Diş teli ile ilgili soru, sorun ve deneyimleri paylaşalım

Cidden güzelmiş.nerede tedavi oluyorsunuz siz? özellikl "şu zamana şu olması bekleniyor" durumunu beğendim.çünkü bizim ne cıkarsa bahtımıza...

Cidden güzelmiş.nerede tedavi oluyorsunuz siz? özellikl "şu zamana şu olması bekleniyor" durumunu beğendim.çünkü bizim ne cıkarsa bahtımıza...

TUTANKOMON İstanbul/Osmanbey'de bir ordodonti kliniğinde.Bir şubesi de Anadolu yakası/Bağdat caddesinde mevcut.(Önceden belirttiğim gibi bir arkadaşım tedavi gördü ben onun tedavisi sonuçlanınca gittim)

Selam,
Ben de deneyimlerimden bahsedeyim. 31 yaşındayım. Benim teller takılalı yaklaşık 7 ay oldu. Şimdilik iyi gidiyor ama benim yolum daha uzun. Benim üst çenemde doğuştan iki tane eksik dişim var. Köpek dişlerinin hemen yanında olması gereken kesici dişler bende doğuştan eksik. Onlar eksik olunca haliyle diğer dişler üst çeneye sere serpe yayılmışlar. Aralarındaki boşluğu tarif etmem mümkün değil. O derece!!. Doktorum önce iki ayrı film istedi. Sonra binlerce fotoğraf çekti. Çok ilginç bir vaka olduğumu söyledi. Benden makale filan çıkaracığından şüpheleniyorum :). İlk 6 ay boyunca eksen eğriliklerini düzeltiyorum dedi. Dişlerimin boşlukları kapanacağına iyice arttı. Ama sürekli bunun normal olduğunu söyledi. Eksen eğriliğinden kasıt dişin kökü ile ucunun aynı hizada olmaması demekmiş.Neyse geçen ay boşluklara çalışmaya başladık. Henüz boşluklar açısından bişey farkedemiyorum ama herhalde oluyordur.
Önümüzdeki randevuda alt dişlerime tel takılacak. Biraz endişeliyim her iki çenede nasıl alışacağım diye. hayır ağzıma sığmayacak ne yalan soyliim.
Tellerden sonra daha implant var, dolgu var var babam var. oof off:2:

teşekkür ederim güzel temennileriniz için :)

Gayet guvenilecek bir yere benziyor :)
Fiyatlari nasil peki? Gerci ben yarin aksama taktiriyorum randevuyu aldim.bu arada arkadaslar capadan mezun olan bir arkadasim var ona sordum bu film cekilmeden tel takilmasi mevzusunu.dislerde buyuk caprasikliklar yoksa ve cene yapin da normalse rontgen gerekli gormeyebilir dedi.bir kac kisiden daha duyup okuyunca zaten iyice rahatladi icim :) dis estetigindende vazgectim buarada en temizi kendi dislerini duzelttirebilmek.yarin aksam ilk gunum olacak yorumlarimi yazarim :)

Fiyatları vakaya göre değişiyor imiş.telleriniz hayırlı olsun şimdiden :)

Röntgen çektirmek 5 dakika süren bir işlem.Sağlıklı görünen bazı dişlerin kökünde sorunlar olabilirmiş.
Sonuçta en az 8 ay süren bir tedavi.
Siz drunuzla çekincelerinizi paylaşabiliyor musunuz bvarslan,iletişim konusunda endişeleriniz var mı?

Ne çok severdim diş tellerimi ben ah ah
Çıkarmak istememiştim fazladan 3-4 ay daha durmuştu
Sonra doktor çıkarmamız gerek artık dedi ve çıkardı.İlk başlarda boşluğa düşmüştüm.Tamam dişlerim mükemmel olmuştu ama tellerim,tellerim neredeydi

Seni o kadar iyi anliyorum ki...iki senedir gitmedigim doktor kalmadi.:)doktordan gelince cevremdekler sacmalama sende bisey yok dediler vazgectim.sonra tekrar basa dondum.ve iki sene sonynda iki haftadir taktirdim.bu cok istemekle ve kendi kararinla ilgili.bi doktor sunu demisti.fotograf cektirince agzini kapatiyorsan bu durumdan rahatsizsindir demisti ve tum fotolarda agzim kapali...zor bir surec ama bunu kafama cok takmistim ve katlanoyorum.istiyorum inci gibi disler baska turlu de olmuyor o zaman yaptirip zorluguna katlanacam dedim...umarim anlatabilmisimdir...

Arkadaşlar Kocaeli'de önerebileceğiniz, tecrübeli, işinde gerçekten iyi olan bir ortodontist var mı?Arkadaşlarınızdan, çevrenizden falanda mı yaptıran yok hiç? :yardimedin:

Arkadaşlar Kocaeli'de önerebileceğiniz, tecrübeli, işinde gerçekten iyi olan bir ortodontist var mı?Arkadaşlarınızdan, çevrenizden falanda mı yaptıran yok hiç? :yardimedin:

Merhaba bende İzmitteyim ve ortodontistimden çok memnunum :) Doktorum normalde İstanbulda ancak İzmitte bir dişhekiminin polikliniğine ayda bir defa geliyor ve kontrollerini yapıyor. Hem işinde iyi hemde gayet güleryüzlü bir doktor olması nedeniyle aklınızdaki her türlü soruyu sorabileceğiniz, güvenebileceğiniz biri. Özel mesaj atmayı denedim ancak daha 100 mesaj sınırım dolmamış. İsmi Aytek Sarı, daha fazla nasıl yardımcı olabileceğimi bilmiyorum ancak burdan adresini yazmam doğru olmaz sanırım :)

Aynı sorunlar bende de vardı canım,şu an tedavinin 13. ayındayım ve doktorum en geç martta tellerimi çıkaracağını söyledi.
Bu zaman zarfında neler mi oldu,köpek dişlerim olması gereken yere çekildi,yan kesicilerin yerleştirilmesi için gerekli boşluk açıldı,
hemen sonrasında o boşluklara 2 adet implant çakıldı,üzerinden birkaç ay geçtikten sonra geçici dişlerim takıldı.
Şimdi ufak tefek pürüzler için bekliyorum sadece,teller çıktıktan hemen sonra da geçici dişler çıkıp yerine yenileri gelecek inşallah.
Olmaz çok zor imkansız zaman geçmiyor demeyin arkadaşlar,tedaviye başladıktan sonra gerisi çorap söküğü gibi geliyo
Rabbim sabrını veriyo bi şekilde,ben sona yaklaştım darısı isteyen herkesin başına inşallah

ben daha öncede yazmıştım bu ayın 30da önce üst dişlerime tel takılacak resimler falan çekti doktor ama röntgen istemedi siz tel taktırdığınız günmü röntgen çektirdiniz benden niye istemedi acaba merak ettim

daha öncede yazmıştım fakat görmemişsin,

canım , hasan tahsin altan var izmitte benim doktorum, adresini istersen google adını yazarsın kendi sitesi çıkıyo tavsiye ederim, çok ilgili bi doktor

benim doktorda röntgen çektirmemişti bence çok takma gerekirse isterdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…