Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Eki Görüntüle 600875 Eki Görüntüle 600876

kızlar epeydir yoktum tek olan resim geçen gün geçildi 1 yıl 2 ay oldu 2-3 ay sonra çıkacak gibi :)))

senin dişler de benimki gibiymis benimde ust dişim aynı boyleydi gecen ayın 6 sında taktırdım bende ama simdiden duzelme var biraz indi asagı doktorum bana da bi bucuk yıl surer dedi o gunu sabırsızlıkla bekliyorum ne guzel seninkiler duzelmis

Arkadaslar merhaba, senelerdir takipci olarak girip ciktim bu siteye soru sormak , yorum yazmak bu gune kismetmis :)neyse..benim problemim dislerimdeki cok azicik carpiklik ve tel taktirmaya karar verdim.sonrasinda beyazlatmak istiyorum ve yapmiskende inci gibi olsun istiyorum dislerim.bugun gittigim doktor istersen hemen takarim dislerinde buyuk iskeletlik bir priblem yok sadece senin estetik anlayisindan dolayi takmak istiyorsan tedavine baslayabilirim dedi.sasirdim cunku daha once gittigim doktor bir kac asamadan bahsetmisti film , agiz kalibi fln gibi ve bu tur tedavilerin genelde 2-3 ayda dislerin sekle girdigini 3-4 ayda kalin tel kullandigini 9-10 ayda ise de bitebildigini ama sabitlemek icin yine bir sene tuttugunu soyledi.sizce guvenmeli miyim filmsiz direkt takmak istmesine? Ucret olarak 3500 dedi ama senin hem problemli degil hemde uzun surmeyecegi icin 3000 tl uygundur dedi.sizce nasil?

canım röntgen istememesi çok tuhaf. bana hiç güvenilir gelmedi. ortodontistler mutlaka istiyorlar röntgen. hatta tedaviden önceyi bırak benim ortodontistim çıkartırkende röntgen çektirceğini söylüyor. bence başka yerlerlede görüş. sakın yaptırma oraya derimm

Ankara da prof.Zahir Altuğ 'u bilen tedavisini yaptıran yada danışmaya giden var mı?

dun rdv um vardi .dr ne yapalim cikaralim mi diyor ben size birakiyorum dedim yani yoruldum tam bir sene oldu ama bir dis donmedikce digerleride tam duzelmiyor..neyse asistanina gosterdi o da biraz iceri dogru gidiyor birisi dedi ikisini tekrar cikarip yapistirdi tel takti.bugun aynaya baktim buyuk disin yanindaki dis one dogru bakacagi yere eski yonune dogru donmeye calisiyor sanki sinir oldum kresten kizimi almaya giderken dr arada ugrayacagim bakalim ne diyecek..iyiye gidecegi yerde donuyor tersine yaaaa

kendinde diyorsun biraz carpiklik varmis bana sorarsan 6 ayda ulasirsin istedigin sonuca..ilk bir ay ben ince tel taktim ikinci ay kalin tele gectik..unutmamak gerekir ki her tedavi farkli oluyor..burda bana uygulanmayan tedavi sekilleri var(arkadaslar yaziyor) ilk defa duyuyorum :) seninkide daha degisik surecten gececktir

Alt dişlerime yarın tel takılıyor.daha üstlere alışmadan((yine korku başladı...Çok sıkılıyor ve bunalıyorm...Bende telleri çıkarmama az kaldı ne zaman diyeceğim...

Bir buçuk yıl tel tedavisi gördüm. Sorunum alt çenemin biraz önde olmasıydı. Dişlerimde bir bozukluk yoktu sadece üst dişlerimden biri çok hafif içerdeydi ve köpek dişlerimden biri biraz kısaydı. Çene yapım benim istediğim gibi olmasa da düzeldi. Tedavi bittikten sonra bir süre damak kullanmak gerekiyor ama ben kullanmadım dişlerimde dönme falan da olmadı. Ama çok da memnun değilim sonuçtan zamanında daha bilinçli olsaydım şimdi çok güzel bir diş yapım olabilirdi. Altı üstü diş demeyin sakın doktorunuzu iyi araştırın. Ve tedavinin her anına müdahale edin.

