Ordodontistim acil dolgu olmadıkça 4. aydan sonra yapılmasının doğru olacağını söyledi.Ben ilk aşamada yaptırmak istedim ama dişler hareket ettikçe dolgular çatlayabilir,oturmayabilir dedi.Ama yaptırabilirsin dediği an hemen başlamak istiyorum.Siz nasıl yapıyorsunuz nikohll ya da nasıl bir süreçten geçtiniz?
çok enteresan. ben de ağız içi sağlıklı hal almadığı sürece başlamadı. o yüzden ayın 19una kaldı tel işlemi. şuan dolgular devam ediyor.
gerçi şöyle de dedi, üst tarafın işlemleri bitti altta dolgular devam ediyor üste takalım dedi ben kabul etmedim. çünkü o gün sağ üst çiğneme dişini çektirmiştim.
şimdi son 3 dolgum kaldı. dolguların acil miydi dersen, 2 si evet 2 si hayır, çekimlerim şarttı kurtarılamadı dişler.gerçi dolguların kaplamaları yapılmadı. teller çıktıktan sonra ısırmaya göre şekillendirilecek daha. benimde implant olacak bir boşluğum var. sorunlarımız benziyor sanırım
uzmanların benzer konuda farklı kararlar almaları şaşırtıcı.
dr gerçekten önemli. güvenip sağlığımızı emanet ediyoruz, inşaallah sağlıklı sonuç alırız
arkadaşlar önceki sayfaları okuyup okuyup yazıyorum .3 diş çekimine "fazla" demiş arkadaşlar "o boşluklar nasıl kapanacak?" demişler.sağlam dişin çekilmesi gerçekten son çare olmalı.
benim 3 bile değil 4 sağlam dişim çekildi.kapanır mı kapanmaz mı ne zaman kapanır diye düşünmemiştim açıkcası burayı okuyana kadar.benim köpek dişlerim önde o boşluklara köpek dişlerim çekilecek.bilmiyorum doktoruma güveniyorum kendisi prof.ortodondist zaten o yüzden başladım tedaviye.27 yaşındayım ki bu yaşıma kadar kaç kere o dişçi koltuğuna oturup oturup vazgeçtiğimin sayısını bilemiyorum.
inşallah...Benim içerde olan dişimin kenarında çürük var ama diş içerde ve ön dişime o kadar yapışık ki diş ipi dahi girmiyor,diğer çürük başlangıcı olan dişlerimde dolgulu olduğu halde kenarında grilik var ama onlarda tamamen yapışık belki bana özel bir yorumlamadır bu durum,çünkü işinde ünlenmiş lingual diş telini türkiye'de ilk uygulayan biri olduğunu medyadan okumuştum. Ayrıca bir arkadaşımın tedavisinin tamamlanmasıyla gittim.Kızın alt çenesi ileriye doğru çıkıktı ve dişleri seyrekti o haliyle yüzündeki ifade olumsuz bir durum sergiliyordu.Sonra zaman içinde çehresi değişti çenesi yerine geldi dişleri sıralandı.
Sizin kaç tane çekim oldu?İmplantı çekilen dişin yerine mi yaptıracaksınız?Diş çekiminin ardından implant uygulaması acısız ve daha rahat oluyormuş siz implantınızı hangi dönemde yaptıracaksınız?Ne kadar soru sordum ama bu yazışmalar çok insana fikir veriyor ışık oluyor,bende çok faydalanıyorum forumdan:) Forumda yardımlaşan,diyalog kuran arkadaşlar aslında faydalı oluyor herkese bu vesileyle de :) Herkese tekrar teşekkürlerimi iletiyorum :)
TUTANKOMON geçmiş olsun umarım çekilen dişlerinizin yerleri iyileşmiştir.Çekilen dişleriniz 20 lik dişler miydi?Hiç diş kaybı yaşamamış kişilerde çekimde sakınca pek görülmüyor diye bir düşünce oluştu bende.Çünkü tedavi resimlerine bakıyorum genelde 14 alt çene de 14 üst çenede 28 diş oluyor.Tel tedaviniz ne kadar sürecek ?
arkadaşlar sormak istediğim bir sey var belki tedavisi bitenlerin bir fikri vardır. diş çekilerek yapılan ortodonti tedavilerinde damak sanki biraz geriye doğru gidiyor.gördüğüm fotolarda ve izlediğim animasyonlarda öyle.benim yapısal olarak küçük bir çenem var bundan bazen gıdı oluşmasından dolayı rahatsız oluyorum hatta. tedavi sonunda çene milim dahi küçülürse hoş olmayan bir görüntü cıkacak! mesele şu alltaki videoya bakabilirsiniz dediğimi daha iyi anlamak için.olmasın yahuu öyle bir şey...
Doktor Ortodontist
arkadaşlar sormak istediğim bir sey var belki tedavisi bitenlerin bir fikri vardır. diş çekilerek yapılan ortodonti tedavilerinde damak sanki biraz geriye doğru gidiyor.gördüğüm fotolarda ve izlediğim animasyonlarda öyle.benim yapısal olarak küçük bir çenem var bundan bazen gıdı oluşmasından dolayı rahatsız oluyorum hatta. tedavi sonunda çene milim dahi küçülürse hoş olmayan bir görüntü cıkacak! mesele şu alltaki videoya bakabilirsiniz dediğimi daha iyi anlamak için.olmasın yahuu öyle bir şey...
