çalkalama suyunu kullanıyorum. İçinde asit olduğunu bilmiyordum. Kullanmasam da ağzımın içi yara dolacak
Eki Görüntüle 428553
dişerim gittikce düzeliyor çooook mutluyumdarısı diş teli isteyen herkesin başına... zorlu bi süreç oluyor bazen ama eminim sonuca değecek
damak genısletmeyı amelıyatlı mı oldunuz ?
şuan dişlerim sızım sızım sızlıyoooorr :)Bugün Umarım herşey yolunda gitmiştir...ve sonuna kadar da rahat geçer.. neden şeffafta karar kıldın ???
bende şu an yirmilik çektirme aşamasındayım .sanırım 1 ay sonra benimde takılacak...
seni takip edicem...umarım yaşadıklarını burda paylaşırsın... benim hala tereddütlerim var çünki...
Ben tel taktıralı 20 gün oluyor ama öyle şiddetli ağrılarım falan olmadı, sadece birşeyler ısırmakta zorlanıyordum o zaman ağrı oluyordu onu da yeni yeni atlatıyorum. yemek yemek eziyet oluyor. birde damağımdaki tel, braketlerden daha fazla rahatsızlık veriyor. o çıkınca daha rahat olacağım inşallah(2-3 ay kadar duracakmış o damaklık). bu ayın 15'inde kontrolüm var bakalım ne diyecek doktor merak ediyorum. her bişey yememde dişlerimi fırçalamak zorunda kalmam da çok sıkıcı. birde damağımda çikolatayı eriterek yiyemiyorum:)
şuan dişlerim sızım sızım sızlıyoooorr :)
aslında doktorlar hep metal taktırın, dıslere daha fazla kuvvet uygular dıyorlar ama ben metalde yapamazdım heralde :)
süre biraz uzuyor şeffafta ama sosyal açıdan bıraz daha rahat edıyor insan.. bugun okulda sınavım vardı mesela, arkadaslarımla konusuyorum uzaktan. bakın dıyorum diş tellerımı taktırdım.
ben soyleyene kadar farketmedıler :) çok ılgınc ama herkeste oldu bu :)
tel takmak çok tuhaf bir hismiş onu anladım.. :) darısı basına, inşallah hersey gönlüne göre olur...
tabii paylaşırım :) bakın size şöyle bir örnek vereyim, ben diş teli taktırmaya niyetlenince ablamda heveslendi. o da taktırdı ve 31 yaşında.öncelikle cevap yazdığın için teşekkürler...Diş teli takmanın zor ve sabır istiyor olduğu gerçek. Hele benim gibi 35 yaşınıda devirmişsen daha zor...Ancak maddi imkanlar ve cesaret oluştu. Benim başta diş teli düşünme sebebim çok farklı....kızım 13 yaşında ve diş teli takması şart...ama ikna edemiyorduk...Bana anne seninde dişlerin yamuk ama sen takmamışsın beni niye zorluyorsun diye sordu...Hem onu ikna etmek hemde 35 'imden sonra ağzımı kapatmadan gülebilmek için cesaretimi topladım..yaş itibariyle şeffaf olucak büyük ihtimalle...
aşama aşama vaktin olur ve burda paylaşırsan çok sevinirim....HERŞEY GÜZEL VE SAĞLIKLI BİR GÜLÜŞ İÇİN....
tabii paylaşırım :) bakın size şöyle bir örnek vereyim, ben diş teli taktırmaya niyetlenince ablamda heveslendi. o da taktırdı ve 31 yaşında.
gerçekten diş telinin hiç yaşı ve zamanı yok :)
şuan dişlerimde baskı ve gerginlik hissi var. ama alıştım gibi sanırım :) varlıgını unuttugum zamanlar oluyor hatta..
şeffaf tellerin kötü yanı sararma sorunu olması. braketlerın kendısı degıl ama lastıklerı sararıyor ıster istemez. ama her ay lastıkler degıstıgı ıcın yenılenmıs oluyor..
sararmasın dıye tellerı taktırdım taktıralı çay içmedim :) henüz sararmadı, muhtemelen ay sonuna dogru başlar.
sizde tele karar verme aşamalarınızı bızımle paylasırsanız sevınırz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?