Ben bir buçuk yıllık tedaviye 1800 ödedim. Üstelik sadece diş düzeltme değildi sorun çene yapımdaydı. Ama tabi fiyat şehre göre değişir. Benim yaptırdığım yer küçük bir şehirdi. Film istememesi gerçekten ilginç. Film parası 100 lira bir şey olur bu kadar para için dişlerini riske atmamanı tavsiye ederim. Doktorunla bir daha konuş. Kimbilir belki de doktorun fark etmediği, filmde ortaya çıkacan bir sorun vardır dişlerinde. Riske girme.

benimde elimde filmim vardı her gittiğim doktor film çektirmek gerekiyor dediğinde elimdeki filmi verdim ellerine ..5 merkeze gittim hepside istedi .en son karar verdiğim klinik kendi tekrar çekti filmi ve diş köklerimde kemik kaybı olduğunu söylediler ...bende 3500 tlye hepsi dahil paket fiyat olarak anlaştım ..20lik.bir dişim çekilecek tedavi sonrası ve dişlerim düzeldikten sonra küretaj yapılacak o şekilde konuştu doktorum..Mutlaka başka bir merkezlede görüşmeni öneririm .dişlerin iskelet sorunu olup olmadığı film çekilmden anlaşılmaz diye düşünüyorum.

Arkadaşlar herkes yaşını yazabilirmi ben 36 yaşındayım :)acaba en yaşlı hasta benmiyim içinizde ..ben de 43 yaşında bir arkadaşım tel taktırmıştı ve çok memnundu ondan cesaret alarak takdırdım.

Son düzenleme:

Öncelikle merhaba, ben üst dişlerimde tel kullanıyorum ve doktorum film çekmeden taktı tellerimi. Toplamda 8 ay sürecek tedavimin 6. ayındayım ve dişlerimde güzel değişmeler var :) Dişlerinizde büyük sorunlar olmadığı için film istememiştir, benimde öyleydi çünkü. Eğer doktorunuz güvendiğiniz biriyse film çektirmemesi aklınızda şüphe uyandırmasın, zaten çektirmesi gereken bir durum varsa sizi riske atıcağını zannetmiyorum.

Arkadaslar yorumlarinizdan sonra kafam iyice karisti :) simdide bu kadar az sey icin bunca eziyeti cekmeyip direkt dis estetigine mi yonelsem.dislerimi beyazlatmak istiyorum cunku tedavi sonrasinda asil problemim genetik olan sarilik.bunu yaptiracaksamda tam duzgun gorunsun istiyorum tel istememin amaci bu aslinda.dis estetigi benim isteklerimi karsilar mi acaba? Sonucta buna 3000 para verecegime ve ardindan beyazlatma yapacagima..off kafam cok karisti (( estetik hakkinda da bilgim yok hic tele yoneldigim icin arastirmadim bile.insanlar ne teli dediler bana ogrenince taktiracagimi iyice kararsizlastim bu yuzden.

Bende 27 yaşındayım.tellerim röntgen çekilmeden takıldı henüz bir ay olmadı.bu hafta telim kırıldı ama gidip gelmekten cok sikıldım doktora o yüzden randevu tarihimi bekliycem.hepiniz gibi bende endişeliyim girdik bir işe bari güzel olsa...

Bende 24 yasındayım canım

Arkadaşlar Merhabalar, röntgenle ilgili yazışmalarınızı gördüm bende röntgen çektirenlerdenim panaromik röntgenin yanında dr um ismini şu an net olarak anımsayamadığım ancak (serigrafik gibi birşey) anımsadığım bir röntgen daha istemişti.Bu 2 röntgeni de çektirip gittiğimde ağzın kalıpları alındı,ağız içinin birkaç açıdan değişik bir makineyle fotoğrafları çekildi,sonra ön,sağ yan,sol yan profil resimleri çekildi,sonra yarım saatlik diş teli ve ağız bakımı hakkında videolu bilgilendirme yapıldı,görsel ve yazılı bilgilerin yanı sıra,diş eti macunu,diş macunu,mum vs.. bulunduğu bir bakım çantası verildi.Çekilen fotoğrafların ve süreç içindeki tedavilerin ve diğer şeylerin takibi için kişiye özel şifreyle girilen bir şifre verildi.Buradan başlangıçtan sona kadar kişilerin kendilerine özel süreçlerini takip etmesi sağlanıyor imiş.
(Anket gibi 4 sayfadan oluşan bir form vardı küçük kutucuklardan durumunuza uygunluk gösterenleri işaretlemeniz isteniyor.)

Ben diştelimde 2. ayıma girdim bu arada:) içerde olan üst yan dişimin 2 ay sonra yani 4. ayda öne gelmesi bekleniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…