Arkadaşlar Merhabalar, röntgenle ilgili yazışmalarınızı gördüm bende röntgen çektirenlerdenim panaromik röntgenin yanında dr um ismini şu an net olarak anımsayamadığım ancak (serigrafik gibi birşey) anımsadığım bir röntgen daha istemişti.Bu 2 röntgeni de çektirip gittiğimde ağzın kalıpları alındı,ağız içinin birkaç açıdan değişik bir makineyle fotoğrafları çekildi,sonra ön,sağ yan,sol yan profil resimleri çekildi,sonra yarım saatlik diş teli ve ağız bakımı hakkında videolu bilgilendirme yapıldı,görsel ve yazılı bilgilerin yanı sıra,diş eti macunu,diş macunu,mum vs.. bulunduğu bir bakım çantası verildi.Çekilen fotoğrafların ve süreç içindeki tedavilerin ve diğer şeylerin takibi için kişiye özel şifreyle girilen bir şifre verildi.Buradan başlangıçtan sona kadar kişilerin kendilerine özel süreçlerini takip etmesi sağlanıyor imiş.
(Anket gibi 4 sayfadan oluşan bir form vardı küçük kutucuklardan durumunuza uygunluk gösterenleri işaretlemeniz isteniyor.)
Ben diştelimde 2. ayıma girdim bu arada:) içerde olan üst yan dişimin 2 ay sonra yani 4. ayda öne gelmesi bekleniyor.
Cidden güzelmiş.nerede tedavi oluyorsunuz siz? özellikl "şu zamana şu olması bekleniyor" durumunu beğendim.çünkü bizim ne cıkarsa bahtımıza...
TUTANKOMON İstanbul/Osmanbey'de bir ordodonti kliniğinde.Bir şubesi de Anadolu yakası/Bağdat caddesinde mevcut.(Önceden belirttiğim gibi bir arkadaşım tedavi gördü ben onun tedavisi sonuçlanınca gittim)
kliniğin adını verebilir misiniz?
nikohll size özelden bildirmek istedim fakat sanırım olmadı.siz Balıkesir'den yazan arkadaşsınız değil mi :)
evet canım bende denedim olmadı özelden :) çanakkaleden yazıyorum :)
ayy ben de ilk günümü hatırladım bak şimdi
sabah uyandığında ve ağzındaki yabancı cismin varlığını hatırladığında çok garip oluyor:120:
ama zaman çabuk geçiyor ya inşallah çok güzel sonuçlar alırsın
Arkadaşlar Merhabalar, röntgenle ilgili yazışmalarınızı gördüm bende röntgen çektirenlerdenim panaromik röntgenin yanında dr um ismini şu an net olarak anımsayamadığım ancak (serigrafik gibi birşey) anımsadığım bir röntgen daha istemişti.Bu 2 röntgeni de çektirip gittiğimde ağzın kalıpları alındı,ağız içinin birkaç açıdan değişik bir makineyle fotoğrafları çekildi,sonra ön,sağ yan,sol yan profil resimleri çekildi,sonra yarım saatlik diş teli ve ağız bakımı hakkında videolu bilgilendirme yapıldı,görsel ve yazılı bilgilerin yanı sıra,diş eti macunu,diş macunu,mum vs.. bulunduğu bir bakım çantası verildi.Çekilen fotoğrafların ve süreç içindeki tedavilerin ve diğer şeylerin takibi için kişiye özel şifreyle girilen bir şifre verildi.Buradan başlangıçtan sona kadar kişilerin kendilerine özel süreçlerini takip etmesi sağlanıyor imiş.
(Anket gibi 4 sayfadan oluşan bir form vardı küçük kutucuklardan durumunuza uygunluk gösterenleri işaretlemeniz isteniyor.)
Ben diştelimde 2. ayıma girdim bu arada:) içerde olan üst yan dişimin 2 ay sonra yani 4. ayda öne gelmesi bekleniyor.
Gayet guvenilecek bir yere benziyor :)
Fiyatlari nasil peki? Gerci ben yarin aksama taktiriyorum randevuyu aldim.bu arada arkadaslar capadan mezun olan bir arkadasim var ona sordum bu film cekilmeden tel takilmasi mevzusunu.dislerde buyuk caprasikliklar yoksa ve cene yapin da normalse rontgen gerekli gormeyebilir dedi.bir kac kisiden daha duyup okuyunca zaten iyice rahatladi icim :) dis estetigindende vazgectim buarada en temizi kendi dislerini duzelttirebilmek.yarin aksam ilk gunum olacak yorumlarimi yazarim :)
Arkadaslar yorumlarinizdan sonra kafam iyice karisti :) simdide bu kadar az sey icin bunca eziyeti cekmeyip direkt dis estetigine mi yonelsem.dislerimi beyazlatmak istiyorum cunku tedavi sonrasinda asil problemim genetik olan sarilik.bunu yaptiracaksamda tam duzgun gorunsun istiyorum tel istememin amaci bu aslinda.dis estetigi benim isteklerimi karsilar mi acaba? Sonucta buna 3000 para verecegime ve ardindan beyazlatma yapacagima..off kafam cok karisti(( estetik hakkinda da bilgim yok hic tele yoneldigim icin arastirmadim bile.insanlar ne teli dediler bana ogrenince taktiracagimi iyice kararsizlastim bu yuzden.
Arkadaşlar Kocaeli'de önerebileceğiniz, tecrübeli, işinde gerçekten iyi olan bir ortodontist var mı?Arkadaşlarınızdan, çevrenizden falanda mı yaptıran yok hiç? :yardimedin:
Selam,
Ben de deneyimlerimden bahsedeyim. 31 yaşındayım. Benim teller takılalı yaklaşık 7 ay oldu. Şimdilik iyi gidiyor ama benim yolum daha uzun. Benim üst çenemde doğuştan iki tane eksik dişim var. Köpek dişlerinin hemen yanında olması gereken kesici dişler bende doğuştan eksik. Onlar eksik olunca haliyle diğer dişler üst çeneye sere serpe yayılmışlar. Aralarındaki boşluğu tarif etmem mümkün değil. O derece!!. Doktorum önce iki ayrı film istedi. Sonra binlerce fotoğraf çekti. Çok ilginç bir vaka olduğumu söyledi. Benden makale filan çıkaracığından şüpheleniyorum :). İlk 6 ay boyunca eksen eğriliklerini düzeltiyorum dedi. Dişlerimin boşlukları kapanacağına iyice arttı. Ama sürekli bunun normal olduğunu söyledi. Eksen eğriliğinden kasıt dişin kökü ile ucunun aynı hizada olmaması demekmiş.Neyse geçen ay boşluklara çalışmaya başladık. Henüz boşluklar açısından bişey farkedemiyorum ama herhalde oluyordur.
Önümüzdeki randevuda alt dişlerime tel takılacak. Biraz endişeliyim her iki çenede nasıl alışacağım diye. hayır ağzıma sığmayacak ne yalan soyliim.
Tellerden sonra daha implant var, dolgu var var babam var. oof off:2:
Arkadaşlar Kocaeli'de önerebileceğiniz, tecrübeli, işinde gerçekten iyi olan bir ortodontist var mı?Arkadaşlarınızdan, çevrenizden falanda mı yaptıran yok hiç? :yardimedin:
ben daha öncede yazmıştım bu ayın 30da önce üst dişlerime tel takılacak resimler falan çekti doktor ama röntgen istemedi siz tel taktırdığınız günmü röntgen çektirdiniz benden niye istemedi acaba merak ettim
benim doktorda röntgen çektirmemişti bence çok takma gerekirse isterdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?