Doktor Ortodontist
TUTANKOMON link verdiğin görselde çekim olmaksızın dişler gayet rahat dizilinebilir bence.Ben randevuya her gidişimde vaka örneklerine bakıyorum yani öncesi sonrasına öyle kötü vakalar var ki bu link verdiğin solda sıfır kalır.Bu linkteki bence çok manasız bir dizilim zira o görselde 14 dişli bir hasta var sağ ve sol olmak üzre 2 küçük azı eksiliyor,altta da muhtemelen çekim yapılır bana anlatılanlara göre simetri ve ağırlığın eşit olması ordodontinin temel kurallarındanmış.Eğer doğru bilgilendirildiysem(lütfen yanlışım varsa düzeltiniz arkadaşlar) alt küçük azılarda çekilmesi gerekecek.Her diş alt üst aynı yapıdaki dişlerle simetrik olması gerekiyor. üstte kaç diş varsa altta da o adette diş olması lazım bu durumda.(Her çekim çeneyi eğer müdahale edilmez ise yani yeri boş kalırsa daraltıyor,kemik kaybına bağlı olarak.)
Bu arada herkese Güzel Yıllar diliyorum,2013 hepimizin dişlerinde güzel gelişmeler yaşayacağımız bir yıl olsun arkadaşlar :)Sağlıklı ve Güzel Yıllarımız olsun İnşallah!
merhabalar bugün benim de tel tedavimin tam 2. haftası :) kızlar sizin dişleriniz fazla geliyo benim ise doğuştan 1 tane dişim eksik hem de ön dişin yanındaki diş şans işte genetik :) braketlerim porselen merak ettiğim ilk gözle görülür değişimi kaçıncı ayda görebilirim ?
Diş çekimi gereken vakalarda zaten çenede yeterli yer olmadığı için sağlıklı dişten vazgeçmek zorunda kalır hekim. Yetersiz yer var diye dişi çekerken sonucunda çenenin biraz daha daralıyor olması inanın hiç işe yaramazdı ortodontik tedavide.
İzlediğiniz videoda aslında çene kemiği daralmıyor. Dişlerin konumu değişiyor sadece. Biraz daha dışa doğru açık duran dişler ağız içine doğru eğimleniyor. Bu durum gıdınızda bir değişiklik yapmaz. Çenenizde bir değişiklik olmuyor çünkü sadece dişinizin konumu değişiyor. İçiniz rahat olsun.
Bir ortodontist 5 yıl diş hekimliği üzerine en az 3-4 yıl uzmanlık okur. Hangi vakada nasıl yaklaşmanın daha doğru olacağı, hastaya dişlere ve kemiklere daha az zararlı olacağını öğrenmek için. Sizin bu vakada çekim gereksiz dizilim manasız gibi yorumlar yapmanız ne kadar mantıklı sizce..Her gittiğinizde vakalara bakıyorum diyorsunuz. Kediler de sürekli kasapları izler...Bu ben sürekli hasta oluyorum artık doktor oldum sayılır demek gibi bir şey..
Vakalar sadece dıştan görünüşten ibaret değildir. Hastalara aktarırken eski hali ve yeni hali olarak sadece fotoğraflar gösterilebilir. Ancak bir vakanın nasıl tedavi edileceği kafa kaidesinin durumu, çenelerin kafa içerisindeki konumu, dişlerin boyutları,çenelerin boyutları, kişinin yaşı,dişlerin kök yapısı vs vs vs pek çok kritere bağlıdır. Ağız içi tamamen aynı gibi gözüken iki hastanın tedavisi bile birbirinden farklı olabilir.
Her çekim sonrası müdahale edilmezse kemik kaybı oluyor evet, ancak bu kayıp dikey yönde bir kayıp, çeneyi daraltma yönünde değil yüksekliğini azaltma yönünde bir kayıp.
Merhabalar...
yazımda 'yanlışım varsa düzeltiniz' diye bir ibare var. 'kedi de sürekli kasapları izler' kelimesi fazlasıyla rahatsız edici.ne kediyim ne dr olduğumu iddia ettim! Bende farklı iki ordodontiste gittim benimde TUTANKOMON un görselde paylaştığına benzer konumda bozukluklarım var ve bir ordodontist küçük azılarımı çekmeye karar vermişken şimdi tedaviye başlayan ordodontistim küçük azı çekimine hayır dedi.Ben kendime ordodontislik gibi bir paye biçmiş değilim kendi ağız yapıma çok benzer olan görselde *çekim söz konusu olduğu için* bana yorumlayan 2 farklı ordodontistin yorumlarına yer verdim.tecrübelerimizi paylaşıp fikir ediniyoruz,sanırım kimse ebruberra böyle dedi *doğru* diye algılamaz,zira böyle olsaydı bu forumda insanlar tecrübe ve endişelerini paylaşmazdı.
ben 3. aydan itibaren değişiklikleri görmeye başlamıştım ama bnmki metaldi :)
cnm ben ilk aydan itibaren foto cekmeye başladım her ay mutlaka bir degişiklik gördüm hatta burayada yukluyorum fotolarımı suan 4. ay içindeyim albümüme gir bak isteesen fotoya bnmde senin gibi ön yan dişim eksik hemde 2 tane:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?