Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Amin...

gülsevdam druma çocuk düşündüğümüzü paylaştığımda 4. aydan itibaren dedi ve hamile iken haberdar etmemi söyledi, hamilelikte diş eti çekilmelerinin arttığını okumuştum bir yerde,bu düşünceden yola çıkarak zorluğu olabileceğini tahmin ettim.nasip olursa tedavimin ortalama 15+ ay sürmesi bekleniyor.

Bir de normal doğumlarda ıkındırıryorlar yahut acıdan diş sıkılıyor ya :) tel varken bu nasıl olacak diye merak ediyorum,internette arattım böyle bir deneyimle karşılaşmadım.Dediğin gibi tedavi bir şekilde uzayabilir zira telden sonra başka aşamalarda gündemde...implant gibi örneğin...

aynı endıselerı hep dusunmusuz :) ben hamılelık oncesı tum mudahelelerı yaptırdım
dolgu detaylı kuratej gıbı dıs etı temızlıgı vs..
ve bebıste tedavının 4. ayında nasıp oldu
son ayda dıse baskı uygulamazlar sadece teller olur oda ıkınmaya sorun olmaz ablamda tellerı varken dogum yaptı gercı tedavı bıtmıstı
tellerı dogum sonrası aldırdı ama kesınlıkle sorun olmuyor canım doktorlarada sordum hepsı aynısını soyledı

kızlar merhaba.dün gece ekmek yerken en arka dişimdeki braket yerimden çıktı o kadar da dikkat ediyorum halbuki ama ekmeğin kenarı denk geldi olacağı varmış işte..en arka dişimdeydi zaten bende çıkardım sardım bi folyoya bugün pazar olduğu için doktoru da aramak istemiyorum zaten prş-cuma-ctesi burada sadece.internette tedaviyi uzatır felan yazmışlar çok üzüldüm diğer tellerime bi şey olmadı sanırım onlar sabit sizce durum ne benimle aynı kaderi paylaşan var mı bugün tedavimin 19. günü bu arada yeni henüz..

Gecmıs olsun canım benımde 19 gun oldu takılalı cok korkuyorum bende cıkacak dıye ıns. Kısa surede halledersınız

BİR şey olmaz merak etmeyin. benim ki de çıktı ilk zamanlar olabiliyor böyle şeyler. tedaviyi uzatacağını zannetmem randevunu öne aldırırsın olur biter. bu hafta sonu benim braketim sallandı cıktı yani ama tel onu orada tuttu. dün gittim tekrar yapıştırdı randevu haftamda yapacağı işlemleri de yapıp beni gönderdi.

Son düzenleme:
iyi geceler kizlar:)

2. ayimi doldurdum ust disim nerdeyse duzeldi doktor bile sasirdi epey. Iyiki ertelemeden baslamisim diyorum tedaviye

arkadaşlar arka dişlere geçirilen yüzük yada halka denilen şeyi tedavinin kaçıncı ayında takıyorlar?herkese uygulanıyor mu acaba ?

Poselen braket + 4 dolgu ve diş taşı temizliği toplam 4020 tl sizce uygun mudur? İstanbul Ortodonti bu fiyatı verdi. Diş yapın çok ilginç hattı kaymış dedi o ne ya :44: daha önce hiç denilmedi böyle bişe... lastik ve yüzük halka takılmalıymış...

canım, ben sadece brakete 4000 tl fiyat aldım. kaldı ki porselen değil kapaklı sistem. dolgu temizlik işlemleri 700 ü buldu şuan. yüzük konusunda şunu biliyorum, klasik braket sistemlerinde kullanılıyormuş, arka dişe braket takılmıyor yüzük geçiriliyor ondan güç alınıyor. benim kapaklı braketlerde yok yüzük. lastik mevzusuda önemli gerçekten, tedavi süresini uzatır ya da kısaltırsınız

normal braket yani metal için 3200 dediler.ve çok ilgilendiler sağolsunlar.

merhabalar,diş tellerimin 10.günündeyim...hale ne durumda olmam gerektiğini bilemiyorum.hatta mı ettim acaba.2 sene nasıl geçer bunlarla bilemiyorum...Seffaf taktırdım Allah tan belli olmuyor fazla ama yine de çokkk zor.Devamlı fırça macun elimde geziyorum...yaşımda 28 olunca bu saatten sonra boşuna mı uğraştım kendimle diyorum.Bi de çok bozuk değildi dişlerim.Şimdi çevremdekilerde ne vardı senin dişlerınde deyince acaba kafaya çok mu takmışım diyorum.Offff bilemedim girdim bi işe ağrısı bi yandan,uğraşması bi yandan çıkamıyorum işin içinden....

canım dişlerini üst üste getirim ağzını kapattığında üst çenendeki ön iki dişinin arasıyla alt çenedeki ön iki dişinin arası aynı hizada olmalı sanırım hat bu demek.benimkilerin biri hanyada biri konyada ordan biliyorum

Köpek dişlerimin üstündeki braketler her konuştuğumda güldüümde yanaklarımı kesiyor.yanaklarımıniçi pert durumda.ne yapabilirim.Bi de üzerinde düğümler var onların uçları batıyor.önceleri daha rahat konuşabiliyordum şimdi daha fazla zor oluyor.alışacağıma daha kötü durumdayım.Bi de alt dişlere takılmadı.onlara alışmak daha mı kolay ya da zor????

ben üstlere aynı senin gibi zar zor alışmışken altlara takmıştı
ve çok zorlanmıştım kapatamıyodum ağzımı ekmeği ısıramıyıp içini yiyodum
ama artık alıştım eskisi kadar sıkmıyr ama azcık baş ağrısı yapıyor kontrolde 2 sinide aynı anda sıktığı için :/

Oralara bir parça sakız yapıştır rahatlatır.geceleri yapıştırırsan sabaha kadar biraz iyileşir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…